0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, имате ли представа след оперативна хистероскопия колко време (колко цикъла) трябва да минат, за да се започне процедура инвитро!Винаги ли е един периода или е строгоиндивидуално?
Re: Хистероскопия ....след колко време АРТ?
« Отговор #1 -: Март 08, 2011, 20:43:46 pm »
Момичета, имате ли представа след оперативна хистероскопия колко време (колко цикъла) трябва да минат, за да се започне процедура инвитро!Винаги ли е един периода или е строгоиндивидуално?
Два цикъла след оперативното хистеро трябва да минат Дари!И все пак зависи колко бързо ще се възстанови матката , когато е работено в нея/по нея!
Мина ли твоето хистеро ? 8O
*
« Отговор #2 -: Март 09, 2011, 08:35:31 am »
Неееее...ще видим дали ще успея този месец да се вредя!  :(
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #3 -: Март 09, 2011, 10:27:30 am »
Моето хистеро бе диагности4но+запушване на тръби  на4алото на май,а стартирах опит края на септември.
Д-рът  така реши.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #4 -: Март 09, 2011, 10:39:53 am »
Вали,5 месеца????? Заради самото хистеро ли така реши доктора или е имало и други причини?
*

• 1376
« Отговор #5 -: Март 09, 2011, 14:03:34 pm »
Ми така реши доктора след последвалите прегледи,а нали има и по4ивка клиниката :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #6 -: Март 09, 2011, 14:22:56 pm »
Да наистина август са почивка!  :wink:
« Отговор #7 -: Март 09, 2011, 20:35:31 pm »
Неееее...ще видим дали ще успея този месец да се вредя!  :(
Стискам палци да се вредиш , че с тези отсъствия на д-р Стаменов и по някое време и на д-р Шевкетова , определено ще е доста натоварено !Успех!
*
« Отговор #8 -: Март 09, 2011, 20:51:20 pm »
 Доктора ще поиска да те види на 9ти,10ти ден от първия цикъл,който ти дойде след хистероскопията.Ако картинката му изглежда добра,може да започнете...
 Ако ще имаш блокираща инжекция може организма да не заработи веднага на пълни обороти и да се наложи да почакате малко...
 След първата първото ми хистеро ,още на следващия месец всичко беше ок за започване на процедура,обаче нямахме пари и си чакахме фонда.
 След втората хистероскопия / и двете са ми оперативни/ не ми дойде 5 месеца.Бях с една блокираща инжекция преди хистерото...
*
« Отговор #9 -: Март 10, 2011, 08:40:09 am »
Дидон, много благодаря за изчерпателния отговор! Сега вече ми е ясно, че всичко е строгоиндивидуално!
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #10 -: Март 10, 2011, 22:30:57 pm »
Здравейте, момичета аз също ще правя хистерскопия, правила съм преди две години, но вчера д-р Персенска реши, че трябва още веднъж да се направи защото имам една малка миома на задната стена на матката!Преди две години като правих хистеро доктора още на другия месец като отидох на преглед ми каза, че можем да започнем инвитро на следващия цикъл демек след два цикала, но сега незнам как ще е положението!Пък и проблема с операциите е голям аз съм се записала на изчакване следващия месец като се върнат докотрите от чужбина, но незнам дали ще стане, което хич не ми харесва, но няма как, лошото е, че аз тъкмо се зарадвах защото номера ми излезе от фонда и ето, че сега се забавят нещата!!!Надявам се всичко да е наред и пожелавам на всички успех в процедурите!!!
*
« Отговор #11 -: Март 18, 2011, 14:07:58 pm »
Здравейте, момичета аз също ще правя хистерскопия, правила съм преди две години, но вчера д-р Персенска реши, че трябва още веднъж да се направи защото имам една малка миома на задната стена на матката!Преди две години като правих хистеро доктора още на другия месец като отидох на преглед ми каза, че можем да започнем инвитро на следващия цикъл демек след два цикала, но сега незнам как ще е положението!Пък и проблема с операциите е голям аз съм се записала на изчакване следващия месец като се върнат докотрите от чужбина, но незнам дали ще стане, което хич не ми харесва, но няма как, лошото е, че аз тъкмо се зарадвах защото номера ми излезе от фонда и ето, че сега се забавят нещата!!!Надявам се всичко да е наред и пожелавам на всички успех в процедурите!!!
anajens не искам да те отчайвам, но все едно не си се записала  :(
« Отговор #12 -: Март 18, 2011, 15:05:10 pm »
Извинявам се, но ще ползвам темата да попитам нещо, което ме вълнува.
Колко време след хистероскопият е нормално да има зацапване? Аз съм правила преди диагностична хистеро, преди 3 г.. Тогава си спомням, че си имах кървене около 10 дни. Наскоро правих оперативна за отстраняване на полип и сега ту има, ту няма зацапване. Като ходих на контролен преглед нямах нищо цял ден и забравих да питам доктор Шефкетова за това.
*
« Отговор #13 -: Март 18, 2011, 17:17:44 pm »
anajens, мисля че е хубаво да се изчака 1 цикъл и след това да се премине към стимулация. Предполагам че нямаш търпение да започнеш опита, но е по-добре да се отстрани евентуалната пречка за неуспех.

Aksev, кървенето/зацапването след хистероскопия е индивидуално и зависи донякъде какво точно е правено по време на самата хистероскопия. Ако се притесняваш, консултирай се с д-р Шевкедова.
« Отговор #14 -: Март 24, 2011, 16:22:45 pm »
Здравейте момичета значи преди месец ми беше моето хистеро но във Варна във Военна болница и се га вече започнах стимулацията защото и без това карая на този мвсец ми изтича заповедта.
*

• 1376
« Отговор #15 -: Март 24, 2011, 17:36:23 pm »
Здравейте момичета значи преди месец ми беше моето хистеро но във Варна във Военна болница и се га вече започнах стимулацията защото и без това карая на този мвсец ми изтича заповедта.
Би ли разказала пове4е за процедурата там.Кой лекар,за какво те оперира  и т.н.
Интересно ми е,а и за първи път 4увам някой да е правил хистероскопия там.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #16 -: Май 02, 2011, 17:03:08 pm »
Момичета, след хистероскопия цикъла ви дойде ли на време и беше ли по-различен!????Вчера реших че ми идва защото имах зацапване, а днес само 1 капка. На 9-ти или 10-ти ден трябва да ходя на преглед, а не знам да броя ли тези два дни? Не знам какво да правя  :(
*
« Отговор #17 -: Юни 12, 2011, 11:55:50 am »

DariD отнаписаното разбрах,че си минала хистерото,би ли написала ако не е проблем  точно в какво се състоя процедурата,преди нея какви изследвания направи,защото ми предстои този месец и решението на доктора беше:юни месец хистеро,юли инвитро.
Но четяйки разбирам,че много от момичетата са отложили с по един,два и повече цикъла.И съответно при мен остават въпросителните дали няма да избързаме.
*
« Отговор #18 -: Юни 12, 2011, 13:19:40 pm »
 Ако са ви блокирали преди хистероскопията,може и да ви се наложи да изчакате...не по други причини,а самия цикъл може да не ви дойде навреме / при мен единия път дойде точно на датата,а втория закъсня четири месеца /

До колкото си спомням, на мен ми пуснаха ПКК с предпоперативния минимум, май имаше и кръвна група, не помня точно,защото аз си имам документ за нея и никога не я пускам...
*
« Отговор #19 -: Юни 12, 2011, 13:30:24 pm »
bekii, изследванията са ПКК, време на кървене, време на съсирване, биохимия, СПИН, хепатит А (това беше допълнително изискване заради повишената заболяемост в няколко града). Преглед вътрешни болести в деня на операцията. Лекарят ще прецени дали всичко е наред и може да се пристъпи към процедура. Зависи каква е хистероскопията - диагностична или оперативна и какво точно ще се прави. Пожелавам ти успешна операция и бързо възстановяване след нея, а после и успешна процедура!  osi_9
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг