0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #940 -: Април 13, 2011, 12:27:55 pm »
Jbrul Развесели ме със това бебешко сумтене, точно така си е, и моят си сумти постоянно нощем  :D

В началото се чудех какво му става, какви са тези странни звуци, да не се дави нещо   8O Абе лудница. Сега посвикнах и му се будя само като почне да издава звуци тип гладен съм  :) Моят също има колики, но нощем като по чудо си спи без да реве,  само преди да заспи почва да се дере...

Като заговорихте за хигиената, аз съм луднала на тази тема...Тук родата на мъжа ми въобще не им пука и си влизат с обувки и ми пипат детето с неизмити ръце. До сега ми беше неудобно да им направя забележка, но свекърът ми така ме издразни наскоро, почна да го гъделичка с ключ по крачето  8O Абе самозабрави се просто...А и се държеше така все едно бебето му принадлежи, направо побеснях...Сега съм решила да ги карам от вратата да се събуват и един бактериален гел ще им давам. ако ги мързи да ходят до банята ...Но за сега съм намалила посещенията ...
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #941 -: Април 13, 2011, 12:43:23 pm »
Честито на новите мами!Всичко най-най-най ...
 
 В нас след ремонта се получи така,че коридора и кухнята са почти в едно.Имаме и куче , а банята е точно срещу входната врата в дъното на коридора.Да измиеш лапите на кучето означава да прекосиш с него целия коридор.Та задължително след това миеш...
 За гости съм решила да съм подготвена с калцунки.В кухнята пода е гранитогрес и някак не мога да си представя боси хора , а 20 чифта пантофи нямам... това при по-специални събирания.Иначе приятелките ще си събуват обувките...
 За лазенето си представям ,че ще имам някаква оградка,може и от пластмасовите,които ги има по детските кътове.С нея ще успявам криво ляво да огранича достъпа на малкия до примерно събутите в коридора обувки на гости...не върви да им ги крия по шкафове.Същия тип преградка в началото мисля да я ползвам за пред стаята на бебето.Няма как вратата да се затваря,а моята далматинка/както и другите между другото / е адски космата и по този начин ще си спестя чистенето на косми като обезумяла в бебешката стая.

 Виждала съм в разни сайтове и специално създадени решетки,примерно за хора,които живеят в къща на два и повече етажа,да могат да си обезопасяват стълбите , но мисля, че и тук ще има нещо подходящо...

 Жбрул,права си...те плановете си ги правим само за да не се загубим съвсем в началото,уж някакъв ред да има.Пък после в движение ще коригираме . Една приятелка ме питаше дали искам такъв вибриращ стол , явно подобен на този ,в който спите вие и аз казах да  :) Все си спомням в подобни ситуации за една от сериите на "Sex  in the city" ,как Саманта успокояваше бебето на нейната приятелка с един вибратор  :lol:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #942 -: Април 13, 2011, 13:51:25 pm »
Жбрули, великолепно обяснение ала Удхаус, благодаря! Сега ще трябва да обяснявам на околните защо се хиля истерично на глас  :lol:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #943 -: Април 13, 2011, 14:39:58 pm »
В нас, когато Ивана започна да лази, пробвахме субъването точно 5 дена и се отказахме. Живеем в къща и ползваме една странична врата, която влиза директно в кухнята - няма място за събуване на обувки. Така че сега прекосяваме, минаваме по коридора и се събуваме в стаите ( имаме малки стаички вместо гардероби и там ни седят и обувките). Кухнята е с плочки и чистенето не е проблем - минаваш с парцала и готово. Освен това аз не карам гости да се събуват и не се сърдете, но и мен ако не ми е близък човек и ме накара да се събуя, ще ми се стори доста странно.  Ако навън е кално, естествено че няма да взлезна да направя кал на хората, но иначе просто ме побърква като ми дадат пантофи обувани от кой знае кой и при подобен случай си оставам по чорапи. Това с калцуните ми се струва много по-добър вариант.


Б.
« Последна редакция: Април 13, 2011, 14:51:27 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #944 -: Април 13, 2011, 14:53:30 pm »
Надин, смей се, смей се сега ти се е паднало, после малко не е до смях работата месец-два, ама се издържа.  :lol: Не искам никого да плаша с тази реплика, няма драма естествено, но недоспиването си е недоспиване мацки, поне мен много ме мори това и системната липса на сън - не можеш я компенсира с добра воля и мерак да си гледаш детето. Срам не срам си признавам, че има някои дни, в които времето е подходящо за разходка /примерно днес/, но съм толкова скапана физически, че просто не смея и да изляза, да не се свлека някъде след количката..., но в общи линии инцидентно съм чак толкова зле де, обикновено успявам да изкретам нЕкак си. Моментните ми въжделения са насочени към очакването бебо скоро да спре нощното хранене и да мога да се понаспивам нормално вече и "да му мяза", а и тепърва ще идва хубавото време, то досега беше все едно скапано  :x

Дидон, вибро има на шезлонга на Дани, но засега не му харесва да стои там особено - с вибро, или без. С играчките - същата работа, хич не ги отразява, добре че съм аз да им се радвам хахахах Иначе, това в което спи напоследък си е баш люлка, тя си го люлее, той си спи, а аз му се любувам. По този повод обмисляме дали няма да ни е изгодно да си купим фабрика за батерии...  :lol:

Калцуните според мен са добро решение за зимата, или за студено време общо казано, когато хората ходят със затворени обувки. За лятото обаче, не виждам как ще дойде някой у нас по чехли, пък аз ще го накарам да си нахлузи найлонови пликчета на краката в жегата - малко е садистично все пак. ;) Може би за лятото, няколко чифта евтинджос джапанки за гости са добро решение. Аз всъщност, никого не събувам все още, понеже дребния няма досег с пода. Когато вземе да пълзи - я калцуни, я джапанки, все ще измисим нещо за външни лица.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #945 -: Април 13, 2011, 14:56:01 pm »
Ясно ,че работата с плановете къде да се гледаме и как да подреждаме , ще бъде непланова  :lol:
Но все пак тярбва  да подредя нещата преди да отида да  раждам - най-малкото , за да знам после кое къде  съм сложила  . Не мога да оставя нещата по  кашони и торби  и като си дойдем да търся кое къде е .
Но кога ли ще се  захвана с това подреждане  , сега още  не искам да се напрягам и натоварвам   , а то от сега ми тежи корема  . Но ще го оставя за преди тръгване   -поне да знам, че ако се  натоваря , скоро  отивам  в болницата  и ще ми е спокойно , доколкото  е възможно .
Иначе  мъжа ми , които доскоро  май го беше страх да се подготвяме ,че е рано  , вече ме пита - какво ще трябва -шкаф, скрин, гардероб да правим  ...


Мисля,че е време за нови попълнения -нещо няма такива!Дано има много мами с положителни тестчета , които се  спотайват и има великденско нашествие в темата!!!


За хигиената и влизането с обувки  -за мен това е абсурно -улиците ни са толкова мръсни , че не бих си го помислила. Близките приятели , когато идват на  гости - а и ние като ходим  -си  носят техните домашни чехли . Имам купени няколко чифта  чехли за  гости   , но когато някой  външен човек дойде инцидентно  за малко  , пускам да влезе  с обувки  , после трием .Имам купени и калцуни  , но май не ми се  е налагало да ги предлагам.

cambozzola ,  добре че нямам съседи -засега :lol:-камо ли алкохолизирани .Сега упорито се пазя само от една баба , която ме среща пред блока на офиса редовно и има голямо желание да ме прегърне и здрависа и аз бягам няколко крачки встрани  като некадърен футболист.


Jbrul, каква фабрика !Нали българския гении  може всичко-няма ли такъв около вас  с някакво приспособление  да се свърже към адаптор , акумулатор  или нещо такова :wink: :lol:

При нас времето никак не е за разходка - духа, студено .
Запалила съм си сетче за аромотерапия  с ароматно масло  и релаксирам с филми , жалко че нямам книжка , която да ме грабне и да чета....
« Последна редакция: Април 13, 2011, 15:02:57 pm от nimika »


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #946 -: Април 13, 2011, 15:59:45 pm »
Жбрул и аз бях така първите 2 месеца и после нещата малко по малко се оправиха.  В един момент като започна да има по 4 часа между храненията и живнах, защото 4 часа сън през нощта и то на куп ми се сториха прекрасно нещо. Сега изпадам в ужас какво ли ще е с две бебета, едното от които се буди на 2-3 часа. Ама хората го правят, ето Тини и тя е така, пък се справят някакси.
И Ивана спеше през деня в люлка. Като дойде свекърва ми и като писна, че детето не можело "да се опъне" където сме го сложили. И аз си викам - абе хубаво , опъвай я като искаш да видим колко ще изкараш. Един ден и престана и пак си я сложи в люлката, защото видя, че не иска да спи другаде.

Б.
« Последна редакция: Април 13, 2011, 16:02:38 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #947 -: Април 13, 2011, 16:07:16 pm »
Жбрул,не мисли че като спреш нощното хранене детенце ще започне да спи.Митко го отказа сам на около 7-8м.,но още не спи хубаво през нощта.Буди си се през 2 часа,а и батко му беше така-до 2 годишен не заспа :).Пак да кажа,че то си е до дете.Около нас всички дечица си спят :).

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #948 -: Април 13, 2011, 16:19:08 pm »
Жбрул,не мисли че като спреш нощното хранене детенце ще започне да спи.Митко го отказа сам на около 7-8м.,но още не спи хубаво през нощта.Буди си се през 2 часа,а и батко му беше така-до 2 годишен не заспа :).Пак да кажа,че то си е до дете.Около нас всички дечица си спят :).

:)Много е права Парси:) Дано да сме от редките случаи на неспящи деца:)
Понякога чак се чудя как може и тримата да са толкова еднакви и постоянни в нощното си будене:))))От 10 дни вече не се будят да ядат нощем но не помня да имаме спокойно изкарана такава:)))))Или вода ще пият, или ще са се заврели в ъгъла на леглото и немогат да мръднат, или ще са се увили в чувалите си:) Все си мислех, че като спрат да ядат през ноща най-после ще си отспя:)))) Да де, ама няма да е сега:)))))
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #949 -: Април 13, 2011, 16:33:48 pm »
Еееех, говорете ми за сън :lol:
Бебетата съвсем не се будят нощем само заради нощното хранене.
Моите и двамата са особена неспяща порода и така вече 4 години :lol: То ставане за какво ли няма, ако не е единият, ще е другият - многократно на нощ :wink:
С течение на времето с умората и недоспиването просто се свиква.
Но си има и дечица с хубав, здрав сън - около мен има много познати с такива деца.

Като знам цялата мръсотия, която газим - никога не бих влязла в чужда къща (както и в моята де) с обувки. Като не искам да ходя с чужди чехли, ще ходя по чорапи. А идеята на калцуните е да се обуят директно върху обувките, а не на бос крак.
Както писах по-горе, за гости имам специално купени чехли, които пускам в пералня след това. За влизащите по друг повод - давам калцуните.
« Последна редакция: Април 13, 2011, 16:39:20 pm от tzvetenze »
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #950 -: Април 13, 2011, 16:41:48 pm »
...Като спрат да ядат и приказки ще искат да им четете посреднощ, и да играете, и да пишкат, и да се гушкат, и вода да пият, и.. и.. Пък може и да питат: Тати ти що бориш мама  :lol:
Ние все още спим в една стая, че ставам по н-пъти да ги проверявам, завивам и т.н.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #951 -: Април 13, 2011, 18:46:33 pm »
Здравейте момичета,

да се отчета - днес бях на преглед, младежите растат, вече са над 1 кг., развиват се нормално. Шийката ми е 4,9 см. :D, според доктора ми нямам никакви индикации за ранно раждане. Заминавам за великденските празници за Асеновград, смятам да остана там до края на май, поне София ми е наблизо, ако започна по-рано да раждам. Единствено забравих да питам за инжекциите за дробчетата, ама пак ще се разходя тези дни като ми е толкоз акъла. За Пловдив моят доктор ми каза да се обърна към д-р Даскалов, знам че има много негови пациентки тук, искам да попитам, за да си запазя час за преглед, колко време предварително трябва да се обадя. При него ще правя последната фетална 28 - 34 г.с., после, живот и здраве, смятам да се завръщам във Варна за раждането.

Относно спането - надявам се да ми се паднат кротки, мързеливи и поспаливи бебета :D.
Лека вечер!


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #952 -: Април 13, 2011, 18:48:24 pm »
Сами и Мадлен честити бебенца! Да са ви живи и здрави!  
Относно събуването и аз съм много против да се влиза с обувки. Като знам колко са "чисти" улиците ни. Аз съм си накупила повече ефтини чехли за гости и така. Събуваме се пред врата от вън. Аз не мисля че има нещо обидно да помолиш някой да се събуе и да не ти  вкарва мърсотии вкъщи.
Аз искам да ви попитам тези които не сте от София , а пък раждате в София колко време преди раждането оставате там и къде оставате, в болницата ли ви преиемат по рано или оставате на хотел или при близки?
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #953 -: Април 13, 2011, 19:44:45 pm »
За Пловдив моят доктор ми каза да се обърна към д-р Даскалов, знам че има много негови пациентки тук, искам да попитам, за да си запазя час за преглед, колко време предварително трябва да се обадя. При него ще правя последната фетална 28 - 34 г.с., после, живот и здраве, смятам да се завръщам във Варна за раждането.


Eille, обади се седмица по-рано, за деня, който си планирала. Ако се наложи нещо спешно д-р Даскалов никога няма да откаже коментар по телефона или преглед в кабинета.

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #954 -: Април 13, 2011, 23:11:58 pm »
ох, не знам как ще се разбера с мъжа ми за това със събуването и с гостите. вчера ми каза, че бременността показва най-добрите ми страни, ама като се роди бебето сигурно ще полудея и ще искам около него всичко да е стерилно. не знам, тук говорят много за това, че не е нужно да се държи стерилно около бебето, но все пак това с обувките ме притеснява, ще го мисля като тръгне да лази бебето.

по повод спането - днес бях на семинар за кърменето (между другото, дадоха ни доста линкове и се чудя дали бихте имали интерес да ги постна тук, или може би на лични? кажете какво мислите) та си говорехме за спането с бебетата в едно легло и не. тук има едни неща, които се прикрепят към леглото, но са си легълце, само едната му страна я няма и е закрепена за леглото на родителите, така че хем ви е под ръка, хем си е в леглото. доста са скъпи обаче, моя приятелка просто си премести детското  креватче до нея и махна едната външна преграда.

това, което си мисля за кърменето е, че е прекрасно, но постоянно занимание, но то не само кърменето е така. добрата новина е, че не било задължително да е болезнено и физически мъчително.

та кажете дали да поствам линкове или са ви писнали
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #955 -: Април 13, 2011, 23:22:50 pm »
това, което си мисля за кърменето е, че е прекрасно, но постоянно занимание, но то не само кърменето е така. добрата новина е, че не било задължително да е болезнено и физически мъчително.
За мен кърменето беше най-лесното нещо докато гледах малките. Манджата е винаги топла, под ръка и прясна  :wink: И въобще не е болезнено, засучи ли правилно детето, а това си зависи от вас.
Кърмих почти до годинката,отбих ги не защото нямах мляко, а правеха опити да се самообслужват, както се казва: "започнаха да ми откопчават сутиена с една ръка  :lol: " това в кръга на майтапа, имаше и други причини, но това са подробности  :)
През цялото време са си спяли в креватчетата, чак като поотраснаха, започнах да ги взимам за сутрешното кърмене/АМ при нас в леглото и удряхме по още един сън заедно. Това си остана ритуал и сега - сутрин си пият млякото и гледат Том и Джери на голямото легло.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #956 -: Април 14, 2011, 00:08:18 am »
мими звучи прекрасно, аз много се притеснявах от болката и разранените зърна, но се оказа, че не са задължителни. даже днес гледахме как ако си оставите бебето на корема (дори непосредствено след раждането) то само си намира зърното и си го захапва и то правилния начин (освен ако няма някакъв анатомичен дефект като напр къса мембрана на езика). така изглежда и по-удобно за кърмене - вие полегнали/облегнали се назад и бебето на корема ви. та има надежда известна да се размина с разранените зърна.

може да ви се стори налудно, но мисля, че моята девойка има обоняние - само като ми замирише на храна и тя започва да мърда. това като цяло не е възможно, щото те не дишат в утробата, обаче, от доста време съм го забелязала, че много се въодушевява като замирише на ядене. странна работа.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #957 -: Април 14, 2011, 07:49:02 am »
Момичета, наминавам да кажа, че крайните резултати от амнито излезнаха и са ОК. :-).


За събуването - това си е личен избор. Никого не насилвам, моля да не ми се възмушавате. Мисля да съм достатъчно наясно от какъв вид микроби трябва да си пазя детето и от какви не е опасно. Освен това тук например би се сметнало за крайно невъзпитано да кажеш на някого да се събуе. Така че човек трябва да се съобразява и с тези неща. Та ние дори нямаме антре, а само едн квадратче - в центъра на хола ли да се събуват?


За мен кърменето беше най-трудното и си отдъхнах когато накрая спрях да кърмя, макар и да ми беше кофти, че не се получи. Нямах достатчно кърма и беше голяма мъка. Сега с това бебе смятам да не кърмя през нощта след първият месец. Просто това неспане не се издържа и с две малки бебета и да ходя на работа,  не виждам как ще стане ако и кърмя по половин час 2 пъти на нощ. Иначе болка имах в началото, а после като че ли загрубяха. Но имах период, в който много ме болеше.

Добре де, ако не плачат и не ядат, за какво друго се будят теизи деца? Ивана се будеше и плачеше по едно време, а после започна да се буди и да си бърбори нещо. Като бърбореше аз се правех че не чувам и не светках лампа и тя пак заспиваше, макар е имало случаи да продължи доста дълго. Първоначално се опитвах да я приспивам, но установих, че колкото повече внимание и обръщам, толкова повече иска. И много ме беше страх да не и създам навик да се буди през нощта, та само в краен случай я вдигах.
Не се сърдете, ама какво е това да си четете приказки и да си играете просред нощ? Ми то и аз да съм, ако ми е интересно ше будувам. Аз на Ивана се мъча да и го направя възможно най-скучно. Дори не я и завивам и тя по принцип спи развита. Сложила съм и цяла дрешка, като само краката са и боси и ръцете. Ако е гладна, жадна или има нужда за смяна - това е единственото, което правя. Дори си бях поставила за цел през нощта да не се усмихвам, че да разбере, че сега не е време за веселби и наистина тя постепенно разбра. Това обаче ми беше доста трудничко, защотото тя като беше на кеф и ми се хили насреща и ми ставаше мило, а в същото време се мъча да не се смея.  Сега спи по 10 часа, а и от няколко дена я оставям сама да се приспива в леглото - да прави каквото си иска там, все горе-долу по едно и също време е заспала.
« Последна редакция: Април 14, 2011, 08:08:44 am от Bobbie »


  
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #958 -: Април 14, 2011, 08:14:15 am »
Боби  yahoo_17, много се радвам за резултатите!
Поеми въздух, всичко ще бъде наред!

За събуването,  не съм съгласна с теб и трябва да отчетем факта
на кой континент точно живееш  :wink:.
При вас е така, при нас не е, а има хора без грам култура и съобразителност!
Бременна в началото на 9 месец, седмица преди да родя Митака,
дойдоха двама младежи да правят профилактика на климатика.
Навън валеше дъжд, няма да ти описвам неудобството ми да ги накарам
да се събуят какво ми донесе после, такова миене, че ум да ти зайде!Мерси съм!
Изобщо не ми е неудобно, с две деца съм, Калина още лапа всичко,
давам калцуни на непознати, за гостите чехли!И изобщо не ми е неудобно!

Моя опит с кърменето показа едно, че е и до дете!
И с двете деца съм имала желание и подготовка за кърмене,
както и адекватни съвети от по-опитни майки,
но Митака сука с мъка 3 месеца, Калина почти 12.
Но не е било повод на драма това, че него съм го кърмила малко,
така се случи, важно е да се опита!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #959 -: Април 14, 2011, 08:58:19 am »
Не се сърдете, ама какво е това да си четете приказки и да си играете просред нощ? Ми то и аз да съм, ако ми е интересно ше будувам.
Това, че те искат да четем, не означава че го правя, но е достатъчно да се събудим  :wink:
След като спряха да ядат, започнаха да пият доста вода през нощта. Оставях им чашите в леглата, но като я изпият, пак ме будиха да им я напълня.
Ето снощи например Криси искаше да го гушкам на 2 пъти, вечертя валя дъжд с гръмотевици и явно изживя нещата и страха и насън. Трябва да го оставя да се разплаче ли, без да го видя какво иска? Ми не мога.
А твоето дете е едва на 9 месеца, все още не се е осъзнала като хората, ще видиш какво те чака  :wink: