0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #740 -: Април 03, 2011, 22:38:04 pm »
Деси, по принцип си продължава да ми е изтръпнала кожата. В някой моменти е по-малко, в други е направо ужасно. За съжаление обаче никой не може да ми каже на какво се дължи. Всички предполагат, че най-вероятно е от разтягането. При мен се появи малко след като малката се врътна с главата на горе. Тя се завъртя в средата на 8-ия месец. Незнам точно каква поза е заела но понякога като се издуе (а тя го прави много често и то точно на изтръпналото) или като седя повече седнала хем изтръпнало, хем боли. Единственото ми спасение е да легна настрани.
Аз пък момичета да ви се оплача - нещо гърло ме подхвана. Моя мъж настина и се беше преместил в хола да спи, че да ме пази. Ама то за беля днес нещо мен ме подхвана гърло. Не съм настивала от началото на бременността. Дори и през грипната епидемия се опазих. За резил точно накрая ме хвана настинката :(.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #741 -: Април 03, 2011, 22:53:23 pm »
Туци, мерси все пак. По някое време ми мина през акъла че може да е алергия, понеже от два дена тук се говори за ягоди, накрая така се натъпках с някакви гръцки вчера, че едва дишах и днес това с изтръпването. Но не вярвам да е алергия нали, при нея нали се появява като обрив нещо. Аз не знам - никога съм нямала.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #742 -: Април 03, 2011, 23:27:26 pm »
Деси,алергиите се проявяват по различен начин-обриви,уртикарии,задушаване,отичане,но нямам спомени да се проявява като изтръпване.Аз понеже съм си "колекционер" на алергии,та ти го казвам от личен опит.Така че спокойни,мила.Ако беше от ягодите,по-скоро щеше да получия чревно разстройство.

Одеве пропуснах да ви споделя,че снощи пак имах пророчески сън.Преди около две седмици сънувах,че сме на преглед и ми казаха,че е момче.Снощи пък сънувах,че раждам момиче и го кръстихме Владислава-на баща й(Владимир) :)
[/url]
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #743 -: Април 03, 2011, 23:41:45 pm »
Деси, от разтягането на кожата е. Винаги мажи с крем мястото. Аз бях с огроомен корем и на мен така ми беше в горната част.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #744 -: Април 04, 2011, 01:32:42 am »
Деси и Туци, това звучи като неврологично,щом липшсва усещане и има изтръпване. Може би някое нервче е притиснато някъде от бебчето.

Б.


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #745 -: Април 04, 2011, 09:35:33 am »
Краси, такива сънища и аз съм имала. Първия път когато сънувах пола на бебето още незнаех какво ще бъде, но по съня беше момиче. Потвърдиха го и докторите. След това обаче сънувах, че всъщност раждам момче, а преди няколко дни отново сънувах че раждам момиче :D. Абе докато не излезе това човече май все ще си ги сънуваме такива сънища.
Боби, може и да се дължи на притиснато нервче. Аз пък затова въобще не се сетих.
Мой колежки и приятелки пък се оплакваха от сърбеж на кожата, пък мен досега не ме е сърбяла. Затова пък си имам едно леко изтръпнало местенце. Аз дори вече не му обръщам внимание. Дори преди малко проверих как е положението - сега има известна чувствителност.
Аз да ви кажа да се посмеете. Вчера нашия татко застанал до корема ми и почна да нарежда "Хайде бебе излизай вече. Така не е интересно. Ти само с майка си се забавляваш. Искам и аз. Хайде излизай, че да те намачкам." :D

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #746 -: Април 04, 2011, 10:02:58 am »
tucy също като теб цяла зима се опазих но,вече трети ден хрема ужасно е,първия ден гърлото мина с чай и мед,но втория и днес хрема и кихане без температура.Тези който бяха с хрема да споделят лек,че то вече не се търпи,че взе и да не се спи
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #747 -: Април 04, 2011, 10:36:06 am »
Ох мен поне засега хрема още не ме е хванала. Но нощеска сигурно към 5.30 се събудих от ужасни болки в гърлото. Дори сега ще ходя до аптеката да си взема нещо, че дори вода не мога да пия, толкова ме боли. Много неприятно. Направо ме е яд. Колко време се опазих, та точно накрая да хвана някой вирус.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #748 -: Април 04, 2011, 10:57:59 am »

Аз да ви кажа да се посмеете. Вчера нашия татко застанал до корема ми и почна да нарежда "Хайде бебе излизай вече. Така не е интересно. Ти само с майка си се забавляваш. Искам и аз. Хайде излизай, че да те намачкам." :D

 :lol:  :lol: :lol:

Момичета благодаря за отговорите, успокоихте ме, дали от разпъване на кожата или притискане на нервче - важното е че не е от ягодите.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #749 -: Април 04, 2011, 11:11:00 am »
и аз щях да кажа, че от притискане на някой нерв понякога съм имала такова изтръпване, а от разтягане сърби много, но това е най-вече в 5-6 месец. Но все пак не е хубаво да се преяжда с плодове и салати заради чревни неразположения, които могат да ви докарат и контракции.

Туци, и аз така го подканям моето и то доста често напоследък :lol: Уверявам го че няма страшно и е време да рита на воля, а не в корема ми  :lol: А и понякога така ми се иска да го гушна вече, а в друг момент ми е страшно и сега разбирам Ася като каза "не ми се ражда още" - както й казах това е страх от неизвестното, особено ако си имаш дата и нещо тръгне по-рано. Въпреки че при мен първото /нетърпението/ взима превес определено..
А сънищата на бременните въобще не са пророчески, момичета, тъй като често за гадни и са израз на нашите страхове.. Разбира се предчувствията на майката са друго нещо- аз знаех, че ще е момче преди да забременея, както и че бременността ще е лека, сега обаче нямам никакви предчувствия  :?
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #750 -: Април 04, 2011, 12:28:03 pm »
 Здравейте отново!
 Искам да ви споделя какво открих и на мен лично ми се отразява страхотно на нощния сън.
 Откакто съм бременна,точно по книга лигавицата на носа ми е възпалена.Вечер като легна и не ми достига въздух.Взех си от тези лепенки,които се слагат на носа,уж против хъркане...хихихи...май са по-скоро За хъркане, но действат много добре на дишането.Те не съдържат препарати,а само разширяват ноздрите и стените  и както и да се завъртите, в носа винаги има достъп на въздух. ;)
 Тези,които са с моя проблем могат да опитат.В нашата аптека дават безплатни мострички,така че може и вие да питате за такива, за да не купувате първоначално
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #751 -: Април 04, 2011, 12:46:54 pm »
Онзи ден правих парти изненада на таткото послучай рождения му ден и вечерта имах разкъсващи болки. Имах чувстото, че получавам разкритие, макар моята лекарка да твърди, че нямало как да ме боли шийката на матката 8O От около две седмици пък нещо непрекъснато ми мокри. След малко отивам на последния ми редовен преглед, но ми се полагат само мерене на кръвно и на обиколка на корем :lol: Надявам се да успея да убедя гинеколожката, че имам нужда от допълнителни изследвания.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #752 -: Април 04, 2011, 12:52:58 pm »
Момичета, днес трябва да отида за амниоцентезата и ужасно ме е страх. Просто имам чувството, че в последният момент ще се обадя да я откажа и няма да ходя никъде. Те там го наплашиха мъжа ми и той също иска да я правя, та и заради него се чувствам едва ли не задължена. Мен ме е страх, че от амниото може да стане някой сакатлък без на бабка иначе нещо да и има.  Офф, ще се побъркам от нерви. Не мога да спя. Преди ФМ имах кошмари и сега пак започват да ме гонят нервичките.

Ултра, щом ти мокри съм убедена, че няма да ти откажат да те прегледат.


  
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #753 -: Април 04, 2011, 13:25:45 pm »
Боби дръж се мъжки ! Не се притеснявай от процедурата, знаеш че страха е повече, отколкото реална е опасността !
Вичко ще мине и утре ще си много щастлива и спокойна !  :bighug:
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #754 -: Април 04, 2011, 13:40:11 pm »
Туци, и на мен доста често ми се случва да ми изтръпне областта около пъпа.
Боби, всички ти стискаме палци! Без паника, мисли как всичко ще е нормално!
Ултра, при мен изтичат едни неща  :oops:, но не бих казала, че са води, май че имам по-силно течение. Док каза, че е нормално.

Вчера имах болки при изправено положение почти целия ден. Мъжът ми изчисти почти всичко вкъщи, днес довършва и остава аз да подредя моя гардероб. Замислила съм да прибирам зимните дрехи. Днес ще си направя още снимки, докато все още сме 2 в 1.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #755 -: Април 04, 2011, 13:57:22 pm »
Туци,бързо да се оправяш,миличка!
Дидон,и на мен ми се възпалява лигавицата на носа вечер,отделя много секрет и се запушва.Ама не съм се и сещала за тези лепенки.Ще ги пробвам,че е много изнервящо така.
А що се отнася до сърбенето-аз направо умирам от сърбеж.Уж мажа и не знам си какво,ама то пак си сърби.Ама нищо де,всичко ще изтърпя,само да си гушна бебо.
[/url]
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #756 -: Април 04, 2011, 13:58:26 pm »
Ултра, и аз имах такива притеснения, че ме боли шийката на матката, отделно имах и обилно течение. Та си бях втълпила едва ли не, че водите ми изтичат малко по малко. За твое успокоение, моя лекар също ми каза, че не може шийката да ме боли, естествено и води не ми изтичаха.

Боби, много късмет, всичко ще е наред!


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #757 -: Април 04, 2011, 14:55:00 pm »
Боби, колебанията и страховете ти са напълно естествени. Каквото и да решите, пожелавам ви спокойствие и добра развръзка.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #758 -: Април 04, 2011, 15:07:26 pm »
 Bobi,действай и не се притеснявай.Аз също си изплаках очите преди серклажа,заради тези потенциални опасности , но това са задължителните предупреждения,както знаеш при всяка манипулация

 Красито,наистина е ужасно това с носа.Аз си го имам от самото начало,а принципно мноооого рядко ми се запушва носа и като цяло не мога да дишам през устата...Дано да ти помогнат и на теб
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #759 -: Април 04, 2011, 15:54:02 pm »
Боби разбира се, че не си задължена да правиш каквото и да е, но пък ако ще си по-спокойна след това, може би си струва. но както и другите казват, притесненията са неизбежни, много стискам палци всичко да мине добре и да нямаш никакви тревоги след като вземеш решението, каквото и да е то.

странно е, че си говорите за изтръпване на кожата, аз щях да питам утре дали е възможно това "стягане" на кожата да е контракция, но пък е само на места по корема, не на целия. като ви слушам си е от кожата явно. мазането помага до известна степен.

дайде да прочета малко хубави работи за епидуралната, че всичко, което съм чела до сега в нета и по листовки, ми звучи не чак толкова привлекателно.

ултра, не можеш ли да им кажеш, че имаш болки и да те прегледат, не би трябвало да ти откажат. нямаш ли телефон или отделение, където да отидеш по спешност. те и тук в англия са много стиснати на прегледите, но пък като отидеш в спешното (то си е родилното отделение, но е отворени 24 часа) хората са много мили, никога няма да те върнат или нещо такова. успех, щото само притеснението може да ти направи проблем.