0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #100 -: Март 05, 2011, 10:38:45 am »
Добро утро от мен!
За хорските коментари   е писано много, но да споделя от вчера:
-отивам да се пострижа,   след което ме среща позната и казва "Ама , как ще се постригваш , ще му отрежеш късмета, не си ли суеверна ?"
Попитах ноктите мога ли да си режа по тази логика , забравих да питам за вежди и  други косми  :lol:
След което още един познат заявява  същото- "ама как ще  се постригваш ..."
Добре ,че се включи мъжа ми с коментар: Ами то дали може да се къпеш -да не му отмиеш късмета?"  :lol:, иначе вече  щях да се притесня ,че съм направила беля   :lol:


С бибероните и дупките даже не ви разбрах за какво гоеворите  :oops:  , като тръгна да купувам , предполагам ще ми стане ясно .
« Последна редакция: Март 05, 2011, 10:40:18 am от nimika »


Re: Тема на бременните №74
« Отговор #101 -: Март 05, 2011, 11:39:49 am »
Маригри дупката си е една ,но е по голяа от еденичката ;).

 :lol: :lol: :lol:голям смях.......то по моя логика, ако трябваше да се увеличават дупките на брой според възраста, накрая беберона можеше на лейка да заприлича  :lol: :lol:, олееее индианка съм голяма... :oops:
Вие се смеете, ама в началото, като се цедях, виждах по 1-2 струйки кърма да пръскат от гърда. Сега в момента зърното ми е точно като лейка  :lol: :lol: :lol:

За бибероните да ви кажа - наскоро имах драма, моят хубавец категорично отказваше кърма, вода, каквото и да било от шише да пие. Вчера му купих биберон на NUK - те са едни като човка, той ползва такива залъгалки, каучукови. Дали защото формата му е позната, но си изпи 50 мл без проблем! А се мъча от 1 седмица да го прилъгвам с авенти-мавенти ;)

На тези биберони обаче (продавачката не можа да ми обясни, та после четох) има 2 основни разновидности - за шише с широко гърло и с тясно гърло. Има размер на "човката" според възрастта (0-6 и 6-18 месеца). Има и размер на дупките - S, M, L, където S e за кърма, M за мляко (и още нещо) и L мисля, че беше за каши. Така че, четете, не разчитайте на продавачките много-много ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #102 -: Март 05, 2011, 12:18:59 pm »
Маригри дупката си е една ,но е по голяа от еденичката ;).


Вие се смеете, ама в началото, като се цедях, виждах по 1-2 струйки кърма да пръскат от гърда. Сега в момента зърното ми е точно като лейка  :lol: :lol: :lol:



Камбозолка,как ме развесели!

Абе аз сега се смея,ама като тръгна да купувам ще се видя в приключение.Аз съм решила да търся от тези на НУК,които наподобявали зърното ,май точно тези , които описва Камбозолка...

 А за "хорските приказки"  - и аз като казах пола приятелка веднага изтърси да не се постригвам,че ще му скъся атрибута  :lol: :lol: :lol:
 Иначе си се подстригвам , но смених малко цветовата гама.Изрязах кичурите и сега си правя само един за разкош.Обаче не от разни суеверия,ами да щадя косата,че и без това сега нали е по-суха...
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #103 -: Март 05, 2011, 12:25:32 pm »
И аз по принцип знам , че не трябвало да се постригва косата,Обаче като попитах АГ- то, той ми вика - ми ти след 9 месеца ако не се постригваш, на какво ще заплилича косата ти. И аз като си се представих - с 5-те мой косъма, тънка коса, която я мия през ден и суша със сешоар.
Та си се стрижа иначе ще заприличам на метлата на баба Яга  :lol:
И за протокола, за сега май съм качила около 1-2 кила най много :D


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #104 -: Март 05, 2011, 13:15:02 pm »
Аз никога не съм спазвала тези"поверия",и съм се боядисвала и се подстригвах,така че разкрасявайте си се и хич не ги мислете тези неща....
А за кг.свалят се-споко,аз от родилно излязох - 14 кг.
 

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #105 -: Март 05, 2011, 13:23:04 pm »
 За килграмите,аз стартирах с нисък старт - 3 кг от момента на теста.Все си го обяснявам със стимулацията.После бързичко трупнах още 3 ииии до Нова година бях общо 10. Януари и февруари съм качила само 2, а бебето расте вече доста бързо... Наистина от тестеничкото се качва много бързо.Щом го огранича за няколко дни,веднага и стрелката на кантара замира. Мен ме тормози единствено факта,че крачетата и дупето яко се накъдриха.Искрено се надявам да не е някакъв гаден ,упорит целулит 8O 8O
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #106 -: Март 05, 2011, 13:51:14 pm »
Мили дами и аз съм чувала за скъсяването на атрибута, ама не си го представям как точно ще стане, та затова си се подстригвах. Виждала съм момичета приличащи на метли в главата, та хайде мерси. А и винаги ми е било любопитно при женските майки какво ще се скъси на детето? :D
Камбоцолке, S-размер биберона се води за вода и е с по-малка дупка, та да се помъчат бебоците. Иначе анатомичните биби, за които разправяш са голям рахат. Ние само от такива пием, обаче майка му на бебока държи шишетата и бибероните в една кутия след стерилизация и коя е S, M или L не става много ясно, че са накуп, ама не държа толкова на това :lol:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #107 -: Март 05, 2011, 13:57:33 pm »
Здравейте момичета !
Нося ви поздрави от Петяст
Добре са и двамата с бебо ,но още не са ги изписали
Малкия вече започнал да качва грамчета диша самостоятелно и ще започват да го хранят с биберон
Надявам се скоро да си дойдат в прекрасно здраве
[/url]
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #108 -: Март 05, 2011, 14:13:24 pm »
Чудесни новини за бебето на Петя :D,все така да е и много скоро да се приберат у дома !
 У нас тече последно почистване,разместване,отделяне на две спални-една за мен и бебето и една за таткото и каката.Утре ще ме приемат за изследвания,документи и ще се прибера да отспя у дома.В понеделник сутрин,дай Боже всичко да е наред,ще си гушна момченцето.поради усложнения при предишното секцио,сега съм малко притеснена,но ще се справим и с това-имам 100% доверие на д-р Александров!Много чудно ми стана как точно преди раждането спряха и контракции,и болки :lol:,а само да знаете какво чистене му ударих тези дни.
 П.С на бибите на Нук също има обозначение на самия биберон отдолу на рингчето-S,M,L.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #109 -: Март 05, 2011, 14:32:01 pm »
привет и от мен  :)

Иванита, няма смисъл да се съветваш с докторите за глупави суеверия  :wink: имаш си глава - ти избираш дали да вярваш или не. За постригване е ясно че е измишльотина, за боядисване има разни идеи с какви бои, но ако не ти става лошо от миризмата -няма проблем. Аз точно се чудя как да се боядисам, защото съм много доволна от някои бои за домашна употреба и досега само така съм се боядисвала, но ми е много трудно да се наведа да се отмия след това, та се чудя ако ида на фризьор как ще ми подействат професионалните бои..  :?

Чери, мерси, питах за Тотхема, защото обикновено друго изписват, но майка ми без да пита го купила. Пих го вече, но е гадно..

Елена, според мен във Вис Виталис си струва да погледнаш - има всякакви неща. Дрехите са средна работа, но аз всеки път си тръгвам с нещо дребно. Въпреки че харесах едни комплекти за изписване, но вече имам. Дрехи съм купувала от всички магазини, в които вляза да търся нещо. Ако търсиш по-хубави и скъпи - в Хиполанд имаше от екоматерии много добри. Има красиви неща и в Малечко /но е на околовръсното/, от Джъмбо -по-евтини, но има избор.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #110 -: Март 05, 2011, 14:46:49 pm »
Много се забавлявам със суеверията  :D. Представям си да не се подстригвам 9 месеца и как се завивам с косата си, вместо с одеало  :lol:.
Сами, не се тревожи за боядисването. В началото пробвах безамонячни бои, но нищо не ми хвана и се върнах на стандартните в салона.

Браво на Петя и бебчо, дано скоро се приберат здравички вкъщи.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #111 -: Март 05, 2011, 15:38:53 pm »
Момичета, един съвет от вече препатила - ако имате около вас суеверни хора, а вие НЕ сте суеверни от рано си поставете границите (както и за всяко друго нещо де). После изобщо няма да ви до обяснения защо не носите червени конци, защо не искате да му слагате яйца във водата за къпане т.н. и т.н. Ако вярвате в тези неща - спазвайте, всеки има право да вярва в каквото пожелае :)
На мен до ден днешен ми обясняват, че ако не съм била намотала онова кълбо прежда Илияна нямало да е с оплетена пъпна връв и нямало да се стигне до секцио  :lol:
Много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: за Петя и мъника!
На всички леки дни до финала :)

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #112 -: Март 05, 2011, 16:23:02 pm »
За подстригването, аз съм с дълга коса по принцип. А с бременността косата ми расте адски бързо и се е сгъстила много. Ако не се бях подстригвала щеше до кръста ми да стигне...И аз за одеало можех да я ползвам  :lol: Чак пък толкова да се отпускаме заради някакви си суеверия...Тъкмо сега преди 1 седмица пак се подстригах, защото като дойде бебо мисля, че няма да имам много време за това  :)

Тук пък бабата на мъжа ми каза да не си кръстосвам краката, защото пъпната връв се увивала така около врата на бебето  8O...Аз пък се направих на ударена и продължих да си стоя с кръстосани крака...Ох, какви ли не глупости можем да чуем, важното е да сме спокойни и да не се връзваме много  :wink:
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #113 -: Март 05, 2011, 16:37:14 pm »
Подстригвам се, скубя вежди и всички други обрасляци  :lol: боядисвам се, и се гримирам  :P Единствено не се лакирам, но това е от мързел  :oops:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #114 -: Март 05, 2011, 17:16:25 pm »
aditoo,  защо трябвало да се къпе детето с яйце, какво е суеверието?

Суеверие, ако се постригва косата, при момче че ще му се скъси атрибута, а ако е момиче няма да има коса.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #115 -: Март 05, 2011, 17:55:08 pm »
Привет момичета.
Относно суеверията аз лично не им обръщам внимание. Като ми кажат нещо, казвам да добре и това е. Това за косата и на мен си вижда малко странно как като се подстрижеш ще му скъсиш атрибута ако е момче или пък няма да има коса ако е момиче. То това са си гени. Представям си как бебето ако е момче и ако се подстригвате всеки месец ще се роди момиче :D.
Браво на Петето и малкия юнак. Пожелавам им да се приберат много скоро вкъщи.
И разбира се да пусна списъчето :D

ПРИСТИГАМЕ  
 yahoo_17 stork-boy


marykol-25/28.02.2011
Тини 78- 07.03.2011 планово секцио (дано правилно да съм те разбрала)
Лориан-8.03.2011г

zeituni-18 дни до термин


ЧАКАЩИ  preggo

Ася 81-05.04.2011 планово секцио
Литето-5.04.2011
sami123 – 14.04.2011
tucy – 29.04.2011
Nadine – 04.05.2011
Topsi – 04.05.2011
elle22 – 06.05.2011
Elena B – 19.05.2011

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #116 -: Март 05, 2011, 18:23:28 pm »
За тези, които ще раждат нормално, още две суеверия, на които много се смях:
- като тръгнете за родилното, първо отивате в банята (но не, за да се изкъпете, както си мислите ;) ), взимате едно яйце и го пускате между гърдите си да падне на земята - както яйцето бързо пада, така бързо и лесно да родите ;)! Приятелката, която ми го препоръча беше толкова ужасяващо сериозна, когато ми го казваше, че не можах да схвана в първия момент какво ми говори  8O

- когато тръгнете да раждате, си пуснете косата - не се раждало с вързана коса (понеже раждах август, сещате се каква жега беше, а и отделно, на бременните нали все им е топло... категорично отказах да се съобразявам). Моята акушерка ми каза, ако съм суеверна, да го направя, но мацката, която раждаше заедно с мен, директно беше получила тази инструкция от лекарката си в родилна зала  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #117 -: Март 05, 2011, 18:31:49 pm »
за суеверерия добре, че никой при мен  не се изказва с подобни, обаче майка ме подлудява всеки път като й се обаждам и почва, днес съм прочела това, вчера ми казали онова, то не беше минаване през кабели и тем подобни, а вчера скарахме са....защото поредното суеверие беше, да не се къпя в неделя, съответно никакво чистене ..пране и тем подобно, трябва само да се почива....
много се ядосах значе, само глупости ми вкарва в главата, след което аз останах виновна, че не я слушам....и да не съм гневила Господ, дето не вярвам в тези неща и не го правя  :?
аз я питам, еми ти щом толкова си вярваща..защото не спазваш пости и всякви други работи, да си напълно спазваща........след което тя и обяснява, че в нейна работа няма как да го спазва, защото тя има магазин за хранителни стоки и постояно трябва да опитва това онова, да знае за всеки продукт всичко... :lol: :lol:
оффф, какво да я правя.....нали ми е майка, уж не беше такава, ама с възраста имам чуство, че почват да я хапят мухите......... :?
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #118 -: Март 05, 2011, 18:35:49 pm »
  :lol: 8O
 неееее,много яки суеверия  :lol:

 Иначе за кръстосването на краката е добър съвет, но съвсем не заради пъпната връв...С кръстосани крака имаме по-лоша циркулация на течностите...


 Оооооо,иначе много обичам да спазвам две неща,никога не хвърлям кофа за боклук вечер иииии има ли църковно празници,на които не се шие,а моята работа е именно такава,задължително го спазвам;) всеки повод за скатаване от работата е уважен подобаващо  :lol:
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #119 -: Март 05, 2011, 18:52:48 pm »
за суеверерия добре, че никой при мен  не се изказва с подобни, обаче майка ме подлудява всеки път като й се обаждам и почва, днес съм прочела това, вчера ми казали онова, то не беше минаване през кабели и тем подобни, а вчера скарахме са....защото поредното суеверие беше, да не се къпя в неделя, съответно никакво чистене ..пране и тем подобно, трябва само да се почива....
много се ядосах значе, само глупости ми вкарва в главата, след което аз останах виновна, че не я слушам....и да не съм гневила Господ, дето не вярвам в тези неща и не го правя  :?
оффф, какво да я правя.....нали ми е майка, уж не беше такава, ама с възраста имам чуство, че почват да я хапят мухите......... :?


О същата работа и сме и ние- моята обаче дава предимно "медицински" съвети  :lol: които предимно е чула от някоя леля или от Гала. И понеже някой се хвалеше че съветва с опитните майки - да ви кажа честно майки или не, техните съвети са доста остарели предвид новите схващания сега, а и едва ли много помнят от едно време.

Искам да ви питам и друго - хубаво днес взех обиколници за легло, но сега ми каза една приятелка, че на горното ниво няма да мога да ги ползвам, което си е факт  :? Вие в момента само чаршафче ли ползвате, обиколници взели ли сте??  :?