0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #600 -: Октомври 26, 2011, 14:04:14 pm »
По принцип вярвам на лабораторията - досега винаги коректни резултати сме имали.
В тази Антибиограма няма резултат за Азитромицина...
« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 14:10:59 pm от mimi26 »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #601 -: Октомври 26, 2011, 14:29:08 pm »
Може да опитате с капки Ципрофлоксацин, щом няма и Гърлено носителство... макар че аз избягвам тези неща по принцип. Само и само за да не даваме АБ пер ос.
И да повторите след 4-5 дена след края на капките.

"Соломоново" решение е, признавам... но 10 дена с АБ е също трудно решение.

Междувпрочем, излезе наскоро ревизирана стратегия за употребата на ципрофлоксацини при деца, снемащи редица табу и забрани за употребата им.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #602 -: Октомври 26, 2011, 14:30:10 pm »
И аз имам въпрос към д-р Бърди. Става дума за стоматология, но все пак - детска, та се надявам на обективното му и компетентно мнение, както винаги.Дететот ми е на 4 години и половина. Има два кариеса, единият от които е доста "голям", другият - в начална фаза.Все още не се е оплаквал от болка. Обясниха ми, че ако не се оправят сега има риск от увреждане на постоянните зъби, щото по  кръвен път чрез венеца се предвало и т. н. Няколоко пъти зъболекарката, която проявява голямо търпение, пробва да започне да работи, но той не иска дори секунда да задържи устата си отворена.Казва, че го е страх от машинката и толкова. Опитите ни да го убедим и предразположим се оказаха неуспешни. Решихме да изчакаме,да се успокои детето, да порастне още малко и да опитаме пак, но минаха няколко месеца и взех да се притеснявам. Какво да правим? Много ли е погрешно да ги оставим така? Чета за лазерната стоматолагия и се чудя дали да не му запиша час в клиника, където работят с лазер. Наистина ли с лазера процедурата е кракта, безшумна и напълно безболезнена, както я описват на теория? Ще ви бъда благодарна, ако с менинето си вкарате малко ред в обърканите ми мисли.
Трябва да ги оправите.
Другото е въпрос за стоматолог :)
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #603 -: Октомври 26, 2011, 14:41:42 pm »
Може да опитате с капки Ципрофлоксацин, щом няма и Гърлено носителство... макар че аз избягвам тези неща по принцип. Само и само за да не даваме АБ пер ос.
И да повторите след 4-5 дена след края на капките.

"Соломоново" решение е, признавам... но 10 дена с АБ е също трудно решение.

Междувпрочем, излезе наскоро ревизирана стратегия за употребата на ципрофлоксацини при деца, снемащи редица табу и забрани за употребата им.
Благодаря ви Докторе!
Естествено, че ако се налага ще дам АБ. Ако смятате, че АБ през устата е по-правилният вариант за вас (по принцип се чудя до колко ще повлияят капките, малко съм песимистично настроена), ще действам както кажете.
Притеснява ме всяко забавяне на лечението, защото все пак са двама и да не се получи един вечен кръговрат. Затова се чудя и какво да го правя втория (без бактерията)...
Заради астмата много ме е страх от всичко, което може да окаже влияние на дробовете и дихателната система...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #604 -: Октомври 26, 2011, 14:45:01 pm »
Хайде да направим с капките първо- така или иначе ми е тъжно да дадем АБ, И щом като гърления секрет е чист.
Но сложете в легнало положение и го занимавайте мъничко да полежи с капките ( да се стекат и назад).
Ако е нужно-първо почистваме от секретите, иначе капките никъде не отиват.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #605 -: Октомври 26, 2011, 14:51:35 pm »
Добре, благодаря отново!
Винаги промивам преди капки. Ще полежи щом трябва, те са много послушни дечица, вече толкова са свикнали с лекарствата за съжаление  :? дори кръв като им взимат пеят песнички на лаборантките и раздават целувки после.
Последни въпроси - колко време слагам капки - 5, 7 дни? И на другия да слагам ли?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #606 -: Октомври 26, 2011, 16:18:30 pm »
3 дена. 3 пъти дневно, по капка от двете страни.
След 4-5дена ->> контролните посявки.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #607 -: Октомври 26, 2011, 16:41:23 pm »
Благодаря!
« Отговор #608 -: Октомври 26, 2011, 17:10:44 pm »
Благодаря на д-р Бърди за отговора за кариесите на млечните зъби. И на Стефи - също. И мене ме е страх от този пусти пулпит, но не знам как да се справя с инатото магаренце. Обяснявахме - дава вид, че разбира, че е важно. Обещавахме стимули /купуване на някаква много желана скъпа играчка/, но излиза от кабинета на зъболекаря и повече не споменава за нея, прежалва я просто. Заплашвахме, че ще го заболи, че няма да може да яде сладко и да пие любимите му сокове, даже ограничихме количествата им за известно време - не. Удряме го на "чест" - че е голям и не е страхлив по принцип, значи трябва да изтърпи - не и не. Показваме му колко сме притеснени...не дава и не дава. Скоро мисля да го заведа само да погледне зъболекарката как се развиват нещата и да го видя как ще се държи.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #609 -: Октомври 26, 2011, 17:57:55 pm »
Седнете на стола Вие. Вземете го в прегръдките си и така нека работи стоматолога.
Sir Alec Guinness
« Отговор #610 -: Октомври 27, 2011, 10:30:31 am »
С риск да досадя на останалите с нашия проблем със зъбите, ще Ви отговоря, че и това опитахме, но не помогна. Даже първия път като седя сам на стола за преглед и запознаване с интструментите беше по-спокоен, а като седна в мене следващите няколко - провалът беше пълен. Върти се, крие си главичката в мене,моли ме да си отиваме в къщи...
« Отговор #611 -: Октомври 28, 2011, 06:33:42 am »
Здравейте д-р Бърди!
Отново моля да ни помогнете!
Детенцето ми е на 3г.и преди месец започна да понакуцва без причина! По насоки на педиатъра пуснахме микробиология и кръвна картина,защото малкия е с трета сливица и се усъмниха за бактерия в гърлото,съответно-проблем в ставите.Резултата беше Стафилококус ауреос /mrsa+/ в гърлото,ревма фактор 8.32 при граница 8,утайка 22 при граница 12 и увеличени левкоцити.Започнахме Клацид по антибиограма.На третия ден от приема детето вдигна много висока температура с болки в гърлото,каза че не може да преглъща. Заведохме го на УНГ-отсякоха гнойна ангина,казаха да спрем Клацида и да започнем Оспен. В притеснението си това и направихме. Сега пием Оспен,а след това трябва да изчистим и бактерията с Клацид.2 дни и половина- температурата спадна,казва от време навреме, че го боли гърло. Моля Ви за мнение-има ли смисъл от този Оспен,възможно ли е да е имал гнойна ангина при условие,че пие Клацид,може би така изневиделица ни е връхлетял вирус? Трябва ли да изпием Оспена и веднага да започнем Клацид-10 дена.Не знам,объркаха ни. Сменят на поразия антибиотици,отровиха ни.И последно само ще вметна,че крачето не го боли,но му излезе гнойна пъпка,която почти отшумява/казаха,че е от стафилокока/.Много Ви благодаря предварително, бъдете здрав!   
« Отговор #612 -: Октомври 28, 2011, 09:39:50 am »
Съжалявам,че не уточних преди малко д-р Бърди! Детето беше пило Клацид почти пълни три дни,когато вдигна температура. В УНГ кабинета казаха,че започва гнойна ангина и изписаха Оспен 400000IU/5ML-3 пъти по 2.5 ml,това е бебешка доза според листовката,отново звъннах-потвърди доктора дозата,но аз започнах да давам по листовка. Мисля,че ни "объркаха" в УНГ кабинета. Д-р Бърди,сега като се събуди детето видях,че "гнойната пъпка" като че ли е нарастнала,а вчера ми се стори уж позавехнала. Много държа на Вашето мнение. Благодаря отново. 
*

Birdie

• 11040
« Отговор #613 -: Октомври 28, 2011, 11:02:11 am »
Антибиограмата на Стафилокока е? чувствителен е към?
Снимка на "пъпката"?
Sir Alec Guinness
« Отговор #614 -: Октомври 28, 2011, 11:39:57 am »
Докторе, мислите ли, че дислексията има връзка с храненето на детето? Дали би се повлияла от хранителни добавки?
Благодаря!
« Отговор #615 -: Октомври 28, 2011, 12:41:01 pm »
Д-р Бърди,не мога да направя по-добра снимка,дано тази Ви даде представа.Антибиограмата е стандартна, стафилокока е чувствителен към CLARITHROMICYN,AZITHROMYCIN-SUMAMED И CLINDAMYCIN. В забележката пише,че групата mrsa+ е резистентна на пеницилини,цефалоспорини,карбапенеми.
*
« Отговор #616 -: Октомври 28, 2011, 15:14:33 pm »
Здравейте доктор Бърди!

Бихте ли погледнали резултатите от изследванията на дъщеря ми, която е на 1 година.

показания:                    реф. стойности:

Хемоглобин  95  g/l           110.00  165.00 
        Еритроцити  4.3110-e 12/l     3.80  5.80 
        Левкоцити  5.9 10-e 9/l       3.50  10.00 
        Хематокрит  0.302 l/l         0.35  0.50 
        Тромбоцити  851 10-e 9/l      150.00  390.00 
        MCV  70  fl                   80.00  97.00 
        MCH  22.0  pg                 26.50  33.50 
        MCHC  315  ng/ml              315.00  350.00 
Скорост на утаяване на еритроцитите  14  mm/h  -  -

Този нисък хемоглобин означава ли анемия и дали трябва да пие нещо?

А какво означават тези завишени тромбоцити?

По принцип детето е злоядо. Напоследък хапваше малко понеже беше болна със сополи и запушен нос. Иначе яде храна от детска кухня и я дохранвам с кърма. Давам и отделно: плодове, хляб, бисквити, кисело мляко, жълтък (поне веднъж в седмицата, понеже не зная колко често има в храната от детската кухня).

Много благодаря!

*

asita1

• *
  • 48
  • мама на слънце и луничка
« Отговор #617 -: Октомври 29, 2011, 22:17:16 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ, доктор Бърди.
Отново сме с обриви,но този път са по-зле от обикновено.ще се опитам да покажа....
http://www.album.bg/asita1/albums/174171/
не зная с какво да третирам,в момента мажа само с  юсерин,червената серия!!
обривите са основно по крачетата в горната част ,и  от външната страна на ръчичките , горе до раменцата.влошават се при разчесване и пламтят......
това нещо като АД ли е или е друго???гъбички??
*

asita1

• *
  • 48
  • мама на слънце и луничка
« Отговор #618 -: Октомври 29, 2011, 23:06:01 pm »
докторе ,с какво да третираме този обрив:http://www.album.bg/asita1/albums/161765/
вече сме на 1год.и 1 месец,нямали сме такива обриви от бебе/2-3 месечно/.
не разбрах сега пак от какво се появиха,ужасни са и сърбят.малката се буди по няколко пъти нощем!това  А -дерматит ли е ,или по скоро контактна екзема?? :(

ТОВА Е ОБРИВА ОТ МАЙ МЕСЕЦ,НО ТОГАВА БЕШЕ САМО ПО ЛИЦЕТО.МИСЛЯ,ЧЕ ИМАТ ОБЩО ПОМЕЖДУ СИ....
« Последна редакция: Октомври 29, 2011, 23:08:20 pm от asita1 »
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #619 -: Октомври 30, 2011, 14:32:42 pm »
Момичета, на вашите деца кога излязоха зъбчетата, има ли много, на които са излезли доста късно?

На малките племенничета, на една година са, все още не са излезли, от два-три месеца венчетата са твърди, но още не излизат.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.