0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #360 -: Март 19, 2011, 23:43:56 pm »
я ми кажете пиете ли витамини за бременни и ако е да док ли ви ги предписва или вие си ги  взимате. на мен досега никой от лекарите не са ми казвали "вземи еди какви си витамини" освен фолиева киселина до 3-я месец. а мои познати като ме питат дали пия нещо и аз им казвам че не ме гледат много учудено - как така не взимам никакви витамини?! 8O в понеделник съм на ЖК и мисля да попитам док - дане би да е пропуснал.  искам да ви попитам и още нещо - има още време до термина , но още не съм се насочила  къде да раждам - имам впредвид в коя клиника в София . ще се радвам ако споделите вашите мнения и опити.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #361 -: Март 20, 2011, 09:49:33 am »
Йоли, аз не пия витамини и това изобщо не ме притеснява   :wink:
Дидон е пуснала тема за раждането - къде и как, ето заповядай:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45041.0
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #362 -: Март 20, 2011, 10:09:34 am »
Моят лекар, понеже не е фен на лекарствата и добавките, като го питах дали да взимам витамини ми каза "Както искаш - С тях, без тях - все същата работа"
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #363 -: Март 20, 2011, 10:58:14 am »
Цигу,как се радвам да те видя тук.Честито,миличка и лека и безпроблемна бременност.
Лиони,на мен до сега и на шега не ми се е пригадило,така че не знам какво да те посъветвам.
Йоли,аз започнах да пия витамини за бременни още като разбрах,че съм бременна,но по моя инициатива.Лекарят ми ми изписа ФК,но като влезнах в 4-тия месец,ми изписа О-мами,но аз сега пия Пренатал.
И малко да се отклоня-аз витамините не ги пия заради бебето,а заради мен.То бебето така или иначе ще си вземе каквото му е необходимо от мен самата ;)
[/url]
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #364 -: Март 20, 2011, 11:19:03 am »
Йоли и аз не пия никакви витамини нито предния път съм пила нито сега мисля , идва пролет , лято ще има много пресни плодове и зеленчуци , дори да ми беше предписала лекарката нямаше да купя това е химия за мен всеки си решава.
Иначе имам приятелка която роди в Чехия тя пък не беше чувала за фолиева киселина не беше пила .

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #365 -: Март 20, 2011, 11:40:35 am »
И на мен не са ми изписвали витамини. Док ми беше казал, че няма нужда при положение, че се храня разнообразно. Към 6ти месец ми провериха хемоглобина и не са ми изписвали даже и желязо, защото беше ок. Имах само еднократна доза витамин д, защото тук слънце през зимата няма...
А сега след раждането ме натъпкаха с витамини, защото получих анемия  :?
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #366 -: Март 20, 2011, 12:12:54 pm »
  Момичета,бързам да ви пиша и се извинявам ако някой вече го е споделил.
В Скай сити в София са отворили нов магазин за бебешки и детски неща на Чико и др.До днес всичко е на 50%,абсолютно всичко...
  Хората купуваха колички,легълца...какво ли не...Супер изгодно излиза да си купите някаква електроника...
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #367 -: Март 20, 2011, 12:23:56 pm »
Здравейте момичета,

Йоли, витамини и аз не пия, наблягам на ябълките :D.
Цигу, добре дошла!
Ивалета, моят хемоглобин беше 96 последно, когато беше 103 започнах да пия малтофер, но явно много ефект нямаше и сега съм на ампулите с желязо, които на мен ми действат добре, в смисъл не ми става лошо, нямам запек, даже напротив по два пъти на ден ходя до тоалет, сега на 5 април ще видя има ли ефект и върху хемоглобина.

Ходих на преглед, шийката ми е 4,28 см, пу-пу, бебенцата са добре, шишкавеят - едното е 570 грама, а другото 630 грама. Всичко е наред. С нетърпение очаквам хубавото пролетно време, видяхме два дена слънце и сега пак студ, а на мен ми се разхожда.

Дайте линк какво е "бебешка вода"?


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #368 -: Март 20, 2011, 12:39:33 pm »
Момичета мерси зз пожеланията. Ивана се оправи, но аз вчера аз се разболях. Не разбрах какво стана, но ми се гади цял ден и вечерта дори повръщах ( водичката дето я бях пила, друго нямах в стомаха). Добре че мъжа ми беше в къщи и той гледа Ивана цял ден, а аз изкарах деня в леглото опитвайки се да дрема. Освен това закъсах с кръста и не мога да спя от болки. Това ми е ставало и друг път, та се надявам скоро да мине. От както родих Ивана си имам проблеми в кръста. Преди това никога не съм имала подобно нещо. Една позната казваше да съм се пазела докато съм беменна - е какво да се пазя, аз освен да ходя, миналата бременност друго не съм правила нищо, че да го провокирам това. А сега нямам как с Ивана - като ми долази до краката и започне да се дърпа за крачолите и я вдигам, какво да я правя.

Хайде стига съм се оплаквала. За витамините - тук казват да зе взимат за всеки случай, защото никогане знаеш дали си си взел достатъчно, Аз уж взимам, ама не съм много редовна и все ги забравям. Те витамините са си за нас не за бебето. За бебето оргнизма ни винаги ще отдели каквото има нужда, но ние може да останем ощетени. Особено знаете, че често зъби се развалят, защото организма тегли нашият калции, за да го даде за костите на бебето. Ми аз не искам да ми опадат зъбите и гледам да си взимам калция, дори и да не взема други витамини. Та взеки си решава. Аз и преди и сега си взиамх витамини. Това дето викато че ставали големи бебета според мен не е вярно. Аз имах гестационен диабет (при него също стават големи) и взимах витамини и Ивана ми се роди 2950гр, така че си зависи от мнго други фактори.

Боби


  
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #369 -: Март 20, 2011, 13:31:48 pm »
Привет и от мен,относно витамините,на мен от ЖК ми изписаха пренатал,и аз да взема да си купя най-голямата опаковка от 120 хапчета,и голяма грешка.Още от пьрвото хапче толкова ми стана лошо,не го отдадох на това,но когато и на следващото пак ми прилоша ги спрях.Попитах доктора и той ми каза че има случеи при които не на всеки му понасят витамините и щом ми става лошо да ги спирам,и така абсолютно нищо не пия,а и нямам намерение.А за фолиева киселина,аз не вярвам на нея,това според мен е супер голяма реклама и налагане на продукта последните няколко години,имам сьвсем пресен случей в семейството ми че тя не помага,макар и редовно приемана,и в момента докторите се оправдават че проблема при детенцето е дошьл от неприемане на фолиева киселина,отново пьлни оправдания за тяхната безхаберност.Но както и да е,щом и моя доктор го потвьрди че от нея явно полза няма,и аз я спрях рано,рано.Но всеки сам си знае,ако се чувства добре от витамините и така ще бьде по спокоен нека пие,но аз поне с очите си видях че полза от това няма:))) Пожелавам на всички здрави бебета,това е най-важното:)))
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #370 -: Март 20, 2011, 14:41:14 pm »
Честито Цигу! Много се радвам да те видя най-после в тази тема! Безоблачна бременност и щастлив финал ти желая!  :D

Ето линк за "бебешка вода" http://www.avendi-bg.com/bg/items/foods/babyfood/baby-brand1/138/ Освен тази на ХИП, съм виждала и една друга, която се води българска уж - пише "бебе" на етикета, с едно жълто слонче и розова капачка, но не намерих линк за нея. Виждала съм я на бебешките щандове на БИЛЛА, където пък много странно имат продукти на ХИП, но не и бебешката им вода. ХИП-ска вода винаги има в МЕТРО /на който му трябва/.

Фифоняк , относно ФК не мисля, че нищо не върши и е просто търговски трик. Сигурно има случаи, при които въпреки приемът й проблем все пак възниква, но при тях най-често има намесени и други фактори за наличието му. Не бих съветвала никоя бъдеща майка да не пие ФК, освен всичко друго тя не може да се предозира и да навреди на вас, или на бебето. А и едва ли си струва рискът да ви се роди дете със спина бифида и цял живот да се упрквате, че това се е случило от "много умуване" по въпроса с ФК, която все пак не сте пили. Това си е личното ми мнение естествено, просто го споделям.
Иначе бременни витамини спрях да пия някъде в началото на 4-я месец и до раждането си карах само на "Биозин-мама", по една табл. дневно, без да правя пауза в приема. Цяла бременност изкарах без гъбичасване, болести и за секциото бях с хемоглобин 124, при положение че не приемах желязо, нито ядях специални храни, а съм мършава и "анемична" по принцип.  :lol:

Леко бременеене момичета!
« Последна редакция: Март 20, 2011, 14:42:47 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #371 -: Март 20, 2011, 14:45:41 pm »
Jbrul, защо ти е бил предписан Биозин мама?

Моята лекарка също иска да го пия през цялата следваща бременност, даже и сега пия от него профилактично, та следя всичко за този продукт.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #372 -: Март 20, 2011, 15:02:33 pm »
Жбрул,именно от тази бебешка вода вземам аз с слончето ;).
 Радотинка аз също пиех биозинмама,той е за имунната система ,предпазва от гъбички и всякакъв тип бактерий ( поне на мене така ми беше казано ) и е факт че като го пиех нямах гъбички,но спрях ли го веднага излизаха гадините.Пък и все пак аз бях зимна бременна жена и определено исках да пия нещо което да подсили този организъм че с всички онези грипове си ме беше страх.Лично аз не виждам лошо да се приемат и така витамини.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #373 -: Март 20, 2011, 15:05:58 pm »
Исе, и аз затова го пия сега и за в бъдеще, заради слабия ми имунитет, а по време на бременност ще трябва да бъда още повече на щрек.

Ама да видя и на другите момичета какво им казват като им го предпишат :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #374 -: Март 20, 2011, 15:06:56 pm »
radosttinka, аз попитах дали мога да пия "Биозин" /стандартния/ при положение, че съм бременна, понеже бях супер доволна от ефекта му предишните две зими. При условие, че аз бях със "зимна бременност" - много ме тревожеше въпросът как ще се опазя здрава до раждане. Тогава лекарката, която ме следеше в СЗ ми каза, че вече има и "Биозин-мама" и ми каза по каква схема да го пия. Добави, че спокойно мога да не пия други добавки, щом пия него и така и направих. :D Иначе взимах витамини "Пренатал" преди това, но и на мен не ми понасяха на стомаха и май за цялата бременност единственото ми гадене беше от тях.  :?
Резултатът от пиенето на "Биозин-мама" вече го споделих, може би е добре да кажа, че по принцип съм болнава. Та за този продукт специално, аз съм с две ръце ЗА /понеже нямам три  :lol:/ и като бременна често споделях за него тук. По отзиви на мами, които познавам, която и да го е пила - все е останала доволна и най-важното - здрава.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #375 -: Март 20, 2011, 15:35:03 pm »
Аз също пия витамини за бременни, тъй като съм си болнава по принцип и гриповете не ме подминат всяка зима. Заради витамините или не тази зима се разминах само с лека хрема и леко дращене в гърлото. Мисля да пия още месец-дава докато дойде сезона на повечето плодове и зеленчуци.
Цигу, честито. Лека бременност и здрав бебок накрая. :-)

Момичета, излезнаха ми едни кръвни изследвания: ALT, ALP-DEA, AST CREATININE са в допустимия диапазон, а UREA UV е нисък -2,37 при допустим диапазон 2,6-8,2. Някой може ли да ме "светне" по въпроса, че АГ-то нищо не каза, а аз го видях като се прибрах.


*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #376 -: Март 20, 2011, 16:39:55 pm »
Относно фолиевата киселина - и аз не бих рискувала да не е пия, копирам какво пише за "неофолик мета":

Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многостепенен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Ето защо при тези жени съществува риск от раждане на дете със спина бифида (spina bifida) въпреки приема на фолиева киселина, докато при прием на NЕOPHOLIC META този риск се елиминира.

Гръбначният стълб на бебето се затваря до края на първия месец от бременността, общо взето жените даже и не са разбрали, че са бременни. Тогава е най-необходима фолиевата киселина, и затова навсякъде се набляга на профилактичното й приемане, а не след като разберем, че сме бременни, тогава просто вече е късно, това имат предвид и докторите като казват, че няма значение особено дали ще пием фолиева.
Аз фолиева пиех от 2007 г., като съм прекъсвала единствено когато установиха извънматочните бременности, след като чхг станеше нула, започвах отново. Даже след метотрексата пиех по 5-6 хапчета на ден в продължение на месеци, защото метотрексата унищожава фолиевата киселина в организма. Не случайно пише да се въздържаме от забременяване еди колко си месеца след като сме лекувани с метотрексат. Броя месеци зависи от дозата на лекарството.



*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #377 -: Март 20, 2011, 17:55:58 pm »
Ето линк за "бебешка вода" http://www.avendi-bg.com/bg/items/foods/babyfood/baby-brand1/138/ Освен тази на ХИП, съм виждала и една друга, която се води българска уж - пише "бебе" на етикета, с едно жълто слонче и розова капачка, но не намерих линк за нея. Виждала съм я на бебешките щандове на БИЛЛА, където пък много странно имат продукти на ХИП, но не и бебешката им вода. ХИП-ска вода винаги има в МЕТРО /на който му трябва/.
Ако не ви се ходи до Метро за една вода, има я и онлайн ето тук www.internetporachka.com

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #378 -: Март 20, 2011, 18:19:34 pm »
Тази която копувам аз е 1 лв. на Хип лично на мене ми идва скъпа  :?.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #379 -: Март 20, 2011, 18:48:59 pm »
Момичета, може да ме отпишете от горещия списък. :)
Нашата бебка Елма се роди на 16.03. с планово секцио в Тина Киркова.
Вече сме в къщи, добре сме. Аз все едно не съм оперирана, това секцио беше по-леко и от 1-вото.
Желая от цялото си сърце това щастие на всички вас!