Здравейте момичета!
В този форум съм нова, но иначе често пиша в БГ Мама.
Наясно съм, че много пъти са дискутирани някои въпроси, но моля, позволете ми да ви разкажа накратко за себе си и да ви поискам съветите.
Та така, на 29 години съм, приятелят ми е на 31. Правим опити за бебе от септември 2004 г. и резултатът до ден днешен е нулев. Никога не съм забременявала. Пазили сме се около 3 години с прекъснат полов акт.
След като не се получаваше започнах по-чести посещения по лекари. Първо ми откриха 5 см.киста, която щяха да отстранят оперативно, дори ми бяха назначили дата, но 3 дена след откриването й тя изчезна яко дим. Пих доста хапчета за лечение на възпаление, стафилококи, правих си и малко вагинални промивки.
След още няколко месеца неуспешни опити започнах с меренето на БТ. От личните ми наблюдения заключих, че имам овулация, само дето лутеалната фаза е с променлива продължителност между 9-16 дни. Правихме секс във фертилните дни и отново нищо!
След това си назначих хормонални изследвания - също в норма (около средните стойности за всеки хормон). Направихме и спермограма при д-р Александров - Варна. Резултат добър - 62 млн. в мл., подвижност 71%, прогресивен мотилитет за мл. - 54 %, Крюгер - 65% нормални сперматозоиди. След това (на 16.05.06 г.) направих и цветна снимка при д-р Маркова - Майчин дом. Резултат: Лява тръба запушена, дясна тънка, но проходима. Каза ми да действаме и после като ми свърши да й се обадя. Показах снимката и на д-р Александров. Той каза да отпиша лявата тръба и да се надявам на дясната. Ако пак нищо не се получи ЛАПАРО и после ИНВИТРО.
Други никакви изследвания не сме правили. А, забравих - април 2005 г. хламидии при мен - отрицателни, при него не са изследвани.
Чета за толкова много изследвания, които вие сте правили и в главата ми е голяма каша.
Днес ми дойде за пореден път. От 6-7 месеца насам цикълът ми, който винаги е бил точен като часовник (28-29 дни) е по-къс (25-26 дни). Втори месец дори ми е 24 дни, овулацията я осещам към 10-ти ден. От също толкова време спряха и да ме болят гърдите след овулация, а винаги са ме болели.
Ами това е. Простете за дългите словоизлияния, но вече наистина ми дотежа. Опитвам се да не мисля, но не става.
Моля ви дайте си мнението по въпроса - а сега накъде? Какво да правя? Дали да си направя лапаро или някакви изследвания. Наистина много съм объркана вече!