0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #560 -: Март 28, 2011, 16:25:27 pm »
mira_mimi, тези еднократни чаршафи какво точно представляват. В интернет като гледам има такива дето ги използват в козметичните салони, навити на руло. Ама така като гледам са хартиени. За такива ли става въпрос? Извинявам се за глупавия въпрос :oops:.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #561 -: Март 28, 2011, 16:37:55 pm »
До днес и аз не знаех какви са  :D. Има различни размери. Аз взех най-големия 80-180, но май нямаше нужда. Средната 1/3 е като на памперсите- нещо мекичко и попивателно, а отдолу е найлон, крайните части са найлон. Идеята е като започнат да изтичат лохиите да си все на чисто и сухо.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #562 -: Март 28, 2011, 16:47:20 pm »
Боби, разбрах че при вас правели скрининг за вероятност от фимоза. Разкажи, моля те какво представлява този скрининг.
Не мога да се сетя да съм чувала подобно нещо. И на търсачката нищо не излиза.

Боби
« Последна редакция: Март 28, 2011, 16:48:53 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #563 -: Март 28, 2011, 18:01:03 pm »
Привет и от мен  :D
леле, mira_mimi, сериозен багаж, само дето марли не са накарали да носиш. В болницата не дават ли стерилна нощница поне за раждането? А след това само по нощница ли ще ходиш? Аз съм си взела само пижама за спане и дрехи или анцунг за през деня. Не забравяай най-важното -за кърменето - помпа, кърпи за гърди, еднократни подплънки, крем за гърди и пр. без гримове може, но без крема за зърна може да е много зле.. :? Аз съм приготвила една раница, като помпата и дрехи за изписването ще ми донесат после.

Аз да се похваля - днес ходих на повторни записи, защото док не хареса прекалената "реактивност" на малкото предния път :wink: и въпреки че ние сме така пове от 2-3 седмици, днес беше по-спокоен и записа не беше бурен  :lol: Освен това ходих за последно на ЖК да си взема документите за раждане и също така да ми измери таз и други мерки. Оказа се, че бебо е слязъл надолу вече, главата му прилягала добре и вече не е толкова голям, а съвсем в норма, което не очаквах. Така че засега имаме всички данни за нормално раждане но и нищо не подсказва по-ранно раждане, както аз се бях настроила  :oops: Всичко добре, но нощем въобще не мога да си намеря място и незнам как ще изкарам още 2 седмици така..  :?

Боби,  :goodluck: 
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #564 -: Март 28, 2011, 19:58:17 pm »
Леле Сами,то не останало вече....Логично е да не си намираш място нощем :bighug:
Мой съвет е да си вземете повече гащурки и нощници страстоубийки...е зависи кой къде ще ражда де,аз лично не съм носила чаршафи и т.н Не взимайте много багаж,после ще ви донесат другото-така е много по-удобно.
Туцинка и на нас нищо не бяха купили свекъра и свекървата,така че....Тя даже като ми изтекоха водите през ноща,вместо друго да пита ме попита дали ритало бебето :xПредставете си как я погледнах,с течащите води по краката 8OДа не говорим ,че не ми се и обади  като родих ,но както и да е
 

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #565 -: Март 28, 2011, 20:03:41 pm »
Боби, :goodluck:  и от мен!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #566 -: Март 28, 2011, 21:45:01 pm »
 Heheheeee,момичета,днес сте били много активни,точно както момчето ни.
 На прегледа се беше обърнал с главата надолу.През цялото време буквално подскачаше цялото,а по едно време д-р Михова като искаше да види кръвоснабдяването към матката,такава глава и наби,точно в ръката,че и тя се опули  :lol:
 Имам само хубави новини.Момчето вече е 900 гр.Много красиво :lol:,естествено няма да кажа друго...Показа си и сърчицето най-накрая. Микробиология ще ми вземат следващия път,да мине малко време от лечението.
 За хемоглобина,който ми е 108 каза,че е тръгнал надолу,но за сега няма да пия хапове.Да приемам повечко месо,зеленчуци като коприва,броколи,червено цвекло.Най-вероятно обаче ще има момент ,в който ще пия желязо,защото бебончо добре си похапва от мен / по очевидни причини /
 За килограмите ми,ми каза,че ако към момента бях 63 щеше да е супер,Моите 68 идват малко повечко.Обясни ми го като доста често срещано явление след серклаж.Жените малко или повече се заседяват...Иначе това,че хапвам въглехидратите само сутрин е добре...

 Е,това от нас!
 Хубава вечер на всички!
 Утре съм на отворени врати в МД София и след това ще докладвам
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #567 -: Март 28, 2011, 22:13:29 pm »
didon Браво за хубавите новини и големия юнак :P.Боби  :crossfingers:.Аз пак с моята бактериална вагиноза,мислите ли че ще има оправия от тази инфекция в интернет нищо хубаво не намирам  :?,от което не се почуствах по добре,инфекцията предизвиква и преждевременно раждане,а мен точно от това ме страх.Не знам дали ще се отърва от тази вагиноза 8O
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #568 -: Март 28, 2011, 22:42:00 pm »
Моникс, абе уж не остана, пък пак много ми се вижда  :wink: Дано не просроча, че това въобще не съм го планирала..

Бина, я не се излагай- не си първата бременна с бактериална инфекция, всъщност е доста разпространена влагалишната след гъбичките, а най-важното е че се лекува и не виждам за какво се притесняваш. Слагай там антибиотика, после проба и ще видиш че няма да има проблем.
Дидон, браво за юнака  :) килограмите не ги мисли сега, а и не са ти толкова много

За дрешките -бодито е все пак като бельо, освен ако не е абсолютна жега, не мисля че само по боди с къс ръкав е добре да се го вземете, дори по хигиенни причини си трябва една хубава пелена отгоре или блузка.. а и все пак трябва да са красиви на снимките от изписването  :lol:
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #569 -: Март 28, 2011, 23:08:28 pm »
Бина, аз бях с уроинфекция, пих Зинат и на контролата всичко беше ок. Докторът ми обясни, че ми изписва антибиотик, точно заради риска от пукване на околоплодния мехур. Купи си и пробиотик, на мен много добре ми подейства, нито една гъбичка не съм завъдила, естествено се консултирай с д-ра си, де.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #570 -: Март 28, 2011, 23:39:12 pm »
Бина, няма сташно. Страшно може да стана, ако не се хване. При теб са я хванали,така че взимай си лекраството и не я мисли.

Сами, то не е казано, че ще имаш признаци кога ще родиш. То като затръгва не предупреждава седмици преди това :-).


Аз като вече раждала, знам че този път почти нищо няма да нося с мен в болницата. Миналия път занесох толкова багаж за някакви си два дена, че почти нищо не ползвах. Дори носих и мп3 плеър, да съм слушала. Нали се сещате колко слушах - не съм го и пипнала. Сега ще си нося само фотоапарата, дрешки за изписването на мен и на бебето, бельо и помпата ( макар че сигурно и тя няма да ми трябва, нали бебето ще го карам да суче). Тук нощници и превръзки дават, така че ще мина без да нося и това.  Е и лаптопа естествено, че да ви държа в течение какво става :-).


Боби
« Последна редакция: Март 28, 2011, 23:49:23 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #571 -: Март 29, 2011, 13:19:00 pm »
http://www.mothercare.com/Cheeky-Wipes-Reusable/dp/B002KMWTO6?ie=UTF8&ref=sr_1_376&nodeId=42854041&sr=1-376&qid=1301392529

аз го бях постнала това за мокрите кърпи, но сега не мога да го намеря и в моите букмаркс, моля ви ако някой намери рецептата да я постне. мисля, че просто се слагаше няколко капки масло във водата. но линка, който съм постнала по-горе е за нещо подобно, което видях в модър кеър

дидон, хубави новини са това, но е вярно, че не наддаваме регулярно. аз от няколко седмици според кантара не съм качила и даже вчера питах мъжа ми дали според него ми расте корема, че след първоначалната радост се замислих дали бебето наддава след като кантара не показва разлика. та е много вероятно да спреш да наддаваш по някое време.

между другото намерете си в нета един филм, казва се Babies и проследява 4 бебета от раждането от прохождането им - в нигерия, сан франциско, монголия и токио. не се притеснявайте за езика, няма думи въобще, просто са снимани бебетата и ежедневието им и различните начини, по коитосе отглеждат бебетата вразличните култури, мисля че е много приятен филм. и другото, което гледах днес е серия предавания, казва се The baby whisperer  и е за една жена дето ходи при хора с проблемни бебетата и им помага да помогнат на бебето да спи по-добре или както беше при едното, имаше рефлукс. въобще не е като американските супер-нани, изглежда доста смислена и показваше например специална бутилка за бебета с рефлукс, която не пуска мляко ако бебето не суче, така че те да могат даси "почиват" докато се хранят. та има полезни неща, дано и на вас ви хареса. аз както е видно все повече съм се замислила за времето след раждането, макар, че не съм като сами да ми остават 2 седмици, стискаме палци сами

 боби как сте?
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #572 -: Март 29, 2011, 13:49:31 pm »
Медела имат такива биберони за рефлукс, които пускат само, ако бебето дърпа.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #573 -: Март 29, 2011, 16:58:46 pm »
Здравейте, момичета!Благодаря за стиснатите палчета!Вчера минах прегледа , според доки всичко е окей , но казва че никога няма сто процента сигурност докато не се роди бебето и е така!Поне се успокоих , пола не можа да се види и се шегуваме че тъкмо ще има още малко нетърпение и изненада за всички.
Аз вчера ударих джакпота в един магазин втора употреба и си взех доста дрехи за бременни  два чифта дънки един панталон и блузки всичко за  11 лв  :D
Сами то бебето знае кога да излезе и да го мислиш и не ,важното че си на финала!Леко раждане! И аз имам някакви бактерии в последната урина и докторката ми пусна стерилна трябва да пусна тези дни .
Дидон браво за хубавите новини!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #574 -: Март 29, 2011, 18:42:40 pm »
 Здравейте!
 Първо да споделя за килограмите.Моя приятелка с близнаци каза,че при нея се било случило подобно много бързо качване на кг.Оказало се,че  не пие достатъчно вода.Като се принудила да пие около 2 л свалила три кг за два дни.

 И веднага да споделя за отворените врати в МД София.
 Така: на 7мия етаж изобщо не слезнах.Там са общите стаи + 4тири ВИП.
       На 12тия нещата стоят така:
               - стая с две легла - 40лв на нощувка
               - стая с едно легло - 70лв на нощувка
       Стаите имат самостоятелен санитарен възел.Малка квадратна стая.Телевизор на едната стена,а на другата в средата между двете легла част от стената е плексигласова/или стъклена,не я пипнах / . Там се подават бебчетата,т.е има едни шкафчета,които всъщност са леглата на бебчетата.Те си стоят при мамите,а персонала си ги изтегля,когато им трябват за манипулациите.
       Леглата са си онези старите,на които е направен ъпгрейд , т.е. сложили са твърди плоскости и върху тях матраците.Много по-добре е от пружините , но не са от онези легла,на които можеш да си настройваш наклона.На мен лично ще ми се наложи да си взема още възглавници . Няма бутон,с който да можеш да викаш някой от персонала. Стаите са прясно боядисани,но не и измазани
       Има една стая,която била дарение от татко.Там всичко е супер лукс,най-съвременно легло,диванче,вертикални щори, бутонче и т.н. Цената е 70лв,но съм сигурна, че там се домогваме с мноооого връзки.
       Какво още.А, престоя при секцио започва да се брои 24 часа след самата операция,т.е след като ви качат в отделението.Самата реанимация не се заплаща. Цената за избор на екип си е официалната - 350 лв и за двата вида раждане.Особеното при естественото е,че епидуралната упойка се заплаща отделно,ако искате такава - 150лв , а също можете да изберете само доктор ,без акушерка и анестезиолог,тогава беше 270 / или нещо близко до това/

 За бебето носим само памперси и термометър с батерии / не живачен /
 За нас ,знаете , превръзки,пижамка и помпа...другите неща не са задължитени.Казаха ,че шият с органичните конци и не е нужно да си купуваме превръзките за операцията...

  Това е .Ако вие се сещате нещо,питайте
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #575 -: Март 29, 2011, 18:56:59 pm »
От личен опит, леглата не са ли от тези с настройване на наклона и то с дистанционно си е чист садизъм от страна на персонала и мазохизъм от страна на родилката.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #576 -: Март 29, 2011, 21:31:39 pm »
Сами123 стискам палци за леко раждане! Аз родих в 38гс но бебето вървеше доста едро...та сигурно затова избърза, но и при тебе не се знае - дай боже да е скоро  :bighug: Освен това понякога няма никакви признаци за предстоящото раждане - аз същият ден ходих на доктор, не при моя а друг за второ мнение, поради големите размери на плода, и той нищо не каза че предстои раждане, а родих същата нощ...та нещата са непредвидими...когато реши малкото човече тогава  :lol:
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #577 -: Март 29, 2011, 22:24:11 pm »
Привет, момичета,
Днес бяхме на УЗ. Бебо е добре, отговаря си на седмиците, наддал е, сега е 263гр. Плацентата ми е тръгнала нагоре, но има още какво да се желае.  Доки каза да ям червено месо и сок от червено цвекло. Знаете ли откъде мога да си набавя сок? Аз поне досега не съм виждала.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #578 -: Март 29, 2011, 22:56:14 pm »
Благодаря момичета  :) Явно, че мен никой не ме пита кога искам да излезе, това му е лошото на естественото раждане, че нямаш контрол над ситуацията.. то аз исках да има елемент на изненада, а сега търся признаци и сигнали  :lol: На мен ми казаха от ЖК че шийката била омекнала, но не е изтъняла, така че иди разбери.. :? Чакаме и това е, но дано не е много, че е голям зор се оказа, тази нощ пак се будих сто пъти- сякаш нещо ме затиска с пълна сила  :oops:
Ето Нети вчера е родила, а с нея вървяхме почти еднакво и ми беше мерило докато се отчиташе по медиите  8)

Дидон, казаха ли ви за родилните и предродилните зали, аз като ходих все повтаряха, че се прави голям ремонт? Стаите не са лоши никак на 12ет., но си мисля,че с две бебета в стаята ще е весело  :? И ако държат 24ч. в реанимация това означава ли че чак тогава раздвижват след секциото?  8O
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #579 -: Март 29, 2011, 23:04:03 pm »
ivaleta, фреш от цвекло съм виждала да правят във Фантастико, в Sky City Mall, предполагам и по другите магазини от веригата предлагат.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.