0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дългоочаквано бебе, радост и смърт
« Отговор #80 -: Юни 02, 2006, 19:26:05 pm »
Това е най-ужасното нещо, което може да се случи! Моите съболезнования. Подкрепям желанието на всички за помощ, но на хората сега едва ли им е до това... поне на мен така ми се струва. Нека им дадем малко време
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Anonymous

« Отговор #81 -: Юни 02, 2006, 19:34:59 pm »
Аз си мисля ние да започнем да работим по въпроса за събирането на средства, защото при наличните обстоятелства на семейството едва ли ще му се разговаря. Нека да не човъркаме в болката все още. Опитът показва, че е нужно време да се събере сума. В техния случай , ако решат ново ин-витро да им я дадем. Всичко това след известно време, когато са готови да комуникират. Ако нещата се развият в друга посока /не дай си боже/, тази сума никога няма да бъде излишна на някое друго семейство за ин-витро. Аз предлагам да бъде открита НОВА сметкана името на сдружението, с подходящ надслов, както говорихме по-горе. Считам, че не би представлявало трудност на счетоводството. Нека, който мисли като мен, да ме подкрепи и да действаме. Нека не бъдем мнителни, а да си имаме доверие в този момент. Аз първа ще дам средства.
 кукуригу
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #82 -: Юни 02, 2006, 20:07:54 pm »
Това  е трагедия във всичките и измерения.
По повод написаното от момичетата за откриване на сметка за подпомагане на семейството  - съгласна съм, ако обаче искат помощта. Представете си тази майка, загубила радостта си в живота как ще погледне на някакви си финикийски знаци, та дори и да са предназначени за защита в процеса срещу извършителя. /Лично аз, поставяйки се хипотетично в такава ситуация не бих си и помислила за ново инвитро - от страх и паника/

Това е единичния случай. Болезнен и трагичен.

Все пак /подчертавам , че не говоря за себе си и не търся каквато и да било изгода в следващото предложение/ , мислейки глобално: Да се събериат  пари от дарители /независимо членове или не на сдружението/ в отделна сметка и да се гласува нещо като субсидия за двойка, прилагаща арт процедура или такава, която няма нужните средства за лапароскопия или друго изследване или процедура. Всички дарители да гласуват за това дали да се отпусне и каква сума да се отпусне.

Мисълта ми е, че не всички имаме равни финансови възможности. Ако аз мога да си го позволя, а друг тегли кредит за да направи инвитро или икси ми се струва неравнопоставено. В крайна сметка всички искаме своето щастие и своето бебе/та/.
*
« Отговор #83 -: Юни 02, 2006, 20:33:53 pm »
По повод изказването на Лейди искам да кажа , че с първата част съм на пълно съгласна, но за втората не чак толкова и да поясня защо.Аз понеже имам финансовата възможност и бих помогнала  , но за съжаление вяра не може на никой да имаш.Давам пример със ЗК,колко жени взехе лекарства без пари и после ги продават , на мене лично 2 такива са ми предлагали , а още колко са такива един Бог знае.На нас колкото и да ни иска не можем да помогнем на всички , мисля че това е работа на държавата и тя е крайно време да поеме тази си отговорност.Лично аз мога да кандидатсвам за лекарства от ЗК и няма как да не бъда одобрена , но съм решила да предоставя моето място на някой семейство , което не разполага с нужната сума да си закупи тези лекарства , през септември смятам да започна 3 си опит и пак няма да подам документи.Това е също вид помощ и то не малка мисля , предполагам една част от нас дори и много малка биха могли да направят същото.Казвам го защото познавам семейства с пари , които биха могли да си платят не 1-2 процедури , а много повече , а са първи наредени да подават документи.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #84 -: Юни 02, 2006, 20:49:23 pm »
Тигра,
това, което си направила и правиш е много благородно, но незнам доколко има полза от него. Тъй като, поправете ме, ако греша, но ако отговаряш на критериите на ЗК за АРТ, тя не отказва на никого, т.е. твоето място не бива заето от друг, защото хипотетично, колкото "проблемно забременяващи" двойки подават правомерно документи биват одобрени или греша?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #85 -: Юни 02, 2006, 20:51:15 pm »
Забравете идеята ми. Бих могла да упрекна  лично  Тигра с оглед на  изказванията й при  разговори в чата, на които съм присъствала, но няма да го направя. Не защото не искам, а защото не искам да има скандали тук.

П.П. На постинги по темата няма да отговарям.
*
« Отговор #86 -: Юни 02, 2006, 21:04:01 pm »
Цитат на: rally_g
Тигра,
това, което си направила и правиш е много благородно, но незнам доколко има полза от него. Тъй като, поправете ме, ако греша, но ако отговаряш на критериите на ЗК за АРТ, тя не отказва на никого, т.е. твоето място не бива заето от друг, защото хипотетично, колкото "проблемно забременяващи" двойки подават правомерно документи биват одобрени или греша?

Не знам дали отказва или не аз документи не съм подавала за да знам , но едно знам със сигурност , че касата отпуска на около 1000 двойки лекарства , а хората нуждаещи се от тях са много повече
*
« Отговор #87 -: Юни 02, 2006, 22:16:53 pm »
Току-що по БТВ новините имаше репортаж за загиналото бебе. Майката се казва Александрина Динкова.
*
« Отговор #88 -: Юни 02, 2006, 23:29:33 pm »
Здравейте момичета. Прочетох внимателно всички мнения по темата и понеже аз пуснах темата, а и съм от Стара Загора и непосредствен очевидец на трагедията,  се чувствам длъжна да се свържа със семейството. Днес направих няколко опита, дори минах през мястото на катастрофата - а там имаше ваза с цветя и некролог на горкото дете. Ще се обадя на регионалният вестник, имам известни позиции там и ще намеря адреса на горките хора. Ще им се обадя и лично от тях ще науча какво е най-голямото им желание. Предполагам че него не можем да осъществим, но поне да помогнем за нова надежда... Още веднъж благодаря на всички за подкрепата.
*
« Отговор #89 -: Юни 02, 2006, 23:55:53 pm »
Цитат на: mimij
Здравейте момичета. Прочетох внимателно всички мнения по темата и понеже аз пуснах темата, а и съм от Стара Загора и непосредствен очевидец на трагедията,  се чувствам длъжна да се свържа със семейството. Днес направих няколко опита, дори минах през мястото на катастрофата - а там имаше ваза с цветя и некролог на горкото дете. Ще се обадя на регионалният вестник, имам известни позиции там и ще намеря адреса на горките хора. Ще им се обадя и лично от тях ще науча какво е най-голямото им желание. Предполагам че него не можем да осъществим, но поне да помогнем за нова надежда... Още веднъж благодаря на всички за подкрепата.

Мисля , че точно сега момента не е подходящ , но може би след седмица-две може да направиш опит.Всички ще сме ти благодарни ако осъществиш връзка с тях
*
« Отговор #90 -: Юни 03, 2006, 00:40:51 am »
ще се съобразя с всички вас за да определим подходящият момент за контакт, а и наистина и аз смятам че е още рано
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #91 -: Юни 03, 2006, 07:14:18 am »
Наистина Мимий още е много рано и дори след 1-2 седмици мисля че пак ще е рано!Ситуация е много деликатна .Нека да мине поне месец.
Щокът от случилото се е много голям и ще трябва доста време на тази майка да се съвземе и да почне да мисли за бъдеше! :!:
*
« Отговор #92 -: Юни 03, 2006, 12:03:06 pm »
Това е жестока трагедия. Нямам думи просто.... :balk_145:
Каквото и да кажа....ще е слабо.
На родителите сега им трябват сили и упование за да успеят да се справят с жестоката болка и загуба.

Цитат на: setakap
Подкрепям желанието на всички за помощ, но на хората сега едва ли им е до това... поне на мен така ми се струва. Нека им дадем малко време

Споделям мнението на setakap. Аз също смятам че на това семейство точно сега едва ли им е до нови опити инвитро.
Дори си мисля че ще трябва да минат доста месеци, да не кажа и години, преди да се престрашат да пробват наново. Нека да не прибързваме ... за да не ровим още по-дълбоко в тази огромна рана..........

Преди това обаче, смятам че ще имат нужда от консултации със специалист по психотерапия. Такова нещо не се преживява и забравя.
Може би е добре нашата помощ да бъде и в тази насока – координати и връзка със добри специалисти по психотерапия, както и финансова подкрепа. .
Те в момента не знаят на кой свят са от мъка и болка... и ново инвитро е последното нещо за което в момента биха си помислили.......

Преди време – на мен ми предлагаха бебешкото креветче на братовчед ми... при положение че даже не можех да заременея. (Е, хората не знаеха за мойте проблеми, беше с най-добри намеремения, но въпреки това.......) Какви сълзи и нерви ме тресяха от това неуместно предложение....не мога да ви опиша просто. Просто някой ми бръкна с пръст в раната....

Трябва да сме доста деликатни и внимателни, каквото й предложение за помощ да направим на семейството, за да не ги нараним допълнително още повече, въпреки че искаме да помогнем.
Смятам че на това семейство, което сега е загубило своето така жадуваното и чакано бебе, едно предложение за помощ с нов опит инвитро... на този етап.......би им прозвучало ... неуместно, дори жестоко. Защото това няма да върне времето назад, няма да върне тяхното бебе.

Може би е добре.... и ние самите да се консултираме с някой специалист - кога и как и в каква форма ще е уместно да предложим нашата помощ.
За да можем наистина да помогнем.

Фуси, в една друга тема беше споменала че твоята леля е психотерапевт. Може би с нейна помощ да успеем да намерим правилния начин за помощ. Ако може... нека да ни подскаже.... как е най-уместно да постъпим, за да не причиним допълнително болка на това семейство...а наистина да помогнем.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #93 -: Юни 03, 2006, 12:25:48 pm »
Съболезнования и от мен!
Напълно съм съгласна с всичко написано от Ромми,но за парите за ново
 инвитро си мисля че те ще са им много полезни не само като финансова подкрепа,
а и като рамо и подтикване за нова надежда и ще им подскаже,че хората ги
подкрепят пак да опитат.Защото представяте ли си сега месеци и години задълбаване
 в болката,чувство за безнадежност и страх дали да опитват повече.А пари точно за ново
 инвитро ще им покажат,че въпреки всичко имат право на щастие и борба и имат
 разбирането и подкрепата за това от другите хора.Това наистина ще бъде надежда.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #94 -: Юни 04, 2006, 18:07:13 pm »
Моите съболезнования за бебчето!!! :cry:  :cry:  :cry: И аз гледах новините и нямам думи, просто не е честно да се случва това!!!

Viarvam
« Отговор #95 -: Юни 04, 2006, 23:45:22 pm »
Аз не бях ьула за тази невероятна трагедия, потресена съм. Mimij, когато и да се свържеш с тези измъьени хора (родителите), моля те кажи им ье са млади, 30 години не е много,  и ье щом момиьето е забременяло пак ще стане!  Силни трябва да са само е да вярват!
  А инаье момиьета идеята за набирането на средствата не трябва да потъне в забрава! Семейството само ще си реши за какво да ги ползва и кога, защото сигурно е, ье  несуществуващата "държава" България няма да им помогне - ще се изхарьат да ползват "съдебната" и система, и пак сигурно няма да бъде осъден този изверг, шофиращия !
*

Anonymous

« Отговор #96 -: Юни 05, 2006, 09:02:41 am »
:(  Моите най-искрени съболезнования към родителите. Нямам думи да опиша мъката в сърцето ми. Дано намерят сили да продължат напред.
Статията
« Отговор #97 -: Юни 06, 2006, 08:42:49 am »
Статията от вестник Труд, 31 Май 2006, 40 стр.

Камион премаза пеленаче

Камион "Камаз" уби пеленаче в Стара Загора вчера. Трагедията се разигра към 16:30 часа на кръстовището на ул. "Ген. Столетов" и ул. "Майор Кавалджиев".

Камионът излезе от ул. "Майор Кавалджиев" и се опита да завие наляво, разказаха очевидци. В този момент обаче улицата пресичали две майки с колички. Едната, като видяла камиона, изтичала напред. "Втората жена изпусна количката и отскочи настрани" - казаха хората. Товарният автомобил връхлетял върху количката с бебето и я влачил няколко метра.

"Детенцето беше с размазана глава, мъничко пеленаче беше", обясни мъж, станал свидетел на кръвопролитието. Майката на бебето била откарана в болница. Тя нямала наранявания, но била в шок.

Според очевидци след катастрофата шофьорът припаднал, като видял какво е станало.

"Не караше бързо, но нямаше добра видимост" - коментираха пешеходци. Майките обаче са пресичали на забранено място. На 20 метра от катастрофата има светофар.
*

Anonymous

« Отговор #98 -: Юни 07, 2006, 18:25:49 pm »
"Втората жена изпусна количката и отскочи настрани" - казаха хората 8O  8O  8O
*
« Отговор #99 -: Юни 19, 2006, 10:17:10 am »
"Съпричастност

Целият ни екип се присъединява към огромната мъка от загубата на едно така чакано и желано бебе.
Боли ни, защото там всички ние сме вложили частица от себе си и сме изпитали щастие от вестта за раждането на Божидара... Това е едно от бебетата, появили се на бял свят, благодарение на програмата на НЗОК за 2005-та година.
След 6-годишни неуспешни ин-витро опити за забременяване, майката Александрина Г. Александрова прави първия си IVF опит в МЦРЗ и след дни на напрегнато очакване се вижда така чаканото и желано плодно сакче.
Знаем, че никой никога няма да може да замести болката и празнината, останали след нелепата загуба на мъничката Божидара, но сме готови да помогнем, за да върнем отново някога усмивката върху лицето на Александрина.
Екипът ни взе единодушно решение следващият IVF опит на семейството да се поеме изцяло от АГ болница "Д-р Щерев", когато то се почувства психически и физически готово за това.
Двойката ще бъде уведомена след определен период от време, на посочените от нея телефони и адрес, поради обстоятелствата.

Със скръб в сърцата,
Целият екип на МЦ "Репродуктивно здраве" и АГ болница "Д-р Щерев"