Сами, бутилираната бебешка вода е създадена /уж/, за да не се преварява, а да се ползва директно. Аз я ползвам директно от бутилката и не съм регистрирала проблем от това. Както се сещаш по подобен въпрос обаче, колкото мами - толкова и мнения ще чуеш, та сама ще трябва да си решиш.
Както споделих и преди, вече начената бутилка бебешка вода, ако не съм я изразходвала до 24 часа след отварянето й - преварявам остатъка /така е указано и на етикета, поне на тази на ХИП/. Предполагам, че се прави така за по-сигурно, ако все пак са полазили някакви гадинки и се развиват микроорганизми във вече отворената бутилка - да ги изтребиш, като им кипнеш водицата
Чаят от копър пак е на ХИП, един на гранулки, може да се дава на деца от една седмица нагоре. Уж трябва да помага и за коликите, ама нещо ме съмнява мен. Моето хлапе го пие с кеф и по много /да му се чудиш на акъла, на мен ми е гаден на вкус/.
Да ви кажа, прах на 60 градуса бебешките неща само веднъж - при първото пране и нямаше щети, въпреки че на повечето етикети беше указано 40 градуса /с малки изключения/. Апропо, поредният случай в който се запитах защо уж 100% памучни тъкани трябва да се перат на такива температури, ама...ясно. Някои пухкваи одеалца и пеленки от много деликатни тъкани с разни шарки и апликации ги прах на програмата за плетени тъкани, която е и кратка и на ниски градуси 30-40. Оттогава пера основно на 40 градуса, понякога на 50 бяло и толкова. Абе...изобщо спрях да се водя по всякакви етикети, на повечето имаше символ, че не са подходящи за сушене в сушилня, ама познайте дали не ги набутвам редовно вътре - нямам загуби.
Задължително обаче, пускам изплакваща програма два, най-често три пъти. Но това си ми е стар навик, така правя и с нашите дрехи.
Важното е, че бебето е ОК, кожата му е в чудесно състояние, от което стигам до извода, че пера "правилно" /или по-вероятно, детето просто няма проблемна кожа/.
Надин, поне в България планово секцио се прави 10 дни до две седмици преди термин, когато всичко с майката и бебето е наред /спешните състояния и показания - ясно, дано на никоя от вас не се налага подобен вариант/. В някои държави мисля, че се чака почти до термин, но карам на спомени и не го казвам категорично. Моето секцио беше точно 10 дни преди термин.