0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #820 -: Април 06, 2011, 14:23:00 pm »
НИе се спряхме окончателно ма името няколко дена преди секциото , преди това не бяхме коментирали ( а аз бях измислила вече) Иначе преди това като ми задаваха задължителния въпрос "а как ще се казва?" и им казвах СТрахил  :lol: и после малко се посмеем ако не се хванат и край... не питат повече  :wink:
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #821 -: Април 06, 2011, 14:29:03 pm »
Нашето име беше измислено още преди да забременея :) И за момиче имахме,и за момченце :) По някакво съвпадение има прилика с имената на свекърва ми и на майка ми... Ама да ви кажа на мен какво ми каза една бабичка..Мило момиче то бебчето си идва с името скъпа..:) Който не е измислил име още да не се притеснява-когато дойде момента и видите малкото съкровище всичко ще си дойде на мястото :) Пожелавам успех на всички родилки..Много гладко да мине раждането и леко възстановяване..Дано имаме бейбибум с нови майчета да запълват списъка-да не стои празен  :wink:
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #822 -: Април 06, 2011, 15:04:19 pm »
Здравейте  момичета! Много теми сте подхванали ще се опитам да се  включа по всичко.
Ултра, леко раждане !
В началото перях дрехите на 60градуса , още нямах сушилня ,гладих до 6 месеца всичко.
От година имам сушилня и пера вече на 40 градуса , ще видим този път дали ще гладя , по принцип не простирам навън само лятото, но ние сме в къща и дрехите не се прашат така както в града.
За имената мъжкото ни е  почти на сто процента Ивайло, но   женско нещо не може да ме грабне още да се надяваме до края да решим  ,ако се окаже момиче.
Аз тези дни  съм на вълна да се приготвям за на мъжа рожденния ден , ще му правя торта само Емо дано се държи добре че тези дни пак го започнаха зъбите и доста мрънка и е крив.


Re: Тема на бременните №74
« Отговор #823 -: Април 06, 2011, 15:39:24 pm »
Винаги пера на 40 градуса, след това е ясно че всяка дезинфекция заминава при съхненето. Затова се гладят бебешките дрешки (от вътрешната страна) със силна ютия - на макс.
Не се страхувайте от клизми, епизиотомии  и т.н. Предпочитах епизиотомията с 2 шева, пред разкъсване със 16 шева (като сестра ми). Поне после имах здрава страна на която да седя  :wink:
Ани, леко раждане! А и на всички останали също!

Съгласна съм - забравих да кажа точно това, че е естествено при епизотомията да има по-малко шевове, а и едва ли лекаря реже на неподходящо място. Въобще при подобни приказки как естественото разкъсване било по-добро, започвам да се съмнявам за достоверността на много други теории.. :? Аз определено бих изберала да не се разцепя като зряла диня..

За дезинфекцията също смятам, че с гладене или сушене със сушилня (или пък вътрешно и да се чисти по-често) се решава въпроса. На който каквото му се струва по-удобно

Туци, браво за списъчето  :) леле, аз го водя, но както е тръгнало други може да ме изправарят. Преговорите за напускане за напускане на хралупата продължават  :lol: утре ще ходя в Токуда да видим дали деня на лекаря ще го изкуши :wink: ако не- ще карам док да обсъдим сериозно варианта секцио.. :?
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #824 -: Април 06, 2011, 16:01:06 pm »
Аз ще опитам да си спазя реда  :lol:.
Колкото до имената, с малкия имах голям проблем. Бяхме си измислили да сложим буквичките на дядовците, съответно на единия, ако е момиче и на другия, ако е момче. Даже си помислих, патката, че ще се зарадват. Нищо подобно. Свекър ми побесня при мисълта, че детето няма да носи трите му имена /как беше убеден, че ще е момче, не знам/... В крайна сметка стана на неговото. Сега детето ми носи неговото име, което не харесвам и го наричаме на галено с името на баща ми. И двамата са доволни, аз не съм  :x. Но сама съм си виновна, адски незряла /все още зрея  :lol:/. Сега никой не смее да ни попита за името, ще ги "запознаем" при раждането, живот и здраве.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #825 -: Април 06, 2011, 16:33:49 pm »
Как така защо се перат на по-висока температура бебешките неща - за дезинфекция. Ето сега по предаването на Гала говореха, че бебета приемат много замърсяване чрез кожата и трябва много да се внимава особено до 6 месец.
Тя Гала все ги кани едни такива... Всъщност това с внимаването повече в първите месеци е напълно погрешно. Трябва да се внимава повече след 3тия месец и нататък, от колкото като са новородени.  Когато се родят, бебетата носят почти вашата имунна система, защото все още имат антитела от майката. Постепенно започват да ги губят и да изграждат тяхни (което пък става чрез допир с „мърсотии“ и бактерии). Затова едно бебе на 1 месец е много по-трудно да се разболее, от колкото бебе на 6 месеца.Кърменето помага тези антитела, които губят да ги получават от кърмата, преди да са в състояние да си правят тяхни ( към 6тия месец). В 6тия месец вече им е развита имунната система, но понеже нямат имунитет към почит нищо, се разболяват по-лесно.
Не знам кой е говорел за замърсяване през кожата, но това направо несериозно, да не кажа смешно ми се струва. Тя ако кожата попиваше мърсотии,щеше и вода да пропуска ('щото нали се сещаш, че молекулата на водата е една от най-малките) :-). Всъщносто без майтап, но именно това защо не попиваме вода се учи по анатомия и си има причини за тази работа.

За имената - с никой, освен с мъжа ми не съм се съобразявала, но и в нашите семейства не е имало подобни проблеми да държат да се казва на един или друг. Кръстих дъшеря си на дядо ми по бащина линия, който е починал. Ако не ми харесваше името, на никой нямаше да е кръстена, но просот първо помислих за имената в родата. Майка ми не харесва първо, че било на умрял човек и второ, че не и харесвало името. Мен това по никакъв начин не ме притесни.
« Последна редакция: Април 06, 2011, 16:38:59 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #826 -: Април 06, 2011, 18:44:25 pm »
Моите имаха имена още като разбархме уж половете, за да им говоря по име - нали има пренатално възпитание и т.н., обаче... в началото на 8мия месец Йоана стана Йордан  :lol: Иначе са с буквите на бабите и дядодо, не за да угодя на някой, а за да измисля по-лесно имена, да стесня кръга от букви  :lol:
А гладенето - ми все още им гладя всичко, въобще не ми тежи, а и е по-естетично като ги подредя в шкафчетата.
На новородено какво да му пазиш, цял ден лежи, обаче после като започне лапането, тогава трябва всичко около детето да е както трябва.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #827 -: Април 06, 2011, 18:58:56 pm »
Камбозолка  :lol: :lol: :lol:
 Ми аз от самото начало имам име,даже две.Едното сте ни го взели вие :wink:
 Обаче ми се иска и мъжа да има предложение...Той едвам измъдри едно.Нищо не си харесвал...
 Накрая и ние ще сме със списъка от две,три имена и ще теглим чоп.
Дидон, ами то тва име не е сапун да се изтърка, аз даже се чудя какво още му мислиш  :D Моят мъж хич не се и постара, само бърчеше нос като му изреждах. Ма не е това най-важното, така че хич не се впечатлих, даже мислено се благодарях, че няма нужда да спорим, ако не ми хареса неговото предложение.

Елена Б, това за непрането на дрешките ми е много странно, защото на всички бебешки неща пише да се изперат преди да се използват. Но всеки с акъла си ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #828 -: Април 06, 2011, 19:20:57 pm »
Здравейте,
Имената ги избрахме сравнително лесно - едното бебе на баща ми, другото на мъжа ми, но не дословно, Теодор става Тодор. Аз имах измислена още една двойка имена, обаче нямат именни дни. Никой не ни притиска за имената, даже не смеят да питат, пък и ние се шегуваме като им казваме "Прокопий и Унуфрий".

Дрешките ще ги пера на 30 или 40 градуса, страх ме да ги пусна на по-висока температура. Ще си купувам сушилня, обаче още сондирам мнения каква.


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #829 -: Април 06, 2011, 22:46:38 pm »
 Като бях малка много обичах майка ми да ми разказва историята как са ме кръстили.Двамата с баща ми ,Бог да го прости , са си казали:ако е момиче ще бъде на татко си - Илияна,ако е момче ще е на майка си Росен... Много бях впечатлена от този разказ.В крайна сметка съм на баща ми,но за да се кротне една сърдита баба , че в цялата рода дори една буквичка от нея нямало,ми сложили едно "Д" пред името :)
 Та,Камбозолка,за това едното е точно Борис,зашото от деня на трансфера, все се обръщах към/за него с "Бобчето" . То от бобено зърно идваше...
 Абе,много са приятни тия емоции.Незабравими и неописуеми.


 Искам да питам някоя от вас дали се сблъсква с подобно нещо.Няма човек,който да не ме попита дали съм сигурна,че бебето е едно.Не знам,толкова ли ми е голям корема или е просто много остър, не знам.обаче като почнат така...Ще взема да запитам д-р Михова дали наистина е много голям за периода си или просто на фона на структурата ми.Та ,дали и някоя от вас я посрещат с подобни думи навсякъде ...
 
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #830 -: Април 06, 2011, 22:54:26 pm »
привет и от мен  :D
аз малко се затрих, ако знаете как от едно нищо какъв ремонт сме заформили.... :lol: :lol:, ама почти на финала сме  :wink:

днес бях на преглед и се оказа, че плацентата ми вече 1 степен на стареене.....има ли някой който бил така в тези седмици, иначе док каза да не се притеснявам, ама  :?....даже си реших за мое спокойствие да бия инжекции за дробчета на децата, ако решат да ни изненадат по рано, поне ще съм малко по спокойна.. :?
в средата на май съм на преглед и вече ще определим дата на секциото, ще бъде края на май или начало на юни......иначе бебчета вървят с около 10 напред и термина ми излиза 8-9 юни... :wink:
за имената при нас едното веднага го измислихме и двамата, а второто голямо търсене и чудене беше.....най накрая уж измислихме, по скоро моя мъж......а аз нещо много не бях очарована, но когато видях че Жбрул си избраха същото име и вече го погледнах с други очи и го харесах.. :D :D
ама все казвам на моя мъж, ако ме ядосва.......най накрая да не го изненадам с някое друго име в родилното.. :lol: :lol:
« Последна редакция: Април 06, 2011, 22:56:48 pm от marigri »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #831 -: Април 06, 2011, 22:58:12 pm »
Само набързо наминавам да кажа, че оставиха съобщение в къщи, че резултатите от амниото са добри и за сега няма проблеми. Остава пълният кариотип, който ще е готов след 10 дена, но след днешните резултати камък ми падна от сърцето :-). Ивана ще става кака!

По-нататък ще чета и пиша повече, че съм на работа в момента.

Б.


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #832 -: Април 06, 2011, 23:05:38 pm »
дидон, зависи от структурата и ръста, разбира се. Поне на снимките ми се стори, че си по-скоро дребничка. А ако си и слаба по принцип (че не мога да преценя по снимките), то е нормално да изглежда така все едно само един голям корем имаш. А и с момчетата се качва основно на корем (уж).
Другия път им кажи, че не е едно, ами три. Да видим какво ще ти кажат!  :lol:  Все пак видеозонът съществува.

А за името бяхме абсолютно единодушни. Искахме нещо кратко, което да си подхожда с фамилията. Изборът не беше особено голям и се спряхме на единственото, което ни хареса и на двамата. Майка ми не беше въодушевена, но не съм й позволила да ми се меси.  8)  Родителите на мъжа ми пък съвсем не са се изказвали, защото при тях няма такава традиция да се кръщават децата на някого.

Боби, радвам се за хубавите резултати!

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #833 -: Април 06, 2011, 23:07:40 pm »
Боби, голямо честито!

Не знам какво става днес със форума, ама пиша, пиша, и после виждам, че постовете ми не са публикувани. Сега ме мързи наново.


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #834 -: Април 06, 2011, 23:14:03 pm »
didon и аз предлагам да им казваш ,че не знаеш колко са, ама най-малко 3  :lol: ТЕ хората си имат едни "дежурни" въпроси и размисли на тема бременност....
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #835 -: Април 07, 2011, 00:48:11 am »
Боби, браво за резултатите. страхотна новина, дано повече тревоги да нямаш и да се наслаждаваш на бременността си.

днес гледах едни видеа за раждането и от половината ми се изправиха косите, в едното имаше епиозиотомия, изглежда точно като касапчица, а от другата половина се поуспокоих. намерих един много хубав сайт за водното раждане, в който е отговорено на всички въпроси дето ги говорихме тук - waterbirth.org ако някой се интересува.

казвам ви чао за сега, че днес повървях малко и се скапах сериозно. подвижността ми отива все по-на кино.

хубава вечер

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #836 -: Април 07, 2011, 04:52:08 am »
Боби, чудесна новина! Спокойни оставащи месеци!
Дидон, не забелязах никакъв неестествен корем, съвсем на бременна ми приличаш  :lol:. На мен допреди месец все ми разправяха, че съм нямала корем... А сега, че съм имала много голям. Приемам всичко на майтап  :P.
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #837 -: Април 07, 2011, 09:31:20 am »
Боби, чудесни новини  :D

Момичета, и аз май ще имам проблем с имената от роднинска гледна точка. Принципно това изобщо не ме касае и не ме впечатлява, но ми става пък обидно, когато кажа на майка ми - Днес Максим рита доста... Тя да ме скастри, че името не било хубаво и нейните простотии... било гръцко и не знам си кво още  :? Добре, че второто още не е ясно с какви гащури е, та поне там няма коментари. А пък аз съм решила да и го повтарям докато не свикне с него  :x Това е нашето решение с мъжът ми, и няма изобщо да се съобразя с мераците на никой  :x
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #838 -: Април 07, 2011, 09:42:57 am »
Боби, радвам се за хубавия резултат!
Спокойна бременност до края :D
 

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #839 -: Април 07, 2011, 10:12:23 am »
Привет коремчета.
Iffi.13, единият ми дядо, Бог да го прости, се казваше Максим. На мен лично много си ми харесва, пък и като значение е най-голям, най-велик.
Относно имената - с моя мъж харесахме няколко, но разбира се отпаднаха няколко и остана едно (Симона). Обаче нашият татко един ден ме пита Катерина харесва ли ми. Абе не е лошо името, ама не ми е фаворит. Докато мнението на свекър ми е че трябва да е Катерина. Между тези двете обаче си остана първото. Една вечер както си седяхме и гледахме ТВ моя мъж чу името Рая. И като каза, че много му харесва, дори повече от Симона. И така до момента нашето име е това - съвсем инцидентно чуто :D.
Дидон, мен не са ме питали дали съм сигурна че е едно, но пък постоянно се шегуват с мен да изплюя топката на децата дето съм я глътнала. И понеже аз раста по-скоро на корем (на мен съм трупнала съвсем малко) постоянно ме питат дали съм сигурна че е момиче, а не момче :D. Честно казано мен пък това ме мъчи. Вярно, че и на двете ФМ ми казаха момиче, ама да си каза честно вече доста случай чувам как от 100%-тово момиче се ражда момче 8O. Направо ме хвърлиха в голямо чудене.

Абе момичета да ви питам от мойта настинка ми се появи ужасна кашлица днес. Направо вече корем ме боли. Да знаете как да се преборя с кашлицата, че бебчо направо горкото кой знае какво му е.