0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за съвет
« -: Юни 01, 2006, 10:28:28 am »
Здравейте момичета, имам нужда от вашия съвет. Миналия месец получих зацапване на 21ден от цикъла, някакво кафеникаво течение, което продължи до 38 ден, когато ми дойде цикъла. Аз съм с поликистозни яйчници, след прием на Диане, кистите се изчистиха, оправиха се хормоните само временно разбира се, 2 месеца ме стимулираха с Кломифен цитрат, но без резултат, дясна тръба запушена. Сега ми е 7-ми ден от новия цикъл, вместо да ми спре пак имам слабо кафеникаво тебение и болки ниско в корема, както преди цикъл, опасявам се да не продължи това зацапване постоянно. Какво да правя, пия вит. Е, вит. А и Вит. С /от 1000/  На 3 ден направих хормони ЛХ - 6,59 /1,9-12,5/, ФСХ - 3,49 /2,5-10,2/, Естрадиол 150/46-607/. Типични резултати за поликистоза, но защо е това зацапване, опинтвам се да си го обясня, явно е хормонално, но от къде точно идва проблева.  Пак ли да почна с противозачатъчни или да си искарам спокойно лято със здравословно хранене, спорт и почивка и любов, пък на есен с песен. Моля ви, споделете вашето мнение и предварително ви благодаря
*
Моля за съвет
« Отговор #1 -: Юни 01, 2006, 10:40:57 am »
Потърси лекарски съвет. Ако трябва, смени доктора си с друг. Няма нищо нормално в тези резултати и е добре да ги промениш, особено, ако се бориш за дете.
Късмет


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Моля за съвет
« Отговор #2 -: Юни 01, 2006, 10:44:15 am »
Съгласна съм с white, но не можах да разбера защо са те стимулирали след като имаш запушена тръба?Преди стимулация се прави цветна снимка обикновено 8O
*
Моля за съвет
« Отговор #3 -: Юни 01, 2006, 10:45:08 am »
Трябва да се консултираш с лекар ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Подобно зацапване никак не е безобидно!  :(
Преди 15-тина години десния ми яйчник беше станал двойно по-голям, защото се беше напълнил със задържани яйцеклетки станали на кистички... Това ми го откриха след 2 месеца подобно зацапване и освен кистозния яйчник бях развила анемия и припадах под път и над път... Тогава бях пуберка и подобно безотговорно към организма ми отношение ми беше присъщо, ама ти си вече голяма - тичай на лекар мила!
Моля за съвет
« Отговор #4 -: Юни 01, 2006, 10:57:44 am »
Ходих на доктор, тя предложи пак Диане, за да вкараме хормоните в ред и ако искам или инсеминация или инвитро. Абсолютно всички др. хормони са в норма, само Лх и ФСХ са в кофти съотношение. Ходих и при Стаменов, след цветната снимка като видя дясна запушена, предложи лапароскопия за да се види дали може да се отпуши тръбата/ или инсеминация. Но не съм много навита за лапаро, при положение че нямам кисти и обвивката на яйчниците не е удебелена, напълно са си нормални, още повече че запушени тръби не се отпушват с лапароскопия, само ако са с леки сраствания, но и всяка коремна интервенция после може да образува сраствания, само тези двата хормона са ми проблем. Пробаме за бебе едва от 7 мес. с тези резултати ми е ясно че няма как да стане, Стаменов искаше да изчакам поне 1 -1,5 г. преди да предприема нещо. Интересно ми е това зацапване от кой хормон може да идва, случвало ми се е да ми закъснее цикъла доста, но не и мостоянно да имам кафяво течение
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Моля за съвет
« Отговор #5 -: Юни 01, 2006, 11:02:00 am »
здравеи аз също съм с пкя и имам такова зацапване което трая м/у 2-3 дена птреди да ми доиде м-то и понякога след като ми спре.обяснението на моя лекар беше слабост на яичника не достатчно производство на естрогени :roll:  за хормоните нищо не мога да ти кажа.но ако се засилва или е продължително най-добре потърси лекарско мнение.и аз не разбирам защо си стимулирана?
Моля за съвет
« Отговор #6 -: Юни 01, 2006, 11:23:22 am »
Аз съм от Благоевград, когато се сблъсках с този проблем нямах никаква информация, все пак съм икономист, а не доктор, разчитах на тази която е с такава диплома. Добре, че са форумите и всичко вие които взаимно се ограмотяваме. Тук дни наред четях и събирах информация за всичко свързано около мен. На 2-я месец от стимулацията като нищо не стана, аз самата й казах, че спираме с тези неща докато не ми провери тръбите, тя твърдеше че не може да са запушени след като не съм имала възпалиния, аборти, коремни операции. Все пак аз отказах, поисках си на моя глава микробиология и хламидии и одитох при Стаменов на снимка. След снимката започнаха тези аномалии, но тя не може да е причина, а за това че може да имам анемия е напълно възможно, спазвах някаква глупава диета, от Диането качих доста , но сега си  хапвам нормално. Точно защото и аз реших че е слабост на яйчника почнах с витамин Е и А и рибено масло. Като ме гледаха на 3 ден на УЗ яйчниците са с нормална форма, нямат но повърхността задържани фоликули, нямат вид на поликистоза, но по-скоро при мен е изразена хормонално. Варианта е дали да изчакам 2-3 мес без хапове, да видя дали няма да се пооправят нещата или да се хвана пак за Диането
*

    Anonymous

Моля за съвет
« Отговор #7 -: Юни 01, 2006, 11:30:26 am »
Посъветвай се отново с д-р Стаменов. Той е наясно с тези проблеми. Не е необходимо непременно да правиш лапароскопи, след като не искаш. Никой не може да те накара насила. Важното е да намериш решение на проблема. Щом кървенето се е появило след снимката, потърси доктора, за да те види и да прецене, каква е причината.
Късмет.
*
Моля за съвет
« Отговор #8 -: Юни 01, 2006, 11:32:22 am »
Сори, гостът съм аз.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Моля за съвет
« Отговор #9 -: Юни 01, 2006, 11:52:28 am »
А, щях да забравя. Тук в Благоевград има страхотна промоция на вътрематочни инсеминации, всичко за 30 лв. Пък Вие в София като сте луди давайте по 350 лв. Е, няма да Ви обработят материяла, може да получите и алергичен шок, но какво ви пука, само за 30 лв.е . Няма смисъл да обяснявате защо се прави тази обработка, акъл на доктор ли ще давате? И мога да Ви кажа, че откакто разбрах за проблема си и почнах да се интересувам, запознах се поне с 5-6 момичета на които са им правили такива неща. Хайде, аз имам достъп до интернет, мога да прочета и получа информация, но какво правят онези момичета в шивашкия цех или на др. място, които след работа отиват направо в кабинета на доктора и си казват "Той си знае работата, нали е лекар". За Бога та ние сме хора, не не боли пръстчето, ние се борим за деца, борим се след живота си да оставим живот след себе си, знаят ли каква болка е това.  Вече си давам сметка, че все по-често отивам на доктор, за да използвам апаратурата му, защото си нямам у дома и не мога да се прегледам, иначе знам и какво ще ми каже, а и знам, че ако реша да спорим няма смисъл. Да, в малките градове нещата са плачевни и като си представите, че Благоевград не е малък град и е само на 100 км. от София и ние можеме да отидем до там и да получим компетентно мнение, а тези които са по-далеч? Не знам момичета, може би защото днес е 1 юни ден на детето, нещо ме накара да ударя това слово. Е, и горе главите нали?
Моля за съвет
« Отговор #10 -: Юни 01, 2006, 12:08:20 pm »
Медина и аз съм с ПКЯ и на мен ми се е случвало такова зацапване отвреме на време. В повечето случаи докторите го обясняват с промяната на времето и с разни притеснения. Не разбрах кога ти е правена снимката? Ако е мин месец може и нещо от нея да е  :?  Мисля че не е нужно сега да бягаш при доктора, изчакай още малко ако не ти спре или ако се повтори и другия месец. Това с противозачатъчните няма смисъл според мен. Губене на време е. Не може с години да действаш по схема 3 месеца хапчета 1-2 месеца опити  :D
А и не разбрах, без стимулация имаш ли овулация или не? А със стимулация имаш ли?
Иначе най-ми харесва идеята ти да си изкараш едно спокойно, любовно лято и на есен да започваш с изследванията.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Моля за съвет
« Отговор #11 -: Юни 01, 2006, 13:08:02 pm »
Здравей Василенче, значи снимката ми е правена преди 2 месеца, първия цикъл след снимката беше много оскъден и повече кафяво течение, но след 7 дни си спря и на 21 ден започна пак кафяво зацапване и така докато не ми дойде на 38 ден. Сега ми е 7 ден, при нормално обилен цикал, но от 2 дни е пак кафеникаво и слабо зацапване и се опасявам да не би да си продължи така дълго. Миналия и по-миналия месец правих фоликуметрия, имам овулация, сами се пукат фоликулите, със стимулация пак са добри нещата. питах докторката при нивата на тези хормони възможно ли е и този месец да си има овулация или ще се размина с нея. Тя каза че може пак да си имам, да образувам фоликул, да се спука, но яйцеклетката няма да е качествена и няма да стане.  Задавам си въпроса, така ли влиаят ЛХ и ФСХ като са 2:1. Преди Диането имах кистозни яйчници, бяха като пчелна пита, но то подейства добре и се изчистиха, но на хормоните влияе временно
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Моля за съвет
« Отговор #12 -: Юни 01, 2006, 14:21:26 pm »
Цитат на: medina
Тя каза че може пак да си имам, да образувам фоликул, да се спука, но яйцеклетката няма да е качествена и няма да стане.


Единственият начин да се разбере дали една яйцеклетка е качествена или не, както казва моят доктор, това е ИнВитро - не за друго, а защото тогава тя /яйцеклетката/ се изважда от тялото на жената и може да се диагностицира.
А относно фоликулометрията при положение, че при теб има една запушена тръба, според мен е важно да я продължиш, за да наблюдаваш доминантния фоликул от коя страна и за да може ако се наложи навреме да вземеш някакви лекарства.
Между другото аз също съм решила да си дам малко почивка поне близките 1-2 месеца.
Стискам палци твоето щастливо лято да завърши с новината за едно още по-щастливо събитие.
 :bighug:


*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Моля за съвет
« Отговор #13 -: Юни 01, 2006, 14:25:15 pm »
Цитат на: medina
обвивката на яйчниците не е удебелена


имам въпросче  :?:  :)  тъй като това мен много ме интересува, моля те Меди кажи ми с какво изследване точно твоят лекар установи това. Благодаря ти. :)


Моля за съвет
« Отговор #14 -: Юни 01, 2006, 14:59:27 pm »
Ами честно да ти кажа в процеса на разговор ми каза че при това отношение на хормоните 2:1 яйцеклетката няма да е качествена. Никакво изследване не ми е правила и ти си права, че при Инвитро като се извади може само да се види. За това ви питах влиаят ли ЛХ и ФСХ върху качеството й. Пожелавам ти и на теб прекрасно лято, а на есен ще хванем проблемите за ушите
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Моля за съвет
« Отговор #15 -: Юни 01, 2006, 17:15:45 pm »
относно качеството на яйцеклетката - това което съм писала го каза моят лекар, но относно обвивката на яйчниците  :roll:  - незнам как /освен с лапароскопия/ може това да се изследва и затова Меди те питах какво изследване на теб ти правиха, за да ти кажат че тя е окей.
Още веднъж - весело и щастливо лято


*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Моля за съвет
« Отговор #16 -: Юни 01, 2006, 18:22:36 pm »
медина мен ме оперираха в Благоевград аз живея в гоце делчев сега и да ти кажа ме е яд че не бях открила по рано този форум в благоевград няма специалисти бягаи от там това е моя съвет направо в софия.сигорно ще попиташ кои лекар ме е оперирал-Даскалова.повече неповторих при нея но резолтата е на лице.както и да е ти при кои ходиш там. ходила съм и при Малчев в Рубидент но и тои само си мислеше че прави нещо.както и да е ще се радвам да ми кажеш ти за сега си най-блиско до мен :wink: от всички момичета.успех!
Моля за съвет
« Отговор #17 -: Юни 01, 2006, 20:28:45 pm »
Здравей Дени!
Скоро ме оперираха заради удебелена обвивка на яйчниците. На мен ми я установиха с УЗИ, следяха ме няколко месеца и стана ясно, че фоликулите не се пукат. Пробвахме с Прегнил, но пак не стана и лекарката предложи операция. Отстраниха обвивката и направиха фенестрация. Всички лекари твърдяха, че ще стане с бебето, но засега все още чакам :( Минали са едва 3 месеца, но нали знаете човек за такива работи губи търпение. Но съм решила първо да изчакам още три и ако до тогава не стане с нови сили напред. Не съм се отказала  :)

Успех на всички!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Моля за съвет
« Отговор #18 -: Юни 01, 2006, 20:42:41 pm »
мила rozovelka благодаря ти за постинга, сигурна съм че скоро ще ни се похвалиш с хубавата новина  :)  още повече, че звучиш толкова оптимистично  :) .  Извинявай за може би тъпия въпрос  :? , но с УЗИ вижда ли се удебелената обвивка на яйчниците /за фоликулите знам, защото мен от 2 последователни месеца фоликулометрия - единият всичко беше наред и фоликула се пукна, а втория - фоликулът не се пукна и докторът ми е писал, че има съмнение за ЛУФ и директно ме насочи да си правя лапароскопия/. Притеснява ме също така, че не ми изписа някакво направление или друго нещо - в смисъл какво му е съмнението, какво да се прави на лапарото и т.н., което да покажа на другия доктор, а единствено ми препоръча при кого да отида. Малко дългичко стана, за което се извинявам, но нещо напоследък ме мъчат много въпроси, а пък и моят лекар като види нещо нередно /било и то 1 цикъл/ и веднага ми поставя диагнози /или съмнения за такива/.


Моля за съвет
« Отговор #19 -: Юни 01, 2006, 20:53:21 pm »
Със сигурност не и затома при мен наблюденията бяха няколко месеца. Първо чакахме сами да се спукат, след това с Прегнил 5000 и така не стана, пробвахме Прегнил 10 000, пак не стана и лекарката каза че това означава удебелена обвивка. Спомена също, че при някои момичета с подобен проблем въобще няма овулация. Дано съм ти била полезна! Късмет мила!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]