0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #460 -: Март 24, 2011, 19:37:00 pm »
Breiv, аз правя всеки месец изследвания. По-лека работа на теб!
*
« Отговор #461 -: Март 24, 2011, 19:41:42 pm »
Добър вечер.
Хайде да пусна обновено списъче, че тук има бременилки който се крият :D

ПРИСТИГАМЕ  
 yahoo_17 stork-boy

Литето-21.03.2011 планово секцио
Ася 81-05.04.2011 планово секцио
sami123 – 14.04.2011
ultra – 14.04.2011 планово секцио
madlen – 18.04.2011
mira_mimi – 19.04.2011
Nadine – 27.04.2011 - планово секцио

ЧАКАЩИ  preggo

tucy – 29.04.2011
elle22 – 03.05.2011 планово секцио
Topsi – 04.05.2011
Elena B – 19.05.2011

Някой да има информация за Литето - виждам че термина вече й е минал.
« Последна редакция: Март 24, 2011, 20:03:11 pm от tucy »

« Отговор #462 -: Март 24, 2011, 20:04:19 pm »
Здравейте,момичета!
Един ден само не можах да ви прочета и вие сте изписало 100 страници ;)
Да си дам отчета от вчерашните прегледи-на ЖК мерки и теглилки,всичко се беше ок-за един месец съм качила един кг.И едва вчера си разбрах резултатите от изследванията от миналия месец-били ги загубили,били ги объркали и не знам си още какво.Все пак ми казаха,че всичко било наред,само дето на микробиологията показало,че имам кандида.По-интересното е,че на изследването пишело някакво друго име,ама все пак аз ще лекувам гъбички.После ходих и при моя си гинеколог-бебока е супер жизнен,не се спря и за секунда.По едно време си помислих,че ще излезне от кадъра на видеозона.Тежим 202г,но пола така и не го видяхме,защото бебо упорито стоеше с крака кръстосани по турски.Обясних му на доки как са ме наредили на ЖК и пуснахме нова микробиология-утре ще са готови резултатите.
Аз малк се поулисах с писането,така че спирам.
Лека вечер,момичета!
[/url]
« Отговор #463 -: Март 24, 2011, 20:08:10 pm »
Браво да новия списък  :D

Надин, може да звучи наивно, но цабуриш ли с тези разтвори за венци със смръдлика и други. Аз без тях щях го бях закъсала сериозно, но след няколко гаргари удържам положението.
Мадлен, време ти е да спреш магнезия, време си е за подготвителни контракции  :wink:
Брейв, мисля че на ЖК пускат пълните изследвания по веднъж 1 и 2 триместър и май два пъти в трети. Аз днес пуснах последните - хемоглобина ми е пак 106, ама то при мен винаги и бил на долна граница, сега малко под норма, но повече не мисля да пия нищо..
Аз сега съм по притеснена че на запис на тонове днес пак ми казаха -реактивен плод  8O Много сме активни не само по мои наблюдения но и на записа се вижда големи подскоци и амплитуди  8O. На някой случвало ли му се е подобно нещо?? Чувам че при другите обисновено проблема е, че тоновете са слаби и слаба реастивност, но за обратното не бях чула. Док каза, че иска да повторим записа и тогава ще мислим, но изглежда нещо не му било добре..  :? :(
*
« Отговор #464 -: Март 24, 2011, 20:23:36 pm »
сами, дано всичко е наред, моята девойка е също доста шавлива, но пък на мен като говореха за реактивност казаха нещо по типа добра реактивност. другото, което забелязах, че напоследък при видеозоните и при меренето на тоновете тя почва да рита точно там където е машинарията. та питам се дали и на твойто бебе това не му харесва примерно и затова да е така, може ли по друг начин да се засече колко е реактивен?

надин, ужасно е това със зъбите и езика ти дано скоро се оправиш, като знам аз как не мога да търпя да съм гладна, хич не мога да си те представя как издържаш

честито на новодошлите и на родилите

аз нямам интернет вкъщи затова се изгубих иначе - девойката си ме рита, слава богу обърнала се е с главата надолу, но не знам дали ви писах, че на фм се видя увита пъпна връв около врата й. не било проблем да се ражда нормално при това положение. ходих на среща в болницата - сигурно ще избера да раждам в басейн, при това положение само акушерки ще има при мен и мъжа ми дано всичко е наред. сега си мисля, че хич не ми е минало през ума да ги питам дали да нося дрешки за бебето, някакси го приемах за дадено. малко ме тревожи колко са спокойни и не-медикализирани тук, дори да ти изтекат водите си стоиш в къщи докато станат контракциите на 4-5 мин, даже и тогава могат да те върнат ако не ти е разкритието достатъчно. ще видим

ние понапазарувахме и обзаведохме стаяата на бебето, макар, че в началото ще спи при нас в коша. и от обикаляне по магазините във вторник бях хипер зле с бболки, и отпаднала, та полежах едно известно време и сега пак съм на пружини. притеснява ме само това, че не само се задъхвам, но често ми спира дъха, буквално все едно не мога да си поема дъх, това случвало ли ви се е? и странното е, че ми поминава след като хапна.

дидон, много ти се чудя на търпението, как не им се ядосваш и развикваш на тези твойте. абсолютно подкрепям - да си изберат или бебето в хола и те в южната стая или на север. в края на крайщата питай мъжа си и тях кой е по-важен новороденото или техния конфорт за 4 месеца в годината?

оставям ви да ходя да хапна нещо и извинете че стана толкова дълго, но от една седмица не съм ви чела. и ммакар да работя по интернет, най-много ми липсва достъпа до форума сега като живеем без интернет и телевизия.

лека ви вечер
*
« Отговор #465 -: Март 24, 2011, 20:33:04 pm »
 Еленка,вчера бях на еднодневен курс, уж да ни помогнат да си изберем болница и начин на раждане,обаче май повече за други неща си говорехме.
 Та, аз споделих,че ми се случва мощно време да не ми стига сякаш въздуха.Усещането ми е странно.Вдишвам дълбоко и издишвам без проблем,но сякаш не ми е достатъчно / та за това си мисля,че е от хемоглобина,недостиг на кислород в кръвта / ,обаче ме посъветваха ако като се почуствам така да заема една поза за известно време.Ще се опитам да я опиша:
               заставаш на колене,ръцете свити в лактите, като си ги подпряла на две дъзглавнички една върху друга и така стоиш и дишаш .Дано да ти помогне!

а да, да споделя и още едно полезно нещо,което научих от курса:
   стойката ,в която е хубаво да седим е без да отпускаме гърба назад , като в дълбоко кресло.По този начин бебчо най-често застава с гръбче към корема ни и така притиска най-много органите ни. Препоръчват стойка с разкрачени крака и леко наклонени напред. Така де,гърба ни да е изправен ,а коремчето спокойно да си стои между краката ни  :)
  Лелеееее, колко смешно го обясних  :oops:,дано да сте ме разбрали
« Последна редакция: Март 24, 2011, 21:17:57 pm от didon »
*
« Отговор #466 -: Март 24, 2011, 21:20:50 pm »
Сами, не се притеснявай според мен - то не ти остана вече, сигурно му е адски тясно на диването и вече е нетърпеливо да излиза. Всичко ще е наред, ще видиш, да си запазим пожеланията за кротост и спокойствие за по-после :D Благодаря ти, да, жабуркам всичко, което се сетя; дано помине скоро, друго не ми се мисли.

Много ви завиждам вече за подредените стаи, ние тъкмо пребоядисахме дома и сега в моята иначе розова спалня има една светлосиня стена за бебо :-) Сега обмислям дали искам декорация драконче (много ги обичам пустите) или овце и облаци; любимия не смее нищо да каже, само дето преди малко с лош поглед избоксира възглавницата ми-овца, дето живее в хола :-) Вижте тук какви готинести неща има: http://wallart-bg.com/ Мебелите ги поръчахме преди дни, та ще станат и ще се хваля после...

Я кажете, молЪ ви съ! Каква козметика купувате за бебо? Марка имам предвид, много ми се ще (мързел, ко да го правиш) да си взема всичко от една марка и да не го мисля... Ама те са хиляди, и всеки си е с мнение - Клоран, Мустела, Хип и още десетки опълченци!

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #467 -: Март 24, 2011, 21:29:01 pm »
Nadine при мен е доста рано да мисля за тези неща, но май ще заложа на Бочко  :lol: 
Момичета, нормално ли е според вас следното. Единият близнак /този за който ми потвърдиха, че е 100% мъжага/ е разположен ниско долу в ляво. Почти непрестанно го усещам как шава. Другото бебе е разположено в дясно и горе, много рядко долавям неговите движения. Дали е възможно, понеже усещам долният близнак повече да смесвам усещанията с тези на горният, дали когато са по-високо разположени бебетата, по трудно се усещат... или просто нещо се филмирам здраво  :(
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #468 -: Март 24, 2011, 21:32:31 pm »
Nadine, на стикерите за стените много им се чудя. Аз съм харесала ето тези, верно малко скъпички идват, обаче са много големи http://www.amazon.co.uk/FunToSee-Animals-Rainforest-Make-Over-Stickers/dp/B002OQDB90/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1300994111&sr=8-2
Ние правихме ремонт лятото на 2010 г. и сега няма да пребоядисвам, спалнята е в два нюанса на розовото, никакво шество чувство явно нямам :lol:.
Откакто почнах да пия желязо задуха и недостига на въздух ми изчезнаха, но сърцебиенето си го имам и аз.

Козметика май няма да купувам, защото ми казаха, че тук във Варна в АГ-то /онва мизерното от другата тема/ давали подарък на изписването, имам и ужасно много мостри на кремчета, шампоани и сапунчета, ще сколасаме първите бани.

Някой новини от Литето има ли?

Ифи, и аз не усещам двете бебета еднакво, при мен бебето дето е отдолу ми рита вътрешностите, а това отгоре - коремната стена. Има дни, в които играят макарена, други в които са кротки, не се филмирай :D.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #469 -: Март 24, 2011, 21:56:57 pm »
Надин, аз бих ти препоръчала Мустела или Бюбхен. Много съм доволна и от двата вида:)
Ифи, Ейли ти е писала, но ти все още си и в малка седмица, нормално е да не ги усещаш еднакво и силно:) Оттук нататък "ако знаеш аккво те чака":):):)
Това "ако знаеш какво те чака" е шега. Мен много "ме плашеха" през цялата бременност и аз все чаках да видя какво ме чака а така и не разбрах:) Сега се шегувам с други бременни жени:)
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #470 -: Март 24, 2011, 22:00:12 pm »
Lisko   :bighug: нямам търпение да видя и усетя  :wink:  и мен само ме плашат "какво ме чака"  :lol: но аз знам какво ме чака - най-хубавото предстои - :P моята сбъдната мечта  :D Целувки на теб и твоите невероятни бонбончета  :kiss:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #471 -: Март 24, 2011, 22:11:51 pm »
Аз си харесах Себамед.
*
« Отговор #472 -: Март 24, 2011, 22:22:54 pm »
Аз мисля като за начало да взема козметика на Бочко. Само се чудя дали да взема олио за тяло или мляко за тяло. Другото което е че имат няколко вида сапунчета и се чудя кое от всички да избера. Другото което се чудя дали да взема бебешка пудра. Вие от всички видове продукти какво ползвате - не като марка, а по скоро като продукт (олио, мляко, гел за тяло и т.н.)

*
« Отговор #473 -: Март 24, 2011, 22:25:59 pm »
Nadine, някога имала ли си херпеси? Афтите са неприятни, ама чак да не можеш да ядеш от тях, едва ли. Ако за пръв път в живота си имаш херпес, напълно възможно е да е точно в устата.

« Отговор #474 -: Март 24, 2011, 22:32:31 pm »
Надин ще получиш поне десет различни отговора точно защото всеки е доволен от различно нещо. На първо място решаваш колко пари да отделиш за козметика и оттам вече ще се ориентираш. Хубаво е ако може първо да пробваш с мострички и да вземаш всичко на една марка. Аз съм с Бочко от самото начало.
Ейле не разчитай много на подаръците от АГ то на мен ми дадоха предимно списания и стикери  :lol: :lol:

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #475 -: Март 24, 2011, 23:02:38 pm »
Честито на новите мами,за хемоглобина моя преди 20-тина дни беше 117,но др.Сигридов каза,че анемията идва и другата седмица ще си пускам пак и ще видим на как е.Eille прочете ми мислите днес си мислех да Литето дано скоро се появи да се похвали
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #476 -: Март 24, 2011, 23:48:56 pm »
Аз мисля като за начало да взема козметика на Бочко. Само се чудя дали да взема олио за тяло или мляко за тяло. Другото което е че имат няколко вида сапунчета и се чудя кое от всички да избера. Другото което се чудя дали да взема бебешка пудра. Вие от всички видове продукти какво ползвате - не като марка, а по скоро като продукт (олио, мляко, гел за тяло и т.н.)
Аз олио използвах най-много 10 пъти (за тримата общо). Първия месец мажех с тоалетно мляко, а после само при нужда. зависи от кожата на бебето. Съвета ми е да не бързаш с олиото. Винаги можеш да го купиш и след това. Съпуните ги изразходвах за себе си. Децата ги миех и къпех с гел "от глава до пети". Пудра не съм ползвала нито веднъж. имах събрани 3 бр. Крем за подсичане.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #477 -: Март 25, 2011, 00:11:44 am »
Аз купих всичко на Себамед.
В началото много ползвах пяната за вана - слагах 3-4 капки в коритото, плисках и това беше банята. Много удобно, понеже не плакнеш.
Но продуктите...още си стоят. Аз мазах само 1вия месец след баня, след това - само при нужда. Обясниха ми така - с олио се маже зимата, пролет/есен с крема, а лятото с млякото. По тази схема аз изхабих само олиото...И сега имам пълен крем и мляко, и си се мажа аз  :)
Тоест, не купувайте много продукти. Нещо за баня, нещо за мазане след баня и крем за подсичане. Друго - ако ви потрябва бързо ще добавите.
Сега къпя с Мустела, и от двете фирми съм много доволна. Също взех крем на Клоран, за лицето. Много е добър ( хидратиращ ).
*
« Отговор #478 -: Март 25, 2011, 01:18:09 am »
Надин на мен много често ми излизат афти и е много неприятно,но при теб сигурно е друго.Аз натърквам афтата със сода за хляб и след няколко часа забравям,че съм имала.
Ифи и моите близнаци са разположени така и този който е по ниско го усещам много повече от другия.
Ние започнахме с пазаруването когато бях в 7 месец и добре,че не чакахме до последно,че сега изобщо не ми е до пазаруване и обикаляне по магазините.По добре от по рано за да имате време да подредите всичко на спокойствие.От козметиката купихме кремче за подсичане,лосион(момичето в магазина каза,че лятото за предпочитане е лосиона пред олиото за тяло) и душ гел за коса и тяло на Бюбхен.Ние сме готови с всичко :D имаме си кошари,количка,всички дрехи са изпрани и изгладени само не съм стерилизирала нищо,но това мисля като се приберем да го правя.
Магнерот пия 3x2 и феро-фолгама 2x2.Хемоглобина сега ми е 128,а преди да започна с феро-фолгамата ми беше 87,тогава слагах и аз 2 инжекций Б12.
Никой ли няма новини от Литето???
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #479 -: Март 25, 2011, 04:50:58 am »
Момичета, нещо не мога да се разбера с всички роднини, дори и с мъжът ми  :x Искам да почна да пазарувам туй - онуй  :D дори една количка ни подаряват искам да я взема... ееее всички - не та не  :x рано било. Направо откачам  :x
О, ами то и моите бяха така като бременеех с Ивана. Нищичко да не съм била купувала. Викам им, абе вие хора нормални ли ст е- това дете като си го доведа от болницата в къщи нали трябва да имам дрешки, които да са ми готови, да има хавлийка, да има ваничка, легло. В крайна сметка малко по малко накупувах, колкото да имаме съвсем за в началото. Леглото ни го подариха, та ни спестиха огромен разход, ама стоя в къщи разглобено до една седмица преди да родя и накрая аз с големия корем в 9тия месец си го сглобих сама, че ми писна да чакам мъжа ми да реши, че вече не е рано.
А близнаците може да го усещаш различно, ако примерно там ти е полацентата ( а и  мисля, че долу по-силно се усеща по принцип). Моята беше предна и Ивана почти не я усещах до доста късно.

За бебешките продукти - аз лично ползвах само еднин шампоан, който е и за тяло и за коса на Johnson &  Johnson  и бях купила и техен лосион за тяло. Този лосион го ползвах точно 2 седмици и реших, че на бебето кожата си му е добре и без него и не виждам за какво да го мажа. Друго нищо не съм позлвала. Имам олио - ей така си седи. Мъжа ми взе, че довлече някаква пуда, по съвет на някой си, която е най-излишното нещо в къщи. Изсушава кожата и въобще няма никакъв смисъл от нея.И до ден днешен позлвам само този комбиниран шампоан за тяло и коса и нищо друго. Имам 2 вида кремове за дупе - единият на вазелинова основа(A&D ) и един ако е подсечено дупето(Desitin). Тях ги позлвам при всяка смяна на памперса.Значи общо ползвам 3 продукта за сега.  Евентуално сега като е по-голяма лятото може да включа и крем с УВ защита.

Боби
« Последна редакция: Март 25, 2011, 05:05:35 am от Bobbie »