Честито на Ася, да са ви живи и здрави и бързо възстановяване от операцията. дано таткото скоро се престраши да ги гушка, че да не пропуска от кефа, пък и да помага
))
много ви благодаря за отзивите за пижамата, аз си мислех същите работи, ама да питам хора с опит. ще трябва да си взема нещо, но ще поогледам още малко.
а за епидуралната, вижте не съм казала "в никакъв случай", но Боби, това,което аз четох е, че всъщност минава през плацентата, забавя раждането, намесва се във връзката с мозъка (в продуцирането на хормоните, които нормално се продуцират на различните етапи от раждането), като ти сложат епидурална те включват на окситоцин (ако вече не са го направили) и за бебето не е много хубаво. не че е голям проблем, очевидно милиони бебета се раждат след епидурални и са си съвсем наред. недейте да ми се карате сега, не съм казала, че е изчадие дяволово епидуралната упойка, само казвам, че има алтернативи - тенс, енокс газ, вода. морфиновата система и епидуралната упойка са двете обезболяващи форми, които стигат до бебето. или поне това е, което пише по книгите и сайтовете дето аз съм чела.
сигурна съм, че боли, естествено е, ако имам нужда и не върви добре раждането и епидурална и секцио ако трябва ще правим, хич не съм като тези дето, за да си родят вкъщи (което пък хич не го разбирам) седят с изтекли води 36 часа и се чудят после що са им в кувиоз бебетата след спешно секцио (вчера гледах една такава по тв-то).
да ви питам нещо друго - вие броите ли си мърданията на бебето? казват, че трябва да са на час 10, тя си мърда, но не винаги ги докарва до към 10, особено през деня, аз не броя, но след като ходихме спешно до болницата започвам да се замислям дали не е хубаво да си отмятам, но това значи по цял ден само това да правя и ми се струва излишно. вие как си следите движенията на бебето, по слух или по някакъв по-структуриран начин?
между другото, утре (неделя) е деня на майката в англия, а мисля и в щатите и въобще в англо-саксонския свят. та да ви е честит деня на майката, много да ви обичат и да са ви здрави и щастливи децата.
чудя се защо приехме католическите/западни празници като св валентин, вси светии, а никой не се втръкна да направи деня на майката традиция, имаме си 8ми март, но той е основно да се караме дали има смисъл от него. не мислите ли? както и да е честит ви празник.