0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро АГ- Варна 8
« Отговор #600 -: Юли 03, 2011, 15:16:10 pm »
И ние сме от женския отбор на АГ, благодарение на Д-р Александров.  :lol:

« Отговор #601 -: Юли 03, 2011, 17:12:31 pm »
Ми  то дайте ние да се преброим на мъжки и женски отбори  :D
Обаче близнаците и тризнаците къде ще са   :lol:
« Отговор #602 -: Юли 03, 2011, 19:02:13 pm »
Здравейте на всички, макар, че не пиша често,  ви следя постоянно как я карате и искрено се надявам и вярвам, че всички посетили темата един ден ще се причислят към мъжки или женски отбор ... или и към двата. Ние очакваме девойка ..... Леки и усмихнати дни!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #603 -: Юли 04, 2011, 00:32:03 am »
...и настъпи края.Поне вече е ясно-няма го/ги...отидоха си. :balk_144:

ЧХГ падна още.Дори не ми се и плаче,поне не сега.Говорих с Малена.И на тях им става тъпо,ама какво да се прави,то ни е ясно ,че шанса не е 100%.Говорихме за ЗЕТ през септември-октомври-както си реша.
 :bighug: 
Да сме живи и здрави и на есен пак.Мерси на всички,които стискахте палчета!!!

ili, съжалявам за неуспеха в този опит. Искам да те насърча, въпрос на време е да успеете. Убедена съм в това!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #604 -: Юли 04, 2011, 08:44:52 am »
И моята мома е направена от "Златните ръце"  :lol:. На Ледена луна двете девойки също са измайсторени от д-р Александров. Та и моми прави нашият доктор  :D.

« Отговор #605 -: Юли 04, 2011, 13:56:45 pm »
Deep мерси ...И аз се надявам на есен да се получи.Вече ми отмина.Ще се отдам на сина ми ,той доста се разстрои ,но сега пък е доволен ,че ще сме заедно лятото.Корема ми е още подут и той все стои на него и си вика ,че има някой :)
Ще отидем на Аквапарка поне  :D То така и така пари все няма,поне на него да угодя.
Та на всички момичета кураж и напред към нови опити на есен !
На успелите  :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #606 -: Юли 07, 2011, 16:52:10 pm »
Момичета, в АГ-Варна ползват ли овитрел и декапептил? На мен д-р Ковачев ми беше казал, че били ползвали само пурегон и прегнил, друго не ползвали.
И къде мога да намеря инфо за разликата между тези медикаменти?
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
« Отговор #607 -: Юли 07, 2011, 18:23:27 pm »
Магдалена78 по принцип стимулациите в АГ-Варна се правят с:
- Гонал, Цетротид и Прегнил, или
- Пурегон, Оргалутран и Прегнил.
Тези медикаменти са за къс протокол, който по мои наблюдения е по-често прилагания в АГ-Варна.
Декапептила за който ти питаш се използва при т.н. дълъг протокол за блокиране на хипофизната жлеза. Ако някое момиче е правило процедура по дълъг протокол дано се включи и да пише дали го е ползвало.
А Овитрел или Прегнил е търговското наименование на т.н. човешки хорион-гонадотропин и се прилага за узряване на яйцеклетките. По принцип разликата между едното и другото е в цената. Овитрела по спомен беше доста по-скъп от Прегнила.
*
« Отговор #608 -: Юли 07, 2011, 19:07:51 pm »
И къде мога да намеря инфо за разликата между тези медикаменти?

Освен това Овитрел се прилага подкожно, а Прегнил - мускулно. Магдалена78, може да прочетеш повече за лекарствата тук: http://www.medicine.bg/lekarstva/. Намираш си лекарството в указателя и после --> Листовка за пациента.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

Scarlet_

• **
  • 98
  • Отнесена от вихъра
« Отговор #609 -: Юли 07, 2011, 23:57:16 pm »
Магдалена, доколкото разбирам ти си алергична към Пурегон и затова искаш стимулация с  други лекарства, но явно не си много наясно с протоколите и лекарствата за стимулация и за блокаж. Така както си задала въпроса си излиза, че искаш да те стимулират с Овитрел и Декапептил, а това не са лекарства за стимулация.
Пурегон е лекарство за стимулация, съдържащо FSH, почти същото е Гонал Ф, а Прегнил и Овитрел са лекарства, подпомагащи процеса на узряване на яйцеклетката и контрол на момента на пукването на фоликулите, съдържащи ЧХГ. Когато се използва т.нар. къс протокол се прилагат и антагонисти за контрол на LH, предотвратяващи преждевременното лутеинизиране на фоликулите - това именно са Цетротид и Оргалутран. Декапептил е лекарство за блокаж на хипофизата, за да не произвежда FSH и се използва преди или заедно със самата стимулация.

По принцип наистина в АГ прилагат предимно протокол с антагонист или т.нар. къс протокол и използват основно Гонал Ф и Пурегон, защото са най-пречистени, но това какъв ще е протокола няма връзка с това с какво ще те стимулират - и при дълъг протокол може да се използват Пурегон и Гонал Ф, както и при къс протокол може да се използват Мерионал и Меногон и обратно.

Успех ти желая!

*
« Отговор #610 -: Юли 08, 2011, 08:09:11 am »
Магдалена, Скарлет ти е отговорила подробно. Самите препарати, за които питаш, имат различно действие. Иначе в АГ прилагат и дълъг протокол. При мен първия опит беше по такъв, стимулация с Пурегон и блокаж с микродози Декапептил.

*
« Отговор #611 -: Юли 08, 2011, 08:11:52 am »
Eeeee, най  после...!! :lol: Темата започна да заприличва на "тема Ин витро АГ.." Както си бяхме заспали,направо вече загбух надежда!! :? Успех на всички-по къс или по дълъг,протокол,с Гонал или с Пурегон! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #612 -: Юли 08, 2011, 11:10:16 am »
Много ви благодаря момичета за изчерпателните отговори и за допълнителните лекарства за стимулация. Просто не съм на ясно - правилно сте разбрали - и тепърва ще се образовам по този въпрос.
На мен проблемът ми е да бъда стимулирана с лекарства към които нямам алергични реакции. Към пурегон си имам ясно-изразена доказана алергична реакция - много тъпо, защото явно е основно лекарство за стимулация :( . Към прегнила е полуалергична реакция, т.е. не е толкова силна като при пурегона. Д-р Ковачев не желаеше да ги ползва и двете и съм му благодарна, че предпочете да не рискува.
Не давам алергични реакции към овитрел и декапептил, за това питах за тях.
Виждам, че в листовката на Фонал Ф не пише, че е възможно да има остатъци от антибиотици, което много, много ме радва :) Но явно трябва да направя пак тестове за алергии.
Отново ви благодаря за изчерпателната информация.
ПП: Давам алергични реакции и към: клостилбегит (това дори го пих 2 месеца). Към боаронски хомеопатични: фоликулин (пак с FSH като пурегона явно, но май е човешка FSH в много ниска концентрация), дори обривите от тези хомеопатични още не са ми изчезнали - може и да си останат белези. И тази алергична реакция от боаронските беше въпреки, че от 3 месеца съм на преднизолон, което по принцип подтиска алергичните реакции, т.е. дори и преднизолона не ме спасява от алергични реакции.
Пак ще се допълня, но: мен обриви не ме стряскат. Проблемите са:
- да не се активизира пак епщайн бар вируса;
- да не би тези лекарства просто да не ми действат, защото имунната ми система се бори с тях.

С какво ги тъпчат тези лекарства - честно не зная.
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 11:58:55 am от Magdalena78 »
*
« Отговор #613 -: Юли 08, 2011, 12:35:15 pm »
Аз до колкото знам,всичко е максимално естествено!! Например в Гонала ползваха някакви вещества от яйцеклетка на определен вид хамстер/май така беше/ ,но много прецизно пречистени и дозирани, но да си призная,за първи път чувам за алергични реакции към хомеопатични лекарстав,било то на Боарон.Това в коя лаболатория и клиника ти го доказаха??? :o
« Отговор #614 -: Юли 08, 2011, 12:49:20 pm »
Ох, Рачо, не искам да разводнявам темата с моите тъпи алергични реакции към лекарства. От лекари зная, че ако се появят обриви при прием на лекарства се счита, че имаш алергична реакция към това лекарство. А за съжаление аз до сега съм имала много обриви от много лекарства (все различни модели обриви). Сложно е при мен, заради хроничната ми инфекция с епщайн бар вирус. Нищо друго не се изолира при мен освен много високи титри на епщайн бар висуа. Но знае ли човек, може и на друго да съм носител, но просто да не съм се сетила да го изследвам. Нещо по-екзотично. За стандартните - нямам такива неща.
Смешното при мен е, че аз не знаех, че обривите са индикация за алерчина реакция към лекарство и си пиех смело лекарствата (нямах диагнози, но все ме тъпчеха с разни работи). Но дори и за 15 мин да се появи обрив, пак се счита, че е алергична реакция.
А аз си мислех, че само гърчовете и уртикариите се считат за алергични реакции и само тези обриви, които остават, но не и тези които бързо изчезват. Всички, всички видове обриви се считат за алергична реакция ако се появят при прием на лекарства.
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 13:01:34 pm от Magdalena78 »
*
« Отговор #615 -: Юли 08, 2011, 13:46:46 pm »
Да,това с алергиите наистина е нещо много неприятно,направо ужасно. Хиляди алергични реакции към хиляди неща и най-лошото ,че само се предполага от какво и към какво,а няма как да се докаже на 100%.А да не говорим ,че възможностите за алегични реакции са направо неизброими и повече са даже неизвестни за медецинската наука.Както се казва-да чукаме на дърво. Не знам какъв е тоя "щам вирус",но явно е нещо много заядливо!!?? 8O И ние преди година и половина се занимавахме с такива обриви,алергична реакция ,ама към какво.... :o?? Така и не разбрахме! Жената казва,че било към мене,ама не съм много сигурен! :wink:Ходихме си с куртизон в чанта,бойна готовност. Но пък един приятел доктор-начинаещ хомеопат ни даде една комбинация боаронски и не знам от това ли,от какво,но от 8 месеца нямаме и помен.Но хомеопатичните се взимат дълго време и не е желателно да се обърква схемата. Дано нещата и при тебе се наредат ,поне към стимулиращите да нямаш проблеми.Смисъл,дано не към всички,но Гонала е добър! :lol:
« Отговор #616 -: Юли 08, 2011, 14:18:29 pm »
Мерси Рачо за подкрепата. Да си стискам палци поне Гонала да мога да ползвам. Но то не зависи от мен. Каквото реши имунната ми система - това. АГ-Варна явно не работят с овитрел. Явно за това е по-скъп, защото е по-пречистен може би. Но добре, че него мога да ползвам. Всичко най-хубаво!
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #617 -: Юли 08, 2011, 15:24:46 pm »
Мерси Рачо за подкрепата. Да си стискам палци поне Гонала да мога да ползвам. Но то не зависи от мен. Каквото реши имунната ми система - това. АГ-Варна явно не работят с овитрел. Явно за това е по-скъп, защото е по-пречистен може би. Но добре, че него мога да ползвам. Всичко най-хубаво!
2007г. ми бе поставен Овитрел :wink:.
Тогава струваше 98лв.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #618 -: Юли 08, 2011, 20:20:38 pm »
Напротив, работят и с Овитрел.

« Отговор #619 -: Юли 08, 2011, 20:26:10 pm »
Магдалена, не че не работят с Овитрел АГто.Просто се опитват според мен да ни спестят някой лев, защото Овитрела е към 70 лв., а ако минеш с един прегнил , ще платиш само 18 лв.Сега при последния си опит не можех да намеря Прегнил, и говорих с д-р Александров, каза , че може и Овитрел.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !