Здравейте мацки :hello:и Рачо
Като сте се заговорили за цигари, та и аз да споделя - бях много страстна пушачка от 18 годишна. Но ги пушех по кутия и половина-две на ден. През 2004 година обаче, започна да ме стяга сърцето нощем като в менгеме, особено като спях на лявата си страна. Може би за първи път тогава се замислих сериозно - искам ли да бъда здрава, или да се предам и да умра млада - я от инсулт, я от инфаркт...
Купих си табекс, пих ги по схема един месец и ги спрях от раз. Никога повече не съм си дръпнала от тая гадост. Но след отказването ми се появи проблема, че започнах да се отвращавам от цигарения дим. Например отидем някъде на заведение, където се пуши и стоим час-два и после се чувствам ужасно - много ми се гади. Четох някъде, че при страстните пушачи се проявява тази силна непоносимост, когато ги откажат.
Но момичета, аз тогава го направих единствено и само с мисълта за моето собствено здраве. Сега пред вас стои задачата да мислите и за някой друг...за вашето дете.
П.с: аз бях толкова безкомпромисна към себе си, че в рамките на една година - от първия ден, в който ги отказах си носех последната кутия цигари заедно със запалката - в дамската ми чанта. Съвсем умишлено, за да имам винаги достъп до цигарите и така да изпитвам ежедневно силата на волята си. Повярвайте ми, звучи мазохистично, но вършеше повече работа от това, да нямам достъп до цигара, а да искам да имам такъв...
Аз май доста се разбърборих
Лека вечер на всички!