0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сърдечна дейност ?????
« -: Март 08, 2011, 16:42:53 pm »
Здравейте момичета, моите претиснения са следните - бременна съм в 9 гс, по размери ембриончето отговаря на 7 гс и 2 дни, но лошото и че денс втори лекар не долови сърдечна дейност. И двамата докотри ме гледаха с вагинален ехограф.
Имали някой с подобен случай? Аз доколкото усетих докотрите и двамата са ме отписали
*
Re: Сърдечна дейност ?????
« Отговор #1 -: Март 08, 2011, 16:51:04 pm »
За съжаление, не е рядкост да не се появи сърдечна дейност у ембриона. Ако имаш колебания, иди и при трети. Да потвърди това, което са казали и първите двама лекари. И ако наистина е така, трябва да те абразират, за да не развиеш инфекция.
« Отговор #2 -: Март 08, 2011, 16:53:17 pm »
Работата е там че всъщност при предишният преглед нямаше ембрионче и беше доста по-малко на размер. Сега е пораснало но отговаря на 7 гс и ембриончето 1,06 см.
« Отговор #3 -: Март 08, 2011, 17:04:42 pm »
Ако не се лъжа бях в 7г.с.когато установиха сърдечна дейност :ask:

*
« Отговор #4 -: Март 08, 2011, 17:11:19 pm »
при мен в щеста се установи.Дори ми я пуснаха да я чуя.То всъщност май се казва пулсация толкова рано :? , но всъщност май не е от знчение
*
« Отговор #5 -: Март 08, 2011, 22:40:08 pm »
Здравей мила! И аз като sia мисля че ако имаш колебания трябва да идеш и на трети доктор, но дори и на 7-ма седмица да отговаря бебчо вече трябва да се установи сърдечна дейност. Стискам ти палци всичко да е наред  :bighug:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #6 -: Март 09, 2011, 07:51:06 am »
Знаеш ли приблизително датата на овулацията си ?
« Отговор #7 -: Март 09, 2011, 17:59:38 pm »
Предишната ехография в коя седмица беше? Наистина в седма седмица може да се чуе сърдечна дейност. Отиди на друг лекар, може и кръвен тест да пуснеш, ако нещо не е наре ЧХГ ще бъде по ниско от нормалното за този период на бременността.
*
« Отговор #8 -: Март 10, 2011, 22:32:30 pm »
diminioni, какво стана мила. пиши да знаем, да не се притесняваме...  :bighug:

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #9 -: Март 11, 2011, 10:43:40 am »
Ами отидох и на трети и на четвърти доктор. Двама веднага ми назначиха аборт и ми обясниха колко е добре за мен. Другите двама казаха да изчакаме и следобед съм пак, но истанита е че няма сърдечна дейност, а аз не спирам да плача. Не мога да повярвам.
*
« Отговор #10 -: Март 11, 2011, 19:58:00 pm »
За съжаление, се случва. При някои не се появява дори и ембрион в сакчето, при други се появява сърдечна дейност и после спира. Най-често се дължи на хромозомна грешка и не се повтаря при следваща бременност.
Поплачи сега и след няколко месеца с нови сили пробвайте пак.
*
« Отговор #11 -: Март 11, 2011, 22:13:08 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug:
Много съжалявам миличка :balk_144: :balk_145: Разбирам те напълно, преди месец преживях за втори път ужаса да видя ембрион, сърдеччна дейност и след това спонтанен аборт... Знам че е трудно и ти се плаче... както сиа каза, поплачи си, олеква
А живот и здраве скоро отново ще пробвате и ще се похвалиш с две чертички. :bighug: :bighug:

« Отговор #12 -: Март 30, 2011, 18:48:34 pm »
malkoto_dqvolche страх ме е точно от това - от двете чертички - няма да преживея втори път такова нещо, още не мога да спра да плача като се сетя. Сега искам да направя всички възможни изследвания и ако има шанс - да се предотврати втори такъв случай. Ходих при двама доктори и все ми отговарят - изследвания след втори мисед се правят, а аз нямам нито сили, нито нерви, нито време (годините ми вече са доста) да чакам недай си боже 2 ри мисед
*
« Отговор #13 -: Март 30, 2011, 22:26:54 pm »
Мила, не си мисли че пак може да се случи това. Трябва да мислим позитивно и да имаме сили да гледаме напред. Болката е голяма, знам, с времето намалява, но не изчезва за съжаление... Важното е сега да се възстановиш и с нови сили напред.
Дано скоро тука всички се похвалим с така чаканите  :bfp: и да гушнем своите бебчета
Прегръщам те силно мила  :bighug: :balk_21:

*
« Отговор #14 -: Март 30, 2011, 22:50:43 pm »
Факт е, че за повтарящи се аборти се говори след два, даже и след три спонтанни аборта.
За твое успокоение се обърни към клиника по стерилитет и те ще те насочат какви изследвания би могла да направиш, за да изключиш всички възможни причини, ако има такива.
« Отговор #15 -: Март 31, 2011, 12:09:38 pm »
Факт е, че за повтарящи се аборти се говори след два, даже и след три спонтанни аборта.
За твое успокоение се обърни към клиника по стерилитет и те ще те насочат какви изследвания би могла да направиш, за да изключиш всички възможни причини, ако има такива.

Точно това и аз реших и тези дни чета из форумите и май се ориентирах към Малинов - д-р Сигридов, само проблема е че няма часове - първите са след 4 месеца  :(, но ще чакам

malkoto_dqvolche благодаря за подкрепата, пожелавам ти изпълнени мечти и сбъднати желания
« Последна редакция: Март 31, 2011, 12:11:30 pm от diminioni »
« Отговор #16 -: Април 04, 2011, 10:58:18 am »
и аз преживях съ6тото , бях много 6тастлива от факта 4е съм бременна вси4ко бе6е добре . о6те в 6 та седмица се видя сърцето и се 4уха тонове бебето се развива6е добре и отговаря6е на седмиците в които бях . за съжаление в 11 седмица при преглед доктора каза 4е ве4е няма сърде4на дейност и 4е сърцето е спряло и вси4ко това се слу4и на 31.03 на 01.03 ( 2 дена преди рожденният ми ден ) ми направиха аборта . ужас о6те немога да се осъзная . Но всяко зло за добро , и както каза доктора радвай се 4е ти си жива и здрава и по добре сега отколкото в напреднала бременост да се слу4и или недай си Боже да се роди с някакви усложнения . така 4е горе главата и след няколко месеца пак .
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vivi0304][/url]
« Отговор #17 -: Април 14, 2011, 12:53:51 pm »
vivi0304 имам чувството че твоят вариант е по-лошият. Искам да ти дам кураж и да ти вдъхна надежда, но самата аз още не съм се оттърсила от случилото се, не съм спряла да мисля за това и да плача като започна да говоря за това.
Мога само да  :bighug: :bighug: :bighug: и да ти пожелая никога повече да не ти се случва
« Отговор #18 -: Май 15, 2011, 12:54:08 pm »
Здравейте! Бременна съм 10 г.с и 1 ден с един спонтанен аборт. Ходих при добър лекар и ме гледа с възможно най-добрия в момента  ехограф в 6 и 8 г.с. всичко си беше наред  имаше сърдечна дейност. Преди 5 дни обаче се записах на ЖК и лекарката ми каза първоначално, че ембриончето е доста по малко от предполагаемия срок виждала го със сърдечна дейност  в 8 г.с и няколко дни  след това каза, че е 9 г.с и 5 дни (както и аз предполагаш така го смяташе и другия лекар), но според нея битрябвало да съм била вече 10 г.с.Въпроса ми е: Възможно ли е да не изчислила правилно г.с? А и апаратурата и е стара. Датата на последния ми цикал е 6.03.2011 и не би трябвало да съм вече в 11 г.с а в 10? Нямам никакви симптоми за спонтанен аборт зацапване ими липса на сърдечна дейност. Имали някой с подобен случай?                 
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #19 -: Май 16, 2011, 06:22:49 am »
moonlight_26 , аз малко не разбирам какъв е проблема, ако тя го вижда 9г.д и 5 дена, а то е 10гс. Това 2 дена разлика винаги може да се случи. Може би нещо не разбирам. Нали си има сърдечна дейност?
Ти нали си знаеш датата на цикъла, не  знам тя как го е изчислила да е 11та седмица, като си е 10та от тогава. Мисля че има някакво объркване, защото каквото описваш си звучи съвсем нормално.

Боби