0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #240 -: Март 11, 2011, 23:54:01 pm »
Надин, наличието на диоптър само по себе си не е показател за секцио. Смята се, че високият диоптър е свързан с повишено очно налягане. Ретината се оглежда внимателно и налягането се измерва и тогава се взима решение.

Както е казала Смараиди -  в чужбина никой не те пита какво искаш. За себе си бях решила да отида на очен, за да съм сигурна. Родих нормално, а диоптрите ми са към - 4 (лещите ми са -3,5). Моя колежка е с над -5 диоптъра и също роди нормално.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #241 -: Март 12, 2011, 00:55:40 am »
Аз също съм с диоптри -3,75 все още не съм питала доктора си за това дали ще мога нормално да родя.
Живея обаче в Холандия и се опасявам, че въобще няма да ме вземат насериозно.
Имам позната  тук която е късогледа с голям диоптър и роди нормално.
Все пак съм решила да разпитам гинеколога ми и ще настоявам за очен преглед.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #242 -: Март 12, 2011, 02:29:07 am »
здравейте, отдавна не съм писала, защото съм заровена от работа и то така, имам чувството,че няма да успея да свърша всички неща, които трябва да свърша. днес вече си ми пролича и си поплаках, та ще видим докога ще ме държи.

честито за родените бебета, на всички ни - живи, здрави бебета на термин.

аз да се похваля направих един голям и няколко малки пазара - основно дрешки, другите работи ще ми ги дадат. сега остава да пера и да гладя, че като се приберем след 4 месеца да са готови нещата. опаткахме джъмбо, но да ви кажа - в магазина, за който ви говорих преди - на ъгъла на бул македони и ул лайош кошут има прекрасни дрешки за новородени и до 1 год и нещо. мисля, че са френски и една ролкличка е 7-9 лв. при ританките избора е по-малък, но за лятото има много приятни неща, а и за бременни има дрешки на прилични цени. със сигурност ще го има магазина до вторник поне.

от срещата с  док - 1.8 кг, като ми видя физиономията каза, абе може и 1.5 да е ама си е съвсем в нормите. добре е, правихме и запис на тоновете и ме инструктира за какво да слушам и да следя дори и по време на раждане как се променят тоновете на бебето, защото нали ви се оплаках, че в англия тонове не се слушат, та сега аз ще си го правя вкъщи.

ултра много ти благодаря за информацията, която си ми дала. на мен ми казаха (счетоводителката ми) че първия болничен трябвало да е издаден оттук, но как да стане като аз по това време няма да съм тук. от това, което ти пишеш излиза май, че там се издава болничните, само се превеждат. добре ли съм те разбрала, има ли срокове или мога да си преведа и тн като се върна 2 мес след раждането? има ли линк някъде, където да я има тази инфо, да не те занимавам излишно. ако искаш пиши на лични да не се морят другите да четат.

напоследък и бебето много силно рита и като ме срита долу ниско в шийката на матката едно че е много неприятно и болезнено, друго се притеснявам да тръгне да излиз по-рано. за момоента е седалищно, да се надяваме да обърне. отивам да спя, до утре
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #243 -: Март 12, 2011, 09:17:29 am »
Liooni_R  не се притеснявай. няма страшно. и аз имах, но с вагинални т-ки Клотримазол изчезнаха док. каза че няма как да навредят на бебчето, но ако не се лекуват може да се стигне до излющване на кожата ми
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #244 -: Март 12, 2011, 09:21:07 am »
Ели, по закон в БГ болничният трябва да се представи на работодателя в двудневен срок от издаването му
От своя страна работодателят също има срок да го представи в НОИ
Има и глоби, ако закъснее

Момичета, от няколко дни се събуждам и пръстите на ръцете ми са подути много, тази сутрин забелязах, че и краката ми се подуват, трудно си обух джапанките, нещо притеснително ли е?

Приятен ден, аз отивам на лекция за кърмене


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #245 -: Март 12, 2011, 10:29:14 am »
Eille, няма глоби, просто не се превеждат пари. Аз до сега от всичките,  само 2 болнични съм представила в срок.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #246 -: Март 12, 2011, 10:45:26 am »
Аз имам друг проблем-нацепи ми се кожата на ръцете-много  е суха и на сгъвките на пръстите буквално се  цепи-като порязано  е.Мажа с крем , със зехтин , с разни натурални масла-полза няма.

И аз имам същия проблем всяка зима. Само вазелин ме спасява - вечер преди лягане и винаги след баня.

Само вазелин не съм пробвала-отиваме да вземем .
Мислех и мас с невен да поръчам да ми изпратят.
Друга година  зимата  пак ми изсъхва кожата на ръцете , ама тази  е ужасна работа.


*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #247 -: Март 12, 2011, 13:21:44 pm »
На мен ми се появи "нещо" между показалеца и средния пръст на дясната ръка. Екзема ли е какво ли е не знам, но в понеделник мисля да отида на кожен лекар, да видим какво ще ми каже.

Да се похваля след едномесечен прием на тироксин 75-100 микрограма свалих ТСХ-то на 1.01. Най-накрая да влезе в желаните стойности  :D

Ейле, ти как си с кръвното? Скоро пускала ли си си ПКК и урина? По възможност опитай се да избягваш солените храни.
 
Момичета, днес е уникално времето навън, само за разходки е  :)

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #248 -: Март 12, 2011, 14:40:48 pm »
 Здравейте и от мен!
 Нимика,ми ние с теб вървим съвсем еднакво :) и ние в 22ра седмица и два,три дни бяхме същите грамажи :))) шишковци.
 Аз днес купих първите дрешки.Получих много подаръци вече,но за първи път купувам.Купих едно много сладко гащеризонче за изписването.Обаче в къщи мужа ми вика ще е огромно,свекървата,щяло да му е топло и щяло да му е малко...Абееее,аз си го харесах,все ще му влезе в употреба,дори и да не е за изписването.То е от една такава материйка,прилича малко на плющена,отвътре е гладко.Взех и едно одеалце,поларенко и една пеленка,памучна,от тези които в единия край имат като качулчица  :lol:
 Хубав слънчев ден на всички тумбачета
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #249 -: Март 12, 2011, 18:19:43 pm »
Да се отчета и аз с покупките днес - най-накрая взехме леглото. След голямо чудене /както и за болницата/ най-сетне решихме за модела с колелца и малко чекмедже -много е елегантен. Заедно с това взех и повивалник за легло и балдахинче, което много си върви с обиколниците  :D
От друга страна да се оплача - изкарах ужасна нощ, хълбоците ме болят от лежане на една страна, нищо не помага, а и киселините не спират- събудих се като пребита и имам усещането че все така ще е до края. До сега са радвах на лека бременност и всички ми казваха, че изглеждам много свежа, но вече с този огромен корем е друго..  :? Успокоявам се единствено с мисълта, че това е цената на скорошното щастие  :)

Дидон, честито първи покупки  :) Гледай обаче тези плюшените обикновено не са 100% памук, а все пак за предпочитане е първите дрешки да са. Аз само хавлийки съм виждала дето в едната страна имат като качулка. Пелени взех и памучни- по-плътна в комплекта за изписване, в комплекта за количка, но и такива тънки -бархетни ми казаха че трябва да има задължително.

Елена, в много широки граници е измерил мъника. Ще се обърне и твоето мишле, има време..
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #250 -: Март 12, 2011, 18:35:15 pm »
Eille, измери си кръвното и си пусни урина за изследване на белтък.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #251 -: Март 12, 2011, 18:42:24 pm »
Привет момичета.
Честити покупки на всички, които са били на пазар. Аз вчера бях :D.
Относно диоптрите и начина на раждане - аз съм далекогледа и докторите ми казаха че при мен няма никаква опасност. По принцип решаващо е очното налягане или поне така ми го обясниха. При късогледството обаче по-често дават секцио, но пак си зависи от налягането. Аз лично ходих на очен, за да съм сигурна.

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #252 -: Март 12, 2011, 19:28:19 pm »
Привет момичета.
Честити покупки на всички, които са били на пазар. Аз вчера бях :D.
Относно диоптрите и начина на раждане - аз съм далекогледа и докторите ми казаха че при мен няма никаква опасност. По принцип решаващо е очното налягане или поне така ми го обясниха. При късогледството обаче по-често дават секцио, но пак си зависи от налягането. Аз лично ходих на очен, за да съм сигурна.
Моля те пиши разширяваха ли ти зениците и какво представляваше прегледа? И на мен ми предстои и искам да знам какво да очаквам

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #253 -: Март 12, 2011, 19:45:08 pm »
Привет,момичета!
Видях,че се оплаквате от напукани ръце-аз също го имам този проблем.Преди ми помагаше зимния крем на ейвън със силикон,който,но сега и той не ми помага.Бях чела някъде-вечер преди лягане се мажат ръцете с нещо по-мазничко и спиш после с ръкавици.Мисля да го пробвам,че положението е доста сериозно.
Аз днес бях много щастлива.Нале времето е хубаво и се разкавах без палтото-само по клин и жилетка.Ами то вече имам коремче и хората го заглеждаха :) Сигурно нямаше друга бременна,която толкова гордо да си носи коремчето хихи.Шашнах даже и колегите си в университета-черпя ги днес за годежния пръстен,който получих на 08.03. пък то и бебчо е в коремчо...
А за диоптрите-аз пък съм с астигматизъм и не знам това оказва ли влияние при раждането?!
Лека вечер ви желая!
[/url]
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #254 -: Март 12, 2011, 20:58:57 pm »
Здравейте момиче, ще се опитам да отговоря на въпросите за диоптрите. Преди 3 години след падане вкъщи се оказа че съм си отлепила част от ретината. Ударът на главата ми не беше много силен, боля ме малко, но пораженията са факт. Аз съм късогледа-4, 5 диоптри. Последва т.нар."бараж на ретина" и ежегодни прегледи с Голдман. Зениците се разширяват, поставят се капки за упойка и се гледа на апарат като се поставя нещо като стъклена топка между окото и апарата. Не боли, но не е приятно, поне при мен. Има вариант, при който се обшиват изцяло ретините преди раждане, но цената е висока, а и лично аз не бих се наела като знам един бараж колко е неприятен, пък за обшиване не ми се мисли. Лекарите, при които аз съм ходила, са на мнение че при късогледство, всяко напъване може да е рисково,даже казаха че повече от 5 кг, не бива да се вдигат, никакъв фитнес и рязко навеждане и изправяне. Предупредиха ме, че ако раждам задължително е секциото.При мен белята е малка, но  до живот си оставам с едни гадни черни "косми" които ми се мотаят непрекъснато пред погледа-не се лекуват, а само се увеличават. Затова отидете при добър специалист, защото зрение не се връща, а след отлепена ретина дори и навременна лекарска намеса не възстановява загубата, а само предотвратява по-големи поражения, но само когато е възможно.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #255 -: Март 12, 2011, 21:40:42 pm »
Благодаря, люде! Ама не е въпроса в диоптрите, за съжаление :-( Стъкловидното тяло е увредено, затова и отивам на по-нататъшни тестове (въпреки че от досегашните офталмоложката изрично насочи към секцио).

За успокоение на всички диоптрични майми, вкртаце: проблемите са възможни при късогледство, при по-големите диоптри и обикновено вече има изразени симптоми (плуващи паяжини, черни точки и т.н.). Тогава се налагат допълнителни тестове, които да проверят състоянието на връзките на стъкловидното тяло на окото с ретината; ако недай боже ви се е случвало да виждате светкавици в ъглите на очите си, примерно, непременно правете изследванията. Не е за плашене, но в никой случай не е за пренебрегване: откъсването на твърде много от връзките на стъкловидното тяло с ретината води до откъсване на цялото тяло и директна и непоправима слепота; редовното следене не го "предотвратява", но дава възможност да се вземат навременно мерки (лазерна намеса) и да не се стига до такива последствия. Отново, това не е задължителен случай при всички високи диоптри на късогледство, нито пък нормалното раждане ви гарантира увреждане, дори и да имате деструкции.

Аз лично изобщо не смятам да рискувам; ще си направя всички възможни тестове; и, честно казано, дори и Голдман теста да покаже (дай Боже) липса на патологични изменения в ретината, пак ще имам предвид мнението от първия офталмологичен преглед и ще си настоявам за секцио. Въпрос на гледна точка и на късмета да раждам в нашта мила родина, дето поне ти дават избор как да се мъчиш по-точно :-)
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #256 -: Март 12, 2011, 23:11:32 pm »
elis, какви са ти били оплакванията от страна на очите след падането
Не трябва напъване, това предполагам включва и напън в тоалетната?
А кой ще ни вдига децата като минат 5 килограма?

След определена възраст хората започват да виждат снежинки. Това е признак че окото остарява.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #257 -: Март 13, 2011, 00:12:15 am »
Здравейте,момичета!Нямам време да чета ,но се появявам да ви кажа,че с бебе Калоян сме си вече у дома :D!Секциото мина добре,после пак имаше малко екшън и къръщинка,но в крайна сметка сме добре и двамата!

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #258 -: Март 13, 2011, 11:17:56 am »
....Относно диоптрите и начина на раждане ....
Моля те пиши разширяваха ли ти зениците и какво представляваше прегледа? И на мен ми предстои и искам да знам какво да очаквам
Ивалета като цяло прегледа мина така - първо на компютър за определяне на диоптър, но мой съвет искай и по другия начин-този дето ти слагат едни стъкалца и ти посочват да казваш цифри на стената. Казвам го защото при един от прегледите докторката ми определи че за една година съм свалила 6 диоптъра, което е невъзможно. След диоптрите ме сложиха да ми измерят очното налягане - към окото ми пръскаха така да се каже въздух (незнам точно как да го обясня). Все едно някой ти духа в отвореното око, но разбира се с по-голямо налягане. След това ми сложиха капки за разширяване на зениците (но не от тези дето два дена нищо не виждаш. Виждах си, но светлината адски ме дразнеше). След като ми се разшириха доктора ме гледа с един от тези уреди дето ти светят в очите. Каза че с това се проверявало периферията. Въртях си окото във всички възможни посоки. И общо взето това беше при мен. Макар че нося очила от толкова години не мога да им запомня имената на всички уреди. Дано обаче все пак съм била полезна.
Но като цяло заключението при мен беше че няма никакви противопоказания за нормално раждане. Доктора ми каза че за него няма никакъв проблем да ми пише раждането да мине секцио. Но тъй като ме увери че няма дори и минимална опасност (при мен) реших, че ще си раждам нормално.
Искам да отбележа, че ходих при двама доктори (изключвам докторката с неправилно измерени диоптри), не само при един - и двамата бяха с еднакво мнение.
Извинявам се за дългия пост. Дано съм била полезна. Хубав неделен ден ви пожелавам.

*
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #259 -: Март 13, 2011, 13:25:16 pm »
Момичета имам малко странен въпрос. Искам да ви питам дали при вас се е случвало да ви изтръпва кожата на корема. От няколко дни на мен ми се случва в горната част на корема да ми изтръпне кожата - чувството е все едно ви изтръпва крак или ръка и дори и с нокът да натискате нищо не се усеща. Само че при мен е кожата. Много странно.