0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #420 -: Март 22, 2011, 22:49:23 pm »
marigri, ти направо живееш в това wc :D. Аз пък изкарвам по цели нощи без да ставам.
Относно шишетата - виждала съм акушерките да се разкарват напред назад с един стъклени шишета с каучукови биберони, пълни с АМ, не мисля, че трябва от нашите да носим. Аз багажа също ще го приготвям по-рано, точно когато ще раждам, мъжа ми ще има ужасно много служебни ангажименти, бабите може и да не могат веднага да дойдат, ще гледам да съм подготвена.

Дидон, говори с бъдещата баба, може да застане на твоя страна, не е удачно северната стая да е детска, айде лятото как да е, даже ще ви е добре на хладно, ама зимата. Лошо е, че трябва да се съобразяваш, но понякога човек няма избор.

Аз комплекти за изписване също няма да купувам, купила съм две много сладки блузки, смятам към тях да взема ританки и шапки, пелени, и сме готови. Иначе дрехи съм купила не за близнаци, а за целия китайски народ :D. Всеки ден вадя по някоя торба да разглеждам, разгъвам, сгъвам, голям кеф :D :D :D.


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #421 -: Март 23, 2011, 10:46:13 am »
Отчет,вчера при др.Сигридов единият момък в седмиците си,другия една седмица напред пу,пу,пу все така да си вървят.При мен шийката-3,33 спирам да пия Магнерота,но сега започвам терапия за киселините с Квамател и Талцид и по този тема за Талцита да ви питам който го е приемал как го е правил,че аз забравих :oops:Вчера не съм ви чела,но сега започвам :wink:И пуснах микробиология в събота резултата дано е добър
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #422 -: Март 23, 2011, 11:09:27 am »
 Благодаря,момичета!
 В момента сме в затишие :). То при нас малко от преди време явно се е понагнетило положението , обаче тогава много много не обръщах внимание ,защото нали нямаше бебе и някак го давахме ергенската...
 Вярвам,че ще се оправим.
 Нимика,със сигурност ще се оправите сами и по-Убаво от това нЕма.Аз съм от много малка самостоятелна и  да ти кажа честно алтернативата непрекъснато някой да ми е под ръка не ми допада.С трудностите от всякакво естество най-добре се справям сама и обичам помощ само ,когато наистина ми потрябва.Това непрекъснато суетене наоколо ми би ме побъркало...
 
 За дрешките и аз да кажа,че не съм купувала комплекти.Сигурна съм ,че някой близък ще се изкуши да ми подари та ще имам такъв,но като цяло съм си приготвила едно,две екипчета.Сама съм ги комбинирала като комплект.Само ръкавички  нямаме,но си мисля,че и по-длъчко ръкавче ще ни свърши работа за изписването специално.

 Днес съм на еднодневен курс за бъдещи майки. Довечера ще разказвам.
 Хубав ден от мен!
 
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #423 -: Март 23, 2011, 11:12:20 am »
Бина, честито за хубавите новини от прегледа. Аз за киселините пия Стоп Ацит, имам и Талцид, ама първото ми е по-ефикасно. Пробвай, пък с което стане, че е голям ужас с тези киселини.


*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #424 -: Март 23, 2011, 11:35:28 am »
Здравейте мамчета :) Как я карате на финалните метри :) Вече тръпнете в очакване както виждам :)
marigri не е нужен стерилизатор за шишета мила..Бебко ще има как да си хапне не се притеснявай :) аз лично си носих само бельо тъй като превръзки и болнични дрехи имах..Т.е. всичко е осигурено от болницата. И естествено нещата за изписване на бебко :) Столчето в последствие на следващия ден го докара мъжа ми.Иначе и памперси не съм носила ама това мисля че не важи за БГ.. не съм сигурна.
Ти не се притеснявай за нищо-важното е бебкото...
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #425 -: Март 23, 2011, 14:00:12 pm »
ПРивет, надявам се днес всички са ОК  :)
Аз вчера трябваше да си взема документите за раждане от ЖК, но той прецени че било по-добре другата седмица да ме измери финално -бебо и малък таз, доколкото разбрах, за да видим ще стане ли нормално раждане. Е разбира се и в Токуда ще ми кажат, но исках да видим и той какво ще каже. Обаче само направлението ми даде и да пусна последни изследвания  :? На записите пак се оказва, че сме супер подвижни - много ми е чудно какво означава това -добре ли е или съм предала някакъв стрес на бебо  :? незнам, но казват че е нормален записа като цяло.. А още повече на мен ми се струва, че най-голямото мятане е вечер  :P голямо маймунче ще излезе  :oops:

Дидон, къде е този курс, разкажи после.. аз мисля и този петък да отида на лекцията в ЦУМ..
Вземи си ръкавички - те са нищо пари /с шапка или без/ защото са нужни от самото начало да не се драска и дълъг ръкав едва ли ще свърши работа.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #426 -: Март 23, 2011, 14:19:26 pm »
Здравейте мамчета :balk_102:
Нека и аз да се запиша във вашите редици  :wink:
Термина ми е на 1 август сега сме в 21 седмица, но още не сме наясно дама ли сме или господин. Но въпреки това сме щастливи, че всичко е наред със бебо и се развива както трябва, е по-хубаво от това няма  :balk_47:

Хубав ден на всички мами  :babyflips:
И как променя се жената
до вчера нечие дете.
Щом майка стане се снабдява
с могъщи и добри криле.
http://www.pregnology.com/pregnancy/08/01/2011><img border=0 width=450 height=185
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #427 -: Март 23, 2011, 14:37:11 pm »
Маригри ,ти знаеш аз къде раждах за там не ми трябваха стерилизатор и шишета , само помпа , ако ти трябват шишета там можеш да поискаш и ще ти дадат стерилни техни стъклени , аз исках защото моя син не искаше да яде от гърдата , а от биберона и се цедях и му давах със шише , така му беше по-лесно , отколкото да суче.Ако не кърмиш в началото ,там дават тяхно мляко за децата , не ги оставят гладни , така че спокойно!!!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #428 -: Март 23, 2011, 15:17:18 pm »
Привет! Добре дошли на новите мами  :D!
Тази нощ направих "сефтето" на "мокрите сънища", че ми изтичат водите  :lol: и отивам да раждам. Много внимавам какво казвам по телефона на мъжа ми, защото няколко пъти му се причува нещо от рода "връщай се веднага" или "имам контракции"  :D. Доста е напрегнат, но пък аз съм спокойна.
Сами, не остана  :D.
Приятен следобед на всички!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #429 -: Март 23, 2011, 16:45:32 pm »
Елле много късно си почнала да сънуваш раждането аз открих сезона миналата седмица  :lol:
Добре дошла на мимка 13
За майчетата от Варна и София ще има пак лекции
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #430 -: Март 23, 2011, 17:23:34 pm »
Аз ползвах наши шишета,от техните който са с огромни дупки детето се давеше ужасно..... стерелизирах с студен разтвор.Ти сама ще си прецениш,не е нужно да носиш всичко в деня на раждането,после каквото ти потрябва мъжа ще носи  :wink:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #431 -: Март 23, 2011, 17:52:37 pm »
Момичета вижте това
http://www.sharefree.org/view/1180/

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #432 -: Март 23, 2011, 17:58:37 pm »
Момичета вижте това
http://www.sharefree.org/view/1180/
Много вярно и много трогателно, накрая почти се просълзих


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #433 -: Март 23, 2011, 18:29:54 pm »
  moniks_s, разплаках се ! В много от описаното видях себе си ...

След като не можаха наведнъж за всичко  и ме бодаха  за два дни н-брой пъти , се оказа ,че не са ми пуснали ФТ4  и сега ще трябва пак. Първи път -за кръвна картина , втори -за  ТСХ и ФТ4 ,  после пак за повторение на кръвната  , после от пръста за някаква ДККартина... Това все  заради ниския хемоглобин , та съм пак с насинени ръце, ама здраве да е .


Добре дошли на новите мами -лека и щастливи месеци до края!!!


Момичета, много ме сърбят гърдите -нормално ли е ? Мажа и тях и корема, но  гърдите ме сърбят повече , а и забелязах на ареолите някакви като бели точки,като гнойни  , но не точно -като пъпчици  с бяло връхче  в самите точки на ареолите.Абе как го обясних ...Ще питам утре лекарката от ЖК ,че без това съм при нея , но   и вашите мения са ми от полза.


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #434 -: Март 23, 2011, 18:56:25 pm »
Еххх момичета, колко са хубави трепетите около очаквнето на новия живот! Радвайте се на тези прекрасни мигове.Четейки ви се връщам назад и ми става едно мило и хубаво! Прегръдки от нас  :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #435 -: Март 23, 2011, 18:58:04 pm »
Момичета, много ме сърбят гърдите -нормално ли е ? Мажа и тях и корема, но  гърдите ме сърбят повече , а и забелязах на ареолите някакви като бели точки,като гнойни  , но не точно -като пъпчици  с бяло връхче  в самите точки на ареолите.Абе как го обясних ...Ще питам утре лекарката от ЖК ,че без това съм при нея , но   и вашите мения са ми от полза.

Нимика спокойно  :wink:, тези пъпчици са нормални,а от тези бели връхчета ще става естествено омазняване на зърната, смисъл няма нужда да се мажат със специален крем за зърна  :wink:, така че гърдите ти се подгодвят за млекоцентрала по естествен път  :lol: :lol:
това ни го обясняваха на лекция по кърмене......сега дали съм го обяснила правилно и точно, е друг въпрос.. :lol: :lol:, важно да не се притесняваш  :wink:

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #436 -: Март 23, 2011, 19:00:26 pm »
nimika, точно така трябва да ни бъдат ареолите. Това са така наречените жлези на Монтгомъри, те секретират мазнина, която пречи на развитието на бактерии и смазва кожата, демек подготвят ареолите за кърмене. Защото бебето като суче, освен зърното, трявба да засмуче и част от ареолата. Поне това аз разбрах от лекцията на Ла лече лига.
Редакция:
Хи-хи, ама си личи, че сме внимавали по лекциите за кърмене :D :D :D.
« Последна редакция: Март 23, 2011, 19:06:03 pm от Eille »


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #437 -: Март 23, 2011, 19:13:49 pm »
Мен на края ме сърбеше цялото тяло и неведнъж влизах посред нощ в банята ама....всичко ще мине в родилното :D

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #438 -: Март 23, 2011, 19:19:47 pm »
nimika
Редакция:
Хи-хи, ама си личи, че сме внимавали по лекциите за кърмене :D :D :D.

 :lol: :lol: :lol:Ейлле...ама ти виж колко хубаво го обясни, всичко точно и ясно  :wink: :lol:
абе къде слушах...къде не слушах, че така ми беше се схванал гърба....само чаках да приключат лекцията, че да стана от тоя стол... :lol:, иначе беше интересно  :D
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #439 -: Март 23, 2011, 19:23:11 pm »
Значи да не се излагам да питам лекарката поне  :lol:

Много ви благодаря- успокоихте ме.

Ей, голяма полза има от лекциите  . В нашата провинция , такива екстри няма и благородно ви завиждам .