Здравейте, да разкажа и аз за моето раждане в АГ Варна. Приеха ме с преекламсия на 8мия етаж на 9ти юни. Там си е мизерия, има огромни черни хлебарки, дано не ви се налага да го посещавате този етаж
. С д-р Александров планирахме секциото за 16ти юни, но на 14ти сутринта в два и половина започнаха да ми изтичат водите. Отидох до дежурната акушерка, направиха ми тест дали са околоплодни води и се почна
. Цяла бременност се молех дано не ми се наложи да ходя в АГ-то без д-р Александров да е там и да попадна на д-р Живко Ганчев /едно време ми направи два пъти абразио за една бременност, нагло си искаше пари от мъжа ми, та не го долюбвам особено/. Е, дежурен се оказа той - започна да ме препира да ми прави секцио, въпреки че му казах, че ще звъня на Александров, питаше ме аз форуми не чета ли, там пишело че док няма да дойде посред нощите, че на него му било писнало да изражда такива като мен, че съм си поемала риска като отлагам секциото. Добре, че док. ме беше предопредил, че след като ми изтекат водите имам достатъчно време, докато започне самото раждане. Заради високото кръвно д-р Александров реши да раждам на втория етаж, каза че реанимацията там е по-добра в сравнение с тази на ВИП-а. Та запътих се аз на втория етаж, към 4 часа успях и да се свържа с д-р Александров, който към 6 и нещо дойде в болницата. Контракции имах доста, бая си боляха, влезнах на секцио със доста голямо разкритие, ако не бяха седалищно предлежание бебетата, щях да си родя нормално. Секциото мина и ме събудиха с думите, че си имам бебета. На втория етаж всички бяха много мили, никъде не видях лошо отношение, даже като чуеха близначета и много се радваха. След това ме прехвърлиха на четвъртия, защото се оказа че като не съм раждала на 7мия етаж, не могат да ме качат там. Както и да е, от четвъртия етаж също нямам забележки, освен че беше много топло. Хлебарки не видях, а се оглеждах усилено, като знам какви мутанти се разхождаха на 8 етаж. Лошо отношение също нямаше, напротив. Минаваха и консултанти по кърмене. С неонатолозите също нямах сблъсъци, казаха че децата са добре - дадоха ми едното дете на трети ден, а другото на четвъртия. После се наложи, заради жълтеница да сложим Тошката на лампа, пускаха ме долу на третия етаж да ходя да го кърмя.
Общо взето това е, всичко мина наред
Вече сме си вкъщи, много е хубаво чувството да си майка!