"Прелитам" да ви видя как сте, прилежно ви изчетох /въпреки трудното гледане на бебе
/.
Аз се бях засилила да купувам втора пералня само за бебето наистина, поради "бременно хигиенно видиотяване"
т.е. да не пера неговите неща там където пера нашите, да не се смесят случайно нашия перилен препарат и неговия и от сорта. Е, единствената истинска пералня /не от ТОП ШОП/, която открих и е за 3,5 кг. на "Канди" е с габарити, почти колкото стандартна пералня и се отказах да имам две почти еднакви.
По повод опасенията ми, че нямало да се събере достатъчно пране...къде тииии
Особено за мъжките мами важи. При една регулярна смяна на памперс, човека чак лицето си опика веднъж и естествено всички дрехи и близко намиращи се пелени, та събира се пране колкото искате. Споко по този въпрос. Понякога взимате бебето набързо, ръсите по земята одеалца, шапки и пр., а и къде храна ще върне, къде с друго ще изцапате.
Вода давам бебешка на ХИП откакто сме се прибрали и няма никакъв проблем, и чая от копър правя с нея, и АМ - директно, без преваряване. Ако не съм изразходила бутилката до 24 часа след отварянето й, преварявам остатъка в тенджерка /тя си е само на бебето/ и после я съхранявам в стъклено шише /пак негово/.
Също съм класическа змия и зиморничева, но докато бях бременна само гола дето не ходех посред зима. Е, откакто родих ми мина /за огромно нещастие на мъжа ми/...та предполагам не е трайно състояние това. За летните бременни си е доста кофти обаче, ама все някак ще изкарате - няма начин.
За прането и гладеното - достатъчно се изписа. Лично аз и да нямах сушилня - пак не бих гладила. Прането на достатъчно високи градуси урежда въпроса с хигиената, а ако се центруфугира на точните обороти и се простира добре - няма гънки и "визуални недостатъци". А щом разхождам детето "на чист въздух" по същите улици и на същия въздух, където ще му съхнат дрехите - няма особена логика да пазя дрехите му повече от него самия. Тъжната истина е, че живеем в кочина и дишаме не ми се мисли какво и спасение напрактика няма! Налага се да се адаптираме и ние и децата, има неща които и да искаме - просто не можем да им спестим.
Все повече се убеждавам, че повечето "бебешки хамалогии" /не всички/, с цел да се осигури на детето защитена среда са просто загуба на време и по-скоро за успокоение на мама, че се старае да даде най-доброто на бебето. Дефакто - нищо не можем да дадем в тази посока, освен ако не се изнесем да живеем в някое китно алпийско селце.
Лека нощ и леко бременеене!
П.П.
Ел, добро момиче третиииии
Чакаме