Здравейте момичета и Рачо
(приятно съм изненадана, че има мъж в темата, който да ни подкрепя и споделя репродуктивните ни несгоди)
Ще следя с интерес темата, тъй като най-вероятно на есен и на мен ми предстои инвитро процедура в АГ Варна. Искрено се радвам, че я има точно тази тема и се надявам да ме приемете в нея. Винаги съм мислила, че когато си споделяме и обменяме опит с хора с подобни съдби, сякаш по-леко преживяваме всички трудности и несгоди...
И тъй като съм нова тук, е редно първо да се представя. На 35 години съм, а приятелят ми на 39. На 17-ти юли ще бъде сватбата ни
От девет месеца се опитваме да си направим бебче, но безуспешно. Още на втория месец започнах да меря БТ и да правя тестове за О - ежемесечно имам овулация, ясно изразена двуфазност...Правих хормонални изследвания - всичките с идеални резултати. Правих кръвен за хламидия и се оказа положителен. Последва антибиотично лечение. Приятеля ми февруари прави спермограма - и тя супер. Следващата стъпка след лечението и установения отрицателен кръвен за настояща инфекция на хламидия беше цветна снимка. правих я миналата седмица при д-р Александров в АГ Варна.
Заключението от рентгена е:
"Матка - с нормални размери дислоцирана на дясно. Сянката на кухината на матката е хомогенна, с резки и гладки очертания.
Дясната тръба е с равни контури, не дилатирана, нормално проходима и контрастната материя премина в перитонеалната кухина.
Леко разширение на ампуларния сегмент на лявата тръба и депо от контрастна материя с неправилна форма дистално - вероятни перисалпингеални сраствания в ляво.
Меките тъкани са без абнормни промени.
Интактни костни структури."
Видяхме се само за минута-две с Александров - да ми каже резултатите, защото той трябваше да влиза в спешно секцио. Каза ми, че и двете тръби са увредени и препоръча инвитро.
Четох много в нета и съм решила да правя инвитрото единствено при него. Интуиция може би...
Така стоят нещата при мен, дано не съм ви отегчила с писанията си.
Дано годинките ми не са прекалено много и да успеем да си имаме и ние бебче...едно е сигурно - ще се борим до край!