0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гроздовидна бременност
« -: Февруари 25, 2011, 16:21:22 pm »
Здравейте дами!
Днес ми беше първия преглед след трети опит инвитро. За съжаление се видя само плоден сак /с неправилна форма/ и без ембрион и пулсации. Лекаря изрази съмнение за гроздовидна бременност :( прочетох доста неща за този вид бременност и съм пред полудяване. Викат ме на преглед след цели две седмици.
Пункцията ми беше на 29.01. Трансфера на 03.02 , а датата ми за тест беше 17.02. Аз направих доста кръвни тестове и стойностите бяха следните:
на 12.02 - 10 ден след трансфер - ЧХГ 152.64
на 14.02- 12 ден - чхг 303.64
на 16.02- 14 ден след трансфер -чхг 825.75
18.02- 16 ден след трасфер - чхг 2490.25
21.02-19 ден след трансфер- чхг 6176.82
Утре смятам пак да пусна кръвен тест.
Според мен на днешния преглед трябваше вече да се вижда ембрион и евентуално сърдечни пулсации.
Споделете кога най-рано се разбира дали е гроздовидна бременност?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Гроздовидна бременност
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2011, 17:05:04 pm »
какво по-точно накара лекаря ти да мисли за гроздовидна бременност (мола)?

възможно е да има кухо яйце, ама чак пък гроздовидна бременност?
аз съм имала същия случай като твоя - добре нарастващо ЧХГ, но празен плоден сак.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Февруари 25, 2011, 17:28:36 pm »
Не знам какво точно го накара да мисли че е гроздовидна бременност. Сега като чета и аз си мисля , че може да е кухо яйце. Но защо изрази това съмнение ... дано не се укаже вярно. Утре смятам да пусна пак кръвен тест , доколкото прочетох при гроздовидната бременност трябва да нараства много чхг-то.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2011, 18:32:57 pm »
Ти сега в коя седмица си? Според мен в шеста или бъркам? Ако съм права е възможно да е рано още. Аз като забременях отидох на първи преглед в шеста седмица и няколко дни, видя се само плоден сак, това беше понеделник, лекарката ме викна отново в петък и вече имахме и ембрионче и сърдечни пулсации. Изчакай няколко дни и отиди пак, но две седмици е много според мен. Успех ти желая.
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2011, 19:21:25 pm »
По мои сметки не знам до колко са верни на 27.02 /неделя/ трябва да вляза в 7-ма седмица.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #5 -: Февруари 25, 2011, 19:27:24 pm »
Дано всичко е наред ще ти стискам палци. отиди във вторник или сряда пак на лекар тогава трябва да е ясно какво е положението. Успех.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2011, 20:10:38 pm »
... отиди във вторник или сряда пак на лекар тогава трябва да е ясно какво е положението. Успех.

Успех, мила Ангелинка!Дано се изясни положението до тогава!С теб сме! :bighug:
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2011, 21:42:00 pm »
Не е много вероятно молата да може да се диагностицира чрез ехографски преглед толкова рано.Тя се доказва с хистологичен анализ при мисед(до какъвто води), но при толкова ранни седмици дори и това не е гарантирано. Дано да се тревожиш напразно и скоро да се види ембрион!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2011, 10:49:30 am »
Резултатите от изследванията ми на чхг днес са 27536.19
Според лекаря от лабораторията са нормални резултати за 6 - 7 седмица на бременноста за едноплодна бременност.
Говорих и с лекуващия ми лекар , според него са височки .
Попитах какво го кара да мисли за гроздовидна бременност , отговора беше , че е видял повече плацентарна тъкан от нормалното и липсата на ембрион, който би трябвало да се вижда вече.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #9 -: Февруари 26, 2011, 18:42:56 pm »
Angelina, пожелавам ти да се разминеш с тази диагноза.
Предлагат ли ти да направят абразио, после от хистологията ще се види дали става въпрос за мола. Иначе знам, че се казва гроздовидна, точно защото плацентарната тъкан се струпвала като грозд, можи би д-ра това вижда. В бг-мама има голяма тема за моларната бременност, там момичето пишеше че чхг-то е било около 150 000 ед.
Има ли шанс да се появи ембрионче? Какво ти предлагат да направиш?

« Отговор #10 -: Февруари 26, 2011, 22:33:15 pm »
Каква плацентарва тъкан вижда в 6-7 седмица???
Потърси и второ мнение! Аз съм преживяла мола и си имах ембрион, дори си имаше пулс.
Липсата на ембрион си е кухо яйце.
Стискам ти палци!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2011, 23:05:56 pm »
Какво е пълна мола?
При пълната моларна бременност имаме само плацентарна част (няма ембрио) и се оформя, когато сперматозоид оплоди празна яйцеклетка (поради което и не се развива ембрио). Плацентата нараства и отделя ЧХГ, но на УЗ се вижда, че няма фетус, а само плацента.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=767&Itemid=37

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Февруари 27, 2011, 00:07:38 am »
ама моля ви се, кухо яйце не е непременно равно на мола...

явно лекарят има някакви съображения. ама защо чакане 2 седмици, много ми се струва...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #13 -: Февруари 27, 2011, 08:02:04 am »
ама моля ви се, кухо яйце не е непременно равно на мола...

явно лекарят има някакви съображения. ама защо чакане 2 седмици, много ми се струва...

И на мен две седмици ми се виждат много, смятам след 2-3 дни да потърся второ мнение.

Какво е пълна мола?
При пълната моларна бременност имаме само плацентарна част (няма ембрио) и се оформя, когато сперматозоид оплоди празна яйцеклетка (поради което и не се развива ембрио).

Ето тук имам много въпроси възможно ли е при инвитро сперматозоид да оплоди празна яйцеклетка? И ако е празна яйцеклетката как тогава ще се стигне до бластоцист стадии 3АА?

Предлагат ли ти да направят абразио.
Има ли шанс да се появи ембрионче? Какво ти предлагат да направиш?

За сега ми предлатат да изчакам , за да се види със сигурност липсата на ембрион :(
*
« Отговор #14 -: Февруари 27, 2011, 09:26:40 am »
Мила Ангелина, силно се надявам да се наредят нещата при теб. Имах няколко въпроса, но ти сама си ги задала преди малко? Исках да те попитам - дали си забременяла нормално или чрез процедура инвитро или икси? Нали при тези процедури се избират яйцеклетките за оплождане, а също и после ембрионите за връщане? Струва ми се нереално, макар и не невъзможно, за съжаление, да стане това. :( Мисля, че тревогите ти ще са напразни и дано е така! Стискам ти палци! Но моят съвет е да потърсиш и второ мнение и то още утре! Успех ти желая!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #15 -: Февруари 27, 2011, 09:27:56 am »
  Ангелинка, аз със съвет не мога да ти помогна,но силно се вълнувам и притеснявам за твоето преживяване.Каквото и да стане,дано е с възможно най-добрия изход.Силно те прегръщам!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2011, 22:20:04 pm »
при първият ми аборт имаше съмнение за мола -направо си ми бяха казали,че е мола.И аз така четох и се нашашках много,но след хистологията се оказа,че няма такова нещо.
Надявам се все пак всичко да е наред при теб!
<br />
« Отговор #17 -: Февруари 28, 2011, 11:44:57 am »
Момичета благодаря Ви за подкрепата  :bighug:
Записах си час за сряда за преглед при друг лекар. Ще видим какво ще е неговото мнение. Много ме е страх и в същото време нямам търпение да дойде сряда , за да се изяснят нещата.
*
« Отговор #18 -: Февруари 28, 2011, 11:48:50 am »
Късмет,Ангелина!
Дано нещата се подредят по най-добрия начин!
« Отговор #19 -: Февруари 28, 2011, 16:14:17 pm »
Ангелина, дано всичко при теб е наред и да износиш живо и здраво дете :bori_007: :bori_004: :bori_005: пожелавам ти го от все сърце
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!