0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #760 -: Април 04, 2011, 16:43:59 pm »
Ultra, за разлика от ейле е на края (макар че лентичка ти я няма) така че всичко може да е, кажи им че имаш съмнение дали са води, да проверят. И разкритие е нормално да имаш вече.. Аз също имам усилено течение напоследък и мислех дали да ходя да видят въпреки че го имам не от сега и май си търся само причина да отида да видя какво става - сякаш това ще реши нещата  :?
Боби, успокой се, напомняй си че го правиш за потвърждение само и не се поддавай на паниката  :goodluck:

Мира, с теб сме почти заедно, и аз вчера се снимах, чистихме пак и имах контрокции докато ходя, но това не ме притеснява вече. Днес прах и други такива но контракции няма :)
Аз пак се сещам дето някои каза, че момчетата дори и по-големи по-често пресрочвали. Незнам дали има такова нещо, но питах док ако е по-голям плода може ли да дойде по-рано - и той каза че било възможно, но не особено убедено.. абе май няма ясна зависимост.. Вие чували ли сте нещо такова?

Нещо ми се губят Елле и Надин..?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #761 -: Април 04, 2011, 16:52:04 pm »
... Откакто съм бременна,точно по книга лигавицата на носа ми е възпалена.Вечер като легна и не ми достига въздух..... Тези,които са с моя проблем могат да опитат.В нашата аптека дават безплатни мострички,така че може и вие да питате за такива, за да не купувате първоначално

Ама ние караме нещата като по книга   :wink: Каквото го пише  -  изпълняваме    го :lol:

Моя нос   ,освен че напоследък е все запушен и дишам като парен локомотив  , добре че мъжа ми каза ,че не усещал такова нещо  :lol:  , ами и  кърви -събират се струпеи ...Такива ми ти работи .
След като за хремата правих , сега продължавада да правя по някоя инхалация с лайка- отпушва много добре , и за кожата полезно  :wink:

Ultra, дано те прегледат и всичко  да е наред.
Като ви чета по чужбина , си мисля, че единственото хубаво тук е ,че можем по всяко време да отидем да ни прегледат - или в Клиниката  , или в ЖК  .Даже и да е платен   е около тридесетина лева един преглед , но  дава спокойствие .

Bobbie , стиснати палци и  вярвам че резултата ще ти даде нужното спокойствие!
« Последна редакция: Април 04, 2011, 16:53:39 pm от nimika »


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #762 -: Април 04, 2011, 16:53:16 pm »
При мен контракциите са точно такова изтръпване, но на целия корем-поне аз така ги усещам. Разбрах, че са контракции едва на преглед с ехограф, корема ми изтръпнал, а се вижда контракцията и то доста силна- вече съм на 6 хапчета на ден магнезий и май положението се подобри значително.
Боби, много стиснати палци от мен за амниото-знам през какво минаваш и чувството е ужасно. Аз се разминах с манипулацията, но и мъжа ми беше категоричен, че каквото и да е бебето ще си го гледаме( аз не бях на това мнение, но пък и сега не го мисля вече, каквото е- такова).
Момичета гледахте ли сутринта Гала, направо се стреснах с тези зеленчуци-излезе че най-добре да си купуваме домати и то вносни?
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #763 -: Април 04, 2011, 16:58:16 pm »
Аз съм наблизо  :D, Надин наистина се губи  :lol:.
Ние сме в предстартова треска - чакаме гости от България след 10 дни, за бебка всичко е готово. Наминавам за минутка да си почина и да ви проверя  :wink:.
Сами, очаквам да разбера колко голям ще ти е бебокът, мен толкова ме плашеха, а си се роди точно толкова, колкото съм се родила и аз  :lol: - напълно в норма. Вярвам, че и при теб ще е така. Мен официално са ме гледали на ехограф само веднъж. Никой явно не го е еня колко голямо ми е бебето  :lol:, но пък не се кося да сравнявам в таблици дали е нормално или не е. И без това нищо повече не мога да направя.
Нимика, цяла бременност ми тече кръв от носа, даже като пропусне някоя сутрин се стряскам  :lol:.
Елис, много ги обичам тия предавания, чета много подобна литература. Но си нагаждам нещата за собственото си положение и извличам ползата без да се панирам излишно. Ясно е, че няма как природата да стане по - чиста, но пък и ние еволюираме  :wink:.
Леки оставащи дни и безаварийно раждане, стиснати палци за Боби и бебката!
« Последна редакция: Април 04, 2011, 17:03:38 pm от elle22 »
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #764 -: Април 04, 2011, 17:03:04 pm »
 Хихихи,мен пък,може би понеже ще съм секцио и се кефя бебока да е малко по-голям.Е,не гигант,но все пак да ми е по-лесно като го държа  :lol:
 За зависимостите,според мен са по-скоро склонност,която наследяваме,но не е задължителна.Аз съм се родила седалищно.Нашето момче също най-обича така да стой.Само на един преглед е бил в друго положение.
 Мен майка ми ме е преносила максимално. Родила съм се 3 850.Май съм била дунда за момиченце.Моя мъже е бил 4200 , а свекър ми 5 кг  8O
 Нашия юнак си върви по-голям от самото начало.Винаги е бил в норма,но в горните граници.Като му дойде времето ще рапортувам колко е  :lol: и ще го впишем в мини статистиката ни тук  :lol:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #765 -: Април 04, 2011, 17:12:31 pm »
 Боби, и аз ти стискам палци мила. :crossfingers: :crossfingers: :bighug:  Ще видиш, че всичко ще е наред. Аз днес разбрах, че се разминавам с амниоцентезата. Обадиха ми се от клиниката че интегрирания БХС( т.е. обобщение от 1 и 2 БХС доколкото разбрах) е 1;760 за Даун, та май май съм на границата, но казаха че не се налага нищо допълнително само проследяване на бременността при тях ако желая. И аз естествено ще продължа за собствено успокоение - на ЖК нищо не казват съществено - 5-10 мин - килограми, добре ли си, зле ли си, имаш ли оплаквания (а на мен един път не ми е ставало лошо за сега yahoo_17 :balk_100:) мери нещо по корема и това е в общи линии. А на ултразвука нищо не можеш да видиш - ама така е като уреда сигурно ми е набор :(
Хайде стига толкова че се отнесох


*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #766 -: Април 04, 2011, 17:20:52 pm »
Ами досадна е ЖК, но пък пускат всички необходими изследвания  :D
Аз най-накрая сколасах да запиша час за втора ФМ, че едното ми човече все още не си е показало гащурките, а мен ме гризе едно любопитство  :oops: та в края на месеца, точно след Великденските празници, ще ходим на сгляда и се надявам вече окончателно да съм наясно дали са само мъжкари или има и една момичка  :lol: Е.. може пък да се покаже междувременно на прегледа преди това  8)
Поздрави на всички  :kiss:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #767 -: Април 04, 2011, 17:32:05 pm »
Боби, много стиснати палчета и от мен.
Момичета, не ми стига да ме боли гърлото, а на всичкото отгоре и преди малко усетих че и херпес ми избива. Случайно някой да знае с какво може да се третира тази гад :D.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #768 -: Април 04, 2011, 19:05:47 pm »
Само и единствено с крем Ацикловир Стада !
пп. с него минава за 7 дни , без него за седмица  :lol:

Важно е третирането да започне още при първите симптоми , когато усетиш ,че избива херпеса.  Мазане многократно   . Както и спазване на хигиена-да се пази докосване на очите  , за да не се пренесе    вирусната инфекция , измиване наа ръцете  след всяко пипане , отделна кърпа...


При тежки състояния може таблетки зовиракс  по схема, но това е  при много сериозно положение и само след консултация .
Или има един куп народни лекове  и препоръки-не съм се убедила да помагат  съществено .

Между другото като стана въпрос - хора с рецидиви трябва категорично да избягват  да целуват деца ,най-вече на възраст  до 1год.За бебетата последиците могат да бъдат много сериозни !

  Вирусолог ми е обяснявал много настоятелно да се внимава за това , т.к.  на това никъде  не се обръща внимание.

Аз съм коментирала проблема  и  с вирусолог ,  и с  д-р Сигридов-   ацикловир стада крема   или Зовиракс крем са разрешени, въпреки че  на листовката пише да се внимава и тн , да се прилага само ако ефекта от лечението бил по значим от евентуалните вреди и тн....малко плашешо звучи даже човек като я прочете  , но   споделям мед. мнение , че са разрешени за локално третиране.
« Последна редакция: Април 04, 2011, 19:20:11 pm от nimika »


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #769 -: Април 04, 2011, 19:10:08 pm »
Tucy против херпес наскоро (преди да забременея де) ползвах едно кремче Фенивир. Много е ефикасно. Голям смях падна с колегите ми, когато четохме с тях листовката и в нея пишеше "избягвайте орален секс".
Сега обаче му чета отново листовката и виждам, че пише "ако сте бременна или кърмите, не използвайте Фенивир, освен ако не ви е предписан от лекар", така, че сори.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #770 -: Април 04, 2011, 19:42:00 pm »
Момичета от няколко дена си мисля че корема ми е твърд и то там където се намира бебо, това е когато се движа или стоя права.Мисля си , че не са контракции, защото не ме отпуска и стяга, а просто си стой по твърдо.Незнам дали го обясних правилно.Мисля си , че тежината на бебето си оказва влияние или и аз незнам точно.При вас как е ?Иначе като легна не е така.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #771 -: Април 04, 2011, 20:08:53 pm »
 Твърдия корем може наистина да е от самото бебче.При мен често е така и си го усещам как е застанал.
 Нимика,какво имаш предвид под "хора с рецидиви" , когато са активни или принципно да им излизат херпеси...То например аз като съм си носител на херпес симплекс , във всеки един момент мога да пренеса вируса на бебче.Предполагам имаш предвид, когато херпеса е активен да не се целуват децата
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #772 -: Април 04, 2011, 20:32:42 pm »
Често децата на майки боледували от херпес симплекс не боледуват от него.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #773 -: Април 04, 2011, 22:39:28 pm »
Често децата на майки боледували от херпес симплекс не боледуват от него.

това много ме успокои защото аз също си имам такова и се появява от студ и стрес задължително. иначе и аз си го мажех с ацикловир, ако не минава по-бързо, поне не боли толкова. да ви питам какво сте чели - днес ми казаха, че тук не правят епизиотомии и фактът, че може да получиш разкъсване на било предписание за епиозиотомия. било по-добре малко разкъсване отколкото това? някой да е чел нещо по въпроса или да е говорил с лекари по въпроса?
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #774 -: Април 04, 2011, 22:53:04 pm »
Момичета благодаря ви за отговорите.
Аз в къщи имам Ациклостат крем, ама така като чета в листовката не става за бременни, пък и повечето неща за херпес не са препоръчителни при бременност. Ама както пише Нимика с лекарство за 7 дни, а без лекарство за една седмица :D.
На мен такова чудо не ми е излизало от няколко години. Дано мине по-бързо.

Момичета ето ви едно много готино клипче. Аз като го гледах останах без думи. Дано ви хареса.
http://vbox7.com/play:3988da12
« Последна редакция: Април 04, 2011, 22:57:32 pm от tucy »

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #775 -: Април 04, 2011, 23:10:33 pm »
Направих амниото, сега ще чакаме резултати. Всъщност въобще не беше кой знае какво. Мен много ме беше страх да не мръдна, когато пробиват матката и да направя някоя поразия, но слава Богу не го направих - то едвам се усети, не беше някакъв спазъм както си го представях. Сега нямам болки, само едно такова тъпо усещане, така че се нядявам да не е станало нещо страшно. Ако до няколко дена не стане нищо, значи няма да има проблем. Ще пиша като получа резултатите.

Иванита, моето БСХ беше много добре - над 1:4000, но заради двуцевната пъпна връв казаха, че е добре да направя амниото.
« Последна редакция: Април 04, 2011, 23:35:32 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #776 -: Април 04, 2011, 23:33:53 pm »
И на мен не ми беше излизал херпес от години, но от началото на бременността херпес ми се появи 2 пъти( на устата). Моето лекарство е тампонче, напоено с ракия  :D Действа супер ефикасно, поне на мен  :wink:

Боби, радвам се че е минало амниото, сега чакаме хубавите резултати, а те ще са такива  :)
« Последна редакция: Април 04, 2011, 23:39:38 pm от Мецани »
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #777 -: Април 05, 2011, 09:31:45 am »
Доста често ми излизат херпеси, и сега не ме пропуснаха  :? Лекувам с една бабина рецепта, която единствено ми помага. Парче смачкан вестник /1/2 страница/ намачквам на топка и паля в порцеланова чинийка. Като изгори остава една кафяво-жълтеникава маз по порцелана и докато е още топло намазвам мястото. Ако успея да хвана херпеса преди да е избил не се появява, но ако съм го изпуснала минава малко по-бързо от обикновено  :)
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #778 -: Април 05, 2011, 10:15:08 am »
Здравейе...херпес!!!На мен смея да кажа че никога не ми е излизал херпес..маи веднъж бях в 6 клас  :? Та като съм забременяла ( аз след 4 дена направих теста) такова Чудо имах..под носа-не болеше,просто си растеше и стоя към 1 седмица...:)Странно е че точно преди да родя пак ми излезе на същото място :) Аз съм ползвала Зовиракс..Помогна ми много..без него можеше и 40 седмици да изкарам :):)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #779 -: Април 05, 2011, 11:04:17 am »
Леле, колко много съм пропуснала! Наложи се да поработя тези дни, ейй, много е гадно :-) Но поне и слънце видяхме в СФ (без да искам да дразня варненки) този уикенд, та изкарах бая време навън с 5г. ми кръщелник; честно, и с поглед не мога да го проследя, толкоз е скоростен с белите - крайно плашеща гледка за бъдеща мама на момченце, особено като е придружена с иначе ангелски рус и къдраво-невинен вид :lol:
Боби, с този БХС съм убедена, че амниото ще ти донесе само още хубваи новини!
Туци, какво си взе за гърлото? Аз горещо препоръчвам Tantum Verde спрей, на мен ми беше от невероятна полза, дори в много по-малките седмици.
Честно казано, на моменти ми се иска подозрителното ми изчезване да се е дължало на обичайната причина :-) Но не засега - имам си всички гадории налице, с все много усиленото течение, зверски киселини (явно ще раждам директно солист на метъл банда), спане в банята и нонстоп тормоз в корема, но няма нищо, дето да ме накара да хукна към болницата... А доки в Щерев, като ме "изпращаше" към Токуда, на тръгване викна, че вече можел да си се ражда, щом дотук сме го докарали; явно обаче отсега не слуша :-) И аз като Сами съм повече нетърпелива, отколкото уплашена; имам куп неща да свърша, планирам си по 3-4 на ден и още в ранния следобед батериите ми свършват, корема ме заболява и трябва да се лежи... Абе ще издеяня до 27, дори имам мерак яйца да боядисвам, и после ще видим кой кого ще слуша!
Елена, за епизиотомията: аз слушах на лекцията в Токуда моя доктор (Илиев), който, вкратце казано, я описа като "по-малкото зло"; и на мен ми звучи логично "контролираното" разкъсване да е много по-добра опция от стихийното такова. Абе на моменти се чудя в Англия как я мислят с ражданията в ХХI век; то бива страст към традициите, но това не е като да караш от обратната страна на пътя! Спокойно, ти ще вземеш най-доброто решение за тебе и бебето (това с басейна звучи като страхотно начало) и след месец ще ни разказваш как се е родила и е почнала да плува (мен ми е много мерак у нас да имаше басейн за бебета, да го пусна директно там)!