Честито на
Боби за хубавите резултати!
Щастлива среща на
Ултра с второто й момченце!
Сами, както и да е раждането, дано да е по-скоро, че вече си се напрегнала доста като гледам
Не разбирам само защо не си обсъдила с лекаря си направо секцио, след като нещата са толкова "на кантар" относно успешно раждане по естествен път? Извинявам се на всички настоящи и бъдещи мами, ако звуча еретично, но за мен е тотално прецакване /по отношение самия акт на раждане/ да си отнесеш всичките болки и гърч в опити за естествено раждане и нещата да приключат със спешно секцио. Естествено, че бебето си заслужава всякакви преживелици, ама ако са предвидими и има начин да се избегнат - напълно излишно е да си ги причиняваме сами. А и за самото бебе не мисля, че е особено добре да става така.
Понеже съм откровен фен на секциото - "акъли не давам", твърде пристрастна съм. Мога да кажа само, че страхът от него е излишен, защото няма за какво и ако така е по-добре за майката и бебето - нека е секцио. Няколко часа излишни мъки и болки и после пак секцио никого не правят по-майка от другите майки и т.н.т. милион пъти са бистрени подобни дивотии в милион теми, да не захващаме наново. Ако секцио е по-добре, значи е по-добре.
Относно великият миг...ми велик миг е да си чуеш и видиш детето,да го гушнеш... неописуем даже - дори дрънкало като мен няма думи за тези неща
Ама защо автоматично се счита, че при естетствено раждане само можеш да изпиташ това? Ако вие лично не приритвате за пълна упойка при секцио - масово се прави със спинална - иамате си всичко, което и мамите раждащи естествено. Аз моето бебе си го чух, пипнах, гушнах и пр. още докато пъпната му връв беше с клампата и беше мокър...едва ли и минута беше минала откакто го извадиха от корема ми т.е. в емоционален план - изживях момента както бях мечтала и както си го представях години преди да видя "двете черти". Тезите, че трябва и е готино да си "изстрадаш" раждането /които съм чувала тук-там/, нито ги разбирам, нито имам желание за това, но уважавам и подобни избори - всеки с акъла си. Ограничавайки се само до радостта от появата на дългоочакванато бебе и при двата вида раждане - и естествено и секцио със спинална - ще си я имате на момента.
Живи и здрави майки и бебета, пък "как" е второстепенен въпрос.
Леко бременеене момичета!
П.П. Относно пране, гладене, дезинфекции и пр. - не се чалдисвайте.
Знам, че като бременни предимно това правим, но си е тотална загуба на време и четене на глупости. Бебето има нужда от добра хигиена и толкова, не от стерилна среда, която и без това не можем да му осигурим, нито пък му е нужна.
Пера на 40 градуса, мятам в сушилнята и толкова с прането. Ако нямах сушилня - щях само да пера и да суша някъде без да гладя. Изплаквам 2-3 пъти винаги, но така правя и с нашите дрехи... Мислете как да си улесните живота момичета. Като кърмите на 2 часа, бебчо стои по 40 мин. на гърда, ака по 10 пъти на 24 часа...само ще ви е дерта дали има гънка на бодито, или дали го е полазила зелена еуглена....
Знам, че не ми вярвате сега как може да ви се "постопят лагерите", макар и за хубаво, но ще го имате и този момент. Съвсем скоро и колкото и да мислите, че сте подготвени....е, нЕма подготовка за това. Обаче е страшен кеф въпреки всичко.