Здравейте!
Първо да споделя за килограмите.Моя приятелка с близнаци каза,че при нея се било случило подобно много бързо качване на кг.Оказало се,че не пие достатъчно вода.Като се принудила да пие около 2 л свалила три кг за два дни.
И веднага да споделя за отворените врати в МД София.
Така: на 7мия етаж изобщо не слезнах.Там са общите стаи + 4тири ВИП.
На 12тия нещата стоят така:
- стая с две легла - 40лв на нощувка
- стая с едно легло - 70лв на нощувка
Стаите имат самостоятелен санитарен възел.Малка квадратна стая.Телевизор на едната стена,а на другата в средата между двете легла част от стената е плексигласова/или стъклена,не я пипнах / . Там се подават бебчетата,т.е има едни шкафчета,които всъщност са леглата на бебчетата.Те си стоят при мамите,а персонала си ги изтегля,когато им трябват за манипулациите.
Леглата са си онези старите,на които е направен ъпгрейд , т.е. сложили са твърди плоскости и върху тях матраците.Много по-добре е от пружините , но не са от онези легла,на които можеш да си настройваш наклона.На мен лично ще ми се наложи да си взема още възглавници . Няма бутон,с който да можеш да викаш някой от персонала. Стаите са прясно боядисани,но не и измазани
Има една стая,която била дарение от татко.Там всичко е супер лукс,най-съвременно легло,диванче,вертикални щори, бутонче и т.н. Цената е 70лв,но съм сигурна, че там се домогваме с мноооого връзки.
Какво още.А, престоя при секцио започва да се брои 24 часа след самата операция,т.е след като ви качат в отделението.Самата реанимация не се заплаща. Цената за избор на екип си е официалната - 350 лв и за двата вида раждане.Особеното при естественото е,че епидуралната упойка се заплаща отделно,ако искате такава - 150лв , а също можете да изберете само доктор ,без акушерка и анестезиолог,тогава беше 270 / или нещо близко до това/
За бебето носим само памперси и термометър с батерии / не живачен /
За нас ,знаете , превръзки,пижамка и помпа...другите неща не са задължитени.Казаха ,че шият с органичните конци и не е нужно да си купуваме превръзките за операцията...
Това е .Ако вие се сещате нещо,питайте