0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #300 -: Март 16, 2011, 13:00:37 pm »
elis, за мен поне е излишен разход бебето да си има негова пералня. Не се притеснявай, не са толкова много дрехи. Аз при наличието на доста по-голяма пералня ( тук по принцип всички  перални са много по-голями) пак нямам проблем да събирам. То не са само дрешки, а също лигавници, одеала, чаршафи и т.н. Няма да има проблеми да събереш една перална. Спред мен по-добре изчакай и ако наистина е така, чак тогава купувай.

aditoo , сушилнята не стерилизира повече от 90 градусовата вода, с която съм чувала, че се перат бебешките дрехи.  Аз лично пера на 60 градуса.  Не можеш ли да сложиш някакво малко просторче в банята и там да ги закачаш?

Nadine , не се гледа лесно бебе, не са те излъгали. Не ми се и помисля само какво е било едно време като са били с пелени и са прали на ръка всичко.

sami123 , аз имам такава комбинирана в България и не знам за твоята, но нашата така мачка дрехите, че не е истина.

Аз преварявах водата 3 месеца и сега се чудя от какъв зор, защото нали и без това беше бебешка вода. Шишета варях веднъж или два пъти( в началото) в седмицата, иначе си ги миех. Ивана и досега си има отделен сешоар за нейните неща и те се мият с нейна гъба. Сега като го казах и се замислих, че е време да го махам и да и слагам нещата при нашите.

« Последна редакция: Март 16, 2011, 13:04:17 pm от Bobbie »


  
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #301 -: Март 16, 2011, 14:28:37 pm »
... Гледах в магазина на ТОПШОП едни малки пералнички, и се чудя няма ли да ми е от полза? За голямата трябва доста дрехи да събера на бебока, а тази малката ще си е само за него. Има ли някой по-запознат да каже някакви отзиви за тези пералнички?
Аз  лично не съм запозната  ,ама като знам мненията за всички продукти на ТОП ШОП и прочие тв оферти ,ми се струва безсмислена покупка.
Пералнята ти няма ли опция 1/2 пране  ? Ако не  -пък проблем ли е да я пускаш с по малко дрешки?

Аз почвам да се замислям за сушилня .Досега нямах проблем  с сушенето ,ама идната зима не знам без нея дали ще се справим -иначе все ще трябва разни сушилници като коледни елхи из къщи да  има.


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #302 -: Март 16, 2011, 14:45:52 pm »
Elis, като говорихме за очни проблеми да ти кажа вчера навън ми направи впечатление да ми се явяват пред погледа черни облачета, като от цигарен дим. Но само като се замисля за тях ми правят впечатление.

Малки перални за 3,5 кила дрехи има в Техномаркет или Технополис. Преди Жбрул искаше да купува, после се отказа. Програма 1/2 пране според мен е подходяща.

Каната не преварява вода, нужно е водата да ВРИ, а не само да завира.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #303 -: Март 16, 2011, 15:01:54 pm »
Бобиии :) Недей и ти, молЪ ти сЪ! Ясно е, че не е лесно, то много неща не са! Ама е правимо (всички ние сме живото доказателство все пак:) и вярвам, че ден след ден е научаемо. Не знам някой над 20г да си мисли, че е приказка таз работа, а и мисля, че който и да е в хипопoтаместото ни положение хич няма нужда от допълнителнo стресиране. Никой не е умрял от гледане на бебе; да чукна на дърво, и бебетата оцеляват въпреки опитите за отглеждане, значи може :D

Людееее, умирам от жега! А не мога да се съблека повече, освен ако не работя в стриптийз бар, ма баш сега май няма да ме вземат... Сите колеги наоколо седят с поло-яки и твърдят, че аз не съм в ред! На все отгоре имам само 1 блуза с къс ръкав, която да ми става сега (по случайност:); мислех, че няма да ми трябват други - то Април кога е било чак за късо... Ама на: една патка мислила, мислила... и се сварила!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #304 -: Март 16, 2011, 15:23:36 pm »
"Лесно" и "трудно" носят различно значение за различните хора, в различни периоди от живота. Ако бебчетата /и ние/ са /сме/ здрави, всичко е наред  :lol:.
Сами, имам и кърпички, и топки... Според мен нищо такова не върши работа. Ако си изкарам прането навреме, няма гънки. Ако го оставя за "после" - ще се наложи и да погладя  :lol:. Другото е да не се препълва сушилнята.
След мъничко тръгваме за консултация, ще е първата след резултатите за диабета...

Прекрасен следобед!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #305 -: Март 16, 2011, 15:44:41 pm »
Бобиии :) Недей и ти, молЪ ти сЪ! Ясно е, че не е лесно, то много неща не са! Ама е правимо (всички ние сме живото доказателство все пак:) и вярвам, че ден след ден е научаемо.
Хе хе - аз имах предвид работоемко, а не че е кой знае каква сложнотия. Определено не е кой знае какво от гледна точка на това какви познания или умствени способности се изискват. Иначе щяха да искат ценз.  :-)


Б.
« Последна редакция: Март 16, 2011, 15:48:05 pm от Bobbie »


  
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #306 -: Март 16, 2011, 15:50:51 pm »
Людееее, умирам от жега! А не мога да се съблека повече, освен ако не работя в ....

Ей, да ти завиди човек- особенно моя мъж ако прочетеше  :lol:!
Все спорим за температурата.
Из всички дебели книги нали пише ,че на  бременните  все им е топло  , ама аз съм пословично зиморничава  и топлолюбива  и това време при мен не е дошло -може още да е рано .А като му дойде  времето , ще си е  жега  и се надявам да ми е добре  :lol:


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #307 -: Март 16, 2011, 16:11:28 pm »
Ооо, ще ти дойде :) И аз бях класическо змийче, но сега се обърнаха нещата - тази година май не сме пускали парното у нас; понякога хващам мъж ми в керачка, как е врътнал кранчето на 5 в спалнята, милия, да се постопли преди да си легнем и следват луди разправии - той май си мисли, че го бъзикам :D Да не говорим, че варианта да ме гушне отпада - пари ми чак :D И из офиса ходех като цербер, да не би някой да посмял да си включи отоплението тази зима. Но последните 2 седмици стана съвсем нетърпимо, ей сега ми се изяснява защо толкова страдат летните мами!
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #308 -: Март 16, 2011, 16:12:45 pm »
Привет момичета.
Аз преди малко се прибрах от доки. Вече и аз официално съм в 45 дни преди термин :). Моето малко сладко зверче, отново е заело позиция с дупето надолу. Някоя от вас знае ли кога е крайния срок (така да се каже) да заеме вече позицията си за раждане. Питам, тъй като на 31.03 отново съм на док и тогава ще съм вече в 9-ия месец и ако не се е обърнала да знам какво да искам да ми пише в направлението за раждане. Тогава ще ми го дадат. Предполагам ако плода е седалищно би трябвало по предписание да ми дадат направление за секцио.
Нимика, относно това че на бременните все им е топло - на мен почна да ми бъде топло някъде в края на 7-ия и началото на 8-ия месец. Иначе все си ми беше студено.
Относно това че всеки седи и казва колко трудно се гледа бебе, аз лично отговарям, че то и да се живее е трудно, ама се справяме всички :D.
Еми това е от мен засега.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #309 -: Март 16, 2011, 17:35:42 pm »
 офффф, и мен ме мъчи жега.Обаче ми се струва,че е по-скоро от  рязката промяна на температурите,в комбинацийка с новите килца става доста тежко  :(

 На мен от няколко дни страшно много ми се услажда "Фитнес корнфлекса".Оффф,знам че  е боклук,обаче много ми се яде и си похапвам  :oops:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #310 -: Март 16, 2011, 18:11:47 pm »
tucy, няма краен срок. Има случаи на обръщане и по време на раждане. Обаче колкото повече време минава, толкова по- малка е вероятността да е обърне, но съществува.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #311 -: Март 16, 2011, 20:04:59 pm »
Благодаря за инфото. Моята перална няма половин зареждане, стар модел е Електролукс, но засега ще се откажа от покупката, пък ще видим.
Smaraidi , загледай се на бял фон или към небето-ако тогава видиш нещо нередно отиди на лекар. Аз така го забелязах, бяхме на море и като си съсредоточих погледа във водата и видях този косъм. Не се знае откога се е появил, то в началото се вижда само на светъл фон. Не всеки такъв елемент означава нещо лошо, просто при мен се получи заради падането и фраскането на главата(понякога при рязка промяна в кръвното налягане също се наблюдават, но минават бързо).
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #312 -: Март 16, 2011, 23:06:11 pm »
Дидон, аз си приготвям по - хубаво нещо вкъщи - овесени ядки, орехи или бадеми, леко запечени с малко кафява захар, може и с канела. 2-3 ягоди или каквото имам и 2-3 лъжици кисело мляко. Обожавам го и ми отнема не повече от 3-4 мин.
Днес е първият ни пролетен ден - слънце и 15 градуса  :D, на 7-мото небе съм.

Ние продължаваме с изследванията за диабет, поне няма да ме наливат с глюкоза. Имаме си и дата за секцио - 3 май, ако госпожицата не ни изненада. Очаквам гости и се надявам да е послушна  :D.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #313 -: Март 17, 2011, 00:05:03 am »
"Прелитам" да ви видя как сте, прилежно ви изчетох /въпреки трудното гледане на бебе  :lol:/.

Аз се бях засилила да купувам втора пералня само за бебето наистина, поради "бременно хигиенно видиотяване"  :oops: т.е. да не пера неговите неща там където пера нашите, да не се смесят случайно нашия перилен препарат и неговия и от сорта. Е, единствената истинска пералня /не от ТОП ШОП/, която открих и е за 3,5 кг. на "Канди" е с габарити, почти колкото стандартна пералня и се отказах да имам две почти еднакви.
По повод опасенията ми, че нямало да се събере достатъчно пране...къде тииии  :lol: Особено за мъжките мами важи. При една регулярна смяна на памперс, човека чак лицето си опика веднъж и естествено всички дрехи и близко намиращи се пелени, та събира се пране колкото искате. Споко по този въпрос. Понякога взимате бебето набързо, ръсите по земята одеалца, шапки и пр., а и къде храна ще върне, къде с друго ще изцапате.

Вода давам бебешка на ХИП откакто сме се прибрали и няма никакъв проблем, и чая от копър правя с нея, и АМ - директно, без преваряване. Ако не съм изразходила бутилката до 24 часа след отварянето й, преварявам остатъка в тенджерка /тя си е само на бебето/ и после я съхранявам в стъклено шише /пак негово/.

Също съм класическа змия и зиморничева, но докато бях бременна само гола дето не ходех посред зима. Е, откакто родих ми мина /за огромно нещастие на мъжа ми/...та предполагам не е трайно състояние това. За летните бременни си е доста кофти обаче, ама все някак ще изкарате - няма начин.

За прането и гладеното - достатъчно се изписа. Лично аз и да нямах сушилня - пак не бих гладила. Прането на достатъчно високи градуси урежда въпроса с хигиената, а ако се центруфугира на точните обороти и се простира добре - няма гънки и "визуални недостатъци". А щом разхождам детето "на чист въздух" по същите улици и на същия въздух, където ще му съхнат дрехите - няма особена логика да пазя дрехите му повече от него самия. Тъжната истина е, че живеем в кочина и дишаме не ми се мисли какво и спасение напрактика няма! Налага се да се адаптираме и ние и децата, има неща които и да искаме - просто не можем да им спестим.  :?

Все повече се убеждавам, че повечето "бебешки хамалогии" /не всички/, с цел да се осигури на детето защитена среда са просто загуба на време и по-скоро за успокоение на мама, че се старае да даде най-доброто на бебето. Дефакто - нищо не можем да дадем в тази посока, освен ако не се изнесем да живеем в някое китно алпийско селце.

Лека нощ и леко бременеене!

П.П. Ел, добро момиче третиииии ;) Чакаме  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #314 -: Март 17, 2011, 09:56:43 am »
Привет момичета,
първо да ви питам ако някой има желание и интерес за утре за лекцията в ЦУМ на сп.9 месеца - Раждането-дишане, контракции и обезболяване. Мисля да се запиша, до сега не съм ходила, въпреки че се каня отдавна и май можеи да нямам друга възможност.

Относно "жегата" да кажа, че не е задължително да ви става топло- при мен този момент не дойде, всъщност малко навици ми се промениха, но увеличената кръв я усещам в главата си. Носа ми все е леко запушен, а това със заглъхването на ушите ми идва в повече  :x

Жбрул, браво на момъка, значи добре се храни щом успява на омаже всичко после  :lol: За водата въобще не съм запозната - значи ли това, че тази вода не трябва да се преварява? какъв е този чай от копър??


Според мен гладене е необходимо, ако се суши навън, тъй като влажните дрехи са скронни към развитие на микроби. Също така не е хубаво да се задържа в пералнята дрехи /освен че се мачкат/, поради същата причина, дори и за възрастни, защото там са на затворено пространство и четох наскоро че перанята е добър извор на микроби..  :? абе мисля да пусна от време на време на високи градуси по тази причина, но ме е страх да не съсипя нещо.. :oops:
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #315 -: Март 17, 2011, 11:43:59 am »
здравейте,

вече си се прибрах и съм в принудителен болничен, щото тук няма как да се юркам да търча, само нещата около бебето и работа на компютъра, което е доста по-добре от нещата в софия дето трябваше да върша.

по повод прането - на дрешките пише да се перат до 30 градуса, как да ги пусна на по-висока температура?

мъжа ми също е накупил едни неща, та сега поне дрешки няма да се купуват, макар, че ще се окаже, че бебето няма ританки, но да сме живи и здрави.

странно ли е, че мен не ме притеснява толкова ежедневието на пране и преваряване и тн, а по-скоро това, че ще съм вкъщи по цял ден с бебето и дали ще има някой с който да си кажа нещо различно от гугу ...

може ли да ви се похваля - за последните две седмици и нещо не съм наддала на килограми, все още съм плюс 10 само :)

Надин стискам палци за секциото, моята мома се беше обърнала с главата надолу, но мен ме е страх, че ще се обърне отново. пък и ме притеснява тази работа с пъпната връв около врата й.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #316 -: Март 17, 2011, 12:24:12 pm »
Аз лично пера на 40 градуса и суша в сушилня, все още гладим, ама главно бабата и гледачката. Понякога обличам и направо от сушилнята.

За тези, на които ще им е интересно.

Симпозиум в Токуда на тема Предизвикателството Ин-витро – за родителите, лекарите и институциите.
http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/4/newsid/132

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #317 -: Март 17, 2011, 12:35:38 pm »
странно ли е, че мен не ме притеснява толкова ежедневието на пране и преваряване и тн, а по-скоро това, че ще съм вкъщи по цял ден с бебето и дали ще има някой с който да си кажа нещо различно от гугу ...

Нищо не е странно  когато си бременна:)
Какви ли не мисли са ми минавали през главата, които сега ми изглеждат смешни, глупави, излишни:)
Не е задължително да си си по цял ден в къщи. Ще можеш да излизаш на разходки с приятелки. Дори съм 90% сигурна, че понякога ще ти се иска и във вас и на разходка да си сама. А и ако опасенията ти се окажат верни в което аз много се съмнявам, че ще ти остане време да се чудиш какво да правиш, има телефони:) Винаги можеш да поговориш с някого:)

Лека и спокойна бременност на всички.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #318 -: Март 17, 2011, 13:12:36 pm »
Включвам се относно преваряването и стерилизирането. В една от книгите, които бях изчела, пишеше, че стерилизиране и преваряване се прави до 1 месец след захранването с твърда храна. Аз спрях да стерилизирам на 8 месеца, вода не преварявах като стана на 1 годинка. Перях си в нашата пералня, като в началото минавах със спирт, луда работа. После спрях. Все още му пера отделно дрехите от нашите, с отделен прах. Но това си е лично мой избор, повечето ми познати си перат заедно дрехите с детските. Сега се чудя дали да пера дрехите на баткото с тези на бебето. Но ще решавам в движение. Сигурно ще им ги пера заедно. А за гледането на бебе дали е лесно или трудно от сега ме плашат, че децата като са с малка разлика и много ще ми е трудно, ми аз не помня да ми е било лесно. Но и не мога да кажа, че ми е било и супер трудно, при условие, че никой не ми е помагал, дори сега като съм бременна сама си гледам баткото. Така , че според мен не се настройвайте предварително. Всеки един момент е незабравим, колкото и да ни е трудно.
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #319 -: Март 17, 2011, 13:57:11 pm »
по повод прането - на дрешките пише да се перат до 30 градуса, как да ги пусна на по-висока температура?

Взе ми думите от устата  :wink: чак на 30гр. бебешки дрехи не би трябвало, но повечето даже и пелени, което много ме учуди, пише 40гр. До преди малко се въртях с куп пелени, одеялца и чаршафи, които исках да пусна на 90гр. за първи път поне и се чудех как другите перат на повече и накрая пуснах само едни бели обикновени в полупразна пералня за малко дезинфекция и на самата пералня. След малко ще видим дали съм съсипала нещо. За после незнам дали на 60 или 40 градуса..  :ask:

Мен още по-странни мисли ме мъчат от вчера, даже ме е срам да си призная пред мъжа ми че мисля за работата и едва ли не дали няма да пропусна нещо важно доката ме няма  8) Довчера исках да се махна час по-скоро, сега пък слушам колегите с огромен интерес, а те ми викат -на теб защо ти пука  osi_10 откачена работа сме жените, какво искам и аз не знам  :lol: Но също не се плаша от грижите, тъй като за нас дето сме чакали повече- това не може да ни уплаши толкова лесно  :wink:

Туци, за обръщането и на мен ми казаха, че било възможно до последно да се обърне главично, но най-вероятно е да стане до 35г.с. След това доста отеснява. Нашия акробат се обърна преди 2-3 седмици, дано и твоя да се обърне. въпреки че аз не съм сигурна дали още е така с тези бурни протягания.. :)

Няма ли желаещи за утре??