Здравейте момичета и Рачо
В края на април , на 27ми, с много трепети,вълнения и надежди започна третата ни процедура инвитро в АГ Варна. Тя ни беше лъч светлина, нашият коледен подарък от екипа на АГ Варна и Зачатие!
Още със старта на процедурата се оказа, че ФСХ ми е завишен - при норма 9.3, резултат 14.9 .Докато успея да се свържа с д-р Александров, минаха няколко дълги часа на притеснение, на паника, на хиляди въпроси, бушуващи в главата ми. Когато говорих с него, мнението му беше, че конкретно в моя случай това не значи нищо и можем да продължим процедурата. Реших, както винаги досега, да не се притеснявам и да се доверя на неговото мнение.
На първия преглед, ден 6ти от стимулацията с 225 ед.Гонал на ден, в единия яйчник имаше само два по-големи фоликула, а в другия един по-голям и два малки...Е, колкото толкова, казах си. Важен е крайният резултат ! Забраних си да се притеснявам за нещо, което и без това не мога да променя. Оставаше ми само да се моля и да се надявам да са качествени яйцеклетките накрая...
Втори преглед, ден 9ти от стимулацията с 225 ед.Гонал. В единия яйчник пет хубави фуликула, в другия така и не разбрах
Това вече нямаше значение, толкова бях щастлива, че има и нови фоликули
Пункция на 12 ден от стимулацията , на 8 май 2011г. Резултата - 11 яйцеклетки
Повече, отколкото при предните ми два опита
Не мога с думи да опиша как минаха часовете, докато стане време да се обадя и да разбера колко са се оплодили...При нас процедурата беше ИКСИ, тъй като имаме проблем с оплождането.
И така, със свит стомах и треперещи ръце, се обадих в клиниката. Отговор - 7 оплодени, трансфер на трети ден. Отново дъъълги часове в молитви, надежда и страх...Ще се делят ли, как ще се делят, ще има ли хубави до третия ден ?
Дойде денят на трансфера.
Отидохме в клиниката, но там ме посрещнаха Анито и д-р Кисьов. Трансфера се отлага за 5 ден, защото имаше разделени на 6,5,4,3 клетки, и предпочитали да ги изчакат до 5 ден, за да видят кои ще останат бойците.
Още два дни, които честно казано са ми все още като насън. В петък, 13 май, отидохме в клиниката със свито сърце, но въпреки всичко носейки и надеждата със себе си. Колко ли са останали, дали са качествени, има ли изобщо останали ембриони ? Ето такива мисли бушуваха в главите ни.
Качвам се на седмия етаж и там Малена ме посрещна, като ме помоли да изчакам първо да говоря с докторите и тогава да ме настанява...
Сякаш тавана се срути над главата ми...Казах си - край - сигурно новините не са добри, може би ембрионите са спрели да се делят
След малко се появи д-р Александров, извика ме в кабинета си и с усмивка ми съобщи, че новините са добри - имаме един много хубав ембрион и един малко по-малко хубав
Е, не стъпвах, а летях по коридора, докато стигна до стаята , в която трябваше да се настаня.
..
..
..
Ден 13ти след ембрионтрансфер на 5 ден на два бластоциста - положителен уринен тест.
Ден 14ти - ЧХГ 1235 .
..
..
..
Много сме щастливи !!!
Много сме благодарни !!!
И мааалко уплашени
Молим се на Бог този път всичко да е наред докрая...
БЛАГОДАРИМ !
На екипа на АГ Варна;
на Зачатие;
на Човечето,която ми подари един цитротид; на Ейле, от която имах подарък 4 близнашки гонала
; на Съни - заведе ме да ям едни кексчета
,Мънки,Сиксенс,Тини ( от нея си имам 3 опаковки утрогестан ), и всички, които ми помагаха дните на процедурата да минат по-бързо, по-неусетно, вдъхваха ми надежда и ме подкрепяха...