0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #660 -: Април 18, 2011, 16:41:15 pm »
Просто се чудя вече какви изследвания да правим. Иска ми се всичко да направим, за да съм спокойна. А щом е нужно само аз да правя имунобиологични, ще спестим малко пари :)
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #661 -: Април 18, 2011, 22:30:06 pm »
Здравейте,момичета.На 9.04.ми беше хистероскопията.От тогава до сега имам кървене,през цялата седмица обилно,а сега на моменти по-слабо.Днес бях на преглед при д-р Персенска и тя също се изненада защо не спира кървенето.Оказа се,че имам и неспукан фоликул,станал киста около 5мм и лигавицата ми е тънка-3-4мм.Изписа ми няколко лекарства,разбрах за какво са,но се изненадах каква нужда имам аз от тях.Дайте коментар:
  1.Метфогамма 500мг
  2.Мелатонин МАХ
  3.Естрофем 2мг
  4.Дицинон
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #662 -: Април 18, 2011, 23:32:27 pm »
ceci75, метфоргама и мелатонин последно време ги изписват за подобряване качеството и хубостта на яйцеклетките
естрофема вероятно е заради тънката лигавица
дицион това намерих:

 синтетичен антихеморагичен и съдопротективен лекарствен продукт, действащ през I-вата фаза на кръвоспирането (взаимодействие между ендотела и тромбоцити). Скъсява времето на кървене и намалява кръвозагубата, повишавайки тромбоцитната адхезия и възстановявайки устойчивостта на капилярната стена.

 Няма съдосвиващо действие, не повлиява фибринолизата и не променя плазмените фактори на съсирване.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #663 -: Април 19, 2011, 08:38:40 am »
Привет Момичета,
В средата на юни е дългоочаквания ми преглед в клиника Малинов. Искам да се разпиша в темата, за да я следя и да попитам за някои неща:
- правила съм и ЦС и хидро и лапароскопия- накрая се оказа, че нищо ми няма. ФСХ-то ми е в горната граница на нормата. Спермограмата ни е с морфология по Крюгер 12%. Доста е стара - вече на 1г и 1 м.
Та въпросите ми: да си пусна ли нови хормони преди прегледа и дали да направим нова спермограма? Не съм правила имунологични изследвания - къде мога да ги направя или да изчакам да видя какво ще каже др. Стаменов/Персенска на прегледа?

Предварително много Ви благодаря!
 
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #664 -: Април 19, 2011, 08:57:22 am »
орхидея, впечатленията ми за теб са, че си доста ориентирана  от към информация :wink:

Спермограма ще ти поискат задължително при тях в "Надежда"
Хормони си прецени дали по-рано от прегледа да ги пускаш.
Имунологични отиваш в клиниката, минаваш консултация с имунолозите, даваш кръв и т.н. после резултати, евентуално терапия.


п.с. Ива на теб късмет  yahoo_17
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #665 -: Април 19, 2011, 09:18:41 am »
Орхидея, определено една спермограма при тях (това си е задължително) и актуални хормони на 3-и ден ще е добре да имаш. Ако нямаш хормони на щитовидната жлеза, и тях. Поне ТСХ и МАТ.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #666 -: Април 19, 2011, 09:38:22 am »
Здравейте, момичета аз също съм пред голям проблем, чакам да ми дойде цикъла за да съм сигурна на кои дни ще мога да направя хистеро и да се обадя на докторите да им кажа и съм записана вече втори месец в един списък на изчакване и сега си мися, че може и да не стане пак!Чудя се дали да не се обадя и направо да се записвам за юни, имам заповед от фонда и времето си тече на всичкото отгоре скоро навършвам 41 ....изобщо задънена улица, надявам се разбира се да стане хистерото скоро... незнам на какъв принцип избират докторите на кого да правят операциите!!!???Ако някой може да ме посъвтва как да постъпя, защото миналият месец се обаждах писах смс-и, но нищо не стана.....!Не обвинявам никого знам какъв е наплива в клиниката просто се чудя как да постъпа!!!
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #667 -: Април 19, 2011, 09:40:26 am »
Тара, Зай - много Ви благодаря за информацията.
Новата спермограма ще пуснем в Надежда.
Хормони, може ще си пусна нови преди прегледа, че последните са ми от преди 3-4 месеца. Хормоните на щитовидната са ми от миналия месец. За съжаление съм си ги самоназначавала. ТСХ ми е 1,91, но независимо от това правих консултация и с ендокринолог - др. Начев. ТАТ и МАТ също бяха ОК (но не им помня стойностите). Др. НАчев откри два възела в дясно, които били много малки и не трябва да се лекуват още. Иска да ги следим на 6м.

Много ме тормози въпроса, че не съм пускала генетични и имунологични изследвания.Явно за тях ще е по-добре да си изчакам назначения от лекарите в Надежда. За колко време стават тези изследвания? Чака ли се определен ден от цикъла?


Надявам се да не ви досаждам, но повече от година (1г 3 м) я чакам датата за този преглед и искам да съм предвидила всичко, за да не губя време...
Вярвам, че всяка от вас би ме разбрала...  
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #668 -: Април 19, 2011, 09:46:16 am »
Орхидея не се притеснявай, като отидеш на прегледа те ще ти кажат всичко каквото трябва да направиш!Така или иначе си направила много неща като прочетох какви изследвания имаш, много хора не отиват толкова подготвени!Всичко ще бъде наред!Докторите са супер, разбират си от работата и се отнасят прекрасно с пациентите си!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #669 -: Април 19, 2011, 09:57:44 am »
Много ме тормози въпроса, че не съм пускала генетични и имунологични .. За колко време стават тези изследвания? Чака ли се определен ден от цикъла?

като виждам колко си дейна едва ли ще дочакаш назначение :lol:

имунологичните е добре през втората половина на МЦ, да е минала О. не ти трябва час за тях, отиваш след 9:00 , питаш на регистратурата, посочват ти отсреща кабинета и се консултираш, резултатите след около 10-тина дни си вземаш

генетични в клиниката криотипа е 150лв. на човек - стават малко по-бързо / питаш на ругистратурата за час/
в МД  на 14 -ти етаж /пак записваш час/ 110лв. на човек за около месец са готови
тромбофилия още 80 лв, делеции на У хромозома 80 лв., усвоаване на фолиева 20лв. - тези последните 3 по преценка на генетика
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #670 -: Април 19, 2011, 10:17:58 am »
Anajens, Tapa, благодаря за информацията. Наиситна съм с много положитлена нагласа.
Иначе причината да имам много изследвания е направена хидротубация, която каза двустранно проходими тръби. На тази база започнах 7, но завърших само 4 инсеминации. Всички неуспешни. Последва самоназначена (с терапевтична цел) ЦС, която показва двустранни сакове с непроходими тръби. Започнаха да ме подготвят психически, че можем да режем тръбите (това 6-7 месеца след хидрото). На последвлата лапароскопия се оказа, че всичко е прекрасно отвътре. ДОри имам и запис. Сега съм пак в изходна позиция. Основния фактор при нас е възрастта - аз съм на 35. Та това е моята история. Тези катаклизми в диагностицирането се отразиха много пагубно на доста неща.
Тази година я започнах с вяра и вярвам, че ще успешна!
Успех и на вас! :)
Тарче,
в Надежда биха ли ми направили тези изследвания независимо, че все още не съм им пациент? 
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #671 -: Април 19, 2011, 10:23:21 am »
Биха ги направили, а ти за всеки случай може да казваш, че ти предстои първичен преглед в клиниката. Специално за хормоналните - тези на щитовидна желза д-р Персенска ме накара да ги направя на "чист ден" от цикъла, макар че имах скорошни от 3 ден. За имунологичните препоръча през втората половина от цикъл.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #672 -: Април 19, 2011, 10:29:12 am »
Мен ми отказаха час за сперматограма преди първичния преглед. Исках на 23.04, т.к. на 25.04 ни е прегледа и знам, че ще ни кажат - нова сперматограма и ще трябва да стоим още една седмица в София.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #673 -: Април 19, 2011, 10:42:39 am »
Но защо да оставате една седмица - ако доктора я назначи, може да се уреди даване на материал още същия или на следващия ден или пък при следващото ви посещение в клиниката, каквото неминуемо ще има скоро за втори преглед или друго изследвате. Не мисля, че спермограмата е толкова спешна. Тя поне става бързо и няма да ви забави значително, дори да не е направено предварително. Моля те, не допускай да се изнервяш да такива неща предварително. Само като пример ще ти кажа, че след първи преглед в края на септември стартирахве първа процедура след два месеца, като междувремнно направих някои изследвания и конслутации с имунолог и ендокринолог, по препоръка на д-р Персенска. Не е кой знае какво загубено време, нали ? Пожелавам ти търпение и успех!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #674 -: Април 19, 2011, 10:46:56 am »
Аничка, няма да те върнат ембриолозите, ще изчакаш малко да те вмъкнат. Сутрин са натоварени заради пункциите, следобяд е по-добре.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #675 -: Април 19, 2011, 10:54:42 am »
Аз съм притеснена, заради работата на мъжа ми. Аз не работя и моята е лесна, но той е много натоварен. Отделно си пази отпуската за стимулацията, която нямам представа кога ще е :)

« Последна редакция: Април 19, 2011, 10:57:04 am от anichka.bs »
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #676 -: Април 19, 2011, 10:59:10 am »
Спокойно, момиче! Всичко ще се нареди. И аз съм същата като тебе - все искам да предвидя и подредя всичко предварително и после нещата се нареждат от само себе си,и разбирам, че напразно съм хабила време и енергия да ги мисля и планирам. Колко далеч сте от София, че толкова се притесняваш?
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #677 -: Април 19, 2011, 11:05:14 am »
Живеем в Бургас :) Е, на 4 часа път сме :) Ще отидем в събота там, ще пробвам да си направя и аз изследванията на щитовидната жлеза в лабораторията - ТАТ, МАТ, FT4, ТSH. В Бургас си пуснах тези, които са на 3-ти ден - FSH, LH, E2, пролактин (нямаха никаква промяна от тези преди година и половина  :D).
« Последна редакция: Април 19, 2011, 11:39:34 am от anichka.bs »
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #678 -: Април 19, 2011, 11:36:23 am »
Ще видиш, че нещата ще се задвижат доста бързо. Независимо от особеностите на конретния случай, няма излишно бавенев тази клиника. Пове такива са моите впечатления.
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #679 -: Април 19, 2011, 11:59:54 am »
Аз съм притеснена, заради работата на мъжа ми. Аз не работя и моята е лесна, но той е много натоварен. Отделно си пази отпуската за стимулацията, която нямам представа кога ще е :)


Той пък за какво си пази отпуската за стимулацията ти /него няма да го стимулират/. Ще ти трябва за 2 дни - единия в който е пункцията /за материал/ и после да те върне след трансфера.. /макар историята да помни и дами дето родиха вече, които сами си се прибраха след трансфера/. Аз като след трансфер са връщам лежейки на задната седалка с вдигнати крака не съм станала по-бременна от преди.