0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #280 -: Март 15, 2011, 04:43:12 am »
Елена, миналата бременност и аз като теб бях в пълно отчаяние, че няма да мога да свърша всичко. Не се притеснявай, ще успееш каквото ти е най-важно. Пък ако нещо остане, здраве да е.
Какво толкова още имаш да вършиш? Важното е, че бебка е добре,а всичко друго ще си дойде на мястото.


Боби


  
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #281 -: Март 15, 2011, 08:59:47 am »
Здравейте момичета!И аз започнах с прането и гладенето,че то не ми остана много време на мен :D като чета,че вие каде с по късен термин от мен сте готови,а аз още нищо не съм направила :oops:.Иначе кошарите са готови и ни ги докараха миналата седмица и останаха за купуване някой дребни неща+количката която съм харесала :D.
Искам да ви питам освен дрехите и чаршафите,одеалцата трябва ли да се гладят?И с какъв препарат бърсахте праха в бебешката стая :ask: или само с вода да мина мебелите?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #282 -: Март 15, 2011, 11:39:56 am »
Ех, че хубаво пролетно време  :D

Д-р Сигридов ми прати смс-микробиологиятa ми е  чиста   :D

Хубав и усмихнат ден на всички!
« Последна редакция: Март 15, 2011, 13:03:20 pm от nimika »


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #283 -: Март 15, 2011, 12:50:46 pm »
 Еленка,браво че сте видяли бебка...Ще си свършиш всичко,пък то и след като родиш ще довършваш  :lol:
 Откакто споменахте за ръцете изведнъж и аз забелязах,че кожата върху кокалчетата ми е изсъхнала и леко се е напукала.Аз при мен го отчитам на прекомерното миене на ръце.Никога не съм била толкова стриктна.

 Мен жегата нещо не ми понася от сега ,а какво ще става по-натам не ми се мисли.Качила съм още 1.5 , но явно се е лепнало на бебчето.Като си сравнявам обиколките на ханша и бедрата,не са мръднали.
 Хубав и слънчев ден!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #284 -: Март 15, 2011, 13:04:56 pm »
didon  , и  при мен е на кокалчетата и сгъвките  .Май наистина се пре-дезинфикцираме :D


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #285 -: Март 15, 2011, 13:56:05 pm »
Искам да ви питам освен дрехите и чаршафите,одеалцата трябва ли да се гладят?И с какъв препарат бърсахте праха в бебешката стая :ask: или само с вода да мина мебелите?
1. За гладенето - не не трябва. Гладенето е личен избор и според специалистите не е необходимо да се гладят дрехите на бебето. Това си е някаква мания, която ние в България сме си я създали. Тук не гладят дрехите на бебетата и аз също се отказах и нито една дрешка на Ивана не съм изгладила. Според мен са достатъчно чисти като са изпрани. Аз ги суша на сушилня, така че въобще не виждат порахоляка от вън.
2. Защо искаш да бършеш прах с препарат?По-добре е да не вкарваш излишни препарати. Избъши си с парцал, пухче или с каквото там бършеш и не добавяй неща,които да останат след като излезнеш ти. С вода или без - важното е да няма прах да го дишат.


Боби


  
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #286 -: Март 15, 2011, 15:51:38 pm »
Елена, я недей така  :balk_77: Правиш най-лошото -сега е важно да си спокойна, да не предаваш стрес на бебо. Още повече че ти се престараваш, както често се случва на всички ни. Ти имаш доста повече време от мен, а вече си започнала да переш и гладиш.. споко, имаш време, извикай някоя баба да ти помогне ако толкова се притесняваш..
Добре, че е йогата за мен, релаксирам добре, че и аз в един момент се бях шашнала.  8O Аз също малко пресирам мъжа ми със списъка задачи. Като си помисля че във всеки момент вече може да се случи  8O Засега чистих разни мебели. Още не съм започнала прането и също се чудя дали да гладя всичко. Мисля че като са пуснати през сушилня -това е допълнителна дезинфекция и особено по-нататам не мисля да гладя.

Смарайди, мерси, сега се сетих за кой амбулаторен картон става въпрос. Досега съм взела само 45 дневния болничен, преди това ми беше по-изгодно с отпуск.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #287 -: Март 15, 2011, 16:38:41 pm »
Сега се връщам от кожния лекар. При мен излезе дерматит на ръката. Докторът ми обясни, че появата му може да е предизвикана от ползването на някакви препарати или просто от промяната на PH на кожата по време на бременността.
Препоръча киснене на ръцете в топла вода със сода, както и един крем за мазане, чието име не мога да разчета на рецептата  :)
Та момичета, щом имате проблеми с кожата на ръцете, избягвайте прекаленото мокрене, подсушавайте ръцете добре и задължително ползвайте крем   :)

Елена, не се притеснявай, ще видиш , че ще се справиш с всичко и то навреме.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #288 -: Март 15, 2011, 18:28:48 pm »
Мецани, сподели тук като си купиш крема как се ползва.
Аз опитах да си мажа ръцете с крем, а то се оказа че си мия ръцете на по 15-20 мн., а и по-често. Е, как да се задържи крема и помогне? :lol:






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #289 -: Март 15, 2011, 19:06:43 pm »
Мецани, сподели тук като си купиш крема как се ползва.

Разбира се, още утре  :)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #290 -: Март 15, 2011, 20:45:21 pm »
Ех Ася...и при тебе не останало вече - стискам палци за леко раждане...и бързо възстановяване че както са двама юнаци.... :lol: :lol: :lol: Относно почистването на стаята - само с вода мисля че е достатъчно...да се обере просто праха. Прегръдки на всички от нас  :bighug:
п.п нямам много време да пиша, щото бебка не ми дава :lol:
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #291 -: Март 15, 2011, 21:53:49 pm »
Привет,момичета!Чета тук за пране на дрешки,за гладене и на мен ми се вижда толкова далечно това,ама ей сега ще се изтърколи времето и на мен ще ми се "стовари" същото на главата.
Ех,момичета,това бременните хормони били голяма работа.Виждали ли сте две бременни да спорят?!Хахаха,днес с една от бременните ни колежки(а ние вече сме три)като му дръпнахме един спор-чудо направо.Всяка държи на своето и не оттъпва.Че по едно време ме напуши на смях като си представих как изглеждаме отстрани  :lol:
[/url]
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #292 -: Март 16, 2011, 00:13:10 am »
Момичета, то си е ваша работа естествено, ама гладенето е излишно нещо освен по естетически прични предполагам. Лично аз не гладя нищо, никога, на бебето пък изобщо.
Гладенето - как де е де, всеки с разбиранията си по темата. За прането по-скоро исках да кажа. Някои мами, странно защо са убедени, че прането на ръка е нещо много хубаво... Прането на ръка нито почиства нещо наистина изцапано, нито пък е възможно изплакване на препарат качествено и се почват проблеми с кожата. Та, ако има лели и стринки край вас, които ви убеждават в подобни дивотии - не се вързвайте. Всичко в пералнята, две изплакващи програми поне и така :)

П.П. По въпроса с дезинфекцията на дрехите, чрез гладене...не , че бебето ви ще живее в стеринла среда и това има смисъл, но всяка сушилня дезинфекцира тъкани в пъти по-добре от ютия, та която мама има такъв уред - да си го ползва спокойно за бебешките неща и да не се гърби с гладене за "тоя дето клати дърветата".
« Последна редакция: Март 16, 2011, 00:41:57 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #293 -: Март 16, 2011, 00:28:52 am »
Здравейте,

благодаря ви за милите думи, май днес беше за последно, но беше много търчане - и тъпото е, че не е толкова около бебето, за един ден й накупих неща, които ми трябваха и това беше - а е около работата и да я оставя така, че да може без мене 4-5 месеца. ясно ми е, че нищо кой знае каакво няма да се случи, но гледам на направя така, че да има към какво да се върна след майчинството, а и бюрократщината около майчинството е голяма, пък като живея на двете места....

напълно съм съгласна за безмислието на гладенето - в англия хич и не мисля да гладя, има си сушилня, да не говорим, че ако не си пресушавате дрехите те си излизат и без гънки, ако това е, което ви притеснява. не знам обаче като се сушат вътре или на балкона, може би тогава ще трябва да се гладят, но пък вероятно по същия начин си сушите и вашите дрехи...не знам. който знае за сушенето навън да каже. сега се светнах, че не ги изплакнах втори  път, да се надяваме, че са ок. някой бееше питал - аз си взех течен тео бебе, май повечето майки са съвсем доволни от него, реших, че течния е по-деликатен и за кожата, ако бъркам ме поправете.

случвало ли ви се е да ви дават съвети за бременноост и раждане таксиметрови шофьори. без майтап тези дни всички ми повтарят как тепърва ще се "подувам" и ще ми става тежко, колко трудно се гледат бебета без чужда помощ и за капак един ми каза задължително да раждам с епидурална упойка. не става въпрос за колежки и приятели, а за таксиметрови шофьори!!!!!!!!!!!

утре си летя към добрата стара англия, да се надяваме, че там ще мога да  почина малко, макар да е съмнително.

лека нощ и хубава пролет на всички ни
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #294 -: Март 16, 2011, 02:49:33 am »
Момичета, то си е ваша работа естествено, ама гладенето е излишно нещо освен по естетически прични предполагам. Лично аз не гладя нищо, никога, на бебето пък изобщо.
Знаех си аз, че с теб ако се познавахме лично, много щяхме да се разбираме :-).

Б.


  
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #295 -: Март 16, 2011, 09:11:04 am »
Аз също не съм изгладила нито една дрешка на Майки,минават през сушилката и направо в гардеробчето..после обличаме  :wink:.Найстина ако имате сушилня хич не се мъчете и да гладите ,ще имате толкова друга работа да вършите че само и гладене ви остава да включите и ще луднете,особенно ако бебчето е и по неспокойно край за нищо време няма :).Щадете се и пестете максималко времето си :).
 Също за изваряването на вадата,аз лично изварявах до 40 тия ден,после минахме на бебешка вода  :D.Това което правя винаги е да изварявам шишетата му след всяко ядене.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #296 -: Март 16, 2011, 11:18:36 am »
Здравейте, мамчета!
И аз съм на мнение, че гладенето е излишно, но само при налична сушилня или ако простирате на закрито. Аз лично нямам такава, няма и къде да простирам вътре (поне не живеем на главна улица), та ми се налага да гладя като откачена - няма такава хамалогия... Единствения плюс на тая работа, е че гладя единствено когато таткото си е в къщи, че да имат с малката време само двамата.
Пестете си силите и си улеснявайте максимално живота!
 :bighug:

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #297 -: Март 16, 2011, 11:57:47 am »
Хи-хи, гласовете (на разума) ви чувам :-)
Много се радвам да видя малко нормалщина тези дни, имам чувството, че всички наоколо ми са изперкулясали (с 2те баби начело). Ще си включа зодиакалната натура на макс, ако още веднъж чуя колко ужасно трудно се гледа бебе, как няма по-тежък период в живота, особено с първо, и др. в тази посока! Ясно ми е, че не е люлчина песен на първо време, ама аз и без това пея адски фалшиво; айде да не е чак такава болка за умиране!

Хип-хип-ура: имам още 2 дни на работа (официално) и изчезвам в болничен (пак официално)! Неофициално някои хора са решили, че ще мога да "подкрепям дейността" дистанционно; оптимизмът крепи офиса ни...Планирам да изкомандвам ремонта, да поръчам най-сетне бебе-мебелите и да си отспя за последно :)

При мен излиза на преден план секцио, така че почвам да стискам палци Илиев да го бива с иглата (като минимум повече от мен:)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #298 -: Март 16, 2011, 12:23:59 pm »
Mомичета чета тук за гладене и пране, та да ви питам нещо. Гледах в магазина на ТОПШОП едни малки пералнички, и се чудя няма ли да ми е от полза? За голямата трябва доста дрехи да събера на бебока, а тази малката ще си е само за него. Има ли някой по-запознат да каже някакви отзиви за тези пералнички?
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #299 -: Март 16, 2011, 12:24:19 pm »
Привет,
абсолютно съм съгласна с Жбрул за дезинфекцията, а това за прането на ръка дори и не съм го чувала- то дори да искаш /което си е лудост/ как ще го напрвиш въобще не знам.
Сушилнята чак сега ще влезе в употреба /тя е комбинирана с пералнята, но досега съм я пускала 3-4 пъти/. ние нашите дрехи простираме навън и гладим само това, което е нужно, чаршафи също не гладя, не съм от тези "домакини", но пък ние ризи гладим всяка неделя, /особено за мъжа ми е задължително костюм и се глади сам/. Но сега чух че имало някакви кърпички ли незнам точно за сушилня да не се мачкат много ризите, но това повод въпроса на Елена, не са за бебшки дрехи.
Да не забравим най-важното предимство на сушилнята- не само спестява време и усилия за гладене, но и много време за съхненето, тъй като както казва Мънки времето ще е ценно, особено ако няма прекалено много пелени и пр.
А за преваряването на вода, мисля да ползвам електрическа кана и да я кипвам 2 пъти- чувала съм че става така, вие какво мислите??

Много си приличаме с Елена и Надин на тема работа  :) не стига че работих до последно, ами сега искат да се включвам "само за 1-2 дни"  :o Надин, да не те плаша, но откакто не съм на работа, се събуждам по-рано от мъжа ми  :? спането въобще е доста трудно, поради други причини.. :(
Елена, аз също тези дни попаднах на много състрадателни шофьори, аз явно вече изглеждам доволно голяма, защото имаше само големи пожелания и насърчаване  :lol: