Еееее
Сами, най-после!
Да ти е честит "дребния" човек и само радости да ви носи!!!
Честита Щерка Божидара и на
Мадлен - живи и здрави да сте!
По въпросите къде, с кого и как ще спи бебето /ако спи де
/...освен "Божа работа", друго не мога да ви кажа, без да излъжа.
Понастоящем - нашето спи в една автоматична люлка, пък къде е позиционирана тя - все му е едно - само да го клати там. Това е откакто има колики.
Като си го донесохме у нас - слагам в кошарата и спи, ама като се посъвзе човека и се усети къде е...чики-рики стана положението. Първо се оказа с рефлукс. Бебешките мебели ги сложих в нашата спалня, с идея да го местя след 6-я месец в неговата стая.
Бе ОК, кошарта на 2м. от мен, ама ще видите как тъпан не може да ви събуди, ама ако бебето само изсумти и скачате. И то сумти през 5 сек., ставах вечер, ставх две /инат нали/, ми на тертата вечер безсъние си го взех в леглото /обезопасен с разни подпиралки/ - поне като не спя и святкам лампата да видя дали е жив, да спестя ставането. Докато кърмех - яде на 2 часа, ака 10 пъти, суче по 40 мин. - реших, че няма нужда и татко му да ходи като вампир през деня и го пратих в спалнята за гости /още е там/. Почнахме с АМ - там стана на 3 часа ядене, което изобщо не значи, че между тях бебето спи...ма Ич даже
Минахме на система - аз не спя през нощта, не спя и след обяд , спя от 6 -7 сутрин , докъм 12, през това време го гледа баща му, който се е понаспал в стаята за гости... В друга стая има разпънат диван и сгъваема кошара, когато съвсем изтрещим - майка ми да дойде и да го отглежда там.
В общи линии, бъдете готови да спите с бебето навсякъде и по всяко време. Поне първите месеци /има и изключения, до дете си е/ - трудно да наложите схема за тези неща, понеже на самото бебе състоянията му се менят всеки ден - съответно и нуждите му. Моето дете все пак се води от "кротките и добрите", но като го боли корем, или просто е превъзбуден - няма такива филми - това ти е кошарата, това ти е стаята, айде лагай и спи, че 12 часа мина
Та казано с думи прости – планирайте си нещата, както считате, че ще е най-удобно за вас, ако бебо се навие – супер! Ако не се навие – ще измислите в движение кое, как и къде – това да ви е зора, все се намира вариант. Като поотрастнат човечетата – то и режим им се намества и нощен сън имат – тогава вече – можете пак да помислите къде да му е кошарата и дали ще ви е удобно да е там за в бъдеще.
Ели „Пикселар” е моят бебефон. Този по-конкретно:
http://www.pixelar.co.uk/monitordetails.php?MonitorID=18И по повод бебефона....ми супер е, и звук, и картина, и инфраред идеален, ама... Спалнята където уж седи бебо е на окло 10м. от дневния тракт на жилището ни. Имаш – нямаш бебефон с камера, или без...като отидеш 10 пъти за 30 мин. да дадеш залъгалка, чай, да гушнеш и пр. само и само да си спял в кошарата...на 11-я път гАсиш монитора, мяташ чоевека в люлката до задника ти в кухнята и поне само се навеждаш за бибата, не да правиш фитнес и кросчета. Аз си признавам, че близо 10 дни от инат и кросчета правех, ама каталясах накрая хахахах. Докато ви пиша това, седя в кухнята, ям кисела краставичка, детенце се люлее и спи до мен и чакам да се събуди да яде /щото няма как да му обясня, че трябваше да е събуден преди час и половина да яде/ и си чакам . Дано ми стигнат киселите краставички...
Хайде със здраве и до скоро!