0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #860 -: Април 08, 2011, 08:59:14 am »
Ето ме и мен, вече в къщи. Взехи си натрупаната отпуска, след това болничен и така. Просто реших да си почина добре преди голямото събитие :D От 15 години не съм спирала да работя и реших, че съм заслужила  :oops:
Ще съм по-редовна в писането, досега само четях от липса на време.
Ултра, стискам палците :D
Сами и за теб съм стиснала палците. Трудно ти е да взимаш решение. Аз от както съм осъзнала, че искам бебе, за себе си знам - секцио. Да видим с док как ще се споразумеем :wink:
За имената, още преди да забременея, женското беше измислено, единодушно :)
При първото съмнение, че е момче голям зор видях с имената. И ние към царете клоняхме, като фаворити бяха Борис и Калоян :)
И когато на ФМ Марков категорично отсече - момиче, камък ми падна от сърцето, защото си има име момата :D Ние имаме само баби, които нямат претенции.
Когато спорехме за мъжките имена се шегувах - Ще го кръстим Райьн на баба му Райка(моята майка, която хич н еси харесва името) и всички млъкваха :lol:
Хубав ден на всички :D

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #861 -: Април 08, 2011, 11:47:49 am »
благодаря Ники, леки последни месеци на теб  :D
Аз все си мислех, че при толкова лека и безпроблемна бременност няма да опра до секцио и сега още не мога да се пренастроя, въпраки че вече си знаех, че не ми се мъчи с голямо бебе. Но ще реша накрая, ако овнето не ме изправари   :wink:

Елена, ето един сайт за теб, дето питаше
http://www.babycenter.com/0_epidural-pain-relief-for-labor_1489911.bc?scid=preg_2_20110407:9&pe=MlV6N1BZM3wyMDExMDQwNw..
въпреки че за теб наистина водното раждане ще бъде добър избор  :)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #862 -: Април 08, 2011, 14:01:37 pm »
Сами123 виждам че те тревожи нормалното раждане , ако бебето е голямо , много зависи от теб самата , какво е твоето вътрешно усещане , имаш ли данни за нормално раждане - аз например знаех , че ще родя нормално към края на бременността когато док ми каза , че всичко при мен е ок и понеже съм висока и снажна мома , нямам предвид дебела , просто съм си по-едра , че док ми каза че ставам за нормално раждане и аз се съгласих веднага. Бебето ми вървеше в нормите , но в последния месец много дръпна напред и накрая без да искам родих голямо бебе -3970гр и то по нормален начин , то е ясно че нормалното раждане си е по-болезнено от секциото , но пък си заслужава да изживееш този миг , няма по-хубаво нещо от това да видиш детенцето си в първите секунди от неговия живот и да чуеш плача му.Не съжалявам че родих така , макар че в момента на раждането си виках , че повече няма да раждам нормално , но това е временно решение , което се влияее от моментната болка. Всичко се забравя бързо да знаеш , остава само преживяването на този велик миг - да родиш дете и да го гушнеш веднага!!!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #863 -: Април 08, 2011, 14:11:44 pm »
Момичета,случи ми се нещо много странно,снощи като кихнах,ме преряза много силно корема,след няколко минути се успокои,но цяла нощ,чувствах лека болка там,сега всичко е наред,но мислите ли ,че може да е станало нещо  :oops:.Извинявайте ,ако въпроса ми е глупав,но се притесних малко,а и още не усещам бебо :(,вие кога го почувствахте за първи път?Благодаря!
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #864 -: Април 08, 2011, 14:36:14 pm »
Sasip, на мен ми се е случвало - предполагам матката изведнъж силно е контрахирала, аз пиех но шпа, защото отпуска гладката мускулатура.
Аз бебетата ги усетих много късно.


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #865 -: Април 08, 2011, 15:17:01 pm »
Ох, жив пример как трима лекари до 8мия месец ми казваха, че нося момче и момиче. Между които и доц.Балев. Дори снимка имам, на която има женски полови органи  :lol:
Просто юнака така си извъртял атрибутите, че погледнато отгоре изглеждат като чертички  :lol: Мошенник още от нероден  :lol:
Ани, най-после някой да хареса това хубаво име, пожелавам ти третото да е момиче!
Сами, сокойно, бебето ще озлезе по един или друг начин, а кой е бъде - ти знаеш най-добре, каквото ти казва вътрешното усещане. Аз да си призная не се престраших за секцио, защото ме е страх от операция, имам 1 и въобще не се чувствах добре тогава... Иначе съм с висок праг на болка и не ме боля толкова много.
А като говориш за голямо бебе, според мен е по-важно колко е голяма главата на бебето, защото то може да е тежко, но дълго. Така че виж колко е диаметъра на главата. Смята се, че до 10см може да протече нормално раждане.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #866 -: Април 08, 2011, 18:36:07 pm »
Ултра, леко раждане и незабравими моменти. Прегръщам те.

Мецани, ти кво се ослушваш за името? Ицо нали ти каза, че ще се казва....Христо! :lol: :lol: :lol:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #867 -: Април 08, 2011, 20:03:31 pm »
Леле Мини, да не взема сега и аз да родя момченце :-) ? Не съм очаквала, че може да „видят“ органите и пак да е сбъркано. Е, то при мен ще се знае със сигурност като дойде кариотипа - нали ще подредят всички хромозоми, няма как тогава да не се знае.
 
На бебето диаметъра на главата не е ли обикновено по-голям от 10 см? Че то 10 см е разкритието, ако беше точно колкото него нямаше ли да е по-малко болезнено и никога да няма разкъсвания? Аз винаги съм мислела, че главата е поне малко по-голяма от самото разкритие. По моите изчисления на Ивана главата е била към 10.5 см, защото обиколката беше 33см ( 2пR=D), но нормални размери на обиколката са ( четох някъде) 33-38 см, т.е. диаметър 10см излиза, че е на долната граница.

Б.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 20:10:44 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #868 -: Април 08, 2011, 20:25:30 pm »
Разкъсва се меката тъкан, която е по-тясна, не е това разкритието, а ширината на шийката, също и разстоянието между костите. По принцип това разстояние е около 10см, може и малко повече. От там идва и израза тесен таз, не толкова от ширината на дупето, а точно от междукостното растояние. При моите - единия беше с диаметър 9,5см, другия 9,3см.
Не мисля, че изчисленията могат да са много точни по формулата, защото все пак главата на бебето не е идеално кръгла  :wink:
Ето един линк с размери по седмици:
http://www.myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe-bremennostta-vreme-na-promeni/bremennostta-po-sedmitzi-bremennost-po-sedmitzi/84
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #869 -: Април 08, 2011, 20:39:12 pm »
Да де, аз се сетих,  че не е кръгла, но като се удължи всъщност излиза по-голямо растояние от 10 см в едната посока, затова приех, че уж е кръгла да изчисля най-малкото възможно. Елипсовидната главичка всъщност би била дори по-широка, че да ми даде 33см обиколка - излиза, че ще е примерно 10 на 11 см двата диаметъра на елипсата. Че те повечето деца са с по-голяма обиколка при раждането т.е. би следвало да са и с по-голям диаметър.

А иначе да- вярно,че разкритието е на шийката, не се сетих. Ама пък не се представям как разкритието е повече от меката тъкан, в която тази шийка се намира. Със сигурност тази мека тъкан може да се разширява повече от шийката, след като я обвива отвън.

Б.

П.П. Ок, разрових се и открих къде се бъркаме с теб. Диаметърът, който се мери всъщност е тесният диаметър ( между страничните кости на черепа, виж тук http://www.fpnotebook.com/_media/ObUltrasoundBiparietalDiameter.gif) т.е. реално дългият диаметър е по-голям. Е сега ми е ясно как може средният диаметър да е 9,7см, а следната обиколка 35см
« Последна редакция: Април 08, 2011, 20:56:16 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #870 -: Април 09, 2011, 05:29:28 am »
Честито на Боби за хубавите резултати!
Щастлива среща на Ултра с второто й момченце!

Сами, както и да е раждането, дано да е по-скоро, че вече си се напрегнала доста като гледам ;) Не разбирам само защо не си обсъдила с лекаря си направо секцио, след като нещата са толкова "на кантар" относно успешно раждане по естествен път? Извинявам се на всички настоящи и бъдещи мами, ако звуча еретично, но за мен е тотално прецакване /по отношение самия акт на раждане/ да си отнесеш всичките болки и гърч в опити за естествено раждане и нещата да приключат със спешно секцио. Естествено, че бебето си заслужава всякакви преживелици, ама ако са предвидими и има начин да се избегнат - напълно излишно е да си ги причиняваме сами. А и за самото бебе не мисля, че е особено добре да става така.
Понеже съм откровен фен на секциото - "акъли не давам", твърде пристрастна съм. Мога да кажа само, че страхът от него е излишен, защото няма за какво и ако така е по-добре за майката и бебето - нека е секцио. Няколко часа излишни мъки и болки и после пак секцио никого не правят по-майка от другите майки и т.н.т. милион пъти са бистрени подобни дивотии в милион теми, да не захващаме наново. Ако секцио е по-добре, значи е по-добре.
Относно великият миг...ми велик миг е да си чуеш и видиш детето,да го гушнеш... неописуем даже - дори дрънкало като мен няма думи за тези неща  :lol: Ама защо автоматично се счита, че при естетствено раждане само можеш да изпиташ това? Ако вие лично не приритвате за пълна упойка при секцио - масово се прави със спинална - иамате си всичко, което и мамите раждащи естествено. Аз моето бебе си го чух, пипнах, гушнах и пр. още докато пъпната му връв беше с клампата и беше мокър...едва ли и минута беше минала откакто го извадиха от корема ми т.е. в емоционален план - изживях момента както бях мечтала и както си го представях години преди да видя "двете черти". Тезите, че трябва и е готино да си "изстрадаш" раждането /които съм чувала тук-там/, нито ги разбирам, нито имам желание за това, но уважавам и подобни избори - всеки с акъла си. Ограничавайки се само до радостта от появата на дългоочакванато бебе и при двата вида раждане - и естествено и секцио със спинална - ще си я имате на момента. ;)

Живи и здрави майки и бебета, пък "как" е второстепенен въпрос.

Леко бременеене момичета! :D

П.П. Относно пране, гладене, дезинфекции и пр. - не се чалдисвайте.  :lol: Знам, че като бременни предимно това правим, но си е тотална загуба на време и четене на глупости. Бебето има нужда от добра хигиена и толкова, не от стерилна среда, която и без това не можем да му осигурим, нито пък му е нужна.
Пера на 40 градуса, мятам в сушилнята и толкова с прането. Ако нямах сушилня - щях само да пера и да суша някъде без да гладя. Изплаквам 2-3 пъти винаги, но така правя и с нашите дрехи... Мислете как да си улесните живота момичета. Като кърмите на 2 часа, бебчо стои по 40 мин. на гърда, ака по 10 пъти на 24 часа...само ще ви е дерта дали има гънка на бодито, или дали го е полазила зелена еуглена.... :lol: Знам, че не ми вярвате сега как може да ви се "постопят лагерите", макар и за хубаво, но ще го имате и този момент. Съвсем скоро и колкото и да мислите, че сте подготвени....е, нЕма подготовка за това. Обаче е страшен кеф въпреки всичко. ;)
« Последна редакция: Април 09, 2011, 05:34:47 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #871 -: Април 09, 2011, 11:12:53 am »
 Сасип,на мен ми се е случвало в по-ранните седмици абсолютно същото.Според мен,а по-къно и предположението на доктора беше ,че е е от мускулатурата , която е разтегната, рязкото кихане я кара да се стегне и предизвиква болка.А може и някое срастване да има на това място...
 
 За раждането : със сигурност и при секциото майката си има онзи незабравим момент , в който вижда детенцето си за първи път. Бих свързала незабравимия миг от естественото раждане не точно с напъването,болките и другите неприятни моменти / очевидно не те оставят сладкия вкус в устата / а именно незабравимия им край , който настъпва  появата на детето... За мен правилния избор , ако майката има възможност да направи сама такъв,е да и донесе максимално спокойствие. Смятам ,че нещата могат да се объркат по време на раждането ,ако майката е панически притеснена.Иначе със сигурност притеснение не може да няма

  Девойки,нали една от функциите на "меката "главичка на бебчето е свързана именно с природата на раждането. Тя и не случайно се удължава и изтънява, а не скъсява и разширява ;) - за по-ефикасно проникване към светлото... :) Иначе действително по-важна е самата главичка.От там идва и израза "ако мине главата,минава и тялото" не само по повод раждането.
 Успех на мамите и бебчовците ,които вече са на финалната права!Всичко ще мине и замине,а като дойде нашия ред вие ще ни успокоявате как няма нищо кой знае колко страшно :)
 
 
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #872 -: Април 09, 2011, 12:28:46 pm »
На мен през акъла не ми е минало, че при секцио не си си изживявал същото. Че то нали пак си будна и си виждаш бебето веднага, не виждам защо изживяването да е различно.   Аз лично съм против секциото по желание и изпадам в ужас да не мо кажат, че трябва да правя секцио, но по съвсем други причини. Обаче Жбрул е напълно права, че изживяването ще си го имате независимо от начина по който изберете да родите, защото и в двата случая сте будни и в двата сте обездвижени от лекарствата и не усещате бебто като излиза ( аз разбрах Ивана, че излиза само по инструкциите, които ми даваха) и в двата ще си го видите и пипнете веднага след раждането.

Боби


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #873 -: Април 09, 2011, 22:32:38 pm »
Сами, стискам ти палци за понеделник - да се престрашиш, не за друго. Няма да адвокатствам на никоя от тезите за "правилното" раждане, но според мен щом си имаш този страх, тези притеснения от "нормалното" раждане, кажи си му на Илиев, че искаш секцио и толкоз! Няма никакъв смисъл да се тормозиш, да се протесняваш толкова време - нито за теб, нито за бебето; пак ще го видиш, пак ще му  се радваш, и дори, ако настояваш, доктора сигурно ще уреди и да те боли достатъчно :-) Сериозно, бебо все ще излезе, ти помисли за себе си, и на него няма да му е добре с изнервена/уплашена и изобщо притеснена мама.

Късмет!!!
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #874 -: Април 09, 2011, 23:08:44 pm »
Сами, а обсъждали ли сте вариант какво правите ако не се роди до термин? Моят док каза, че ще ме чака само 2 дни след термин и ще го предизвика с някаква таблетка и окситоцин (това много ме изплаши, не искам никакво предизвикване и планиране на секцио).
Боби, нека и кариотипът да е с отличен резултат!
krasi(ahiito), дано свекърва ти бързо се възстанови! Изживяла си голям шок, нормално и бебето да се развълнува.

Преди години мисля, че попаднах на някаква информация, че тази комбинация хич не е желателна и имала не знам какви си странични ефекти за бебето. Моля се бебка да реши да се роди навреме и да не бера страх от индуцирано раждане. Ако някой има представа за какво говоря нека да вземе отношение, аз съм объркана и стресирана от прочетеното някога и си втълпявам страхове.

Ние вече имаме име, сънувах го на 3 пъти и реших, че така ще се казва.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #875 -: Април 09, 2011, 23:28:17 pm »
 :good_post:     



Честито на Боби за хубавите резултати!
Щастлива среща на Ултра с второто й момченце!

........ Извинявам се на всички настоящи и бъдещи мами, ако звуча еретично, но за мен е тотално прецакване /по отношение самия акт на раждане/ да си отнесеш всичките болки и гърч в опити за естествено раждане и нещата да приключат със спешно секцио. Естествено, че бебето си заслужава всякакви преживелици, ама ако са предвидими и има начин да се избегнат - напълно излишно е да си ги причиняваме сами. А и за самото бебе не мисля, че е особено добре да става така.
Понеже съм откровен фен на секциото - "акъли не давам", твърде пристрастна съм. Мога да кажа само, че страхът от него е излишен, защото няма за какво и ако така е по-добре за майката и бебето - нека е секцио. Няколко часа излишни мъки и болки и после пак секцио никого не правят по-майка от другите майки и т.н.т. милион пъти са бистрени подобни дивотии в милион теми, да не захващаме наново. Ако секцио е по-добре, значи е по-добре.
Относно великият миг...ми велик миг е да си чуеш и видиш детето,да го гушнеш... неописуем даже - дори дрънкало като мен няма думи за тези неща  :lol: Ама защо автоматично се счита, че при естетствено раждане само можеш да изпиташ това? Ако вие лично не приритвате за пълна упойка при секцио - масово се прави със спинална - иамате си всичко, което и мамите раждащи естествено. Аз моето бебе си го чух, пипнах, гушнах и пр. още докато пъпната му връв беше с клампата и беше мокър...едва ли и минута беше минала откакто го извадиха от корема ми т.е. в емоционален план - изживях момента както бях мечтала и както си го представях години преди да видя "двете черти". Тезите, че трябва и е готино да си "изстрадаш" раждането /които съм чувала тук-там/, нито ги разбирам, нито имам желание за това, но уважавам и подобни избори - всеки с акъла си. Ограничавайки се само до радостта от появата на дългоочакванато бебе и при двата вида раждане - и естествено и секцио със спинална - ще си я имате на момента. ;)

Живи и здрави майки и бебета, пък "как" е второстепенен въпрос.

Леко бременеене момичета! :D

« Последна редакция: Април 09, 2011, 23:30:00 pm от Tsvetiii »
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #876 -: Април 09, 2011, 23:31:06 pm »
Ултра, как се вълнувам за теб ако знаеш, все едно аз ще раждам:) Успех и стискаме палци!
Апропо, аз не разбрах, че си бременна на Коледното парти за Зачатие :oops: Ти си си слаба, та някак съм свикнала да те приемам за кльощава по дефоут и не съм се загледала в корема ти, гледах само че си си все така слабичка в лице :oops:

П.П. Много се впрягате за гладене и дезинфекция :lol: Изграждайте имунитет като просто държите чистичко, перете редовно дрехите, първите месеци дори моите дрехи перях с бебешки прах, по-скоро от страх от алергии от препаратите. И запомнете - по - малко козметика /но качествена!/, по-малко препарати и ще ви е мирна главата.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #877 -: Април 09, 2011, 23:47:00 pm »
Здравейте момичета!Сами виждам,че още си тук :D.Аз като прясна :D ще ти кажа изобщо да не се притесняваш от секциото.Аз бях с пълна упойка ,заради едно изкривяване на гръбначния стълб,което не позволи поставянето на спинална и не съжалявам.Беше ме много страх,направо се тресеше операционната маса :lol:.Веднага след зашиването бях будна и се чувствах много добре(в смисъл нямах никакво гадене).
Желая ти леко раждане.
« Последна редакция: Април 10, 2011, 00:18:53 am от acq81 »
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #878 -: Април 09, 2011, 23:54:24 pm »
мира, не се притеснявай. Аз раждах с предизвикано раждане. Е, отне повече време. Епизиотомията не ми се размина. Но не е болка за умиране, особено при наличието на епидурална (с упойката дори успях да поспя през нощта, докато контракциите си вървяха). Не мога да го сравня със секцио, защото съм раждала само веднъж. В Карлово не знам дали има епидурална, но иначе поне за още едно-две момичета знам с предизвикано раждане и наистина продължава дълго. Ако ще търпиш без упойка 10 часа контракции, тогава не знам дали наистина си струва.

сами, и на теб леко раждане!

На останалите лека бременност!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #879 -: Април 10, 2011, 00:39:37 am »
здравейте,

стискам палци на ултра и на сами и на всички ви, които сте на финала.
аз също мисля, че ако изборът е между планирано секцио и секцио след часове раждане, то малко звучи от двете неща най-лошото.

днес бяхме на първия ден от училището за родители. беше полезно и много забавно (особено за мен да чуя какво мъжете имат да казват). но удивителното е списъка, който ни дадоха за болницата. като цяло абсолютно всичко, което ви кара да се чувствате удобно. както водещата каза, атмосферата по време на раждане трябва да е като по време на романтична среща и мъжете да се погрижат за това. между другото за тези от вас, от нас, казаха да си носим или бутилка, която пръска или пък да си поискаме голяма спринцовка, за да се пръска вода докато пишкаме, за да не ни щипе урината (след раждането). и по време на раждане да ходим до тоалетната на всеки час, защото се забравяло, а това може да спре контракциите.

и само да кажа - седях на шведска топка - невероятно е, много е удобно, особено за тези, които имаме проблеми с гърба.

ще ви пиша ако ви е интересно какво става утре, ще си говорим за позиции и тн.