При мен специално, момент с "излишни шишета" нямаше, понеже много бързо се прецакаха нещата с кърменето и накупих шишета колкото за един магазин
На първо време - резервни биберони не са нужни. Всяко шише си има биба "единичка", до момента не съм сменила нито една - било поради износване, било поради смяна на размер. В случай на нужда ще си купите бързо и лесно когато и какъвто чешит биберон ви е нужен. Моите са силиконови, мисля че каучуковите по-често имат нужда от подмяна, но пак може на момента да се купи - предварително няма смисъл.
Понеже никога не се знае как ще потръгнат нещата с кърменето, имайте едно-две шишета на първо време. Предварително обаче, си изберете вид и модел шишета, които бихте ползвали и в случай на нужда - направо да се купят, не тепърва да избирате...хич няма да ви е до това, гарантирам ;)И още нещо, което ми се струва важно. Независимо дали имате изобилно кърма и дали бебето суче, непременно поитайте или в болницата като ви изписват, или някой лекар на когото имате доверие, какво АМ би препоръчал за вашето бебе в случай на нужда и/или спешна ситуация. И купете една кутия да имате, или поне запомнете какво трябва да купите в случай на нужда.
Бебето ми беше на 6-7 дни, когато тръгнах да му цедя кърма, понеже гърдите ми бяха ужасно разранени за да суче... Тръгвам да цедя - 40 мин. помпане капка по капка, аз "ред сълзи, ред сополи" и само 10 мл. Нямам идея защо не успях да изцедя, или защо просто нямаше в онзи момент, но в 5 ч. сутринта изпаднах в ужас просто. Кърма - няма, детето ще се разпищи гладно след половин час, а аз патката - нито мога да го накърмя, нито имам АМ, нито знам какво АМ да купя...бе ужасно стресираща ситуация, особено за "прясна" мама. Звъннах в болницата, свързаха ме с когото трябва, казаха ми какво да правя, ама биваше да го помисля това по-рано. При този случай /макар и единствен/ кърма нямах никаква над 24 часа, нищо че после замразявах даже. Та за АМ ви го казвам по този повод, имайте си едно наум и вариант Б.
Леко бременеене и успешно раждане на нетърпеливките!
Ел конкретно да чака до планираната дата, че ще й дърпам ушите - вече не съм с корем и мога да прелетя до братска Хамерика