аз също мисля, че хората коментират от зле прикрита завист. и аз като кажа момиченце, такова съм си искала, накупила съм роклички, веднага се започва, абе то и на мен така ми казаха, ама виж какъв мъж родих. а за големината на корема - веднъж беше много малък, после баба ми, акушерката, ми обясни как жени идвали да раждат с такъв корем (бях в 6ти месец). сега мъжа ми от време на време казва неща дето аз много подскачам и му казвам, че трябва да чака още един месец.
колкото за размерите - първо има 16% грешка в измерването на УЗ, която била стандартна, на 3600 са си почти 400 грама, освен ако съвсем не съм си загубила ума и способността да смятам. така че, споко. а и аз много ги питах за отношението между големината на бебето и нормалното раждане. казаха ми, че не можем да сме сигурно колко ще се разшири таза. като ги гледам по видеата, хората си раждата и деца над 4 кг нормално. с което искам да кажа, че е възможно, а не че е нужно. така че наистина е въпрос какво искаш, сами, както сараапл казва, може би ако имаш възможност да говориш с лекаря си той ще може да ти помогне да решиш - да успокои страховете ти, пък и нищо не ви пречи да пробвате нормално раждане и ако нещо не върви, тогава да се направи секцио? аз все повече си мисля за раждане във вода, чета много приятни неща за това, добре е и за мен и за бебето, да се надяваме, че ще стане.
Та, сами, дано решиш скоро, то сигурно колкото повече наближава, толкова по-трудно става да решиш. стискам палци и на теб и на ултра.