0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #700 -: Април 02, 2011, 14:05:24 pm »
Ася спокойно миличка. Ако са решили да излизат  бебоците дали днес, утре или вторник е без значение. Пък и си герой издържала си до тук. Настройвай се вече ще ставаш мамаааа  :D
Успех! Стискаме ти палци :D
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #701 -: Април 02, 2011, 14:17:09 pm »
Ах Ася как така не ти се ражда то верно с две доста си изкарала така че съвсем нормално е вече да излизат. На мен в 35 седмица ми се пукнаха водите през нощта и аз не бях съвсем сигурна дали са води, но със сигурност усетих нещо нередно. Отидох на преглед и доктора като ме бръкна веднага се лисна вода.
Боби честита ти втора девойка всичко ще е наред вярвам!
Аз отивам на гости на мама приготвила ми е много неща отсега знам че ще преям ! :lol: :lol:Чакам само Емчо да се събуди! 
Чао,  Ася чакаме новини от теб!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #702 -: Април 02, 2011, 18:24:37 pm »
Ох, аз ли се побърквам или доктора не ме разбира :lol:

Възможно ли е от колит, да имам болки ниско долу под корема - като менструална болка? Тъпичък въпрос ама......

На няколко пъти отивам по спешност, защото много ме боли все едно като пред мензис - досктора ме гледа на ехограф, казва бебето е добре, матката е спокойна - правиш колит/ било от зел.салати/. Възможно ли е?
Взех да чета в нета, че може да е от шийката на матката....ама мен не са ме преглеждали, само я мери колко см е на ехографа :ask:

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #703 -: Април 02, 2011, 18:34:09 pm »
Breiv възможно е да е колит. не се притеснявай. щом док. ти е казал че бебето е добре и матката ти е спокойна няма място за притеснение. и на мен ми се случи подобно нещо преди около месец. аз съм със забавена перисталтика и като ме хванаха едни болки много ниско в корема  8O , ужас. реших че нещо става с бебко, но на УЗ док. каза че е добре , шийката ми е добре и че най вероятно е от червата. изписа ми Мезимфорте попих го 1 седмица и ми мина. и той ми каза да избягвам зелените салати , защото се получавало от тях. е, не да не  ядеш от тях , но да не прекаляваш.каза ми че много често се случва при бременни жени.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #704 -: Април 02, 2011, 18:36:43 pm »
Асинка,мила ,за два бебока седмиците са ти направо шампионски.Страхотно си се представила до сега,така че споко, всичко ще е наред...Я си представи само как ще ги гушкаш и ще ти се доражда :)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #705 -: Април 02, 2011, 19:05:25 pm »
Ася, това е просто страх, което е разбираемо, но за теб е екстра да има раждане скоро. Вярно, че ти с две си рекордьорка по седмици  :D Обаче може и да не са води, аз от доста време имам воднисто течение, не много но почти постоянно и досега на прегледи са ми казвали, че водите ми са ОК.. но най-добре да се провери. Нали знаеш, че трябва да си сложиш превръзка и като отидеш взимат превръзката и капят някакъв разтвор да видят ще се оцвети ли.

Леле Сараал, 12 дни закъснение си е сериозна работа, вярно че ти май доста пресрочи, но пък по размери си е била перфектна. Доколкото знам има зависимост и ако вие сте се родили по-едрички, също да родите такова бебе..  :wink:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #706 -: Април 02, 2011, 19:38:19 pm »
Ася, аз също си мисля, че май ти е време вече.  :) 38 седмици си са почти 40, аз доколкото съм чувала едно време близнаците се раждат по-рано. Но доки знае най-добре.

Сами, това за зависимостта вярно ли е? Моя доктор от ЖК ме пита колко съм се родила, и каза че вероятно аз също ще родя дете с приблизително същите килограми. Ама аз реших, че си измисля нещо. Ако е вярно ме устройва идеално - аз съм се родила около 3200.  :D


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #707 -: Април 02, 2011, 19:59:01 pm »
ася, да пишеш как си, че тука всички сме убедени, че ще раждаш вече. като си с близнаци е много вероятно да ти предложат спешно секцио, макар, че могло и нормално да се родят. по повод на това, боби, май ти ме беше питала за епидурална - имат тука такива неща (в англия съм) и можеш да си поискаш, но на мен ми се ще да я избегна, нещо не ми харесва нещата, които прочетох за нея.

колкото до разминаванията в оценка на теглото, на последната фм, лекарката ми каза, че грешката в измерването е 16 %, което на 3200 си е бая, така че спокойно, мисля аз. на мен ми излиза, че бебето върви с една седмица напред, пък то физически няма как да съм заченала една седмица преди трансфера.

аз да ви се оплача опитвам се да си купя нощница и сутиени за раждането и след това и нищо не мога да си харесам, те са ужасни. да ви питам тези дето сте раждали удобно ли е след раждането да сте с пижама (за долнището ми е въпроса) на мен ми се вижда малко мъчение, ама може това да е само моето шубе около раждането.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #708 -: Април 02, 2011, 20:09:19 pm »
Боби, продължаваме да стискаме палци! Всичко с бебката ще е наред, да знаеш!
Сами, аз моя патиланчо го родих с 2 седмици закъснение, при абсолютно точна дата на м. цикъл... И с тридневно вливане на окситоцин. Между другото, като влязох и видях, че не си писала още, ми хрумна дали няма да ни изненадаш  :lol:. То вече за проверяване стана работата  :D.
Ася, "срещата" наближава, всичко ще мине безоблачно!

Breiv, напълно е възможно да имаш колит. Имах подобни болежки около твоите седмици. Зелените салати пак можеш да ги ядеш, но накисвай треволяците в студена вода за 10-ина минути.
Аз вече нямам нито контракции, нито зацапване. Май бебка е решила да се съобрази с плана  :lol:.
Приятна вечер от нас!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #709 -: Април 02, 2011, 20:17:55 pm »
да ви питам тези дето сте раждали удобно ли е след раждането да сте с пижама (за долнището ми е въпроса) на мен ми се вижда малко мъчение, ама може това да е само моето шубе около раждането.
Според мен въобще няма да ти е удобно с долница (още повече ако си секцио). Търси ношница, която да е с много копчета отпред, за да ти е лесно кърменето - задължително памучна.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #710 -: Април 02, 2011, 21:48:34 pm »
Боби, лека процедура в понеделник! Вярвам, че всичко ще е на ред.
Бубе, желая ти спокойна и лека бременност!

Момичета, имам проблем с един зъб и трябва да му направя снимка.
Забравих да попитам стоматолога дали е противопоказно( в 13 г.с. съм),
вие как мислите?


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #711 -: Април 02, 2011, 22:05:55 pm »
аз да ви се оплача опитвам се да си купя нощница и сутиени за раждането и след това и нищо не мога да си харесам, те са ужасни. да ви питам тези дето сте раждали удобно ли е след раждането да сте с пижама (за долнището ми е въпроса) на мен ми се вижда малко мъчение, ама може това да е само моето шубе около раждането.


Елена и аз се сблъсках със същия проблем като тръгнах да си купувам нощница. Ако си секцио първите 2дни няма как да си с долнище заради катетъра, но след тов не е проблем. Аз носих 1нощница и 1пижама. След като ми махнаха катетъра веднага сложих долнище че тия нощници хич не мога да ги търпя. Важно е наистина горнището да е с копчета заради кърменето.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #712 -: Април 02, 2011, 22:09:34 pm »
Абсолютно не е добре-прави се само в краен случай снимка, Марси.
Елена В, не смятам че ще ти е удобно с пижама, даже не се прецаквай като мен да си купиш нощница с много копчета, но само по средата. Наскоро бяха пуснали едни много готини нощници с копчета от двете страни над гърдите-дано сте ме разбрали, че как го обясних :)Колкото за кърмаческите сутиени ии прочие, красотата да ти е на последно място. Не че искам да не са ти хубави сутиените, обаче в началото не знаеш къде се намираш и ден или нощ е, та удобството е на първо място. В това имаше и шегичка, да не се впрегнете сега...всичко си идва на място след известно време, което зависи само от вас колко ще е продължително.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #713 -: Април 02, 2011, 22:12:19 pm »
И аз като Илейни - горнището е важно или да е с копчета или да е много еластично/отворено.
Аз имах една нощница, бях с нея в предродилна, после на секциото и след това вечерта в реанимацията. Сутринта ми махнаха катетъра и се изкъпах и преоблякох.
Макар че долнището ми опираше точно разреза - не съм имала проблем. Самия разрез не боли.  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #714 -: Април 02, 2011, 22:48:13 pm »
Здравейте момичета!
Аз съм съпруга на Ася!Влизам да ви кажа,че днес в 19.03 и 19.05 се родиха нашите синчета Спас и Иван :).Единият е 2,160,другия 2,560.И двамата са добре ,пуснаха ме да ги видя и им нащраках няколко снимки.Не посмях да ги гушкам,че много крехки ми се видяха нещо :)Ася е добре,само малко е боли операцията!Раждането бе в Селена-Пловдив.Да ми каже някоя мама,редно ли е утре да нося почерпка или подаръци за персонала.....не зная какви са традициите!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #715 -: Април 02, 2011, 22:56:16 pm »
 :D Честити ви синове !
Живи и здрави и мноого щастливи  :D

За почерпките, аз раждах в Майчин Дом, София. Преди да си тръгна оставих разни неща ( бонбони, сокове и подобни ) на акушерките.
В Селена не знам как е, но не вярвам някой да откаже  :)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #716 -: Април 02, 2011, 23:30:15 pm »
Честити синове. Да са ви живи и здрави. Бързо възстановяване на Ася :D.
Елена, то и на мен нощиниците хич не ми харесват. Аз си взех две и едната е особено грозна и бабешка и струваше 8лв. Другата е по-сладурска и е малко по-скъпа. Ама като се замислиш то ще ти трябват само за раждането, така че може да си вземеш нещо по-евтинко, та после като не го носиш да не те е яд.
Иначе сутиени за кърмачки още не съм разглеждала. Засега си взех едно бюстие (от тези безшевните и ластични). Честно казано сутеин слагам само като излизам навънка. Вкъщи си седя без, че ме дразни много. Незнам колко е удачен този вариант с бюстието.
Леле Сами, ако е вярно това което пишеш, че имало зависимост и от това колко съм се родила, то тогава не ми се мисли. С мойте кила дето съм се родила, ако и бебчо е толкова... Е поне ще разбера на майка ми какво й е било :D.

Хайде да обновим и списъчето :wink:.
ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy


sami123 – 14.04.2011
ultra – 14.04.2011 планово секцио
madlen – 18.04.2011
mira_mimi – 19.04.2011
Nadine – 27.04.2011 планово секцио
tucy – 29.04.2011

ЧАКАЩИ  preggo

elle22 – 03.05.2011 планово секцио
Elena B – 19.05.2011
 

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #717 -: Април 02, 2011, 23:33:16 pm »
оо браво на Ася!! Да са ви живи и здрави мъжленцата! Значи познаха момичетата тук за водите и за раждането  :lol:
Смятам че бонбони или нещо от този род е напълно достатъчно, но ти сега не мисли за това- най-важното е букета за мама и почерпка с близките :D Пък до изписването има време..

Елле, само като чуя за такова закъснение ми става лошо  :wink: ти май също имаше разминаване с теглото.. А това за зависимостта с майката при раждане, Туци при теб едва ли ще е вярно  :wink: все пак има и други фактори- бащата, храненето и пр.

Елена, нощница не дават ли в болницата? а за кърмене не смятам да купувам друго освен един сутиен, който си взех /Натурана- не са толкова скъпи като Анита, но се оказа много удобен/ тъй като и без това не се знае колко време ще кърмим, а и ми дойде на ум че лятото с нощница с презрамки пак е много удобно  :)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #718 -: Април 02, 2011, 23:44:00 pm »
Относно връзката за кг-те на бебето и как са се родили родителите...
Майка ми е най-много 160 см, 50 кг. При раждането на сестра ми са я извикали в болницата 1 месец по-рано, понеже плода вече е бил около/над 4 кг ! Предизвикали са раждане, сестра ми е била 4200 . Аз 4100. Родила ни е нормално, с малко помощ във вид на натискане, протекло е що-годе добре ( казва, че ако не са я натискали а са изчакали е щяло да е по-добре ).
Мъжа ми се е родил малък, на фона на това което е сега...бил е 3800. Но баща му 5500 !
И аз ... през цялата бременност си мислех че ще раждам голямо бебе...А след като мина целия 9ти месец, че и преносих - мислех си край ! гиганта идва  :lol:
И корема ми беше огромен...100 пъти карах Дяволов да мери плода и бях сигурна че ме лъже, че не е голям  :lol:
Дъщеря ми се роди 3100 .
Не отричам че връзка е възможна, но поне при мен нямаше такова нещо.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #719 -: Април 02, 2011, 23:46:01 pm »
За зависимостта ...мен от началото ме плашеха с едро бебе, защото и аз и мъжат ми сме родени 4,200 кг 8O. Крайната прогноза на док беше 3600-3800 а накрая бебката ми се роди 3850...Та док почти позна, но не е чак толкова страшно...Все си мисля, че ако бебо е прекалено голям ще му стане тясно и ще тръгне по-рано да излиза....Моят стоя до последно  :D