Боби, много се радвам, че амниото е минало като по вода, сега ще чакаме хубави новини от резултатите.
Надин, вчера като ходих на среща с акушерките - все едно, че съм в различна болница- приказваха съвсем други неща от предишния път. даже казаха, че като раждаш в басейн ти си вдигаш бебето и си го гушкаш, те не ти се бъркат. от една страна звучи много приятно аз да съм първия човек дето да пипне и да гушне бебето, от друга все пак е добре и те да свършат някаква работа. ще видим това с епизиотомиите, надявам се да не се наложи, казаха да правим масаж на перинеума и, че имало една джаджа казва се epi-no, което е балон, който си го раздуваш, така че да тренираш мускулите и кожата за разкритието. това си го правиш в къщи. както можете да се сетите не е приятно, но пък помагало. имало го в нета, ще трябва да проверя. та тези, които ще раждат естествено или поне се готвят за такова - това са опциите за сухи тренировки.
мен най-ме е шубе да не се наложи форцепс, мисля, че ако стане така, направо ще си поискам секцио, щото определено форцепса ме плаши. та това е плана засега - раждане във вода, ток и газ за обезболяване (макар, че звучи повече като за екзекуция, но вие се сещате за какво говоря) и това е. вероятно планът ще се промени доста пъти и най-вече като тръгна да раждам, но това е положението.