0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #400 -: Март 21, 2011, 17:17:03 pm »
Привет момичета, браво за хубавите новини  :D
Зейтуни, честито и дано все така всичко е наред с вас  :)

Добре дошла, kotaranata, лека бременност и успешен резултат накрая  :) Като се сетя колко вълнения имах в твоите седмици  :wink: За ЖК се записах по това време в МЦ на Майчин дом, в Тина Киркова със сигурност би трябвало да има ЖК, само си избери добър доктор.

Ася, досега никъде не съм видяла в комплект за изписване възглавница и калъф, обикновено са със и без пелена. Да не си видяла комплект за количка, или комплект чаршафчета - там обикновено има.

Аз тези дни капнах, но отхвърлихме най-важните ангажименти. Леглото е сглобено и поставено на мястото, където исках но се съмнявах че ще се побере. Голяма борба беше докато го вмъкнем там, но успяхме, ще видим колко добро решение беше после.. Чистихме основно стаята /всъщност майка ми и мъжа ми -аз само давах наставления и дишах тежко :wink:/ Шкафът също е налице, както и щори и комарник, които по принцип бяха планувани.. сега остава по-приятната част -подреждане на леглото и шкафа :D
*
« Отговор #401 -: Март 21, 2011, 18:11:36 pm »
 Сами,страхотно.Ако знаеш колко съм нетърпелива да стигнем до този момент и ние!

Аз от известно време съм не много добре морално.В нас се разразяват битови проблеми.Преди години уж щяхме да живеем самички,сега йок...Аз съм харесала определена стая за бебончо.Избрала съм я по това,че е южна ,светла и слънчева.Обааче за беда на възрастните тя е по-голяма от северната и те искат да са в нея.Егати.На всичкото отгоре мъжа ми нещо омеква и казва, че му е все едно.И как ми се поднесе новината...В приятели сме .Говорим си за бебешкото обзавеждане и момичето ни пита колко ни е голяма стаята.Мъжа ми отговаря едиси колко и на мен ченето ми увисна като разбрах ,че говори за северната стая. Направо ми се реве.Мислех ,че нещата са решени...Като бях първи клас и се местехме в нов апартамент, моите родители си спомням,че избраха най-хубавата, светла и топла стая за мен и брат ми... osi_12Гневна съм.Не знам дали се втелясвам,но възрастните цяло лято си живеят на вилата.Майка му се препича на двора по цял ден и събира слънчеви лъчи.В София си идват за 4тири месеца.Ще преживеят по-малката северна стая.Искам да осигуря най-доброто за създанието ,което съм жадувала толкова години... :balk_150:
*
« Отговор #402 -: Март 21, 2011, 18:14:27 pm »
Сами, в някои комплекти за изписване действително има и възглавничка. В моя също има. И аз не мога да схвана идеята на възглавничката, ама щом са я сложили все за нещо ще се използва.
Относно ЖК - аз съм в МЦ "Вяра, Надежда и Любов". Платих си пакета за проследяване на бременността, който не е по здравна каса. Предполагам че можеш да се запишеш и да минаваш и по ЗК. Да си кажа честно май разлика няма. Макар че си платих не съм много доволна, ама както и да е. Оставам с убеждението, че понякога е по-добре да попаднеш на случаен доктор, отколкото да ти го препоръчат познати. Разочарованието е много по-голямо. Но стига съм ви занимавала с това.
Дидон, дано по-бързо решите проблема със стаята. Но в действителност е по-важно бебчето да е в най-хубавата стая. Дано мъжа ти разбере и си отстоявате стаята.

*
« Отговор #403 -: Март 21, 2011, 18:40:08 pm »
Петя, колко се роди Станислав?
Роди се големичък - 3.010 кг. и 50 см. :D
... А защо с пълна упойка ти правиха секциото,по твое желание или докторите имаха някакъв аргумент?
Бях с плацента превия. Когато попитах и аз за упойката - ми отговориха "Ще си с пълна".- Не съм разпитвала "Защо?" Предполагам заради отлепената плацента! :(

ПП: Дидон, до два часа от публикуването на пост, той може да бъде редактиран! Не е необходимо да пускаш два поста - един след друг! :wink:
« Последна редакция: Март 21, 2011, 18:41:39 pm от petqst »
*
« Отговор #404 -: Март 21, 2011, 18:47:35 pm »
 :oops:
 Знам, миличка...изобщо не съм забелязала,че съм избрала нов отговор,вместо редактиране ...бременска работа,какво да ти кажа... изглупяла и разсеяна  :wink:
« Отговор #405 -: Март 21, 2011, 19:12:31 pm »
Леле Петя ти си героиня  :wink: - плацента превия и отлепване, пълна упойка и 1 седмица в кувьоз  :?.. но важното че вече сте ок и растете  :D

Дидон, напълно те разбирам -преди години и аз имах подобни проблеми, сега сме сами, обаче ще сме в 1 стая с бебо за известно време.. Поговори с мъжа ти че тези въпроси трябва да ги обсъжда с теб предварително и не се ядосвай повече -важното е да си направите стаята добре, като намекваш че в този случай ще се нужни повече подобрения, тъй като за малко дете се изискват повече грижи, накарай ги да се чувстват виновни ..

Това е моя комплект, ако още си търсите го препоръчвам - http://www.beberadesa.com/cat.php?cat=10&podcat=3 на bebece, не се вижда много май.. много му се кефя, много мек памук и красива бродерия и доста неща има
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #406 -: Март 21, 2011, 20:14:18 pm »
Мъжа ми отговаря едиси колко и на мен ченето ми увисна като разбрах ,че говори за северната стая. Направо ми се реве.Мислех ,че нещата са решени...
Миличка, щом ти се иска тази за бебока, няма да се даваш. Мъжа ти ще клекне с това, което ти искаш,ако дудняш достатъчно дълго ( то мъжете са така, за да млъкнеш са готови да се примрият), а старите ще го преживеят. Няма да им се даваш още отсега, че знаеш ли за още колко неща ще трябва да си отстояваш своето венъж като се роди бебето. Горе главата и си гледай своите и на бебо интереси. Сами ти е дала прекрасен съвет - накарай ги да се чувстват виновни.

Боби

« Последна редакция: Март 21, 2011, 20:17:23 pm от Bobbie »

*
« Отговор #407 -: Март 21, 2011, 20:30:26 pm »
 Милички,разплакахте ме...благодаря ви ,че ме подкрепяте.Вече бях решила,че аз съм откачалката...
 Днес докато разхождах кученцето много се разстроих,все му местя килимчето на по-топло и слънчево през деня,да му се напичат старите кокали, а за детенцееее  :balk_145:

Ще говоря, ще дудня /въпреки че изобщо не ми е в стила / и ако няма резултат съм решила да накажа спокойствието и естетския комфорт на мъжа ми.Заявявам ,че разваляме хола,който също е южен и голям  и го правим на детска стая.Тамън е преходен със спалнята.За мен и бебо ще е супер,а спокойствието на другите да вървят на някъде...Гости в кухнята...Пък ако им е удобно така, ок...

Извинявайте,че ви товаря и вас и че спамя темата с емоционални проблеми...
*
« Отговор #408 -: Март 22, 2011, 01:09:43 am »
Дидон - права е Боби  :lol: Мрънкаш да му писне и набиваш чувство за вина - все едното ще сработи, зависи от таткото. Не им се сърдете и на тях толкова, особено на мъжете, на които им е за първи път да стават бащи. Аз хем бременна бях, родих, повечето време аз съм с бебето и още не мога да кажа, че пълноценно се осъзнавам като майка, някак ми е "като на кино" все още, а за мъжете ни процесът е още по-труден. Не го правят нарочно, за да ни дразнят и защото са нечувствителни и едва ли не дебили.
Смея да кажа, че съпругът ми е много отговорен и грижовен и като съпруг и като татко, много чете за бебето, не е да не е информиран, или незаинтересован и пак има "издънки", които ме влудяват. Пример: Къпем бебето на чешмата, той ще го държи, ама все на терсене го държи и аз почвам да кипвам, давам указания... И тати в този момент започва да ми философства по въпроса коя позиция би следвало да е "правилна и неправилна" за къпане, бавно, спокойно, все едно имаме поне час да обсъдим този въпрос. Това, че мокро и голо бебе му църка из ръцете и не е сега момента да спори и да "мисли" - някак му убягна, добре че моите ръце бяха заети, че щях да го ударя сигурно - така яхнах метлата.  :lol:
Разказвам ви го, като илюстрация, че мъжете ни просто по-трудно и бавно свикват с нуждите на малкото човече, не им хрумват някои неща "рефлекторно", както на нас...не е защото не са загрижени, не им пука и пр. неща които си мислим заради бременни и следродилни хормони, които бушуват.

Дръж си на своето Дидон, повтаряй си аргументите и то наблягай на рационалните такива, не на емоционалните /на този етап мъжете приемат емоциите ни като "бременна лудост" и не ги отразяват особено/ и ще си имаш най-хубавата, топла, голяма, южна детска стая накрая и ще качиш снимки. :D Най-много след някой месец мъжа ти да разправя как той измислил там да е детската стая. Всичко е въпрос на тактика. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #409 -: Март 22, 2011, 01:51:29 am »
Много са неприятни този род взаимоотношения... съчувствам ти, Дидон. Но ми изниква въпросът кой при кого живее?
Петя, радвам се, че сте добре вече  :D.

Ние вече сме готови с кътчето за бебка /в спалнята/, засега няма да й правим отделна стая.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #410 -: Март 22, 2011, 13:17:15 pm »
sami123, много сладки комплекти  :D

По повод на комплектите за изписване  , приятелки ме съветват  да не се "хвърлям" на нещо скъпо , защото може да го облечем само веднъж.Приятелка каза ,че едвам успяла да напъха бебето е дрешките  -това когато малчовците са по-едрички , така че да гледам какво купувам.Ама знам ли и аз какво гледам :lol:

От няколко дни ми е много отпаднало , вие ми се  свят  , гадно  едно такова.

Доктор Сигридов на последния преглед каза ,че лови бас , че имам анемия.Ами прав си е -направо е лаборатория без да ме изследва  :wink:.Хемоглобина ми много е паднал  , повторихме кръвната картина за всеки случай , сега ми пуснаха някаква с диференциално броене и се разбрахме тогава да се чуя с д-ра за назначения -предполагм желязо , може и витамини .

Предполагам ниското кръвно и ниския хемоглобим ми влияят така .

Ние още не сме решили дали първоначално ще се гледаме  в спалнята или ще е в детската  / и съответно май ще трябва  аз да се изнеса там / . Предвидената за детска   сега в  празна  , има колело, някакви кашони с неясни неща за  разчистване...

didon , съчуствам ти .Все пак живеете заедно и трябва да вземете решение в мир и разбирателство -един конфликт няма на никого да се отрази добре.И наистина зависи чие е жилището  , има много  фактори , така че дано се разберете лесно  .

Моето мнение е ,че от това да сме сами няма по-хубаво .Всички казват  -ще ви е трудно като сте сами , сигурно е така,но ще видим.
« Последна редакция: Март 22, 2011, 13:47:08 pm от nimika »

« Отговор #411 -: Март 22, 2011, 14:12:12 pm »
Момичета..има въпрос, като си приготвяте багажа за родилното....шишета, биберони стерилизирате ли преди това 8O, нали стерилизация важи някви часове само......а да мъкна и ел.стерилизатор в болница....трябва с много голям куфар да тръгна  :lol: :lol:
аз почнах да подреждам нещата и да си стягам малко по малко багажа....ама то с близнаци много багаж, много нещо..... 8O 8O
поне с дрешките вече съм наясно, кое какво.....преди 2 дена напазарих малко, а днес изкарах дрешките дето мама ми ги прати......и се осетих, че преди 2 месеца, като ги получих, даже и не им обърнах никакво внимание....толкова бях зле и ги гледах като полезно ископаемо и набързо ги прибрах в торбите  :oops: :oops: :lol:, а днес като ги извадих и вече съвсем с друго око ги огледах  :D
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #412 -: Март 22, 2011, 14:50:50 pm »

Моето мнение е ,че от това да сме сами няма по-хубаво .Всички казват  -ще ви е трудно като сте сами , сигурно е така,но ще видим.

Няма да ви е по - трудно, бас ловя  :wink:!
Маригри, май и 2 коли за багаж ще ви трябват  :D, но и радостта е двойна  :wink:.
На мен не ми искат никакъв багаж, освен личните вещи и дрешки за изписване, та ми е малко терсене  :lol:. Като си спомня прословутата чанта, която редих преди 7 години...
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #413 -: Март 22, 2011, 14:59:44 pm »

Моето мнение е ,че от това да сме сами няма по-хубаво .Всички казват  -ще ви е трудно като сте сами , сигурно е така,но ще видим.

Няма да ви е по - трудно, бас ловя  :wink:!

А , те са готови да дойдат  да помагат  :wink: Но много тактично казват- "стига да кажете , че ни искате "   :wink:

« Отговор #414 -: Март 22, 2011, 15:06:45 pm »

Няма да ви е по - трудно, бас ловя  :wink:!
Маригри, май и 2 коли за багаж ще ви трябват  :D, но и радостта е двойна  :wink:.
На мен не ми искат никакъв багаж, освен личните вещи и дрешки за изписване, та ми е малко терсене  :lol:. Като си спомня прословутата чанта, която редих преди 7 години...
благородно ти завиждам, да знаеш  :wink: :D
аз събрах едно чанте....ама то от памперси ,мокри кърпи..шишета...не остана много място за дрехи......моя мъж ме бъзика, вади куфар жена......май, най накрая наистина ще го извадя  :lol: :lol:
*
« Отговор #415 -: Март 22, 2011, 16:55:03 pm »
Маригри, на мен за болницата ми казаха че трябва да нося само личните принадлежности. За бебето освен памперси и лепенки за пъпчето друго не било нужно. Е и за изписването разбира се трябва да си занеса дрешките или пък някой да ги донесе преди това. В болницата си ги обличат в техни дрешки, хранят ги с техни шишета (ако е неоходимо), те си стерилизирали и т.н. Поне така ми казаха. И да има нужда от нещо допълнително, все ще има кой да ми ги донесе нещата.
Аз още не съм почнала да си подготвям багажа. Дори за бебка има още какво да купувам. Нещо много спокойно го карам, ама да видим до кога ще съм така :D.
Относно живеенето самостоятелно - не мисля че е толкова трудно. Важно е да се разбирате с половинката всичко ще е ОК. Аз лично съм живяла една година при свекър и свекърва ми. Доста скандали е отнесъл моя мъж, голямо напрежение беше за мен, дори и доста отслабнах макар и да не съм пазила диета. Преместихме се самички и да ви кажа вече една година си живеем заедно и се оправяме. Вярвам че и с бебка ще си се оправим.

« Отговор #416 -: Март 22, 2011, 21:16:34 pm »
marigri, права е Туци- не съм чула някой да носи стерилизатор и шишета в болницата..  :oops: И от двете болници където ходих на отворени врати такова нещо не са искали, даже се майтапят да не идваме с багаж като за двуседмична почивка :) Но виж помпа ти трябва- да кажат и момичета дето са минали, но ти в първите дни ще имаш съвсем малко коластра или кърма евентуално и е важно да се слага бебето на гърда. Изпомване е нужно, за да се стимулира лактацията и ако има напрежение в гърдите, да не се пълнят много /всъщност незнам дали го обяснявам както трябва/ Понякога знам че изпомпаното го дават с шише на бебето, но то колко ще изпомпаш първите дни, по-добре е да се опитва да суче.. А и някой неща за кърменето и таткото може да донесе след раждането, като видиш накъде тръгват нещата.
Ти малко рано стягаш багажа, дано да не ти се наложи още  :) На мен обаче си ми е време /немога да повярвам  8O/ и събрах една раница, но помпата ще ми донесат отделно, както и мои дрехи подготвени за изписването - представете си докъде съм стигнала- и за това да мисля, но не искам да изглеждам опърпана на снимките от изписването  :oops:
*
« Отговор #417 -: Март 22, 2011, 21:23:11 pm »
 Маригри,трябва ти личен багаж,за бебчовците нещата за изписване може и после да ти донесат.....Стерилизатор и шишета на трябват,аз и помпа не носих,а го слагах на гърдата беборан.  Ако имаш е хубаво да си вземеш крем за зърна,аз от Лансиноха не получих никакви рани :wink:Превръзки и ластични гащурки  бих допълнила,на мен ми свършиха чудесна работа,а и още нося такива де :oops: :lol:

« Отговор #418 -: Март 22, 2011, 21:56:32 pm »
Здравейте ! Вчера бях на женска консултация бебчо расте  и хубавее  :D На килограми не съм мръднала кръвното ми пак е ниско и предната бременност карах все с ниско кръвно не знам като стане юли , август как ще преживея трябва да стоя под климатика вкъщи само. Чакам с нетърпение прегледа при док .Александров другата седмица да проверим дали всичко му е наред на бебето , че с тази моя кръвна захар все се тревожа.Ето днеска насред центъра ми падна пак рязко и измерих 2,5 под 2 мога да получа припадък ужасно е и много ме е страх особено като съм сама с Емо.
Маринка много бързаш с багажа споко бе има време .Направи си две чанти една с твоите неща и една с дрехите за бебчовците .Приготви всичко че моя мъж първо не искаше да купувам и като родих така изненадващо се цупеше че го разкарвам по магазините . Наистина шишета дават там с тяхна храна(АМ) ако ще ползваш помпа само за стимулация няма нужда да я изваряваш само изплакваш с вода.
Дидон я го настъпи мъжа какво е това нещо и моя искаше да забие леглото на другия край на стаята ама му казах че бебчо се нуждае от светлина и аз избрах мястото.
Хайде това от мен!

« Отговор #419 -: Март 22, 2011, 22:18:38 pm »
знам, че е раничко....ама съм такава за всичкото  :oops:, предпочитам всичко да ми е готово от по рано....че да няма после изненади.. :lol: :lol:
на моя мъж не мога да разчитам.....никаква ориентация няма горкия, надежда ми е свекито....ама знам ли и тя каква ще я свърши... :?
сега бавно бавно ще си приготвя всичкото......че иначе като наближи момента съвсем ще изпадна в паника  :oops: :lol:
в петък съм на преглед при нашия док, да видим и ние колко пораснаха бебоците....много ми тежи корема от сега, а още имам да го нося...та да нося... :D
в туалетна съм през 10-15 мин, през ноща на всеки час и половина.....имам чуство докато изляза от ВЦ и пак ми се дохожда  :lol: :lol: