Здравейте!
Не знам дали проблемът ми е за тук, нито какво точно очаквам да получа, като го споделям. Ще бъда благодарна за всякакви мнения, споделен опит и информация.
Имам син на 7 години и половина. Живеем в САЩ. Преди 2 седмици започна новата учебна година с нов учител. Получихме писмо, че детето ни не се справя никак добре в училище, не се подчинява, не работи в клас... Само преди 2 месеца той беше един от най - добрите ученици в класа си. Казаха ни, че другата седмица ще "свикат комисия" /каквото и да означава това/, защото имал всички симптоми на хиперактивност с дефицит на концентрация, намекнаха ни, че ще му се наложи да пие лекарства.
За няколко дни разпитахме всички познати с деца - 100% от тях са "диагностицирани" с подобно състояние, само 1 не беше на медикаменти. Мъжът ми е ветеринарен лекар и ми обясни за действието на "вълшебното хапче", което обуздава непослушното дете. Ужасена съм! Съвсем не мисля, че синът ми прави каквото и да било необичайно нещо... Изобщо не проявява агресия. А като се прибере вкъщи решава с лекота задачите, с които не се е справил в училище. Не е особено тих, но и аз не бих била, ако училището ми започваше в 9,30 и свършваше в 16,00.
Простете за дългия пост.