Това е жестока трагедия. Нямам думи просто....
Каквото и да кажа....ще е слабо.
На родителите сега им трябват сили и упование за да успеят да се справят с жестоката болка и загуба.
Подкрепям желанието на всички за помощ, но на хората сега едва ли им е до това... поне на мен така ми се струва. Нека им дадем малко време
Споделям мнението на setakap. Аз също смятам че на това семейство точно сега едва ли им е до нови опити инвитро.
Дори си мисля че ще трябва да минат доста месеци, да не кажа и години, преди да се престрашат да пробват наново. Нека да не прибързваме ... за да не ровим още по-дълбоко в тази огромна рана..........
Преди това обаче, смятам че ще имат нужда от консултации със специалист по психотерапия. Такова нещо не се преживява и забравя.
Може би е добре нашата помощ да бъде и в тази насока – координати и връзка със добри специалисти по психотерапия, както и финансова подкрепа. .
Те в момента не знаят на кой свят са от мъка и болка... и ново инвитро е последното нещо за което в момента биха си помислили.......
Преди време – на мен ми предлагаха бебешкото креветче на братовчед ми... при положение че даже не можех да заременея. (Е, хората не знаеха за мойте проблеми, беше с най-добри намеремения, но въпреки това.......) Какви сълзи и нерви ме тресяха от това неуместно предложение....не мога да ви опиша просто. Просто някой ми бръкна с пръст в раната....
Трябва да сме доста деликатни и внимателни, каквото й предложение за помощ да направим на семейството, за да не ги нараним допълнително още повече, въпреки че искаме да помогнем.
Смятам че на това семейство, което сега е загубило своето така жадуваното и чакано бебе, едно предложение за помощ с нов опит инвитро... на този етап.......би им прозвучало ... неуместно, дори жестоко. Защото това няма да върне времето назад, няма да върне тяхното бебе.
Може би е добре.... и ние самите да се консултираме с някой специалист -
кога и как и в каква форма ще е уместно да предложим нашата помощ. За да можем наистина да помогнем.
Фуси, в една друга тема беше споменала че твоята леля е психотерапевт. Може би с нейна помощ да успеем да намерим правилния начин за помощ. Ако може... нека да ни подскаже.... как е най-уместно да постъпим, за да не причиним допълнително болка на това семейство...а наистина да помогнем.