0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #440 -: Март 23, 2011, 19:48:00 pm »

Момичета, много ме сърбят гърдите -нормално ли е ? Мажа и тях и корема, но  гърдите ме сърбят повече
При мен беше така 3 дни и ми се появиха стрии  :(
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #441 -: Март 23, 2011, 20:28:44 pm »
mira_mimi , няма да те чета   :lol: -  стрии сега пък  . Днес  бях с един сутиен с изкуствена вътрешна част, та дано е от това .

Мен днес  ме бяха пратили на консултация с хематолог  -заради хемоглобина.Той предписа  Малтофер 2*1. Аз не исках такава консултация, защото нямах и намерение  да го  слушам , а да правя каквото каже док. Сигридов.
Сега  се чухме с него :
-Сорбифер дурулес 2*1 за 25 дни  - само не знам как ще го вместя между тироксина , магнерота и яденето .
Трябва да е на гладно , 2 ч интервал от ,магнерота и млечни продукти.Разбрахме се  едната таблетка  да е някъде следобяд  , а другата , когато ставам през ноща;
- Вит Б 12 -1000 - 5 ампуи мускулно през 5 дни
- фолиева 3*1 по време на храна - за 25 дни

След  25 дни една седмица почивка и контрола .

Да  включа  щом искам  за успокоение по някое витаминче  -ей така -един два пъти седмично , ние и преди бяхме говорили ,ама се  въздържах .Ще видим Пренатал ли ще взема или Прегнакеър .

Да спра магнерота и да го пия само , при нужда- той е причина за спада на хемоглобина.

Да видим сега как ще ми понесе желязото.

« Последна редакция: Март 23, 2011, 20:32:31 pm от nimika »


Re: Тема на бременните №74
« Отговор #442 -: Март 24, 2011, 11:04:40 am »


Да спра магнерота и да го пия само , при нужда- той е причина за спада на хемоглобина.

 

Това д-р Сигридов ли ти го каза? Дали съм разбрала правилно: Освен от бременността, хемоглобина ти пада и от приема на Магнерот?  Хъм.   Някой друг има ли инфо че двете са свързани. Моя хемоглобин е доста нисък и въпреки че 20 дена бях на Тотхема кой знае колко не се вдигна, взимам обаче Магнерич 3х2 - профилактично - т.е. според ЖК-то за всеки случай. Ако обаче той ми пречи да си кача хемоглобина да  взема да го спра.
Или пък може би док е имал предвид, че при едновременен прием на магнезий и желязо, последното не се усвоява добре? Но пък нали затова се пият с по 2 часа разстояние  :ask:
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #443 -: Март 24, 2011, 11:23:22 am »
здравейте за днес  :)
И аз съм с нисък хемоглобин и съм пила досега само 1 опаковка Малтофер, от който ми се вдигна малко, а след това Тотхема, защото имах у нас, но от време на време. Днес пуснах последните изследвания и утре ще видим крайния резултат. Магнерич също съм пила 1 опаковка за всеки случай и против крампи, които се повлияха добре, но май беше преди Малтофера.
 
Нимика, защо е тази сложна схема на Сигридов, даже с мускулни инжекции  8O, не си първата нито последната бременна с нисък хемоглобин, всъщност колко ти е? Според мен Малтофера си е ОК, не е гаден за пиене, съчетан е с фолиева киселина /явно за по-добро усвояване/ и си действа. Всъщност аз доста се притеснявах от запека, но не беше толкова зле, а с Тотхема още по-слабо..

Някой ще ходи ли утре на у-щето в ЦУМ, лектора е неонатолог и педиатър и може да отговаря и на други интересни въпроси. Аз ще отида, защото може друга възможност и да нямам .. :oops: :wink:
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #444 -: Март 24, 2011, 11:44:28 am »
 Нимика, по същата схема, която ми предписа д-р Сигридов, от хемоглобин 99, за две седмици ми се вдигна на 123. Това само след 2 ампули В 12.


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #445 -: Март 24, 2011, 12:09:13 pm »
dessi-kk , ако и аз правилно съм разбрала  доктора  по телефона  :oops:  - но чух такова изречение ,че Магнерота ме е докарал до тук .Аз доста време съм на магнерот , преди време имах системи кортмагнезин в болницата .
Въпреки много балансираното храненене - цвекло , коприва, спанак ...
Досега желязо не съм приемала , а за интервала изрично го обсъдихме , когато започна кое кога да пия.

sami123
, защо да е сложна схмемата ? Няколко мускулни инжекции  Витамин Б 12   какъв проблем да са ? А док каза мускулно  , защото така по- добре ще се усвои . Да знам  , че  за бременността  е нормално да пада хемоглобина , но  както бясна луноходка е писала , док си има своя схема  и му се доверявам .


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #446 -: Март 24, 2011, 12:32:51 pm »
 Аз вчера си взех и моите кръвни изследвания.Моя хемоглобин е 108,малко нисичък.Ще видим в понеделник д-р Михова какво ще каже . Обаче четох и веднага си увеличих фолиевата киселина. С понижаването на хемоглобина си обяснявам и това задъхване нощно време,сякак не ми достига въздух / пише ,че хемоглобина е отговорен и за пренасянето на кислород в  организма , не само за анемията /

 Иначе за курса ,на който бях. :)
 Беше проведен в камерен състав,аз ,приятелката ми и  инструкторката. Като цяло щеше да е много по-полезен за момичетата , които ще раждат естествено, но все пак имаше няколко неща, които ми бяха от полза ,както и приятното бърборене по женски за предстоящото раждане :)
 Едното нещо , което запомних е, че в бившата Тина Киркова, ако раждаме секцио има вариант бебето да е при майката през цялото време . Това става ако се заплати апартамент...
 Второто е,че с доктора който ще прави секциото трябва да споделя желанието си да забременея бързо след първото раждане.Това налагало зашиването на всяка цена да се направи на два етапа  8O . Не съм си мислела,че може да обсъждам именно работата на хирурга с него,но се оказа ,че е така. Има хирурзи,които шиели на един етап. Това пък ми помогна лично на мен да взема решение да се свържа с д-р Божидар Славчев,който ме е оперирал . Разбрах ,че прави секцио /аз аз си мислех ,че отказва такива операции /и най-вероятно ще си избера него
 А,има и трето.В МД София д-р Ана Попиванова / неонатолог / .Прекрасен доктор и човек,горещ привърженик на кърменето от самото начало и помагала с ценни съвети на новоизлюпените мами :)
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #447 -: Март 24, 2011, 12:46:19 pm »
Хайде и аз в групата с ниският хемоглобин - 98  :D От вчера съм на Малтофер Фол х2 сутрин на гладно. Пия и магнерот 2х1, но изчаках час и половина след желязото и тогава го глътнах. Не се чувствам зле, като изключим сърцебиенето. Ходих и на кардиолог - нищо ми няма - въобразявала съм си  8O .
Момичета, нещо не мога да се разбера с всички роднини, дори и с мъжът ми  :x Искам да почна да пазарувам туй - онуй  :D дори една количка ни подаряват искам да я взема... ееее всички - не та не  :x рано било. Направо откачам  :x
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #448 -: Март 24, 2011, 13:18:26 pm »
.....Момичета, нещо не мога да се разбера с всички роднини, дори и с мъжът ми  :x Искам да почна да пазарувам туй - онуй  :D дори една количка ни подаряват искам да я взема... ееее всички - не та не  :x рано било. Направо откачам  :x
Незнам какво да ти кажа. Моя мъж един ден реши че може да се разходим да разгледаме нещо бебешко. В крайна сметка хареса кошарата за бебо и я купихме (аз бях някъде в 6-ия месец). Даже още същия ден искаше да купим и количката, но аз исках първо да събера малко инфо, ама той не миряса :D.
После почнах да си купувам някакви дрешки, а той- "ама много е рано - тия неща и ти като си в болницата мога да ги купя". Аз обаче излязох с довода, че ако си купувам нещата на етапи няма да се усеща на семейния бюджет и така парите отделени за бебето след това ще са повече. Пък и той през деня е на работа и аз издебвам момента. А като му ги покажа се радва все едно той ги е купувал.
А да видите майка ми какво прави. Уж нямаше да пазарува нищо, пък като купи едно гащеризонче и после не мога да я спра. Току ми се появи с нещо за бебчо :D.

Относно хемоглобина и аз вече съм с нисък - 109. Така се надявах да устискам до края да не пия нищо, освен магнерота, ама не. Сега съм на феро-фолгамма 3х1.
Ох спирам, че много дълго стана. Хубав ден за сега от мен.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #449 -: Март 24, 2011, 15:20:19 pm »
nimika, след като си била толкова време на магнерот, че дори и на системи с кормагнезин, редно е да си пуснеш едно изследване на магнезия след няколко дена без тези препарати. при първата ми бременност бях на постоянна поддържаща терапия с всякакви видове магнезий и пак не можех да го вкарам в норма. хемоглобинът ми винаги си е бил наред. ако почувстваш крампи или контракциите зачестят, пусни си едно изследване за всеки случай.

няколко пъти вече чета, че се оплаквате от задух и сърцебиене. при мен бяха налице следните симптоми:
- отпадналост, обща слабост, лесна уморяемост, поява на задух при усилие;
- главоболие, “замайване”, намалена концентрация;
- тахикардия, понижено артериално налягане;
- неспокойствие, раздразнителност, нарушение на съня
- шум, бучене и усещане за повишено налягане в ушите
и мен ме пратиха на кардиолог и разбира се, нищо не установиха. тогава си самоназначих витамини за бременни с добавено желязо, тъй като гореописаните симптоми са характерни за желязодефицитна анемия. още на третия ден се почувствах по-добре, а след седмица отшумяха всички симптоми. не знам дали ги има на българския пазар, но давам линк, ако ви е интересно:
http://www.elevit.com.au/default.aspx


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #450 -: Март 24, 2011, 16:22:54 pm »
Няма нищо сложно в схемата на Сигридов. Някои хора не усвояват добре "железни" препарати, приемани орално, и затова се прибягва до инжекции.
В крайна сметка преценката е на лекаря.
Имайте предвид, че желязо от спанак, коприва и т.н, НЕ се усвоява.
 Мит е, че спанакът е богат на желязо. Дори лещата и зелето съдържат повече биологично активно желязо. Спанакът съдържа обаче оксалова киселина, която блокира  усвояването на желязото в организма, и това го прави доста неподходящ при желязно дефицитни състояния. При анемия е  противопоказно да го консумирате.
Подходящи са червено месо/телешко/, риба, яйчни жълтъци/много богати на Б12, може да ядете по 2-3 дневно/, магданоз/в сурово състояние/, цвекло/сурово/.
Цвеклото и фолиева киселина, трябва да се консумират с поне 2 часа разлика.
Вит. С ,също подобрява усвояването на желязото.
Например, може да си направите салата тип табули/магданоз,домати, булгур и обилно поляти с лимон/
« Последна редакция: Март 24, 2011, 16:38:59 pm от Fifa »
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #451 -: Март 24, 2011, 18:06:20 pm »
Хой-хой, аз вече си имам дата за секцио и разнасям един умен, красив и прилично дебел - 2500 - мъж в разцвета на силите му (който пък си има пик нейде около 5 сутринта, ама ще го издеяня до след Великден и после - вън!)  :D

Честно казано, това с хемоглобина и Магнерота... До почти 30тата годинка си живеех с железна анемия (и куп други спорадично проявяващи се анемии, заради които все не ме искаха да давам кръв, например). Бях абсолютно убедена, че ще си го отнеса по време на бременността, но не би - под 120 хемоглобина ми не е падал. А си пия 3х2 и, после, 3х1 Магнерот500 още от 16г.с.... След сериозно чудене реших, че хубавата изненада идва от последните няколко години отлично хранене (и винце, да не пропусна), защото всичко друго - ниското кръвно и неговите екстри, малките килограми и т.н. - са си същите като в далеч по-бурната ми "младост"; при това не понасям цвекло и коприва, и повечето зелении, и хич не съм ги доближавала.

Абе, каквато и да е причината, дано таз терапия свърши работа на мамите с хемоглобина!

Краят му се виждаааааааа!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #452 -: Март 24, 2011, 18:30:03 pm »
PS:  :cloud:

Не ми стига зъба, но и от 4 дена се боря с нещо като рана отстрани на езика, като афта (но нямам досега сблъсък с афти, та не съм убедена дали е това). Зъболекарката ми го маза с какво ли не, аз си купих още 1 аптека продукти, правих гаргари, ама нищо. Изобщо няма да описвам колко адски боли - не мога да говоря, и, по-лошо - да ям, ама изобщо! Тоест вече 4 ден съм "омела" не повече от литър мляко (през сламка) и вече не се търпи от глад. Вчера през нощта реших, че може би са гъбички в устната кухина (при все че защо на езика???) и изпратих милото да вземе суспензия Нистатин (Фунгостатин); докато се бълбукам с нея, е ОК, но ефекта изчезва почти веднага и пак не мога да ям... Да оставим настрана, че мен ми се драйфа от глад, ама се притеснявам и за бебето...
Някой случвало ли му се е нещо подобно? Идеи? Без майтап, толкова гадна болка и като ми продухваха тръбите не съм изпитвала! osi_1 osi_1
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #453 -: Март 24, 2011, 18:38:06 pm »
Nadine, не мога да помогна с акъл за афтата.

Но не стой гладна - прави студени и топли супи, пасирай и пий през сламка, за да се храниш с нещо повече от мляко. (Пуснах наскоро една рецепта за гаспачо в темата "Вкусотии" - хем засища, хем набавя витамини.)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #454 -: Март 24, 2011, 18:46:06 pm »
Здравейте!
Аз до сега почти само съм чела в темата. Терминът ми е на 18 април.
Пия магнерот, но вече ще го спирам предвид седмиците ми. Преди месец хемоглобина ми беше 110, но д-ра ми каза, че е на границата и с диета да пробвам да го увелича- желязосъдържащи храни.
Относно покупките- от зимните намаления на ЛР купих 4 комплектчета, и от тогава нищо, а е време да стягам куфара. Иначе доста магазини обиколихме да разглеждаме за количка, в този ред на мисли да ви попитам за мнението за GRACO.http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140523401399&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #455 -: Март 24, 2011, 18:52:45 pm »
Nadine нещо наистина уникално за афти:
- понеже не знам с точно кой от всички надписи е познат по аптеките ти го давам на картинка.
ultra
благодаря, че сподели!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #456 -: Март 24, 2011, 19:00:00 pm »
Здравейте!
в този ред на мисли да ви попитам за мнението за GRACO.http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140523401399&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Мадлен, лека до края. За колички обаче виж тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44779.0, и в тема 1 със същото име.

Цигу, 10х, точно супа варя в момента и вече съм извадила пасатора; отивам да нагледам гаспачото ти обаче - аз обожавам студената лятна версия с куп екстри, но топла още не съм пробвала да ми хареса!

Благодаря Ифи! Точно това още не съм си взела; взех си обаче по-скъпата версия със същия "филм"-ефект, а се оказа, че трябвало да си държа езика именно далеч от раничката :-) Цирк, няма как да стане:-) Сега ще почакам още малко съвети и пращам любимия със списък 
« Последна редакция: Март 24, 2011, 19:05:44 pm от Nadine »
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #457 -: Март 24, 2011, 19:00:36 pm »
 Ултра,благодаря за инфото.При мен са си налице именно недостига на въздух,особено нощно време и сърцебиенето.

 Идеята за табули е чудесна,мммммм много обичам тази салатка.

 При мен с пазаруването няма проблем от гледна точка на "рано "е ,само че за съжаление все не мога да се видя в пари за да си накупя по-големите неща...  :?

 
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #458 -: Март 24, 2011, 19:04:11 pm »
Ехе, Мадлен :cool: моят термин е на 19 април  :lol:
Предвид нормалното раждане Сигридов още в 32 ми каза да спирам Магнерота, но от няколко дни имам схващания и започнах пак да пия, но по 1 таблетка. Току що ни доставиха бебешкото легло  :cheerleader:, нямам търпение утре да го сглобим и "по спешност" да купя комплект чаршафчета  :D
Надин, същувствам ти, дано това лекарство ти помогне.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #459 -: Март 24, 2011, 19:31:14 pm »
Привет,
отдааавна не съм влизала във форума, но на работа ми вземат тока, вечер се прибирам изморена и гледам да си почивам  :), ама мисля да си взема малко болничен, че напоследък все ме боли корема.

Момичета, на вас през колко време ви изследват хемоглобина?

На мен ми пуснаха кръвни изследвания в началота към 14г.с и вече не, по отношение на симпомите взех да се чудя дали да не искам нови кр.изследвания- и аз взех да се задъхвам и да имам учестено сърцебиене, др.седмица съм на ендокринолог да видим да не е нещо от жлезата.

А, сърбежа на гърдите го минах :D, това беше когато растяха с дни, сега малко се поспряха :lol:, ама все ги мажа.
Ох, за пазаренето- още нищо не съм купувала, не от суета, ами просто все няма време, една събота да изляза по магазините и толкова. Чакам с нетърпение да си остана вкъщи, та тогава.
 :D Хайде, леко бременеене на всички!