0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #540 -: Октомври 09, 2011, 16:30:25 pm »
Ами не не се оплаква като пишка по скоро  при допир и като се опира в дрехи бактробан маз за нос става ли такова имам в наличност и гентамицин имам дали е подобно за да използвам него или трябва друг вид бактробан да е  да е ?Благодаря
« Последна редакция: Октомври 09, 2011, 16:48:57 pm от isev »
*
« Отговор #541 -: Октомври 09, 2011, 23:58:21 pm »
И ето- няма нужда вече от Коларгол и всичко останало.

За деца над 2-3 годинки, имайте пред вид и "Синус-Ринз".
За над 1 годинка - "Тонимер Бласамик Софт"- назален гел.

Докторе, не успях да ги намеря из нашите аптеки. Предложиха ми това - http://www.tantum-verde.com/products_inner/tantum_protekt_nazalen_gel, какво ви е мнението? Никъде не пише от коя възраст може да се ползва  :?

И друго да попитам, педиатърката ни предложи нова противогрипна ваксина, която се поставя подкожно и детенце не усещало почти болка, ето тази - http://apteka.framar.bg/30019601/%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B8-%D1%84%D0%BB%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0-15-%D0%BC%D0%BA%D0%B3
Ще съм много благодарна ако споделите мнението си и за нея. Зная, че препоръчахте инфлувак, но ако ефекта е същия, предпочитам да спестя на малката тази болка, че след взимането на венозна кръв преди 10-на дни е доста стресирана.
При положение, че тя е навършила 3г, но ще поставяме за пръв път противогрипна ваксина, една или две дози са необходими?

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #542 -: Октомври 10, 2011, 00:06:06 am »
Две дози.
Нямам опит с подкожни противогрипни ваксини.
Не мога да кажа нещо по определено.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #543 -: Октомври 10, 2011, 00:12:03 am »
Понеже видях цитираното от доктора, за Синус ринз, Мая ако искаш да се снабдиш, пуснах онзи ден поръчка от него с едно повече /за всеки случай/
за Тантум се консултирах, няма проблем да се ползва, но същото върши и низита гел, който е с 4-5 лева по-евтин  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #544 -: Октомври 10, 2011, 00:15:37 am »
Докторе, през какъв интервал се поставят една от друга?
Колебая се дали да слагаме и на малчо (почти 11м), вашето мнение какво е?

Мини, ще ти пиша на лични да се разберем :)

*

Birdie

• 11040
« Отговор #545 -: Октомври 10, 2011, 00:20:44 am »
По принцип може след 6месец, но зависи ваксината дали го позволява ( тази подкожната).
На минимум 1 месец една от друга дозите.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #546 -: Октомври 10, 2011, 00:22:05 am »
Благодаря !
Бъдете здрав!

« Отговор #547 -: Октомври 10, 2011, 12:20:21 pm »
Синус райнс от сайта на Нели мед ли поръчвате?
За колко време става доставката и каква е цената?
Видях аналогично и в iherb, но нямаше наличност снощи.
http://www.iherb.com/Buster-Brands-Sinus-Genie-Dual-Action-Nasal-Rinse-Bottle-One-Bottle-Two-Tops-3-Piece-Set/27976?at=0

Имам въпрос към майките фармацевти : Има ли в Бг антибиотик Цефдинир, Омницеф?
« Отговор #548 -: Октомври 10, 2011, 13:00:42 pm »
Здравейте,имам дъщеричка почти на 3 год.Преди известно време забелязах нещо като жълтеникав секрет или течение,(незнам точно как да го определя) от влагалището и.Пуснахме изследване на урина,което не показа нищо,личната ни лекарка каза че е възможно да има глисти и оттам да се получава някакво дразнене,но изследването е отрицателно.Още не съм ходила да нося изследването,но съм убедена че ще ни каже че няма нищо и нещо от дрехите я дразни,но не мисля че това е нормално.
Незнам дали въпросът ми е за тази тема,но се надявам някой да ми даде някакъв съвет какво да правим.
« Отговор #549 -: Октомври 10, 2011, 19:32:46 pm »
Здравейте, д-р Бърди! Притеснена съм от повишени моноцити в ДКК на сина ми и Ви моля за някакво мнение.
Детето е на 5г. Преди 5 дни (на 05.10.) детето вдигна вечерта Т 38,5, дадох му Хексалгин, на другия ден на обяд вдигна 38 и още следобяд я свали без лекарства. Същия този следобяд го заведох на лекар, докторката каза, че има налепи по гърлото (гнойна ангина) и изписа Аугментин. Аз настоях за кръвна картина и урина (урината - заради оплакване от лека болка в коремчето). Кръвната картина ни я пуснаха без СУЕ и без деф.броене. Всички показатели бяха в норма, както и урината. Детето беше живо, с апетит. В събота го заведох на УНГ, той каза, че не е за АБ, каза да мажа гърлото със Септадин, взе гърлен секрет и каза да направим ДКК + СУЕ. Вчера сутринта детето започна да кашля със суха "стържеща" кащлица, дадох му Синекод и Зиртек, но следобяд започнаха пристъпи на кашлица. И друг път е правил подобна, но се е оправял бързо с еднократна доза Вентолин сироп или с вдишане на пара, но този път от парата само за 20-тина мин. се успокои, а Вентолин въобще не му подейства. Започна буквално да се задушава от кашлица и го заведох на дежурния кабинет. Педиатъра каза, че няма обструкция и че всичко е от ларинкса и затова не му е подействал Вентолин, изписа му Ериус - по 4 мл дневно и Медрол 4 мг. - 2 таблетки вчера + 1 таблетка днес. Снощи детето се успокои и днес вече изкашлянията са единични и нечести. Но доктора беше категоричен, че трябва да пие Аугментин заради налепите (те вече бяха намалели, а днес ги няма въобще). Днес направихме ДКК и ме притесниха повишените моноцити - 0.16 при реф.граници: 0.01-0.12, а като % моноцитите са 10.10% при реф.граници: 1.0-12.0%, левкоцитите са 5.2 при реф.граници: 3.5-10.5 (в предното изледване от 06.10 бяха 10.2), хемоглобина е 143 ( предното изследване от 06.10 е 128). Леко понижени са сегментоядрените: 0.38 при реф.гарници: 0.40-0.70. Възможно ли е да има някакво влияние на Медрол или Ериус в резултата (по-конкретно моноцитите)? И двете лекарства ги пи вчера към 17-18 часа, а ДКК правихме днес сутринта - към 10 часа. Доктора УНГ ще е чак в петък на работа, а и резултата от микробиологичното изследване на гърления секрет ще е готов чак в сряда следобяд. Та сега изчаквам и се притеснявам да не стане по-зле. Иначе детето на вид изглежда напълно здраво. Не е боледувал сериозно от една година.
« Последна редакция: Октомври 10, 2011, 19:35:28 pm от titi_75 »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #550 -: Октомври 10, 2011, 19:41:31 pm »
Мисля е добре да  обсъдите с  Педиатъра.
Ако има противоречиви мнения, или неясности по конкретни въпроси- ще дам мнение.
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #551 -: Октомври 10, 2011, 19:55:14 pm »
Днес направихме ДКК и ме притесниха повишените моноцити - 0.16 при реф.граници: 0.01-0.12, а като % моноцитите са 10.10% при реф.граници: 1.0-12.0%, левкоцитите са 5.2 при реф.граници: 3.5-10.5 (в предното изледване от 06.10 бяха 10.2), хемоглобина е 143 ( предното изследване от 06.10 е 128). Леко понижени са сегментоядрените: 0.38 при реф.гарници: 0.40-0.70.
Аз не съм лекар, но не рабирам как изчислиха, че 10.10% моноцити от общо 5.2 левкоцити прави 0.16.
« Последна редакция: Октомври 10, 2011, 19:57:10 pm от Bobbie »

« Отговор #552 -: Октомври 10, 2011, 20:04:43 pm »
Мисля е добре да  обсъдите с  Педиатъра.
Ако има противоречиви мнения, или неясности по конкретни въпроси- ще дам мнение.
Ами противоречието е в това, че специалиста УНГ каза, че детето не е за АБ, защото инфекцията е вирусна, а дежурния педиатър - че "лабораторията е враг на лекарите" и въобще кръвната картина при наличие на налепи нямала никакво значение. А личната докторка, при която го водих първоначално, не е педиатър (в момента тя замества личния доктор, който е педиатър, но е извън страната).
А конкретния ми въпрос беше възможно ли е влияние на Медрол и Ериус върху стойността на моноцитите?
« Отговор #553 -: Октомври 11, 2011, 00:12:57 am »
Днес направихме ДКК и ме притесниха повишените моноцити - 0.16 при реф.граници: 0.01-0.12, а като % моноцитите са 10.10% при реф.граници: 1.0-12.0%, левкоцитите са 5.2 при реф.граници: 3.5-10.5 (в предното изледване от 06.10 бяха 10.2), хемоглобина е 143 ( предното изследване от 06.10 е 128). Леко понижени са сегментоядрените: 0.38 при реф.гарници: 0.40-0.70.
Аз не съм лекар, но не рабирам как изчислиха, че 10.10% моноцити от общо 5.2 левкоцити прави 0.16.
И аз не съм лекар, нито лаборант. Тези 10.10% са процент от 5.2 G/L и в ПКК моноцитите-бр. са 0.5 G/l. A другия показател (завишения) - 0.16 е от левкограмата, в която общия сбор = 1 и не е посочена мерна единица.
Най-общо нещата изглеждат така: лимфоцити-бр. + гранулоцити-бр. + моноцити-бр. + еозинофили-бр. + базофили-бр. = левкоцитите-G/l; лимфоцити-% + гранулоцити-% + моноцити-% + еозинофили-% + базофили-% = 99.91 (предполагам, че останалите 0.09% са други левкоцити), а процентите отговарят точно на показателите в бр.; а в левкограмата St+Seg+Eo+Ba+Mo+Ly+Pl = 1.
Незнам дали ме разбра, но в крайна сметка в кръвната картина на сина ми моноцитите-бр (в G/l) и моноцитите-% са в реф.граници, а завишената стойност е само в левкограмата.
« Последна редакция: Октомври 11, 2011, 00:22:23 am от titi_75 »
« Отговор #554 -: Октомври 11, 2011, 16:09:07 pm »
Д-р Бърди, да споделя как се разви нашият случай с "жабешкия корем". Моя близка лекарка, която е пенсиониран детски онко-хематолог взе нещата много присърце и обиколихме няколко специалиста. Отхвърлиха се всички съмнения както в нейния ресор, така и от гастроентролог, ортопед и ревматолог.

Гастроентролога ни пусна всевъзможни изследвания и единствените отклонения от референтните граници са при АСАТ, което е 34 при норма до 31 и Алкалната фосфатаза, която е 670 при норма до 630. Всички вътрешни органи са нормални и няма кисти и формации, няма и глутенова ентеропатия.

При ортопеда отидохме заради съмненията за лордоза, но той го отхвърли като причина. Единствения проблем според него е съединително-тъкънна недостатъчност и от там големия корем и плоскостъпие.

Заради тази недостатъчност отидохме при ревматолога, който потвърди и даде съвети за това какво да спортува малката и за какво да сме нащрек занапред.

В резултат на всички прегледи направихме следното - поръчахме супинатори, които ще трябва да носи до следващия преглед след година. Пролетта ще я запиша на уроци по плуване, а у дома под формата на игра ще прави упражнения за укрепване на коремните мускули. След 6 месеца ще даде отново кръв за изследване на ТСХ (което сега е 3,77 и било доста близо до горна граница, а аз съм с Хашимото и доктора е нащрек) и вероятно ще направим и ехография на щтитовидната жлеза.

Общо взето същото важи и за малката ми дъщеря, на която след 2 години ще и предстоят същите неща.

Благодаря Ви за отделеното време!!!
« Отговор #555 -: Октомври 11, 2011, 22:35:32 pm »
Здравейте мами,
Колко време след като започнаха децата Ви да стават със сухи памперси ги махнахте?
Махнахме памперсите през деня от година и половина, заради уроинфекция (сега сме почти на 3г). Останаха само обедния и нощния. От седмица се събужда суха сутрин и след обедния сън, но неиска да ляга без памперс. Може би се притеснява да не се напиша. Как да я успокоя че е готова и няма страшно. Някой път на обяд успявам, но за вечер неиска. Дали да я оставя докато сама поиска да не го слагам?
Благодаря Ви предварително за споделеното мнение!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #556 -: Октомври 11, 2011, 22:41:33 pm »
Памперсите нямат нищо общо с уроинфекция.
Sir Alec Guinness
« Отговор #557 -: Октомври 12, 2011, 11:23:35 am »
Памперсите нямат нищо общо с уроинфекция.

И аз така мислех, защото имам опит все пак имам три деца. Но нефроложката ме навика като заведох дъщеря ми с оплакване от болки при уриниране. След изследване на стерилна урина излезе Протеус незнам си какъв, който можело да е от изпражненията. И се е заразила от наакани памперси. Това поне ми казаха. И казаха да махаме памперса веднага. И за седмица успяхме тогава, но без стрес за детето. Беше лято и стана лесно, но както и да е... Няма да я насилвам сама ще си покаже. Така май е най-добре. :)
*
« Отговор #558 -: Октомври 12, 2011, 11:55:16 am »
И ние изолирахме Протеус няколко пъти, като последния децата вече бяха без памперси, така че не е от това - убедена съм. Още повече, че при момченцата попадане на изпражнения в пикочния канал е много трудно, а и никога не съм ги оставяла с мръсен памперс, за да се изцапат така.
Така, че, когато детето ти се успокои и реши само, че е готово, тогава го махни. Няма смисъл сега от страх да не се напишка без памперс да не спи по цял нощ и да се буди. Ти само говори за момента, без да я насилваш.
*
« Отговор #559 -: Октомври 12, 2011, 13:05:34 pm »
Доктор Бърди, разчитам много на вашето компетентно мнение:
Аз и детето имахме контакт с болен от Хеп. А /аз съм на 33 години, детето на 2,5 години/. Не сме ваксинирани. След като чух няколко мнения на лекари по въпроса, които се различаваха бих искала да знам съществува ли някакъв вариант за превенция все още /минали са точно 3 седмици от контакта/ или можем само да чакаме и да правим тестове всяка седмица докато мине инкубационният период и след като се установи, че не сме болни да се ваксинираме? Четох ваше мнение по повод на запитването на друга майка във форума, но при тях от контакта не беше минала и седмица. Много ми е важно вашето мнение!
Благодаря предварително!