0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #480 -: Март 25, 2011, 09:14:35 am »
Здравейте, не ми остава много време, но когато имам наминавам да ви прочета.
Аз си взех козметика на бюбхен и за сега съм доволна, относно олиото купих едно на авент но в клиниката ме посъветваха да се маже с лосион тоалетно мляко за да може кожата да се овлажнява, ние много се люпех ме в началото, но за 3 ,4 дни с лосиона всичко се излюпи и сега кожичката ни е супер.Кремчето за дупето е судокрем и съм много доволна, имам и пенатен но той стои малко като "кирпич"по дупето не се разнася добре.
Лек ден на всички.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #481 -: Март 25, 2011, 09:58:16 am »
Здравейте мамчета :) И аз ползвам цялата козметика на Johnson &  Johnson... Доволна съм..Сега се стопли времето и започнах да ползвам само лосиона за тяло през ден..Не мазотя всеки ден детето..Ама правя масажчета на телцето и с него ми е по-лесно..Иначе олио ползвахме само 4/5 дена докато беше студено и докато имаше малко люспички..
За баня ползвам гел душ за цялото тяло + коса ..доволна съм от него.Крем за подсичане си взех Судокрем..Тук не е познат и се наложи да си го поръчам по интернет.. И от него съм супер доволна-пъпчиците по лицето почти изчезнаха от 2/3 мазания.
Ифи мила започвай малко по малко с нещата..Остави ги ти тези дето дават съвети :) Аз ей така от съвети за малко да остана без легълце..Причината че чаках до последно да я поръчам( не било на хубаво от рано да се купува) и се скапаха нещата с превоза..И в последната седмица се наложи да търча като луда с мъжа ми и да търсим подходящо.. Остави ги тези съвети..малко по малко :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #482 -: Март 25, 2011, 10:47:34 am »
Честито Благовещение , момичета!
Нека още много семейства  да получат най-скоро благата вест и да се   напълни темичката  с нови мами!

-За козметиката -за лятно бебе  знам ,че само мляко  е подходящо , олиото не било  удачен избор.За марка приятелки имат различни мнения - някой казват ,че Бочко  е идеален , други  държат на Мустелата.

-Моят крем за коремче Мама дона на Чико свършва  и сега ще видя какво ще си  купя.

-Аз май се разболявам -точно се  стопли  и се показах навън -дано някои не ми е "изкихал " нещо .Боли ме  глава , малко  носа и гърлото ли -почвам  осцилококциума .

-Момичета , напоследък     понякога ми минават едни  мисли  - все мисля за нещо лошо ,че може да ми се случи .Например -слизам по стълби и си помислих-мале ,ако падна  , какво следва, как отиваме  в болницата ... Или  че се спъвам , или нещо друго лошо  , но все много образно  "виждам"  нещата .
Настроена уж  съм позитивно   и спокойно  . Четох из книжката за бременни ,че  е нормално да има такива тревоги , но ми свиват сърцето направо.
« Последна редакция: Март 25, 2011, 11:09:01 am от nimika »


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #483 -: Март 25, 2011, 11:09:44 am »
Ехаа, пак съм в същия шах за козметика, явно ще си я харесвам на принципа "кой има най-сладкото бебе на рекламата си" :D
Леле, Блу скай, с херпесите изобщо не се познаваме! Дано да не е това, сега отивам и на уши-нос-гърло, с последни надежди преди да си отрежа езика! Свалила съм 2 кг обаче, сега не е кеф, но поне знам какво да правя след раждането  :wink:
Ейле, много са гот и тези лепенки, но от този тип ми идват вече байгън в спа;нята - тя сега стана трицветна, и джунгла ще й е много; затова гледам за нещо изчистено, да не добавям още цветове (то е ясно, че картинките са си за мен, не за бебето:-) В София има и избор на място (в Декор център например), но поне в нета като ги гледах и те бяха доста шаренки, та ще видим. Иначе аз съм голям фен на лепенките - мразя тапети и този начин на декориране страшно ми допада, още повече, че мога да си ги местя, сменям и т.н. когато си поискам; примерно допреди бебешкия ремонт спалнята ми беше поле от розови лалета, сега ще видим какво ще засеем :-)

Честит хубав празник на всички, днес е наистина прекрасен слънчев ден (дано и на мен ми се просветли)![/i]
[/color]
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #484 -: Март 25, 2011, 12:15:02 pm »
надин, чакаме добри новини от доктора.

за козметиката, аз пък си мисля, а и тук така съветват - в началото само с вода да се къпе без сапуни и лосиони, взела съм един бепантен за памперси, ще си взема и судокрем, щото ми го похвалиха от още едно място и слънцезащитни, щото вече изгря слънцето, слава богу.

нимика, напълно е нормално да се тревожиш, аз откак съм бременна си слагам колан и на задната седалка и въобще съм параноясала. а пък за паданията, най-малкото ни е изместен центъра на тежестта и вероятността е по-голяма. ако много ти пречи и си мислиш, че е прекалено и те тормози, пиши ми на лични да ти дам телефон на човек, с който да се видиш и да поговориш за нещата дето те тревожат.

успех с пазарите, аз също не съм привърженик на чакането, така че кажете им, че това си е вашата бременност и вашето дете и те като са искали да чакат то си е техен проблем.

доскоро
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #485 -: Март 25, 2011, 13:59:16 pm »
Надин, спокойно! Ще ти дадат зовиракс на сироп - подходящ е за бременни и малки деца. Моят син се беше "обзавел" с такова чудо преди няколко седмици, та 5-6 дена беше само на мляко, чай и вода, а по принцип е доста ящен.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #486 -: Март 25, 2011, 16:09:56 pm »
Честито Благовещение, момичета!
Нося хубава новина -  Бясна луноходка днес стана мама на двама  :D
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45480.msg813832#msg813832
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #487 -: Март 25, 2011, 16:36:14 pm »
Здравейте момичета,на 22.03.се роди нашия момък-Толи- 2,500 и 46 см,в момента е в кувиоз а мен днес ме изписаха!За сега лекарите казват че е добре,но на мен ми е много притеснено и все ми се плаче,като разбера повече ще пиша пак.
Лека и безпроблемна бременност на всички мамчета!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #488 -: Март 25, 2011, 17:19:05 pm »
Имайте предвид, че желязо от спанак, коприва и т.н, НЕ се усвоява.
 Мит е, че спанакът е богат на желязо. Дори лещата и зелето съдържат повече биологично активно желязо. Спанакът съдържа обаче оксалова киселина, която блокира  усвояването на желязото в организма, и това го прави доста неподходящ при желязно дефицитни състояния. При анемия е  противопоказно да го консумирате.
....Цвеклото и фолиева киселина, трябва да се консумират с поне 2 часа разлика...
Fifa, благодаря  за информацията , но ще помоля да  споделиш източника , лекаря и т.н. откъдето е тази информация.
По всички таблици дават  зелените листни ,че са с високо съдържание на желязо .
Друг е въпроса за усвояването  им , но странно ,че никои никога досега не е споменавал за това.
За оксаловата к-на съм срещала нещо  ,че е проблем за  усвояване на  калция в организма и образуването на камъни .
За интервала на цвекло и фолиева не знаех -аз пия редовно фреш от него  сутрин .


Elena B , засега не са  чак толкова натрапчиви  мислите ми, а твъреде реалистично си ги представям-като на филм  :lol: .  Просто исках да споделя има ли и други с такива страхове  , за да се  успокоя ,че е нормално.


Така -не знам от жегата, анемията и  ниското кръвно ли  , но преди обяд  пак ми се  зави свят навън и едвам не се  строполих на улицата.

Излязох за малко до близък магазин -5-7 мин . , бавна крачка и в един момент усетих как ми  причернява, започва да се  стяга  устата , имах чуство ,че ми е много топло,ама си бях и с яке.
Едвам пресякох и седнах на стълбите пред блока.
Причерня ми, припотих се, всичко ми се завъртя .След  няколко минути вече ми бе по добре . Та и на разходка не смея сама да изляза вече.


topsi,  много ви е изненадъл юнака.Не се притеснявай  , имаш нашата положителна енергия и молитва всичко да е наред с  бебока    .Бъди силна  и  спокойна !!! :bighug:
« Последна редакция: Март 25, 2011, 18:57:46 pm от nimika »


*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #489 -: Март 25, 2011, 17:20:50 pm »
Топси, това се казва изненада  8O! Да ти е жив и здрав и бързо да си го приберете!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #490 -: Март 25, 2011, 17:53:35 pm »
Нимика, в която и да е по- подробна енциклопедия или дори в интернет може да се прочете за спанака.
Всъщност зблудата за спанака е в следствие на печатна грешка. През 1870 г. в Германия се прави изследване за съдаржанието на желязо в различните храни , и при описване на резултатите, десетичната запетая е била отместена на дясно, като резултата е 10 пъти завишена стойност на железно съдържание от реалното. Грешката е поправена през 1937 година, но вече е бил утвърден мита за високото съдържание на желязо в спанака.
Да права си, че освен за усвояване на желязото, оксаловата киселина пречи и на усвояването на калция.
Цвеклото съдържа бетаин, който взаимодейства с фолиева киселина и вит. Б6 и може да се повиши общия холестерол.
Специално за цвеклото в момента не се сещам къде съм го чела, но ще потърся и ще ти дам линк.

Всъщност, сега си прочетох стария пост, и за да не стресне някой да обясня:
Не мисля, че консумирането на спанак е вредно, напротив, но не трябва да се разчита на него като източник на желязо. Той съдържа много вит. С, фолиева киселина, вит.А и малко вит.К. Естествено всички тези витамини/с изкл. на вит.А/ са водно разтоврими и доста нестабилни, затова термично обработен спанак, според мен няма почти никаква полезност.
Сега например има бейби спанак, който е чудесен за салата и консумиран суров е перфектен източник на витамини.


в крайна сметка всичко е въпрос на доза.
« Последна редакция: Март 25, 2011, 18:07:24 pm от Fifa »
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #491 -: Март 25, 2011, 18:15:06 pm »
Топси изненадал ви младежа но не се притеснявай и Емо се роди 40 дена преди термин поседя малко в кувиоза и сега тича напред назад.Скоро ще се гушкате вкъщи.
Нимика много неприятно това дано не се повтаря .
За желязото както казах моя хемоглобин е 125 добре се чувствам хапвам си от всичко пък къде какво има надявам се организма си набавя необходимото за мен и бебо.
Честито Благовещение!

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #492 -: Март 25, 2011, 18:23:08 pm »
За спанака е ясно че няма кой знае колко желязо, но защо казваш, че желязото от копривата не се усвоява, кое му пречи. Моля, сподели наистина.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #493 -: Март 25, 2011, 18:38:05 pm »
Топси, честито за малкия момък  :D Нищо, че ви е изненадал по-раничко, сигурна съм че всичко ще е наред и лекарите ще го изпишат скоро добре захранен  :)

За бясна луноходка също не помня беше ли в списъка или е малка изненада, но с близнаци всичко може да се очаква  :wink:

Нимика, кръвното премери ли? сега от топлото време и смяната на времето въобще е много вероятно да играе налягането и да става така, затова внимавай, носи си течност и ако усетиш нещо сядай и пий сок или кола. Аз даже се чудя как ще изкарам тази пролет - освен че смяната на времето ми влияе на кръвното, от пролетна умора и имунната система ми е по-слаба,а сега като прибавим хормоните, които след раждане правят невероятен срив..  osi_15 Всъщност далеч не всичко се обяснява с нивото на хемоглобин.. Яжте зелени салати сега и въобще не се притеснявайте кое как се усвоява. Спанака наистина е бил грешка навремето, но все пак е полезен и съвсем не е противопоказен, както Фифа се поправи.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #494 -: Март 25, 2011, 19:08:26 pm »
Сами, никъде не съм твърдяла, че спанакът е вреден. Просто допълних, защото опитвайки се да си спестя малко писане, може да не е станало ясно, точно какво се опитвам да кажа.
Да, спанакът е полезен, и НЕ, не може да се разчита на него за желязо.
За копривата- съдържа желязо, и неговата форма е подходяща за усвояване от човешкия организъм, но не и по начина по който ние го обработваме термично.
От коприва се правят тинктури и хранителни добавки,където е запазено желязото в подходяща форма/няма такава агресивна обработка/.
Та общо взето исках да кажа, че ако искаме да си помогнем с храна за вдигане на хемоглобина, най-добрите източници са животинските продукти. Те са много по-стабилни при термична обработка.
Сами, за имунната система Jbrul беше споменала за някакъв БИОЗИН МАМА, той е имуномодулатор и може да се пие от бременни.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #495 -: Март 25, 2011, 19:11:38 pm »
Аз съм с ниско кръвно , винаги съм била .И преди бременността съм имала подобни припадъци , особенно когато ми идваще цикъла.
Сега преди месец някъде имах пак такъв , но  през нощта и тогава  направо  загубих съзнание  -мъжа ми ме е държал  , но не съм била "на себе си "  , с оцъклени очички  и отворена  устичка  :(

Тогава коментирах с  д-ра -каза да пия солен айрян и усетя ли ,че ми прилошава така -веднага да  надигам бутилката.
Но сега  понеже  излязох за минути не бях подготвена.

С последните постове  за спанака вече съм по-съгласна   :wink:  . Но  и да е било грешка  , сега  продължава да фигурира във  таблици и теми из интернет като храна с  високо   Fe съдържание .

Наскоро пак в темата  имаше линк за  една статия от  в-к 24 часа   и за вредата от претоплянето му - малко по назад го коментирахме в темата.даже някои написа ,че ще си яде приготвения спанак студен  :wink:

Пък в крайна сметка  нали за това ни предписват добавки / друг въпрос е те доколко помагат на едно ,а евентуално вредят на друго / , защото храната сега е такава ,че само  с нея  ,не можем да набавим всичко нужно за организма ни.
« Последна редакция: Март 25, 2011, 19:14:28 pm от nimika »


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #496 -: Март 25, 2011, 19:23:57 pm »
 Нимика, аз откакто съм бременна имам една единствена нова фобия.Иначе нямам такива изобщо.Изразява се в това,че съм изключително внимателна с ножовете.Като бях в по-ранни месеци направо ми беше гадно да ги нося до мивката за миене.Пред очите ми все някакви картини как нещо става и се бодвам по корема.Сега фобията избледня,имам предвид няма кървави картини,но продължавам да съм по-внимателна ;)

 
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #497 -: Март 25, 2011, 19:42:06 pm »
Топси! Честито, хванала си ранния щъркел! Всичко ще е наред, и само усмивки ще имате! Днес си е ден за такива желания.

Аз лично съм адски доволна, че спанакът не се е оказал толкоз полезен, колкото ми пробутваха навремето; сега ще се обадя на майка ми и хубаво ще и натрия носа за дългите години тормоз да ям проклетата зеления :D Аз съм по-добре, изпилиха ми един остроръб зъб и дадох още един силен тласък на печалбите на фармацевтичната промишленост, но веднага усетих подобрение, и сега ще се мажа, гаргаря и каквото там искат, само и само да мога да си хапна на вечеря :D

Нимика, всички се панираме, определено. А и през цялата бременност сънищата са толкова силни, ярки, реалистични! Мисля, че просто трябва да си се борим с всеки страх и да си поддържаме нормален ритъм на живот; мен лично това ме опази от полудяване тия 8 месеца, и дори сега продължавам и за работата да се държа, за степен на нормалност.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #498 -: Март 25, 2011, 19:54:53 pm »
Ааааа, Надинче, недей така. Полезен си е спанака,просто зависи за какво си мислим, че го използваме.
Аз лично обожавам спанак и консумирам доста често.
 Основно на салати.Намесих се в темата, защото аз самата докато бях бременна си мислех, че като го ям си вдигам хемоглобина. Естествено традиционно приготвен с ориз, и обилно полят със заливка от кисело мляко.Пък както всички знаем желязото/ако предположим, че нещо е останало след варенето/и млечните не се обичат.
По този начин, и тонове да бях изяла, не бих постигнала желания ефект.
Въпреки че съм месоядна, през бременноста ми се гадеше от всякакво животинско, и доволно си разчитах на зелениите, докато хемоглобина не стигна 100. След това наблегнах на телешко, мазна риба и жълтъци/едвам преглъщах, ама няма значение/ и нещата си дойдоха на мястото.
Аз бях в 8-ми месец, като си отфуках половин нокът с месо по него от показалеца. Докато течеше кръв, нямаше проблем, но като спря и се показа сурово розовко месо от долу, едвам стигнах до дивана за да си припадна там.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #499 -: Март 25, 2011, 19:59:11 pm »
Честито Топси ! Спокойно, съвсем скоро ще се гушкате вкъщи  :)
Имало си е детето план график, кога да се роди  :)

Да вметна за слънцезащитните продукти,
преди 6 м бебетата не се мажат ! ( доколкото съм чела ! )

За къпането и аз не исках химии в първия месец-два. Затова ми хареса варианта с пянанат за вана, защото се слагат няколко капки в цялото корито.