0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #340 -: Март 18, 2011, 12:57:02 pm »
оххх....като ви чета че сте почнали да пазарувате за бебчетата така ми се иска и аз да се впусна по магазините  :), но се чудя дали не е раничко още , тъи-като термина ми е за началото на август, а пък сега може и да няма толкова тънички и подходящи дрешки.знам ли?  а и честно казано незнам от къде да започна. а относно спането аз немога да легна по гръб или на дясната страна. като се опитам да си легна по гръб ме заболва таза, а на дясно като се завъртя получавам някакво скубене в областта  на коремчето  и спа само на ляво
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #341 -: Март 18, 2011, 13:01:23 pm »
дидон, много е готина кърпата, страшно ти завиждам, че можеш да шиеш, аз имах тройка по трудово в 8 клас, когато се предполагаше да шием. и въпреки мерака ми си оставам само на желание.

надин, моля те пиши какви упражнения ти е дала физиотерапевтката, че понякога едвам се движа, а всички ме "успокояват", че щяло да стане по-трудно. аз имам час за физиотерапевт на 18 април, което не знам колко е целесъобразно, в предвид че съм в 9тия месец тогава, ама карай.

ще ги мисля дрешките, то и не е нужно от самото начало да имам всичко, и после ще ми е кеф да си купувам неща. за в бг нямах проблем, защото юли е топло и нещата са ясни, но тук май месец може и да 25 градуса може и повече, може и 15 да е.

правите ли нещо за задъхването? мене започва да ме мъчи доста, ама май няма какво да се направи.

йоли, за скубането, както го наричаш, мен ми помага да си слагам възглавница под корема, ако не си го пробвала - надявам се да ти помогне и на теб.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #342 -: Март 18, 2011, 13:31:38 pm »
IOLII , ти   си като по учебник с лявата страна :wink:  -това е от притискането на вена "кава" .
И на мен с гушната възглавка  ми е   много удобно  , но само на дясно .

Аз нито по гръб , нито на ляво се чуствам добре.Даже вчера на ЖК докато легна на кушетката и ми прилоша.Лекарката казва-на ляво трябва да лежиш.Обясних й че на дясно ми е по-добре.И тя, и д-р Сигридов казаха-ами както ти е по-добре...А д-р Сигридов каза ,че  това  с изискването за лежане на ляво е  малко  мит-всеки организъм показва сам как е най-добре.

Не се притеснявай за дрешките -когато реши човек да пазарува съм сигурна ,че специално с дрешките може да стане много бързо купуването .Сега купи някоя ей така за удоволствие  , да ги вадиш , гледате и им се радвате . Аз също изчаквам , макар че ей така - от за кеф -съм напълнила една торба :lol:


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #343 -: Март 18, 2011, 14:46:40 pm »
Йоли, ми какво пък, разходи се по магазините, мъъничко поне, за кеф :-) Използвай за оправдание (морално и финансово), че сега все още има остатъци от последните намаления от есенно-зимния сезон на 2010; пък вие ще излизате вече по есенно време, ще има много подходящи джиджани неща.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #344 -: Март 18, 2011, 17:51:52 pm »
Аз пък момичета вечер спя като заклана. Нищо не усещам. Моя мъж само ме информира малката как е буйствала в корема ми, ама аз грам нищо не усещам. Дори не мога да кажа дали съм имала или не крампи.
А относно раждането съм пред голяма дилема - от една страна искам да си родя нормално, да е изненада, ама от друга страна пък се замислям за секцио, знаеш си точната дата и час, не се притесняваш каква акушерка ще ти се падне и т.н. Имам още много малко време да го омувам този въпрос. Като се замисля на 29.03 влизам в 9-ия месец и то не остана време вече.
Туци, дилемата ти е основна, но събери информация и не се поддавай на страха. То ако го знаеш по-рано пак ще го мислиш.. и аз като теб искам да знам, но най-вече да е малко по-рано, че не ми се преносва голямо бебе, но засега оставаме на варианта нормално  :)

Аз мисля че под гащеризона /боди с дълъг крачол или пижама/ трябва да си има като бельо- малко боди. Аз днес си разглаждах дрешките от преди които купих и много си харесвам комплекта за изписване на турска фирма за бебшки неща -bebece. Освен редовните неща, има много странни неща вътре- малка блузка бяла само с прихлупване -явно за отдолу, елече, каквото иначе не съм срещала и бродерийките са много финни и сладки :D

Мерси за инфото за водата, а да ви питам с какво подгрявате. Мислех че ще мина без специален "дивайз", но сега се замислям как точно ще става и че ще трябва и за шишета и за бурканчета после.. :ask:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #345 -: Март 18, 2011, 17:56:09 pm »
Сами, аз си затоплям водата в ел.кана ,в нея става буквално за минута,даже е много.Другият вариант е термоса.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #346 -: Март 18, 2011, 18:19:24 pm »
Аз използвам нагревател за бебешки шишета  :).






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #347 -: Март 18, 2011, 20:02:04 pm »
Момичета много се изписа за възглавниците за кърмене,но тогава не ме интересуваха,защото бях в малък месец,а сега се чудя каква да взема.Ще бъда благодарна ако ми дадете линк към някоя.
На Литето и останаха няколко дни до секцио :D и след това аз оглавявам списъка :D
« Последна редакция: Март 18, 2011, 20:05:47 pm от acq81 »
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #348 -: Март 19, 2011, 12:49:16 pm »
Да се оплача :-( Докарала съм си пулпит-пародонтит (или нещо също толкоз гадно звучащо), от стискане на зъби!!! Добре че днес е работен ден - вчера нищо ми нямаше, дори до полунощ киснах по барове, а после... Горкия ми зъб е пълен с арсен, извадих си акъла като чух зъболекарката да го поисква, но тя се закле, че няма да навреди на наследника. Сега ме чакат още няколко отвратни процедури, нямало да могат да го оправят сериозно докато не съм била спряла да кърмя!!!! - ужас, това са месеци! И се предполага да изкарам дотогава на каши и кремчета! А аз тъкмо си представях как използвам голяма част от 45 дневния за кухненските експерименти, за които все нямах сили напоследък :-( Сега дори пухчото се разпротестира и корема ми заподскача, мести лаптопа :( Гадост!

Стискам силно палци (не и зъби вече) на мамите в началото на списъка! Посрещайте щастието си и освобождавайте място - няма как да не призная и егоистичния си интерес от скоростно придвижване нагоре  :lol:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #349 -: Март 19, 2011, 15:00:13 pm »
Боби, прочетох за проблемите с Ивана и риска за теб.
Дано всичко се размине бързо и без последици и за двете ви!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #350 -: Март 19, 2011, 15:52:46 pm »
Боби, прочетох за проблемите с Ивана и риска за теб.
Дано всичко се размине бързо и без последици и за двете ви!
Благодаря. Всъщност те пак си смениха мнението и сега не била тази болест, а била се обринала от високата температура. Та поне се поуспокоих за това, че и без това достатъчно други проблеми си имам.

Мерси много.



Боби


  
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #351 -: Март 19, 2011, 16:33:00 pm »
Nadine, подобно "приятно" преживяване имах с предишната ми бременност. Съчувствам ти   :x.
Боби, дано е малкият дявол и да нямате повече грижи.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #352 -: Март 19, 2011, 19:14:50 pm »
Момичета, моля ви кажете лек за повръщане, чай от липа пробвах но не помага, по цял ден ми се гади и вечер по принцип малко ми поолеква
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #353 -: Март 19, 2011, 19:29:19 pm »
Цигу честита ти лентичка добре дошла при нас  официално  :D
Лиони мила не мога да помогна не съм повръщала ,тази бременност даже нямам и гадене но мисля че най добре е да се консултираш с лекаря ти .
Боби дано се оправи Ивана бързо че много ти се насъбра .
И аз преварявах водата с ел кана уж не било ефикасно ,но Емо не се е оплакал :lol: сега пие каквато дойде и чешмяна и преварена и изворна .
В Понеделник съм на женска консултация нямам търпение да видя бебчо от месец не съм го виждала.
Чао и лек оставащ уикенд!

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #354 -: Март 19, 2011, 20:56:01 pm »
Здравейте коремчета,
Днес ми излезнаха резултатите от ПКК. Имам нисък хемоглобин и восоко СУЕ.  Някой имал ли е подобни стойности и знаете ли какво предписват в такива случаи?

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #355 -: Март 19, 2011, 21:06:56 pm »
Браво Цигу-страхотна новина!Честито и много леки оставащи месеци :goodluck:!
Ивалета-за хемоглобина пиех Ферофолгама,а някои момичета споделяха и за определени храни,които влияят за покачването му,нека се включат и те .Май при повечето бременни хемоглобина пада
Лиони-да те успокоя лек аз незнам-поне при мен нищо не помогна,първия и третия триместър си повръщах чинно :lol:Пробвай със солети или с хапване по малко и по-често
« Последна редакция: Март 19, 2011, 21:09:43 pm от moniks_s »

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #356 -: Март 19, 2011, 21:16:27 pm »
За каните - аз бях с Ел. кана в началото но като я преварявах в кана след това забелязвах че отгоре на водатата ми плува нещо като перде незнам как да го обесня,от там реших да купя и Бри кана ,но то стана една лудница,първо изварявах в каната,като аз не затварях капака плътно и така тя не спираше да ври ( иначе само да кипне не мисля че е одачно  в БГ тръбите са страхотни все пак,не се знае тая вода от къде точно идва)..после трябваше да чакам да изтине водата че да я преместя в Бритата и просто откачих..докато не разбрах за бебешката вода от тогава се родих ;).

 Цигу честита лентичка и добре дошла в тази прекрасна тема :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #357 -: Март 19, 2011, 21:46:09 pm »
Цигу,  :bighug: лека бременност!
Надин, като те чета само ми се реве. Проблем със зъбите ми е най-големия кошмар.
Боби, дано всичко се размине бързо!
Лиони, много е индивидуално. На мен нищо не ми помагаше, киселото ми действаше що годе добре.
Ивалета, колко ти е хемоглобина и СУЕ. Аз стартирах с хемоглобин 117, сега е 104, смятам да не пия нищо и док няма нищо против. СУЕ при бременност е физиологично високо. Според Сигридов до около 60 си е в норма, но ако е до 100 без други отклонения пак не е проблем.

Сега да ви питам за Ентеросан S-V, това са пробиотици май. Ползвали ли сте ги за гъбички? Могат ли да се прилагат при бременност? Утре ще питам док, но все пак и вас да питам. Иска ми се да ги разкарам с нещо по-безобидно до раждането. Предполагам, че не е желателно да раждам с гъбички.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #358 -: Март 19, 2011, 23:26:56 pm »
мънки, това е котленият камък, което плува отгоре. Аз по обратния начин го правех - първо водата минаваше през каната и после я кипвах в другата.

мира, ако ще раждаш секцио, мисля, че е без значение каква ти е мб. Ако е естествено, тогава не трябва да имаш инфекции. Поне така знам, де. Много ти се радвам на лентичката. Направо не останало.  :wink:

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #359 -: Март 19, 2011, 23:42:58 pm »
Благодаря ти Блу скай,аз го правех в този ред защото се си мислих че и в каната се събира котлен камък и сакъм да не вземе да остане малко  :lol: :lol: :lol: ,всеки луд с номера си...
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...