0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #680 -: Април 01, 2011, 22:59:50 pm »
Боби, страхотни новини, хайде още по-страхотни след амниото.

Бубето, добре дошла, дано всичко мине прекрасно този път, да се наслаждаваш на бременността си и да си гушкаш здравото бебе през август.

Туци, няма защо да ми се извиняваш, ние с дидон и надин вървим горе-долу заедно, та не се засягам, в добра компания съм :)

ще трябва да се попрочете за позициите при раждането, ако срещна нещо интересно ще пиша.

а по повод радиацията - в англия били засекли повишен радиационен фон. още като стана аварията, колкото и да ме е срам преди да се замисля за хората там, ми стана много криво, че това се случи баш като съм бременна и ще ми се ражда детето. зная, че не е особено социално приемливо, но няма как да не се тревожа за бебето си първо. аз пък съм се разяла на ябълки, та успокоителното е, че те са зрели преди аварията.

аз си мисля, обаче, как можем да се подготвим за болките по време на раждане - никой не знае колко и как ще ни боли. но съдейки по болките си онзи ден (а и в деня на пункцията ми между другото) няма да е лесно. не зная колко от вас знаят и планират да ползват ТЕНС машинки - тези, които изпращат ниско волтово електричество към гърба, всичко, което чета и слушам показва, че са ефективни, особено ако се използват когато контракциите започнат. аз мисля да си взема такива под наем.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #681 -: Април 01, 2011, 23:06:57 pm »
Мерси момичета. Добре че сте вие, че да си споделяме. Винаги като пиша тук и се чувствам много по-добре.

Елена ти къде ще раждаш? Няма ли възможност за епидурална?


Б.


  
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #682 -: Април 01, 2011, 23:17:55 pm »
Боби, браво, дано и на амниоцентезата потвърдят, за да си спокойна  :crossfingers:

Бубето, добре дошла  :welcome_1: Сигурна съм че си взела всички необходими мерки и си в добре ръце да те следят, така че всичко ще бъде наред! Само положителна настройка ти трябва!

Абе да ви кажа 3500 в 38г.с. без започнало раждане ми се виждат множко, ако мерките са им верни /защото понякога има съществени разминавания/ и не мога да разбера откъде- аз не пия витамини, ям си нормално и съм наддала само 10-11кг. Генетично -мъж ми е висок, но слаб, а аз съм съвсем средна и всеки се чуди как нося този голям корем. Много се издразних от майка ми, която ми подхвърля от рода - какво толкова, много е добре, няма проблем за нормално раждане.. :x Вдигнах й скандал даже, защото се изнервям вече - ако не се случи нещо в следващите 2-3 дни, си мисля, нещата вървят за секцио, а нямам дата и психическа подготовка..
Кой беше казал, че имал съществена разлика между теглото, което са пресметнали преди раждането и действителното тегло на бебо и в каква посока беше??
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #683 -: Април 01, 2011, 23:37:12 pm »
Моите 5 дни преди да родя ги измериха по 2300, а се родиха 3050 и 2850 на 36г.с. точно.
Размер не може да се каже точно към края на бремеността, защото измерват 3 показателя и по тях се изчислява, няма как да бъде супер точно. Ако бебето е с дълги крака е нормално да се изкара по-тежко.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #684 -: Април 01, 2011, 23:39:16 pm »
Сами, една колежка роди декември месец. Бяха и казали че бебето така както вървяло щяло да се роди около 3,500. За нейна изненада с 10 дена някъде по-рано бебчето се роди 2,800. Така че предполагам може да се приеме че не винаги мерките са верни, обаче незнам дали при всеки е нормално да има отклонения или са индивидуални случаи. Доколкото знам е нормално да има разминаване с около 500гр.
Аз лично съм се родила 4,350. Направо незнам как ме е родила майка ми (нормално раждане), ама със сигурност е била голям герои.
Елена, спокойно и аз реагирах по същия начин. Много ми е гадно за хората - толкова жертви, хора останали без дом и т.н. Голяма трагедия. Но все пак си мисля и за собственото дете. Така че споко. Не мисля че ще има някой който да те критикува.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #685 -: Април 01, 2011, 23:59:18 pm »
Боби,честито момиченце отново :)(аз толкова исках пак девойка да ми се падне  :wink:)!Много се радвам за добрите резултати от ФМ,вярвам ,че амниото ще е със същите добри новини :bighug:

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #686 -: Април 02, 2011, 00:29:17 am »
Бубето, добре дошла  :bighug:  наистина много си преживяла, но дано всичко лошо остане в миналото и дай Боже август да гушкаш най- сладкото бебче. ние сме по едно и също време - на мен термина ми е в началото на август.                    Боби ,браво за хубавите новини , вярвай че всичко ще е наред . а аз да  ви се оплача, вчера за малко да припадна - както си се прибирах от разходка, чувствах се добре  и изведнъж  взех да се задъхвам, почнаха да ми омекват краката, причерня ми и едно свирене в ушите... много се уплаших . поседнах на стълбите във входа и изчакакх да ми размине. никога не ми се е случвало подобно нещо. как мислите  дали е от по-високите дози Л-Тироксин, или си е съвсем нормално по време на бременност да се случват такива неща?                     
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #687 -: Април 02, 2011, 00:53:21 am »
Бубето добре дошла!Желая ти лека и безпроблемна бременност и на финал една прекрасна бебка!
Боби това са чудесни новини :D.Вярвам,че всичко ще е нормално до края!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #688 -: Април 02, 2011, 01:32:14 am »
а по повод радиацията - в англия били засекли повишен радиационен фон. 

Повишен, повишен... колко да е повишен?
Радиация винаги е имало в природата, без намесата на човека, но нивата й са ниски и не застрашават здравето. Дори да има опасно повишение, не мисля, че някой лъже или крие (извън Япония). Защо да се страхуваме неоснователно?

Риск би имало от замърсена храна, произведена/добита в Япония и внесена в друга страна без контрол.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #689 -: Април 02, 2011, 06:57:07 am »
Бубе, добре дошла!
Труден и сложен е бил пътя ти до тук,
пожелавам ти леки оставащи  :cloud9: до финала,
а после  :babyflips: като  :sunshine:

Боби, успех на амниото,
пожелавам ти резултатите само да потвърдят, че всичко е наред!
От личен опит споделям, че девойките с двуцевна пъпна връв
са много темпераментни, усмихнати и щури!
Пожелавам ти една таква, компания за Каката около термин!
Късмет!

Аз, ама хич не се радвам на килограмите на това голямо бебе,
още шом го видях бях сигурна, че майката е с диабет  :?
Живо и здраво да расте, дано последиците за него не са големи!

 
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #690 -: Април 02, 2011, 09:28:02 am »
Тини, мерси. Аз исках да са шарени, ама каквото се паднало, такова.  Я ти по-добре кажи как се справяш с двечките, много по-трудно ли е ?

Мишанта, това да се чува. Ако се е метнала на майка си, ще е дори още по-голяма лудетина. За онова бебе и аз същото си помислих като теб.

Сами, на мен ми казаха, че разликата в теглото е +/– 10%, обаче като чета тук от много момичета има и доста по-долеми разлики. На мен заради гестационният диабет лекарката все ми повтаряше как да съм вниамвала, че Ивана щяла да е много голяма и да съм свършела със секцио, пък Ивана се роди 2950г. Обаче нея в интерес на истината я беха измерили горе-долу добре, Не помня колко точно, но не е била с повече от 300г -400г разлика, от което казаха.

По този повод се сетих, че моята бебка сега казаха, че е 330г :-)


Б.
« Последна редакция: Април 02, 2011, 09:33:41 am от Bobbie »


  
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #691 -: Април 02, 2011, 10:56:46 am »
Боби успех и само хубави новини  :crossfingers:. Бубе добре дошла и безпроблемна бременност до финала,IOLII едва ли е от Тироксина не,че не е възможно най-вероятно от бреминността.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #692 -: Април 02, 2011, 11:08:40 am »
Здравейте мами :) Бобинка от тук нататък само хубави новини :)
Бубе дано всичко лошо е зад гърба ти-предстоят ви много хубави мигове.Всичко ще е наред :)
Милички снощи чаках новините да видя това "голямо бебе".. Честно казано не знам какво ми е мнението..Пише че е от диабета на жената..ама то като мини сумист милото.Жал ми стана за него.И особено като казаха че засега е в задоволително състояние..Има ли по принцип опасност?
Сами мила и на мен ми казаха бебко ще е към 3600..Роди се с 12 дни закъснение и тежеше 3300..Всичко е индивидуално и все пак не мисли колко тежи :) Всичко ще е наред..Боли си ама колко му е то болката след това като си гушкаш съкровището  :DИ все пак сега имаме избор-дали упойки,дали операции.. Боже,Боже.. Я туцинка каква малка се с родила  :D Милата и майка медал и дайте на жената :):) (то и аз не съм била от най-малките-3980  :oops: :oops: :oops: )
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #693 -: Април 02, 2011, 12:09:56 pm »
Момичета водите могат ли постепенно да изтичат?От няколко дни все ми мокри нещо,но днес е много по обилно течение(като вода ,не е слузесто или нещо подобно).Нямам болки :?даже незнам какво са това контракции.Дали да се обадя на доки или да си чакам датата на секцио т.е. вторник?Бях на преглед на 29 и тогава всичко беше ок.
« Последна редакция: Април 02, 2011, 12:48:41 pm от acq81 »
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #694 -: Април 02, 2011, 12:16:26 pm »
Момичета водите могат ли постепенно да изтичат?От нялоко дена все ми мокри нещо,но днес е много по обилно течение(като вода ,не е слузесто или нещо подобно).Нямам болки :?даже незнам какво са това контракций.Дали да се обадя на доки или да си чакам датата на секцио т.е. вторник?Бях на преглед на 29 и тогава всичко беше ок.

Доктор!!!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #695 -: Април 02, 2011, 12:17:09 pm »
Ася, и на мен започна да ми мокри следобяд към 17 ч. и то изтича, сякаш се изпускаш. Чак като отидох на преглед и постъпих в СЕелена, започна обилно изтичане. Няма как да сбъркаш, но за да си спокойна, се обади на док. КЪСМЕТ! :D


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #696 -: Април 02, 2011, 12:50:24 pm »
Ася, и на мен започна да ми мокри следобяд към 17 ч. и то изтича, сякаш се изпускаш. Чак като отидох на преглед и постъпих в СЕелена, започна обилно изтичане. Няма как да сбъркаш, но за да си спокойна, се обади на док. КЪСМЕТ! :D
Да,теб докато те преглеждаше док,аз бях в другата стая за тоновете :)Засякохме се на излизане :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #697 -: Април 02, 2011, 12:57:05 pm »
Момичета водите могат ли постепенно да изтичат?От няколко дни все ми мокри нещо,но днес е много по обилно течение(като вода ,не е слузесто или нещо подобно).Нямам болки :?даже незнам какво са това контракции.Дали да се обадя на доки или да си чакам датата на секцио т.е. вторник?Бях на преглед на 29 и тогава всичко беше ок.
Задължително се обади, недей да чакаш. Ако са води има опасност от инфекция. На мен така ми започна раждането - имах съвсем малко мокро и дори помислих, че нещо съм кихнала и съм пуснала урина сигурно. Никакви болки не съм имала, нито дори безболезнени контракции. Това стана следобяд и така и повече не се повтори. Обаче като отидох вечерта на преглед в болницата ми казаха, че са води и ако не започна сама да раждам до 24 часа трябва да ми предизвикат раждане, защото имало опасност от инфекция веднъж като са се спукали. На мен ми се спукаха посред нощ в болницата, но има пълна въможност да не стане, а само да си капе по малко.Въобще не съм съгласна, че няма как да сбъркаш - аз бях убедена, че ще ме пратят да си ходя по живо по здраво, а то какво стана - на следващият ден гушках бебе :-) .
Май май може да не изчакаш до вторник ми се струва. Успех!
« Последна редакция: Април 02, 2011, 13:00:16 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #698 -: Април 02, 2011, 13:17:21 pm »
 В твоите седмици не бих чакала...Обади се!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #699 -: Април 02, 2011, 13:43:42 pm »
Преди малко говорих с доки.Той го нямаше два дни и сега се прибира каза да ходя да видим какво става.Оф още не ми се ражда :(