0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #260 -: Март 13, 2011, 13:39:55 pm »
За моята Кандида лекарката ми изписа гино певарил за 10 дни. Каза че не е опасно за плода, имайки в предвид че съм в 5 г.с. Някоя от вас ползвала ли е тези глобулки по време на бременност?
*
« Отговор #261 -: Март 13, 2011, 14:09:18 pm »
Здравейте тумбачета,Лиони на мен също ми бяха изписали гинопеварил за 5 дни,но беше за бяло течение,нямах сърбеж или мирис,но доки каза като превантивна мярка срещу бактерии.
И ние вчера си взехме кошарата-бертони трансформар,количката преди 2 дни ни я купиха и подариха,багажа днес приготвих за болницата :D абе нещо почнахме да се стягаме,другата седмица ще почнем да приготвяме стаята за бебо,възрастните ни мърморят че не било хубаво така,било рано и незнам си още.... бля,бля но им отговарям каквото е писано това ще стане.Оххх и аз съм със отватителни киселини,вечер спя по 2,3 часа и се чуствам като парцал,бабите тук казват,че щом имаш киселини-бебо щял да бъде с много коса :D-ами то нашия юнак казвам на мъжо да не излезе металист :rockon:за косата ще го хванат и изкарат :lol:само глупости,но в това хубаво време вообще не им обръщам внимание :wink:

Леко бременеене на всички мамчета!

*
« Отговор #262 -: Март 13, 2011, 16:07:32 pm »
 Здравейте,мами!
 Браво на Тини,че всичко е добре,надяваме се да разкаже ,когато и дойде музата...
 Мен от няколко дни ме мои безсъние нощно време.Събуждам се към 2ч през нощта и няма заспиване до зори.Имам чувството,че въздух не ми стига и не мога да си намеря място.Вдишвам и издишвам като локомотив.
 После по цял ден се въргалям по диваните.
 Тази нощ ще опитам да спя леко повдигната,може пък да се оправят нещата
« Отговор #263 -: Март 13, 2011, 16:54:54 pm »
Туци, и на мен ми изтръпна така кожата на корема някъде по средата в определен участък и точно се питах какво ли е това. Случи се поне 2 пъти и все докато бях навън, мисля си че може да са били контракции.. :?

Лиони, и аз съм слагала Гинопаварил и с тях се излекувах, после и някакви други глобули превантивно слагах. не се притеснявай, както ти казах нито си първата, ните последната  :wink:

тини, радвам се сте добре, пиши когато можеш  :)
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #264 -: Март 13, 2011, 16:58:42 pm »
TINI78 , чудесно ,че вече сте у дома, ще разказваш за преживелиците, когато има време.

didon, аз като стана няколко пъти до тоалетна и съня съвсем ми се разваля, а  рано рано ставам без да е нужно - в 7-7,30 ,все едно съм се наспала  , и вечерта рано рано пък ми се доспива.Ще изтраем.

Нов проблем- забра ми палеца на крака .Изрязах си ноктите-що ли ми трябваше :lol: и  той без това малко ми е врастнал, та сега чак гной има.
Сега чета разни народни лекове.На лекар хем ме е срам  да ходя за това, хем не виждам какво ще ме правят  в това положение.

Намзах с р-р Йодасепт , макар да пише  да не се прилага при бременни, но то колко ли йод ще премине  в кръвопотока от малко третиране на такъв малък участък ,че чак да е проблем . Ама  за това сега търся народни лекове по въпроса.

*
« Отговор #265 -: Март 13, 2011, 17:18:46 pm »
Сами, на мен ми е почти постоянно изтръпнала кожата. Не усещам корема да ми се вдърдява, нищо не ме боли. Имам чувството че може би е вече от тежината на корема, от разпъването на кожата, знам ли :ask:. Малко е кофти чувството. Сега като лежа е малко по-добре.
А ето и обновеното списъче:

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy

Литето-21.03.2011 планово секцио
Ася 81-05.04.2011 планово секцио
sami123 – 14.04.2011
ultra – 14.04.2011 планово секцио

zeituni-10 дни до термин

ЧАКАЩИ  preggo

tucy – 29.04.2011
Nadine – 04.05.2011
Topsi – 04.05.2011
elle22 – 06.05.2011
Elena B – 19.05.2011

*
« Отговор #266 -: Март 13, 2011, 19:32:52 pm »
elis, какви са ти били оплакванията от страна на очите след падането
Не трябва напъване, това предполагам включва и напън в тоалетната?
А кой ще ни вдига децата като минат 5 килограма?

След определена възраст хората започват да виждат снежинки. Това е признак че окото остарява.
За определената възраст е така, но аз бях на 28 години-не мисля че нито съм остаряла нито пък окото ми-не са снежинки, а цели паяжини или косми. Както по-горе беше писано при късогледство окото е по удължено и тогава ретината може да се отлепи. За напъването-вярно е, при всеки по-силен напън може да се случи-на никой не го пожелавам. Аз след падането няколко месеца нямах оплаквания, и изведнъж един"косъм" беше непрекъснато пред погледа ми-отидох на преглед и при Голдман се установи това отлепване( последвалия бараж допринесе малко за усложняване на ситуацията- на мястото на обшивката ретината не се храни добре-поне така са ми обяснявали). За светкавиците-ако се видят веднага на лекар, освен това друг признак е т.нар."снеговалеж", но на черни парцали-аз имах съвсем малко отлепване, но ако не бях отишла-щеше да се стигне и до горните признаци.
За кг. и аз се чудя как ще го правя, но се надявам че при прегледа който ми предстои ще ми дадат съвет. Оттогава не съм вдигала нищо тежко, не се навеждам,а клякам и никакъв спорт. Най-добър съвет е този от лекаря, аз само написах какво знам.Ето една от многото статия по въпросаhttp://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=445431http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=43&t=6898
« Последна редакция: Март 13, 2011, 20:11:56 pm от elis »
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #267 -: Март 14, 2011, 05:33:20 am »
Отдавна не съм писала и не съм изчела всичко от началото на темата, ама нека да дам и аз отчет какво става с мен. Ако си спомняте, диагнистицираха ни с двучевна пъпна връв т.е. има 2 кръвоносни съда вместо три. Все още чакам да стана в 20та седмица, че да ме прегледат по-обстойно и да видим дали няма нещо, което да не е наред. Междувременно ми направиха теста за диабет, понеже миналата бременност имах гестационен диабет. За сега го минах добре и ще го повторят в 28ма седмица, когато си е стандартното. Направиха ми и АФП ( за дефекти в гръбначният стълб) - и това е отрицателно. Общо взето, което до сега са изследвали, е минало добре. На следващият ултразвук вече ще може да се каже по-подробно дали има някакви други проблеми,а той ше е на 1ви Април. Питах лекаря с тази пъпна връв дали може да си раждам нормално и той каза, че освен ако не се получи някакво забавяне в развитието на плода или ако не стане нещо по време на раждане, няма предпоставки да ми предлагат секцио за сега, което ме поуспокои, защото ме е страх от операция.

Леко бременеене на всички и ще гледам по-честичко да се появявам насам. Миналият път не съм разбрала кога сте отворили нова тема и така като не виждах да има нови отговори и съм изключила.

Боби

« Отговор #268 -: Март 14, 2011, 07:18:59 am »
Bobbie,много се радвам за междинните резултати!Дано всичко се развие благоприятно за теб и бебка!Ти си боец! :bighug:

*
« Отговор #269 -: Март 14, 2011, 10:59:03 am »
За моята Кандида лекарката ми изписа гино певарил за 10 дни. Каза че не е опасно за плода, имайки в предвид че съм в 5 г.с. Някоя от вас ползвала ли е тези глобулки по време на бременност?

Аз също съм с кандида май,прегледаха ме ,но не направиха микробиология   osi_10.Изписаха ми 6 дни по една таблетка Клотромазол вагинално и същото кремче.
« Отговор #270 -: Март 14, 2011, 12:03:30 pm »

Аз също съм с кандида май,прегледаха ме ,но не направиха микробиология   osi_10.Изписаха ми 6 дни по една таблетка Клотромазол вагинално и същото кремче.
На мен не ми дадоха крем а свещичките, но аз се притеснявах защото съм още съсвсем в началото на бременността и ме е страх да не ми навредят на бебко тези свещички. Потърсех няколко лекарски мнения и всички са категорични че не е опасно въпреки ранния етап. Имам доверие на гинеколожката си, но въпреки всичко много се притеснявам.
« Последна редакция: Март 14, 2011, 12:05:31 pm от Lioni_R »
*
« Отговор #271 -: Март 14, 2011, 12:26:42 pm »
Аз съм чувала, че до 12 седмица гъбичките не се лекуват. Според мен отиди на още един лекар!

« Отговор #272 -: Март 14, 2011, 12:34:11 pm »
И аз знам че до края на 3 ти месец не се лекуват !
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #273 -: Март 14, 2011, 14:32:44 pm »
Аз не разбрах какъв е точно проблема от микробиологията,док ми го каза по телефона,но ми предписаха свещички.Първо Фложил,а след това ще слагам Флоражил.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #274 -: Март 14, 2011, 15:00:15 pm »
Момичета, а правиха ли ви микробиология на секрета? Аз бях убедена, че имам гъбички, силно бяло течение, след прием на антибиотика, но микробиологията излезе чиста. И сега си го имам течението, док. каза, че е от бременността.

Тини, като ти остане време, те чакаме с нетърпение да разкажеш за раждането.

*
« Отговор #275 -: Март 14, 2011, 15:12:22 pm »
 Да,моята микробиология е от секрет.Кръвните изследвания са ми ок.
 всъщност докторката каза,че понеже имаме комбинация от бременност,серклаж и проблемче при секрета,за това трябва да се излекува.Иначе май можело и малко по-късно,но не съм сигурна дали съм я разбрала правилно де,да не интерпретирам
« Отговор #276 -: Март 14, 2011, 15:14:09 pm »
Да еиле правиха ми,но за мое учудване ,точно когато си мислех че имам гъбички нямах ( течение много силно ),а когато си казах чиста съм излизаха тея гадинки  :lol: :lol: :lol: ,странна работа е тва гъбичката при бременността.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #277 -: Март 14, 2011, 17:09:42 pm »
Привет, дами  :D
Аз се опитвам да следвам списъка със задачи- вчера правихме малко ремонтче, защото тази зима изби някаква влага и мухъл в спалнята и това доста ми отне време и нерви да го мисля -кога да извикаме майстор да оправи отвън където пропуска, защото трябвало да са положителни температурите, но най-сетне мина вече. Започнах и със списъка за багажа.
Та можете ли да ми кажете какъв е този амбулаторен картон - за детето ли и откъде да го взема.

Аз мисля, че също лекувах гъбите преди края на 1 триместър, май има различни мнения, но ако има и сърбеж да се чака едва ли е по-добре и за бебо..
ейле, когато се говори за микробиология -това е на вагинален секрет и се изследва точно за бактериална инфекция и кандида /гъби/. И аз като вас имам от доста време доста обилно течение, леко воднисто и винаги казвам на док. И двамата казаха, че при бременност е по-засилено /за да се изчиства сам организма/ но винаги се изследва, защото трябва да се махне ако има нещо, особено бактериалната инфекция е опасна.
*
« Отговор #278 -: Март 14, 2011, 21:15:49 pm »
Сами, купуваш си от книжарница Лична амбулаторна карта, в него ще ти вписват болничните. Носи го когато ще ти издават болничен. Досега по принцип не си ли ползвала болничен от ЛЛ? Ако си ползвала трябва да имаш такъв картон.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #279 -: Март 15, 2011, 00:56:57 am »
Тини добре дошла отново, чакаме разказче (с картинка???? :D)
Боби дано все така добре да върви до края и да нямаш тревоги

Крис честит ти годежен пръстен

аз съм все по-отчаяна, че абсолютно няма да мога да свърша всичко, което трябва и най-важните неща ще останат да висят във въздуха, но мисля че вече изнемогвам, днес ми излезе и херпес, което е отработен знак на тялото ми, че му идва в поовече. след голямото пазаруване следва и голямото гладене, опитах седнала, ама не е много удобно, та ще видим.

днес се връщам от ФМ - като цяло всичко си е добре на беба, и тук я измери 1774 и даже каза, че върви една седмица напред в развитието си. беше се обърнала, но тя може пак да се обърне седалищно, ще я видим. има две притеснителни според мен неща - пъпната й връв беше увита веднъж около врата - не било страшно, мажела да си я развие, а и можела съм да родя нормално и при това положение, всеки 3ти бил бил раждан така. другото е размерът на главата й - в момента е 8 см, което значи, че ще стане поне 10 ако не и повече, пък съм чувала, че тазът максимално се разширявал 12, та някой знае ли нещо за тези точно мерки и теглилки?

а това за болничните хич не ми е ясно, ако си го занеса 4 месеца по-късно какво ще стане, при положение, че аз съм самоусигуряваща се и няма да съм в бг?

някой знае ли нещо за д-р Заяков от Полимед? едни хора ми го препоръчват за педиатър, други казват в никакъв случай?
удивително е това с кожата на ръцете, и при мен е така (за ставането в 6.40 не ща и да се сещам) по какъв начин е свързано с бременността?

чао ви отивам да гладя и се надявам да се радвате на слънцето