много си смела, трябва да отбележа...
викаш, ще използваш този епитет, че да си по-тактична
При добро планиране няма нищо плашещо и рискът е премерен, а и за кога да оставям приключенията - по-млада няма да стана
Благодаря на всички за мненията, много ми помогнахте
Освен това проверих и в авиокомпанията и пиша тук нещата, които разбрах, за да съм полезна и на някой друг:
- дете под 2 години не плаща за място, в някои случаи за него се доплаща 10% от стойността на билета
- при предварителна заявка и налични места се осигурява специално място за майката с бебето като допълнително се предоставя нещо като бебешка кошница, ако детето не надхвърля 9 кг и определени сантиметри. Има вариант и майката да си пътува с нейна бебешка кошница за кола, като всяка авиокомпания изброява точно на какви параметри и стандарти за сигурност трябва да отговаря. Най-общо - трябва да може да се събере между две седлаки, когато са вдигнати облегалките за ръце.
- за бебе може да се носи допълнително до 10 кг ръчен багаж и/или 10 кг допълнително чекиран багаж, който обаче трябва да е отделно пакетиран от този на родителя. Ако са заедно, то общата тежест не може да надвишава 23 кг.
- количка за бебето може да се превози безплатно при всички случаи. ако е лятна и се сгъва много компактно може и да я вземете в самолета с вас, ако е по-обемна може да я чекирате без допълнително заплащане. може да е опакована, но ако под опаковката забележат други неща, освен количката, ще ви я чекират като багаж.
- течности и храна за бебето - важи си същото ограничение, водата може да е до 100 мл в прозрачни шишета, може да се носи бебешка храна. авиокомпанията, с която ще летя изрично подчертава, че винаги имат на борда бебешка храна, каквото и да означава
- само за едно бебе може да се ползва безплатно място, ако пътувате с две или три деца под 2 години ще трябва да платите допълнителни места.
Имам още един важен
въпрос: Как изведохте бебетата от страната, в която живеете? За месец и половина не ми се вярва да успея да извадя български документ за самоличност на бебето. Мога да му направя само естонска ID карта, но пък ако пътува само с такава не знам не ми ли трябва пълномощно от таткото. Мони пътува с бг международен паспорт и с него няма проблем.
Зори, вие как се прибирахте с Жорето?
За любезни служители - хич и не очаквам да ме сполети това щастие, добре че съм свикнала да се оправям сама
Таткото би могъл да се върне да ми помогне, но ще е много скъпо и ще го направим само ако преценя, че не съм се възстановила добре от секциото.