От Закрила и аз съм разочарована. Не ми покриха лапароскопията 2009г, защото било.. Лапароскопия. На въпроса каква значи това ми отговориха, че едва ли не не било нормална операция (по-евтина), ами били мои прищявки (по-скъпи) и такива разходи не покривали, при положение, че съм можела да избера по-евтината операция! Нямам думи!
Сега ни осигуряват към едни още по-зле: Медико 21. Като дойде време да раждам, ще видим там какъв фарс ще е.
Преди години за
Закрила чувах само хубави неща, но нещои там нещата се промениха в последствие.
Медико21 наистина са може би един от най-смотаните фондове.
Дом Здраве и те не са стока, отказват масово да плащат и си измислят всякакви поводи за това.
Аз както писах по-горе все още не съм стигнала до раждане, но като цяло до сега съм доволна от
Дал Бог. За обикновенните прегледи и лекарства всичко си ми плащат, само инвитро изследвани не поемат и самото инвитро, но то никой фонд не го поема. Това е кофти.
С другите фондове индирекно съм имала работа, затова си позвалявам да изкажа мнение за работата им.
За болница Токуда четох някъде, че те били казали, че няма да се събразяват с наредбата за доплащанията на МЗ и може би затова се получават тези различия в сумите - незнам.
Но факт е че като цяло всички си искат пари.
Преди няколко дни говорих с едно младо семейство, жената е родила предния месец в малък провинциален град от селски тип и нищо не е плащала в болницата
. Май само леглоден си е платила, че не си спомням в момента, но пари на лекаря за раждане не е плащала. Направо останах шокирана, като знам какви пари се искат навсякъде.