0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #720 -: Април 02, 2011, 23:50:21 pm »
лориане, за последното не съм съгласна. На една приятелка синът й се роди 4950 гр 7 дена след термин.  8)

Момчетата по принцип тежат повече и много често минават термина, но изключения - колкото искаш.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #721 -: Април 03, 2011, 00:00:42 am »
acq81, честити ви бебоци на двамата с тати. И той да не им се плаши на килограмите, моята една щерка се роди 2,560. Аз раждах в Селена, но при д-р Даскалов. На акушерките, които ми гледаха през цялото време детето, при изписването ми мъжът ми донесе торта, бонбони и кола или сок. Не твърдя че е такава традицията, просто ние така направихме. По-логично ми се видя.
Сега, татенце, дишай дълбоко и след два дни най-много ще поискаш да ги гушнеш. И ще ти харесаааа  :lol:


п.п. Ако искаш да участваш активно в обгрижването на младежите, помоли някоя от акушерките да ти проведе едно бързо обучение как се къпе толкова малко бебче. Моят мъж мина такова.  :D
« Последна редакция: Април 03, 2011, 00:02:36 am от Pesheck »
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #722 -: Април 03, 2011, 00:13:06 am »
Тини, мерси. Аз исках да са шарени, ама каквото се паднало, такова.  Я ти по-добре кажи как се справяш с двечките, много по-трудно ли е ?
Б.

Боби,ако кажа,че е лесно,ще излъжа :)Но му се намира решение като посвикнете,напасват се нещата.Аз вече оставам сама с двамата-справям се,само излизането за сега ми е страшно с двете деца,но и това ще се намести скоро :)
 Честити синове на Ася !

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #723 -: Април 03, 2011, 00:42:49 am »
боби, май ти ме беше питала за епидурална - имат тука такива неща (в англия съм) и можеш да си поискаш, но на мен ми се ще да я избегна, нещо не ми харесва нещата, които прочетох за нея.
Защо, какво си прочела? Аз горещо ти препоръчвам да я вземеш. Не минава през плацентата така че е безопасна за бебето, а толкова рутинно вече се прави, че лакрите са много добри в поставянето. Няма да разбереш, че раждаш. Ти си знаеш де, ама си мисля, че като заболи и като те попитат и сама ще си я поискаш :-).

« Последна редакция: Април 03, 2011, 00:51:59 am от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #724 -: Април 03, 2011, 01:07:40 am »
А, в началото и аз си мислех, че много издържам на болка и мога да мина и без епидурална, но като взе много да боли, чак се ядосах, че толкова се забави анестезистът.  :lol: :lol: :lol:

И аз като Боби - съветвам да си я поискате.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #725 -: Април 03, 2011, 01:15:26 am »
Честити синчета на Ася! :D На татко им относно почерпките да кажа и аз. Ако носите почерпка - прави се в деня на изписването това. Макар че в Селена - не се толерират подбни практики и персоналът "не е опрял" до нашите почерпки - никой няма да ви се сърди, или да ви спре ;) Просто освен многото благодарности с които ги залях, исках и с нещо друго да покажа удовлетвореността си от добрата им работа. Ние дадохме две торбички с "каквото трябва" на акушерките на моя етаж и на акушерките в бебешката стая, на лекарите - не носете нищо. Не защото не са го заслужили, други са причините. :)

За зависимостите с килограмите на бебо и родителите му, ако има такива - ние поне бяхме яко извън системата  :lol: Аз съм се родила 3650, баща му 4100...нашичкият го извадиха 2830. Имах чудесна бременност, без никакви усложнения и аномалии - явно всяко човече е само за себе си.

Не знам при естествено раждане дали е удобно с пижама после, или с панталон изобщо - нямам опит. С нощница бях само в деня на секциото, до следващата сутрин като ми махнаха катетъра /беше си нощница на самата болница, не моя даже/. На втория ден сутринта се изкъпах, сложих си бельо, долнище на нцуг и фланелка и така си ходех през цялото време. Бях купила една пижама да имам, но така и не я облякох. Беше ми удобно, кърмех бебето просто вдигайки блузката, не съм ползвала копчетата й... Само споделям при мен как беше - на друга мама, може и друго да й е по-удобно.

Хахаха за Елена и епидурала и аз имам подобно усещане...като тръгнат нещата - сама ще си я поискаш. Няма смисъл Ели да се мъчиш излишно, след като е измислен начин как нещата да минат по-леко за теб, нищо няма да му стане на бебето, спокойно. :) Много приятелки имам, които при първото раждане бяха на мнение, че "бе не може да е толкова зле, все се търпи"...никоя от тях не беше на това мнение за второто си бебе, някои директно избраха секцио /понеже епидурал още не се правеше масово тук/. Не искам да ви плаша и не съм го преживяла лично, но ако аз съм лигла и шубе и не търпя на болка, което никога не съм крила - тези момичета са бая по-корави от мен и една не пожела да изживее повторно естествено раждане без обезболяване. Ти изкоментирай с лекаря си евентуално обезболяване, ако ти стане нетърпимо все пак, пък ако родиш лесно и набързо и без епидурал - добре дошло. Както се казва - имай си план Б, пък ако не се наложи - нищо не губиш. ;)

Боби, чакам окончателно потвърждение на добрите новини за втората ви щерка, но го чакам формално. И преди време ти писах още...то така "с късмета си" дойде това детенце, че няма как нещо да не му е наред!

Ел, май снахата се уплаши, че свеки ще я посети преждевременно и се кротна. Малиии колко съм страшна а?  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #726 -: Април 03, 2011, 02:31:38 am »
Честито на Ася, да са ви живи и здрави и бързо възстановяване от операцията. дано таткото скоро се престраши да ги гушка, че да не пропуска от кефа, пък и да помага :)))

много ви благодаря за отзивите за пижамата, аз си мислех същите работи, ама да питам хора с опит. ще трябва да си взема нещо, но ще поогледам още малко.

а за епидуралната, вижте не съм казала "в никакъв случай", но Боби, това,което аз четох е, че всъщност минава през плацентата, забавя раждането, намесва се във връзката с мозъка (в продуцирането на хормоните, които нормално се продуцират на различните етапи от раждането), като ти сложат епидурална те включват на окситоцин (ако вече не са го направили) и за бебето не е много хубаво. не че е голям проблем, очевидно милиони бебета се раждат след епидурални и са си съвсем наред. недейте да ми се карате сега, не съм казала, че е изчадие дяволово епидуралната упойка, само казвам, че има алтернативи - тенс, енокс газ, вода. морфиновата система и епидуралната упойка са двете обезболяващи форми, които стигат до бебето. или поне това е, което пише по книгите и сайтовете дето аз съм чела.

сигурна съм, че боли, естествено е, ако имам нужда и не върви добре раждането и епидурална и секцио ако трябва ще правим, хич не съм като тези дето, за да си родят вкъщи (което пък хич не го разбирам) седят с изтекли води 36 часа и се чудят после що са им в кувиоз бебетата след спешно секцио (вчера гледах една такава по тв-то).

да ви питам нещо друго - вие броите ли си мърданията на бебето? казват, че трябва да са на час 10, тя си мърда, но не винаги ги докарва до към 10, особено през деня, аз не броя, но след като ходихме спешно до болницата започвам да се замислям дали не е хубаво да си отмятам, но това значи по цял ден само това да правя и ми се струва излишно. вие как си следите движенията на бебето, по слух или по някакъв по-структуриран начин?

между другото, утре (неделя) е деня на майката в англия, а мисля и в щатите и въобще в англо-саксонския свят. та да ви е честит деня на майката, много да ви обичат и да са ви здрави и щастливи децата.

чудя се защо приехме католическите/западни празници като св валентин, вси светии, а никой не се втръкна да направи деня на майката традиция, имаме си 8ми март, но той е основно да се караме дали има смисъл от него. не мислите ли? както и да е честит ви празник.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #727 -: Април 03, 2011, 04:21:46 am »
Момичета, имам проблем с един зъб и трябва да му направя снимка.
Забравих да попитам стоматолога дали е противопоказно( в 13 г.с. съм),
вие как мислите?

marsi, обади се и питай стоматолога си!Задължително!
Според моя, няма опасност когато се снима зъб,
апарата е съвременен и се сложи онази тежка "ризница",
облъчването е локално и минимално, но аз не съм правила.
Болка от зъб е ужасно нещо и не бива да те притеснява сега!
Късмет!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #728 -: Април 03, 2011, 11:52:43 am »
привет коремчета  :)
За епидуралната -това е въпрос с много мнения, но много зависи какво и от кога сте чели. Елена, и аз съм чела такива неща, че влиело на бебето, но мисля че това е малко стара информация. Защото новите методи са с малки и точни дозирания и анестезиолозите твърдат че въобще не достига до плода, а облекчението помага за по-добро снабдяване с кислород. окситоцина забързва действието и бебето не се мъчи толкова дълго, а за майката да не говорим  :wink: За мен лично такава дилема въобще не стои, особено като чух за размера, ако въобще ще е нормално.. само дето незнам кога трябва да говоря с анестезиолога, а и с лекаря за епизотопия.. но всъщност май няма да ми се наложи, предвид че може и секцио да обсъдим вече.. :?

Тази нощ беше малко по-странна, имах май няколко по-болезнени контракции и пак това леко воднисто течение. Обаче от петък имам и течение от крема, който ми изписаха за изчистване и се чудех какво е това точно. Накрая заспах и после нищо не е имало, единствено странно беше че бебо беше много активен, а обикновено като легна да спя не е така.. Дали от контракциите те стават по-активни?? Незнам, но ако пак имам такова течение -ще взема да ида да ме видят ??
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #729 -: Април 03, 2011, 11:52:48 am »
Iolli,elle 22, :) благодаря ви за споделения опит.

Елена, това за движенията важили и за малките месеци - моето сутрин и вечер е доста активно, но през 1ч :ask:,

Днес при нас времето е ужасноооо, вали, та имам повечко време за компа :wink:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #730 -: Април 03, 2011, 14:28:46 pm »
Здравейте и от мен,толкова съм мечтала да пиша в тази тема и ето,че ми се случи.Бременна съм от пети опит икси при Д-р Савова и дано всичко е наред!Онзи ден пуснах късен бхс и нещо съм се ошашкала,само чета,чета и се притеснявам,но вярвам в добрият резултат :DНа 34 год.съм и съм доказателство ,че чудесата се случват!!!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #731 -: Април 03, 2011, 14:30:12 pm »
между другото, утре (неделя) е деня на майката в англия, а мисля и в щатите и въобще в англо-саксонския свят. та да ви е честит деня на майката, много да ви обичат и да са ви здрави и щастливи децата.

чудя се защо приехме католическите/западни празници като св валентин, вси светии, а никой не се втръкна да направи деня на майката традиция, имаме си 8ми март, но той е основно да се караме дали има смисъл от него. не мислите ли? както и да е честит ви празник.
За православните християни на Благовещение е денят на майката - тогава Богородица получава благата вест, че е бременна.
За движенията не мисля, че е необходимо броенето. Може някой път бебето да си шава, а вие да не усещате, зависи как е застанало. При мен Дани беше с краката към гръбнака ми и въобще не го усещах 2 дни. Естествено се паникьосах и ходих на преглед - детето се скъса да рита на видеозона, аз не усещах.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #732 -: Април 03, 2011, 15:30:14 pm »
 Хехехе,я виж ти.Ние успокояваме Ася ,а тя взела че свършила най- важната работа.Да са ви живи здрави и винаги усмихнати дечицата!

 Аз също не си харесвам нощници.Още повече,не е много коректно да го кажа,обаче когато съм ходила по болниците и пижамите на пациентите много често ми действат допълнително потискащо. При мен и на двете операции,катетъра ми го свалиха на сутринта преди да ме раздвижат. Мисля да имам долнище от типа на тези ,с които ходя и сега. Горе да не е с ластик,а с еластично парче.По-широчко, да покрива корема,който да не забравяме,че след раждането няма да е така опънат  :? . Много е удобно.Нищо не ти притиска операцията...За горната част си представям да не е с копчета ,а от този вид блузи, с едно тегелче под бюста , а самите парчета на бюста да са тип "прегърни ме" . Така докато си оголила едната гърда,другата ще си стои покрита...

 Ето две снимки.За нещо такова говоря.Дано да съм ви полезна...
 
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1313080600836&set=a.1318007604008.43315.1645312682&theater
това за деколтето
 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1313128642037&set=a.1313066840492.42834.1645312682&theater
 платката на долнището
 
 
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #733 -: Април 03, 2011, 16:59:07 pm »
Breiv, това за ритането е от 26тата седмица нататък. и препоръчват поне две замервания на ден. днес сутринта моята девойка се скъса да рита и да се върти за радост на баща й.
не мога да го разбера това дете :)

днес се излежавах в леглото цял ден, май не бях яла достатъчно вчера и това ме прави много поспалива. вие забелязвате ли с напредването на бременността да ви намалява апетита? мен ми се ядат основно плодове, зеленчуци и шоколад, сладолед или други такива.

сасип, добре дошла, хубава бременност и пухкаво бебе на термин

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #734 -: Април 03, 2011, 17:21:16 pm »
Привет,момичета!
sasip,честито,миличка и добре дошла при нас.Желая ти лека и безпроблемна бременност,без поводи за притеснения и едно сладко пухкаво бебче около термин!

Аз се опитвам от два дни да си изчистя в къщи,но нещо не ми се отдава много.Като се навеждам,а и като вървя ме боли корема,все едно нещо ми тежи и ми опъва.Ако пренебрегна тази болка и си продължа дейността,болката отива и към кръста.Вярно казват хората,че бременните не са като хората хахаха.Онзи ден още от сутринта ми беше ревливо и цял ден се разревавах без причина.Бременна му работа.

Щях да забравя-вчера една позната ми каза,че било много полезно кърмачките да пият по една чаша бира на ден.Хем увеличавал кърмата,хем била и против колики на бебето.Вие чвали ли сте за това?
[/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #735 -: Април 03, 2011, 17:28:53 pm »
Аз понеже не понасям нощници и бях с такава само в деня на ражданетои половината следващ ден. После си сложих долнище на пижама, а за горе си бях купила едни потничета за кърмене, които се откопчават от към презрамката и така я карах. С тези потничета изкарах няколко месеца ,защото с тях се разхождах и в къщи. Определено, ако ще кърмите трябва да е нещо удобно горе да се отваря лесно. Не знам как е с пижамите, ако сте със секцио, аз бях с естествено раждане.

Ох Тини, аз бая съм се притеснила, защото няма кой да ми помага и просто не знам как ще стнае първите дни. Евентуално мъжът ми ще трябва да вземе отпуска, но ми се искаше да я пази, за да може после да погледа бебка малко и той, преди да я пратим на ясла. Ще видим да се оправим някакси.

Елена, аз като ги учех тези неща, още през 96та, учихме че епидуралната не минава през плацентата. А също мислех, че забавя, но като ми я сложиха в болницата и започнах да прогресирам по-бързо и после сестрата каза, че понеже не ме боли и затова съм започнала по-бързо да имам разкритие ( което мен ме учуди, защото и аз като теб мислех, че забавя).  Окситоцин ми сложиха чак докато раждах и след това, че да контрактира матката, за да намали кървенето.През останалото време не са ми давали. Имаха си го там свързан със системата висеше в стаята, но не са го позлвали, докато не прецениха, че има нужда. Те го слагат независимо от епидурална или не - те гледат как ти вървят контракциите.

Аз не броях движения, защото Ивана никога ме мърдаше колкото пишеше, но си имах чувството, че си е добре и не съм се притеснявала.
 В САЩ денят на майката е на 8ми май тази година.

sasip, добре дошла при нас и честито. Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам и живо и здраво бебче да гушкаш накрая.

Краси, никаква бира! Освен ако не искаш бебето да пие алкохол. АЛкохола преминава в кърмата и дори ако си пила трябва да чакаш да мине известно време, за да не го дадеш на бебето. Скоро имаше предаване на тази тема, защото много жени смятат, че нямало проблем по малко алкохол.
« Последна редакция: Април 03, 2011, 17:35:28 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #736 -: Април 03, 2011, 19:10:14 pm »
 Това,което ни казаха на отворените врати в МД по повод упойката беше точно това,че не е нужно да стискаме до много см разкритие , защото всъщност след упойката нещата се ускорявали.
 А дали влияе на бебето - приятел детски анестезиолог ми каза,че няма такова нещо...

 На мен определено апетита ми намалява с напредване на бременността.Абееее,всъщност може и да е от топлото време,но определено мога да поема по-малки количества.Основно ми се ядат ябълки,зеленчуци и кисело мляко.Последното особено много.

 Хирурга ,при който бях се шегуваше,че няма да ми направи секцио,щом съм качила повече от 10 кг до момента. Все ми повтаряха,че е от ядене,но остана учуден като ми преглеждаше коремната кухина и ми стискаше кожата.Май очакваше да имам много повече мазнини  :lol: Казвам им аз,че не е от много ядене,но те не ми вярват...
 Докато чаках за прегледа една сестра ме попита"кога ще СЕ раждаТ " хихихи ,аз и казвам "ще се ражда,няма да се раждат
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #737 -: Април 03, 2011, 20:22:57 pm »
Те в Англия може и да я слагат епидуралната както тук при нас - слага се катетър, който си седи в гърба ти и си пускат слаби дозички непрекъснато, така че няма как да свърши действието.  При това положение няма значение до колко стискаш, защото не е една инжекция и да не дават повече.

Б.


  
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #738 -: Април 03, 2011, 21:02:46 pm »
Хахаха,значи бирата опиянчва бебо и за това не плаче,даже и да има колики ;)
За епидуралните упойки-нито съм за,нито съм против.Той момента като настъпи,сам ще си покаже.По принцип и аз издържам много на болка,но не казвам голяма дума.Пък и щом се използват толкова масово,а и в цял свят,едва ли увреждат бебето.
[/url]
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #739 -: Април 03, 2011, 22:13:21 pm »
Момичета имам малко странен въпрос. Искам да ви питам дали при вас се е случвало да ви изтръпва кожата на корема. От няколко дни на мен ми се случва в горната част на корема да ми изтръпне кожата - чувството е все едно ви изтръпва крак или ръка и дори и с нокът да натискате нищо не се усеща. Само че при мен е кожата. Много странно.

Туци,аз по малко остарял въпрос, но да те питам при теб продължава ли това изтръпване и разбра ли на какво се дължи, че и мен ме споходи, точно както ти го описваш - в горната част на корема, хем го чувствам като изтръпнало, хем от време на време ме сърби, а като се почеша почти не усещам мястото.