0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #540 -: Март 27, 2011, 22:02:26 pm »
Дидон, по повод дрешките.
Една позната има дете на год. и 9 м ...значиии родило се е Юни-Юли . Гледах снимки от изписването - бебето е с кърпа на главата, фанелка, някакви дънки до под коленете - 7/8-ми, и нещо като чорапки, терлички или малки обувчици...не си личи много.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #541 -: Март 27, 2011, 22:19:39 pm »
deep точно за този крем става въпрос който ти описа,а в аптеката дори не ми показаха нищо подобно само капсули и някаква течност 8O

Бина, все пак опитай да го купиш, намира се в аптеките. Ако не се лъжа се казва Dalacin V.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #542 -: Март 27, 2011, 23:31:55 pm »
Привет коремчета.
Честито на Литето.
Момичета аз да ви се оплача. Родата на моя мъж въобще не проявява никакъв интерес за предстоящото раждане. Майка ми, леля ми и всички мой близки само ме питат какво искам за бебчето, с какво да ми помогнат и т.н. Майка ми толкова много неща купи за бебка. Техните на моя мъж нито веднъж не се поинтересуваха докъде сме стигнали с подготовката, едно боди не са му купули или проявили желание да купях за бебчо. Абе въобще никакъв интерес или инициатива не проявяват относно предстоящата поява на внучето им. Не че няма да се справя и без тяхната помощ и не че държа и да ми помогат, ама все пак... Много ми е тъпо и се дразня. Както и да е, оплаках ви се. Стига съм ви натоварвала.

Хайде да пусна и обновеното списъче :D

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy


Ася 81-05.04.2011 планово секцио
sami123 – 14.04.2011
ultra – 14.04.2011 планово секцио
madlen – 18.04.2011
mira_mimi – 19.04.2011

ЧАКАЩИ  preggo

tucy – 29.04.2011
elle22 – 03.05.2011 планово секцио
Nadine – 04.05.2011
Elena B – 19.05.2011


Хубава вечер от мен.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #543 -: Март 27, 2011, 23:44:50 pm »
туци, а мъжа ти как се държи? много е тъпо това да се отнасят към бремеността ти по този начин. но си права, че така или иначе не ти трябват. пък живот и здраве като се роди внучето ти ще си правиш оглушки дали да се виждат и кога точно. както се казва - каквото повикало, такова се обадило.

Бина, успех с инфекцията, аз много се тревожа, щото давам урина като наркоман в пробация, но досега нито веднъж не са ми правили микробиология, можете ли да кажете дали има някакви симптоми. лошото е, че дори да си поискам няма да ми дадат, тука са такива.

много кофти е това за слънцето, аз си представях как бебето ще ходи по памперси и рокличка цяло лято. а и наистина не се виждам как ще стоим в къщи по цял ден, но ще видим. а и на море ще ходим.

Боби дано ти мине това с повръщането.

честито на литето
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #544 -: Март 28, 2011, 05:30:11 am »
tucy, може пък да са от тези, които не купуват нищо преди да се роди бебето.Доста хора са така.  Моята свекърва беше така, макар че после дори дойде да я гледа 6 месеца. Майка ми също нищо не купи, с изключение на столчето за кола и то в последните дни. А после купи почти всичко по-голямо за бебето и страшно много ни помогна финансово. Може би и на мъжа ти родата да са така.

Аз вече започвам да се изнервам, защото в петък съм на ФМ и много се притеснявам. Сега всъщност ще разберем дали има някакви проблеми с бебчето. Дано се окаже, че тази двуцевна пъпна връв е изолирано събитие и бебето си е наред. Още 5 дена не знам как ще изкарам, ама няма начин. Днес пак ми се гадеше много, но не повърнах. Цял ден съм на 2 палачинки,диня и краставица. Не знам до кога ще изкарам така. Умирам от глад, а същевременно не мога да ям. Отслабнах с 2 кг за няколко дена. Не че е лошо, ама баш сега не ми е до отслабване. Все пак преди няколко часа успях да погълна един мултивитамин, та да не остана съвсем без витамини.

Елена, ми то нали и без това го слагаш в количката бебето. Мятай неще отгоре така че да прави сянка, когато има опасност от директна слънчева светлина и няма да имаш проблем да си е по памперси и рокличка. Ти къде си, че не ти правят микробиология? Ако държиш да си направиш, излезни им с номера, че имаш оплаквания. Кажи, че имаш миризливо течение и страхотни сърбежи. Те сами ще ти кажат да я направят.


Боби
« Последна редакция: Март 28, 2011, 05:45:14 am от Bobbie »


  
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #545 -: Март 28, 2011, 08:23:31 am »
Късмет Боби, всичко ще бъде наред в петък, заричам те!
Знаеш как нищо не можеш да направиш, а притеснението вреди!

Относно повръщането, не искам да те отчайвам,
но майка е повръщала с брат ми до часа на раждането му, буквално!

Туци, приеми нещата така, по-добре ли ще е
да ти подарят неща които после ти няма да харесаш
и ще ти бъде сто пъти по-неудобно от факта!
Може това да е мотива на близките ти!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #546 -: Март 28, 2011, 09:51:55 am »
Пъки като знам в България как ги навличат - не мога да се сетя да съм видяла малко бебе с голи крака и ръце навън. А тук моята само така я влачех навсякъде.
Факт - повечето хора изпадат в някакъв ужас от лекия ветрец и го възприемат като най-големия враг на бебето. Смятат, че то трябва да бъде добре облечено и завито до ушите, независимо, че камък се пука от жега.
Да успокоя мамите, които ще раждат лятото - Бобо оживя по боди с къс ръкав и чорапки (вътре и вън е бил така облечен), когато спи, му мятах една пелена отгоре.

Боби, дано бързичко се оправят нещата!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #547 -: Март 28, 2011, 10:31:46 am »
deep ще се опитам днес да се свържа с др.Сигридов и ще го питам да продължавам ли да търся този крем или да си слагам Флажила.tucy не е приятно,но гледай ти бебето да сте добре и това е.Elenaсимптоми не съм имала никакви и за това до сега не съм пускала микробиология,пускам много други и като те са чисти бях спокойна,нямам течения или някаква миризма,но ето ти на инфекция и както ти каза Bobbie ,ако можеш кажи им,че нещо не ти е наред и дано ти пуснат.Абе като се замисля покрай мен колко бременни имаше и сега има още който не са родили пуска ли са само два пъти през бременността си урина и то обикновена и два пъти ПКК и толкова и се замислям дали при тях всичко е наред 8O.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #548 -: Март 28, 2011, 11:12:40 am »
 Бинка,аз не бих губила време в търсене.Ще ти кажа,че от два месеца изобщо не се внася.Ако може да се намери...по-вероятно е да е в някоя забутана аптека, нещо изостанало. Аз съм от София и ще ти кажа къде съм търсила:клиника Малинов / в търсенето се присъедини и д-р Михова / ,в кв.Мусагеница ,две аптеки,като и в двете се обаждаха до склада / така да го наречем / .Люлин, две големи аптеки , Дружба също.Звънях и на близка,която има 4тири аптеки - резултат никакъв.
 Та моето мнение е да започнеш да се лекуваш със заместителя  му а ако се наложи в последствие доктора ще ти каже дали да минеш на друго.Аз така постъпих.

 Еленка,аз си представям нашето момче да бъде облечено по подобен начин,пупу само да се роди .Даже съм му подготвила няколко екипчета... Благодаря за споделеното!

 Боби,стискам палци за ФМ.Сигурна съм ,че няма да има други проблеми и бебчо ще си шишкавее здравичък.Много кофти за повръщането. Не знам дали пък да не ядеш въпреки всичко,колко време успяваш да задържиш след хапването.Веднага ли повръщаш. С течностите как си?

 Аз да си кажа за мен ,че започвам много да се притеснявам от стрелката на кантара. Боклучавите храни, като бисквитки или мекички, палачинки или филийка две хляб си ги позволявам само сутрин . Вечер наблягам на салата и сиренце или мръвчица . На обяд може и на няколо ябълки да съм или на кисело мляко,може и постна манджа,но много рядко. И въпреки това кантара ме мрази.Забременях 52,53 кг. Не съм се мерила 10тина дни,/когато бях 66 / Днес показа 69кг . 8O 8O 8O .Направо не знам. Днес съм на преглед и ще питам док къде бъркам и дали е нормално.На какъв режим да мина.Мъжа ми каза да спра изобщо да се меря...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #549 -: Март 28, 2011, 11:46:13 am »
...като се замисля покрай мен колко бременни имаше и сега има още който не са родили пуска ли са само два пъти през бременността си урина и то обикновена и два пъти ПКК и толкова и се замислям дали при тях всичко е наред 8O.
бина, ами дали е било или не , никой няма как да разбере.
Ама ние тук сме друга порода -ако ще някои да казава ,че сме вманиачени по изследвания и т.н . по-добре  така .Всяка  от нас  , извървяла труден и дълъг път в борбата ,  предпочита за успокоение да прави  изследвания и пак, и пак.

За изсписването и аз се чудих - като гледах комплектите са с  камизаолки, гащеризони, бодита   и тн и си казвах-абе как ще го навлечем толкова посред лято  ...Та имам такъв комплект  и едва ли ще е само един -бабите предполагм още  се  се включат от мерак  и ще останат необличани .
Иначе приятелка  с лятно бебе беше категорична ,че ще ми трябват и да купувам основно  бодита  с къс ръкав или потник  -няма нужда от  много гащеризони  и тн.Не че вече нямаме и такива .
Друг въпрос-за в болницата за бебо -носят ли се дрешки , освен тези за изписването  ?

didon , каквото такова   с кг - обмяната ти е такава навярно  .Важното е ти и бебо да сте добре.Но пиши какво е казал доктора -ще е интересно за всички  .
На мен  има дни , в които ми се ядат само   тестени неща, други много сладко  ми се хапва .Напоследък  обаче забелязвам ,че сутрин ми е по-гладно от преди и все повече наблягам на закуската .

Отивам над котлона за инхалация с лайка.
« Последна редакция: Март 28, 2011, 11:53:54 am от nimika »


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #550 -: Март 28, 2011, 12:00:27 pm »
 Нимика,на мен ми казаха,че се носят дрешки само за изписването.Те си го обличат иначе за престоя там ...
 Аз комплектче няма да купувам.И на бабите ще кажа примерно какво ми липсва и те да ми вземат.Не ми се иска да си дават само паричките,които и без това са им кът.

 За закуската аз от много време съм така.Сутрин веднага закусвам.После може и да не ям.Иначе за обмяната знам ,че даже ми е ускорена.Преди съм си правила изследвания ей така,от суета.Обаче и което знам е , че понеже от малка все съм активна / спортистка / и застоя ми се отразява натумбващо :)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #551 -: Март 28, 2011, 12:06:59 pm »
Нимика всяка болница си има своите правила и едни искат дрехи , завивки всичко други не искат нищо.Питай в болницата в която си решила да раждаш.И аз мисля че боди с къс ръкав и леко чаршафче е достатъчно за изписване.Все пак ще е лято , пък и изписват на обяд в най голямата жега.
Цяла нощ не съм спала от притеснения  след малко отивам на преглед стискайте ми палци!Лек ден!

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #552 -: Март 28, 2011, 12:07:17 pm »
Дидон...не се кахъри, такъв ни е организма явно и аз последно на 70 кг стъпих и спрях да се тегля, че то няма смисъл излишно да ги мисля :wink:

пуснах пресни снимки в албумчето, и забелязах, че на фона на големия корем другите ми части почнаха да изглеждат по малки  :lol: и на който кажа за кг и не вярва  8O
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #553 -: Март 28, 2011, 12:09:31 pm »
Бодитата, според мен, ще са основна дреха още доста време ;) Бях взела и гащеризончета, и панталонки (за вече по-хладното време, септември). Казвала съм и друг път - на мен са ми по-удобни панталонките за непроходило дете (повечето майки предпочитат гащеризончета), защото много по-лесно ги свалям за миене на дупе / смяна на памперс. Предполагам обаче, че като проходи, нещата ще се променят в полза на гащеризончетата.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #554 -: Март 28, 2011, 12:36:25 pm »
Миленче, дано всичко е наред!
Бина, на мен също само веднъж ми правиха микробиология втория триместър, имах оплаквания - засилено бяло течение, но всичко е ок. Стискам палци бързо да я пребориш инфекцията.
Относно дрешките - сигурно съм купила над 30 броя бодита с къс ръкав :D.


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #555 -: Март 28, 2011, 14:30:42 pm »
Боби, разбрах че при вас правели скрининг за вероятност от фимоза. Разкажи, моля те какво представлява този скрининг.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #556 -: Март 28, 2011, 14:53:08 pm »
Nimika, за хремата: бабешки лек е, за силно течащ нос, но винаги ме е оправял отмък, дори в при гнойна ангина например. В подходящ съд на котлона сипваш захар; тя ще почне да загаря, бързо, имай предвид; поемаш през носа парите/дима от захарта; при мен прочиства веднага синусите и спира теча като с кранче. Може да се наложи да прежалиш съдчето обаче :-) А и в твоите седмици вече можеш да си позволиш някои по-силни капки: Виброцил, спрея на Африн например мен ме спасяват; вярвам, че няколко пръскания нама да навредят на бебе пост-ортогенезата, а на мама ще и оправят деня и нощта :-)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #557 -: Март 28, 2011, 15:26:36 pm »
Боби, стискам палци всичко да е наред и съжалявам, че не мога да предложа нищо за повръщането, четох че джинджъра помагал, ама аз пробвах с един сок и не ми хареса, но не съм настоявала, виж може пък да помогне. представям си какво е гладна бременна жена - аз 5 мин не мога да изтрайвам, пък вие как удържате не знам. пиши как е минал прегледа.

миленка, стиснати палци и за теб

колкото до изследванията ми - в англия са и тук по отношение на медицински интервенция политиката е абсолютна не-намеса освен ако много се наложи, та и аз така бях решила да кажа че имам засилено и миризливо течение, та да видим какво ще кажат. чудя се дали да не го направя по-към раждането, обаче, че да сме ок към момента на раждането. ще го мисля, и вие кажете кое ви изглежда по-смисслено.

дидон, това е класика при спортистите - дори и да не са бременни - ама виж какво ще ти каже доктора. аз пък таман се зарадвах, че от две седмици не съм качила нищо и после се замислих, че ако и бебето не е качило значи нещо е кофти. но пък не мисля, че не ям.

нимика, моята лекарка ми беше казала, че всичко което е локално може да се ползва дори първия триместър, макар, че аз изкарах един грип на инхалации, така че вземи си едни читави капки. както бях казала на мъжа ми за бебето е от особено значение майка му да може да диша, повече отколкото какви капки ползва и колко от тях могат да минат през плацентата. успех

хубав ви ден

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #558 -: Март 28, 2011, 15:43:51 pm »
Привет коремчета.
Как сте днес? Не се притеснявайте относно килограмите. Има моменти в който качваме повече, а има такива и когато задържаме. Аз лично съм така - единия път на прегледа се оказах с 6 кг. отгоре, а следващия път с учудващите 2 кг. отгоре. Така че спокойно. Важното е бебчетата да са добре.
Миленка, стискам палци всичко да е наред.
Аз момичета тази вечер се запознах с така наречените крампи. Интересното е обаче, че мускулите ми се стегнаха в момента в който си опъна целия крак (като се протягам). Ама се оправих сравнително бързо след като приложих дадените тук съвети :D. Много благодаря за което на всички, за съветите относно тези неприятели.
Другото нещо с което се запознах е прималяването. Както си се разхождах днес и ми прималя. Домъкнах се до нашите и си починах малко. Сега съм по-добре.
Абе днес е един изпълнен с изживявания ден. Иначе почнах да си пазарувам за болницата и в този ред на мисли - не съм си взимала следродилни гащи за еднократна употреба, а си купих обикновени памучни бикини. Искам да попитам колко чифта трябва да нося? До момента съм взела 3бр. и всъщност не може ли да си взема от тези памучните боксерки? Купих си и нощници - предполагам два броя ще ми стигнат. Едната обаче е в букалния смисъл много страстоубийствена :D. Другата е доста сладурска :D.
Относно роднините - ще изчакам бебчо да се появи и да видя как ще протекат нещата. То не че ги карам да ми купуват нещо, ама пък родата на моя мъж въобще не питат и от какво евентуално ще имаме нужда. Да се надяваме, че ще сте прави и след като се появи малката принцеса ще се променят.
Абе искам и друго да споделя с вас - вече поне четири случая ми разказаха как на бременни им казват че ще си имат момиченце, а накрая изненада - на бял свят излиза момче. Вие до каква степен се доверявате на докторите и УЗ. Аз ходих и на двете ФМ и на двете ни казаха че ще е момиче, ама да не излезе накрая някоя изненада. Не за друго настроила съм се за момиче. Не че и момчето ще го върна, ама ще стане доста интересно :D.
Ох много се отплеснах. Спирам да ви досаждам. Много хубав следобед от мен.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #559 -: Март 28, 2011, 16:15:07 pm »
Боби, ще стискам палци за ФМ, а ти не мисли лоши неща!
tucy, може просто да са суеверни и да чакат да се роди. АЗ реших да си взема 1 пакет следродилни гащи и 3-4 бр. обикновени дълбоки. Аз имам приготвени 3 нощници. 1 за раждането- най-неглиже, 2-ра за след раждането (още няма да съм минала през банята и 3-та след като се изкъпа. Предупредиха ме да нося и еднократни чаршафи за да не чакам да ми ги сменят, а веднага да реагирам ако има нужда (10 бр. за 5 лв.)

Аз днес стягам чантата за родилното, защото вчера имах болки и в корема ниско и кръста. Шашнах се, още не сме готови с дреболиите. То май 1 чанта няма да стигне, а ще са 2.
3 Нощници, еднократни чаршафи 1 пакет, бельо, чорапи, чехли, джапанки, хавлия, шампоан, балсам, гребен, гримове, сапун, дрехи за мен за изписване, памперси, мокри кърпи, 2 бархетни пелени, телефони, зарядни, тефтер и химикалка. Май това е.

Мисля че тук четох за домашни мокри кърпички. Имаше и линк, но не го намирам. Ако си спомням добре се правеше отвара от лайка и в нея се капваше лавандулово масло. Ако някой си спомня нека пише  :) Мисля като се приберем да не ползвам от купените.