Боби, чудесна е новината за добрите резултати!
Сега спокойна бременност до края
За буденето - може да ти е чудно, обаче защо да си го измислям
Като казвам, че аз нямам нормална нощ сън от 4 години (щерката почна що годе нормално да спи около третата година, но тогава пък сънът вече беше роден) и будене има за какво ли не, говоря съвсем буквално.
Да пишка - може и сама, но задължително първо ще ме събуди да ми каже, да и доналея вода, изплашена от нещо, много често дори спяща, но изправена в леглото и нещо говори, понякога просто иска да я гушна и т.н. Друго, което съм забелязала при моите деца с абсолютна сигурност е, че банята ги превъзбужда, вместо успокоява,затова вече никога не къпя вечер. Т.е. аз правя всичко, за да има предпоставки за добър и спокоен сън, но факт е, че и двамата спят много леко и се будят много често. Каквато и да е причинта - глупава, не глупава, аз трябва да стана и да видя за какво става въпрос.
Но, пак казвам, има и деца с много здрав сън. На племенниците ми майка им, и тя като теб все ми вика, че не можела да разбере, защо няма да искат да заспиват и после за какво толкова ще се будят. И как да разбере, като нейните деца от бебета спят по часовник, чак можеш да си го свериш по съня им. Отиваме да вечеряме навън, доспива им се и прави може даже да заспят. Ама моите не могат така, ще се изнервят и колкото и да им се спи не могат да заспят навсякъде. Деца различни, приемете го и не правете такива заключения, че не може еди си какво
Щото мен още ме е срам, че давах настъвления на една съфорумка, ама после дойдох на нейната и разбрах за какво говори
Като имаща опит и с кърмене, и с хранене с АМ, за мен второто е много по-трудоемко и отнемащо време, макар и да съм кърмила на поискване. Нищо по-лесно няма да си сложиш детето на гърдата, без да миеш и изваряваш, топлиш вода, бъркаш мляко. Болезненост има наистина в началото, неприятно е, но е временно и минава. За кърменето трябва много мотивация.