0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №74
« Отговор #180 -: Март 08, 2011, 17:06:43 pm »
Честит Празник!  :balk_102:
Около нас нищо ново. Добре се чувствам. Купихме скрин и даже изпрах подарените дрешки и ги подредих. Харесах това легло заради максималната видимост и лека конструкция. Бебка все повече натиска надолу и е леко неприятно, даже първия път се притесних доста. В понеделник съм на последен преглед при д-р Сигридов и след това просто ще чакаме момата да реши да се роди.
Лите, бях пропуснала поста ти с боята, благодаря, че пак го пусна. Ние сме ползвали блажна боя на водна основа, съхме бързо и не мирише, но пък не е толкова трайна като обикновената. Чудя се с какво да боядисаме стените в стаята  :? с вар по стария изпитан метод-май няма по еко боя от варта или с тези бои, които пусна.
« Отговор #181 -: Март 08, 2011, 19:34:38 pm »
Момичета, минавам да се отчета!
Най-после се роди нашето момченце Владислав 3,85кг. 55см 
От 6ти март сме на 7мото небе !
Прегръщам ви и ви желая успешно най-вече леко раждане! Ще разкажа като имам повече време 
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #182 -: Март 08, 2011, 19:56:13 pm »
Момичета, минавам да се отчета!
Най-после се роди нашето момченце Владислав 3,85кг. 55см 
От 6ти март сме на 7мото небе !
Прегръщам ви и ви желая успешно най-вече леко раждане! Ще разкажа като имам повече време 

Честито миличка :) Да сте много здрави и леко възстановяване :)
Ето я и темата в Честито :) Лека вечер и весело изкарване на 8-ми Март мили дами :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45323.new#new
« Отговор #183 -: Март 08, 2011, 21:49:27 pm »
О браво Лориан  :D Я какъв голям юнак, ще чакаме с нетърпение подробности. Ама напоследък тук се раждат само момчета, не ви ли прави впечатление  :wink:

Дидон, споко, ти може и при ЖК, ако може да се разчита на нея да идеш по спешност ако се наложи. Аз тъй като доста време не знаех при кой да ходя освен ЖК, като идеята беше да е при този при който ще и раждам- ходих при двама лекари -в МД и в Токуда. И се оказа ок, защото те и без това ме викат през месец време а на мен ми е малко и ги редувах - абе малко неоринтирано стана, но няма проблем засега.

Мира, същото легло -на Арбор и някой друг го показа наскоро. Моя позната много ми го препоръча, но с една плътна страна. Ти си вече напред в сравнение с мен  :wink: Аз толкова се чудих между два модела, че мина повече от седмица.. :?
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #184 -: Март 08, 2011, 23:11:58 pm »
Мира, аз поръчах същите легла.
Ето сайта на производителя http://www.arbor-bg.com/
Във Варна не ги продават, но фирмата е в Асеновград, а родителите ми живеят там и майка каза, че са много хубави. Тъй като аз взимам 2 легълца ще ми ги доставят до Варна за тяхна сметка.

*
« Отговор #185 -: Март 08, 2011, 23:13:43 pm »
Мира, ние боядисахме с нормален латекс. Изобщо не миришеше.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #186 -: Март 09, 2011, 02:20:40 am »
Здравейте!
Преди малко ми се обадиха от офиса на доктора ми, били получили резултатите от изследването за гестационен диабет и ме викат на повторно изследване. Както и предположих, колабирането ми в събота беше в следствие с натоварването с глюкоза, организмът ми е прекалил с инсулина и нивото на захарта се е сринало под нормата. Утре ще ми правят 3 часово тестване, дано всичко е наред, не ми се припада пак  :lol:. Притеснението ми идва от там, че в "пространството" информацията е доста оскъдна и противоречива, а ограничените ми познания по медицински английски ме карат да общувам с доктора посредством съпруга ми. Язък ми за 5-те езика, щом не мога да ги ползвам, когато ми трябват  :x. Ако някой има някаква информация по въпроса, ще му бъда благодарна да я сподели.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #187 -: Март 09, 2011, 14:27:47 pm »
 elle22, да ти кажа малко се учудих ,че са  ти правили обременяване  с глюкоза -в темата за инсулиновата резистентност май бях чела ,че по време на бременност не се препоръчва, ама то докторите си знаят работата.
Погледни там ,ако вече не си прочела и получила мнения.

Иначе аз имах преди месец припадък посред нощ, но го отдадохме на ниско кръвно ,събиране на границите, може да е било и спадане на кр.захар.

Аз искам да питам -нищо ,че съвсем наскоро  го обсъдихте  набързо -за възглавничките  ограничители за бебоци от този тип
http://family-bg.com/prX_4645.htm?osCsid=f2mh35p80l7sqgl59s2gtuen46

Дали такава или споменаваната с  пулсации е за предпочитане?
Тази с  пулсации ,имитираща тупкането на сърце, няма ли все пак някакво вредно лъчение ,влияние ? За мамите , които са имали такава-ползвали ли са я?
« Последна редакция: Март 09, 2011, 14:30:19 pm от nimika »

*
« Отговор #188 -: Март 09, 2011, 15:49:37 pm »
Нимика, снаха ми ползваше такава, с все пулсациите. Малкия пухчо си е жив, здрав и приятно закръглен мъж в разцвета на 8-месечните си сили :-) Не знам дали вредни последствия няма да се появят в идните 80 години, да ми е жив и здрав, но майка му реши да рискува :-) Аз пък реших да им я взема, ако ми дотрябва, та ще докладвам намясто, ако има проблем  :D
*
« Отговор #189 -: Март 09, 2011, 17:19:25 pm »
offf,на мен с пулсации няма да ми хареса.Често ми се случва да си сложа ръката на сърцето на мъжлето , когато се получи нещо като съвпадение или резонанс с моя ритъм на сърцето ми става неприятно...таааааа така неволно ще лиша и бебока
 Не вярвам да вреди,предполагам е по-скоро  измислено механично,отколкото да излъчва нещо вредно
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #190 -: Март 09, 2011, 17:40:57 pm »
Елле, един път си направих изследванията яла и док като видя, че глюкозата се е вдигнала чувствително се притесни да не правя гестационен диабет. Като разбра, че бях закусила  :oops: каза че няма проблем. Мисля че тук се смята за проява на ГД ако глюкозата се вдига без причина.
*
« Отговор #191 -: Март 09, 2011, 19:02:21 pm »
 Момичета,споделям ви този линк , предполагам ще е интересен и полезен на желаещите да кърмят
http://lalechebg.com/library/

Аз искам да попитам,ще ми откажат ли категорично да ми дадат бебето в деня на раждането , ако е секцио и съм в държавна болница,примерно МД

Аааа,и да споделя за тези ,които искат да отидат на отворени врати в МД, има все още свободни места за 29ти март
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #192 -: Март 09, 2011, 20:19:15 pm »
Момичета през какъв най-кратък интервал от време може да се пие нош-па.Пия го само когато почуствам някаква тежест или дискомфорт както ми препоръча др.Сигридов.Към 18ч. пих 2,но сега пак нещо ми натежава ниско долу,коремчето ми е мекичко и нямам болки само леко натежаване може би от по-дъло време стоене права или и аз не знам.Дано не е нещо за което да се притеснявам
*
« Отговор #193 -: Март 09, 2011, 20:44:48 pm »
 Ako си стояла дълго време права със сигурност може да ти тежи от това...
 Иначе но шпа можеш пак да пиеш...няма да предозираш
« Отговор #194 -: Март 09, 2011, 21:14:12 pm »
Бина, почини малко и ако не ти мине -тогава пий още 1-2..

Елле, това изследване звучи много гадно, дано всичко е наред този път  :)

Аз постепенно започвам да се замислям за багажа за болницата - да ви питам за тези нощници, пижами -има ли смисъл да нося друга освен тази с която ще спя?? Чувала съм че се носят 2 нощници, по възможност с копчета за кърмене, но първо, такива не можах да намеря и второ, нали за раждането ще ми дадат от болницата /а и за раждане би трябвало да е стерилна/ а после не смятам да се размотавам по нощница  :? По-добре нещо като анцунг -плюшено панталонче и горно, които са ми удобни и пижама за спане. Но ако се омажа ще ми трябва друга..?
*
« Отговор #195 -: Март 09, 2011, 21:55:34 pm »
 Най-вероятно точно заради  "омазването" ще ти трябва друга...пък и според мен и потене ще има :wink:

Между другото аз лично бих се чувствала по-добре с пижамка,отколкото с нощница,но не знам при естественото раждане дали няма някакви прегледи след това и да е по-удобно нощница...Иначе пижамка,да речем от типа на мъжките, горнището да е скопченца догоре ми се струва доста удобно
« Последна редакция: Март 09, 2011, 21:58:49 pm от didon »
*
« Отговор #196 -: Март 09, 2011, 21:56:57 pm »
сами, според мен, вземи да имаш още една. Може да се изцапаш нещо. По-добре една повече отколкото една по-малко.

нимика, аз живея извън България и на всички бременни тук им правят обременяването с глюкоза. По мои спомени беше около 25 г.с.

*
« Отговор #197 -: Март 10, 2011, 02:03:30 am »
Здравейте момичета и честита нова тема!
В неделя ни изписаха от Шейново и в понеделник ние се прибрахме вкъщи.Сега се опознаваме с Макси и свикваме един със друг.
На всички бременни им желая леки оставащи дни и здрави бебета на финала.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #198 -: Март 10, 2011, 02:18:45 am »
Привет! След 20 часа глад, 5 часа, прекарани в болницата /без вода/, 4 пъти взимане на кръв, изненадващо оцелях  :lol:. Никак не беше приятно, но поне не припаднах. В САЩ натоварването за 1 час е задължително при всички бременни. 3 часовото е по - акуратно, прави се, когато има съмнения за диабет. До понеделник картинката ще е по - ясна, ще се опитам да не мисля предварително. По бащина линия имаме "постоянно присъствие" на диабетици...
Уплътнихме си времето, разглеждайки стаите за раждане в болницата. Аз съм раждала в Окръжна болница - Пловдив предния път и малко бях шокирана от разликата  :lol:. Обстановката е досущ като в хотел, отговарят ти на всички въпроси с търпение. Раждането става в стаята ти, може да присъства цялата рода  :lol: /аз лично няма да се възползвам/. Имат добро неонатологично отделение /най- важното за мен/. Не трябва да нося абсолютно нищо /трябваше да ми видите чантата предния път  :lol:/, освен лични принадлежности. Казаха, че ако всичко е наред след цезаровото, ще ни държат 2-3 дни.
Нямам търпение да се срещна с палечка... дано само да сме здравички!
« Отговор #199 -: Март 10, 2011, 07:51:44 am »
Ейлле радвам се, че си добре  :wink:

а за тези условия в болница,благородно ти завиждам... :D,според мен ей така трябва да бъде навсякъде....ама, ни тук живеем с 1 век по назад....по някога такова чуство имам  :lol: :lol:

Бина и при мен често се осеща такова натежаване.....аз в такива случаи гледам да полегна, иначе пия магнези 3 по 2 и но-шпа ако нещо ми дискомфортно  :wink:

вчера усетих по яките ритници, защото имам навик като лежа, да си слагам ръката върху корема.....та на 2 пъти чак се стреснах от яко шаване  8O  :lol:
в понеделник бях на новото ЖК и бебоците вече по 900гр  :wink:
« Последна редакция: Март 10, 2011, 07:53:20 am от marigri »