0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #580 -: Март 29, 2011, 23:11:39 pm »
Благодаря момичета  :) Явно, че мен никой не ме пита кога искам да излезе, това му е лошото на естественото раждане, че нямаш контрол над ситуацията.. то аз исках да има елемент на изненада, а сега търся признаци и сигнали  :lol:
Аз пък все си мисля че това му е най-хубавото. Единственият контрол, който искам да имам е да не ме боли ( т.е. да му дадат епидурална). От там нататък нека е изненада :-).
Ти няма какво толкова да му мислиш - и без товя си съвсем накрая. Дали ще е една или две седмици, ще минат за нула време.


Боби


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #581 -: Март 29, 2011, 23:17:39 pm »
Ивалетка,защо не си направиш сама фреш от цвекло.Последното е много вкусно,особено ако го направиш и с моркови...Трябва ти само кухненски робот или от онези,старите сокоизстисквачки за ябълки ...А всъщност не ти е нужно да е фреш.Купувай си главите цвекло,белиш,настъргваш и го хапваш като салатка.Може преди това да го свариш,но според мен е по-добре сурово
  Относно ремонта на родилните зали,да ,казаха,че се прави сериозен ремонт и всичко ще е по най-новите "моди"  :lol: ,обаче най-рано след 4тири месеца.Явно срока все се променя.
 В момента родилните са две на втория етаж.Доста малки и мъжете не могат да присъстват на раждането ,тъй като било не достатъчно широко за толкова хора / визирам съпруга и резервния екип от доктори за него /
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #582 -: Март 30, 2011, 00:48:45 am »
ако знаете колко ви завиждам ;) при мен живот и здраве кьорав доктор няма да има, пък вие и за мъжете доктори, е то бива бива, ама...

сами дано не е твърде дълго, че звучиш вече много изтормозена.
лека нощ на всички ви, аз отивам до полицията, че ми откраднаха телефона на среща на бременни жени в кръчмата. ще ви разказвам после.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #583 -: Март 30, 2011, 01:46:13 am »
Моят мъж иска да гледа операцията и да асистира  :lol:, предвид професията му, сигурно има по - богат опит с цезаровите сечения от доктора  :D. Синът ни от известно време толкова подробно ме разпитва какво ще ми правят, а вчера заяви, че искал и той да дойде  8O. Само аз ли съм бъзлата в тази къща??
Сами, разбирам нетърпението ти... На твое място бих опитала да се наспя за месец напред  8).
Килограмите си ги закръглих на 10, чувствам се като мечка само тогава, когато трябва да си обуя чорапите. За сметка на това пък си имам помощник във вакнация, който обича да глези мама  :lol: /не че после не ми го изкарва през носа  :P/.
Стиснати палци за всички, които имат нужда.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #584 -: Март 30, 2011, 08:23:16 am »
Добро утро момичета. Имам едно въпросче.
Вчера в една банка почти припаднах. Хората бяха много любезни- напоиха ме, нагостиха ме, но ми отне някъде около 30 мин. за да се свестя напълно. Не изгубих съзнание, но почти обърсах пода. Има ли място за притеснение за бебетата? Нямаше как да си измеря кръвното /защото в близките аптеки нямали апарат за кръвно 8O/, но вечерта като се прибрах след още едно замайване беше 73/99.
Мисля другата седмица като ходя на Жк да се записвам да питам подробно, ама до тогава не знам дали пак няма да уплаша някого, защото постоянно ми се върти главата.
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #585 -: Март 30, 2011, 10:33:41 am »
 като си представя припадък и ми става зле.Никога не ми се е случвало.
 виждам се припадналана секциото  :lol:
 Котаранка,не мисля , че си навредила на бебчетата... дали не трябва да си носите нещо сладичко винаги във вас си , както и водичка...
 
 Аз да кажа по повод по-стар разговор за фобиите.Забелязах и нещо друго при мен,което е ново,но ми се струва съвсем нормално.В градския транспорт се возя нащрек и не мога да се отпусна,дори и когато съм седнала.Особено ,когато е натоварено.Все си пазя корема,някой да не цопне върху него  8O . Изглежда ми основателно притеснение ,  имайки предвид как карат шофьорите на градски транспорт и гъчканицата в него
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #586 -: Март 30, 2011, 11:37:43 am »
 :) Аз съвсем скоро бях на косъм да припадна...много е гадно, губиш всякакъв контрол над тялото си...изведнъж ти причернява и краката - кашкавал.

Но фобиите са си съвсем в норма, си мисля  :) Аз много се страхувах като слизах по стълби - все си представях как падам.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #587 -: Март 30, 2011, 11:38:33 am »
Дидон...това си инстинкт за пазене на корема, аз като карам....с една ръка държа волана, с другата корема  :lol: :lol:, че с тези дупки по пътища  :x.....хем гледам да карам бавно, ама пак се осещат.....еееее, то и до колата де.....ама там вече е друг въпрос, за градския направо не се представям.....от нашия блок тръгват  два номера, един дълъг хармоника, раздрънкан до дупка и шофьора ако спре рязко.........може и да прелетиш от зад на пред, ако не се държиш супер здраво  :lol: :lol:,  пак другия номер по нов модел и от късите, но там пак някой път избухват с някой чавдар от миналия век.... :lol:, бях се возила и чуството беше , че идвам от селото към града... :lol: :lol:, както и живея почти в най крайния квартал на града...съвсем.. :lol:

котарана....провери си хемоглобина и наистина носи винаги нещо с теб сладко, количка или водичка.... :wink:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #588 -: Март 30, 2011, 12:04:01 pm »
 :)
 Хaйде ,най-накрая и аз качих три снимки на мен и тумбачето.
 http://bremennizachatie.snimka.bg/other/didon-i-momcheto.581486.22886899
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #589 -: Март 30, 2011, 12:28:28 pm »
Относно дрешките - сигурно съм купила над 30 броя бодита с къс ръкав :D.
мислех че само аз съм така  :lol:

didon  , много благодаря за инфото за МД  .

 kotaranata, не съм сама вече -имам дружка в  припадаците и виенето на свят .
Аз съм писала назад  - имах нощен припадък с пълна загуба на съзнание, после още  на  няколко пъти ми се  завива сериозно свят и ми причернява  -  за това не смея сама да ходя на разходки и да излизам от  дома  .

При мен е  ниско кръвно .
И преди да забременея съм имала подобни състояния.При единия ми опит , в ноща преди пункцията  , припаднах -предполагм от обезводняване от слабителното ...
Сега и хемоглобина ми е   нисък .
Док каза да пия много айрян със сол -и винаги си нося бутилка в чантата. Много е стряскащо и притеснително  , но в момента в който усетиш  ,че ти се замайва главата -веднага айрян  и нещо за хапване , може  сладко , ако пада и кръвната захар.
Лошото  сега при мен е ,че ми включиха желязо за хемоглобина .Но  док каза ,че  при приема му ,трябва да има отстояние 2 часа от прием на млечни продукти  и много трудно вмествам кога да го пия, особенно спрямо и останалите лекарства.



Но фобиите са си съвсем в норма, си мисля  :) Аз много се страхувах като слизах по стълби - все си представях как падам.
И мен стълбите са ми големия страх  :(
« Последна редакция: Март 30, 2011, 13:20:25 pm от nimika »


Re: Тема на бременните №74
« Отговор #590 -: Март 30, 2011, 13:04:09 pm »
Дидон много си сладка  :D и коремчето и то  :wink:, изглеждаш супер osi_9
а какво е това сладко бебе  :D
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #591 -: Март 30, 2011, 13:15:58 pm »
Момичета, да ви поразпитам за Биозин-мама...
Колегата в стаята ми е с вирусна бронхопневмония и не иска да си взима болничен, та се видях в чудо... Вчера ходих на преглед и питах доктора за имуностимулатор за бременни, той твърди, че нямало :( После прочетох за вашите положителни отзиви за Биозин-мама и въпросите ми са: има ли проблем да се пие успоредно с приема на Пренатал и Магнерич? Дали са взаимно изключващи се?
Междувременно се оказа, че и моят хемоглобин бил нисък и ми даде Тот'хема х1 ампула. Ако Биозин-мама помага за усвояване на желязото, да не стане твърде голям приемът на желязо?
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #592 -: Март 30, 2011, 14:59:51 pm »
Дидон много си сладка  :D и коремчето и то  :wink:, изглеждаш супер osi_9
а какво е това сладко бебе  :D
Да , големи сте сладури и двамата


Re: Тема на бременните №74
« Отговор #593 -: Март 30, 2011, 16:22:37 pm »
Дидон много си сладка  :D и коремчето и то  :wink:, изглеждаш супер osi_9
а какво е това сладко бебе  :D
Да , големи сте сладури и двамата
Подкрепям! Няма по-красива от бременната жена, има някакво особено излъчване.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #594 -: Март 30, 2011, 16:45:51 pm »
....положителни отзиви за Биозин-мама и въпросите ми са: има ли проблем да се пие успоредно с приема на Пренатал и Магнерич? Дали са взаимно изключващи се?
Аз си го пия в същия комплект от лекарства (само дето съм на Магнерот, не на Магнерич, ама то практическа разлика май няма). Не би трябвало да ти навреди, а толкова хвалби са изписани по адрес на БИОЗИНа в темите, че няма и аз да прекалявам. Междудругото, и моята доки не се сети за такъв имуностимулант като я питах, но аз си го купих сама и после препотвърдих с нея, сега дори ми го изписва по рецепта (за да изнудвам качествено допълнителното си осигуряване, не защото иначе ти трябва рецепта).

Сами, стискаме палци да е скоро, честно, аз ти се възхищавам на нервите! Аз хем знам точно кога ще е, хем отсега ми иде да почукам по корема и да кажа "хайде вън, писна ми вече!"; ако не беше обратното броене до точна дата, сигурно хептен щях да лудна :-)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #595 -: Март 30, 2011, 17:04:34 pm »
Днес за пръв път имах оскъдно кафяво зацапване сутринта. Нямам никакви болки. Последният ми преглед беше точно преди седмица и всичко беше наред. Прогестеронът ми е предостатъчно - още съм на ежедневни мускулни инжекции от пункцията насам.

Вчера и днес се пада грубо времето, в което бих имала менструация - последната на 27-ми януари. Блу скай беше писала, че не е необичайно да има зацапване по това време.

Споделете ако сте имали нещо подобно, че още се чудя дали да се плаша.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #596 -: Март 30, 2011, 17:17:20 pm »
Цигу и аз съм чела че се сучвало, в дните когато ти е бил цикъла да се получаво зацапване, но за всеки случай е хубаво да се пазиш, да лежиш повечко, никакви физически натоварвания.
а и взимай профилактично но-шпа :wink:
всичко ще бъде наред, мисли позитивно  :wink:
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #597 -: Март 30, 2011, 18:05:12 pm »
Надин, благодаря за отговора. Явно в "Щерев" още не са наясно с този вариант, ще си го купя и ще обясня на док следващия път.
 :)
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #598 -: Март 30, 2011, 18:27:44 pm »
ivaleta, фреш от цвекло съм виждала да правят във Фантастико, в Sky City Mall, предполагам и по другите магазини от веригата предлагат.
Много Благодаря:))

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #599 -: Март 30, 2011, 18:30:38 pm »
Ивалетка,защо не си направиш сама фреш от цвекло.Последното е много вкусно,особено ако го направиш и с моркови...Трябва ти само кухненски робот или от онези,старите сокоизстисквачки за ябълки ...   
Didon, ще се пробвам и ще споделя опит след някой ден:))