Здравейте момичета... Ето как мина нашето раждане в Окръжна болница!
на 26/03 ме приеха с леки контракции,имах назначени системи за следващата сутрин, но слава Богу , смените се завъртяха и сутринта застъпа Д-р Свраков, който след преглед установи, че ми е много дебела шийката и отложи системите и ми сложи едно хапче, което да ми омекоти мускулатурата и така изкарах без болки чак до след обед. После ме пое Д-р Георгиева ,към 18:30 имах 5 см разкритие, пукнаха ми мехура, имах един час болки и бях стигнала вече до 8 см и след още малко родих живо и здраво бебе, без нито едно вътрешно разкъсване , но с 4 външни шева, понеже се наложи да ме срежат! За неонатологията да кажа- изключително доволна съм , особено от Д-р Милена Георгиева, която бе много мила през цялото време. В болницата ние седяхме доста 7 дни , защото малкия прекара и жълтеничка там и беше на фототерапия. Между временно пък аз забелязах , че ми изпадат съсиреци и се наложи да ми направят химически масаж, така че по-дългото седене в болницата се оказа много полезно за нас. Относно консумативите и дрешките на бебоците-бях чела да не се купуват скъпи памперси и дрехи за болницата, щото не се знаело дали ще ти ги върнат, както и не се знаело дали ще сложат тези памперси ,които ти си занесъл- това НЕ Е ВЯРНО! Хората си обличат бебето ти точно с това , което си носиш , а памперсите дори ги надписват с номера на бебето. Връщат ти всичко , задържат само двата чифта пелени и олиото и шампоана. Бебетата са почти през целия ден при майките, взимат се само за визитациите и вечерта спят в бокса, но когато се разплаче посред нощ можеш спокойно да отидеш да си го нахраниш, ако ли не те ще ти го донесат ако много плаче. Не е 5 звезди, но е сравнително чисто, храната е вкусна и ако имаш проблем ти се обръща голямо внимание. Апелирам, казвайте си всичко което ви притеснява! Аз отначало все виках "всичко е наред" и не ми обръщаха особено внимание, но когато започнаха нашите проблеми и с малчо и с мен , веднага ми обърнаха нужното внимание. Надявам се да съм била полезна и сори за дългия пост